Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ya benim anneminde hiç gün ve kadınlarla toplaşma huyu yoktur ondan bana geçti heralde ama ben çalıştığım için hiç fırsat oladı bekarken çok arkadaşım vardı ama ozmanalrda da bekarsın bu tür şeylere ıyyy diye bakıyorsun vede çalıştığın için fırsatın olmuyor. şimdi yaş geçti gezme toza işine doyduk farklı arayışlar içine giriyor insan ve bu farklı arayışta aman yeterli karı günü olsunda evde toplaşalım diye istiyorsun. illa 10-15 kadın olcak diye bşey yok. ne kadar az o kadar yi :))) ben artık evde sayılırım bana bol bol gelbilirsiniz. çok uzakta sayılmayız. ne bilim ben yıllardır istanbulda olduğum için bana beylik düzü bile yakın geliyor düşünün yani :)))) jokerde bir çok bebe arabası indirime girmiş hatta 300 tl alışverişe 100 tl çek veriyolar. ben daha araba işine girmedn bile. ama benim o gönderdiğim linktekini almak çok mantıklı gelmiyor. anasını satim ben aldım çok işe yaramıyor 2-3 ay anca kullanıyon al sen kullan diyende yok :((( dünde jokerden chicco nun yeni doğan cam biberonunu aldım 20 tl di. birde wee nin ateş ölçerinden ind. hali 8,90 dı. diğer ateş ölcer türleri 70-80-90 tl :))) yuh yani. benim aldığımı ilk 3 ay kullanıyormuşsun. aanam bebek şeyleri tam bir sektör olmuş lan br ateş ölcer 70-80 tl olurmu hiç :53:

elifcim öksürük başladıysa kesnlikla bal zencefil karıştır sabah öğlen akşam birer tatlı kaşığı ye. birde boool limonlu bitki çayı iç. hani bu tür alerji gribe çeviriyormu bilmiyorum ama sen yinede önlemini al ilaç falan içme. bak ben ne kadar kötü oldum ama çok direndim salmadım kendimi. birde evde olursan çok yatıp uzanma öyle olunca vücut iyice gevşeip hasta olma moduna giriyor. en azından benim bünye böyle evde hasta olsam bile yatmam hep oturur vaziyetteyim. arada uzanırım 10-+15 dak. gene kalkarım yoksa biliyorum hastalığım artar sende dene istersen.

duygucum A101 mağazalarında bebek yıkamak için giderli küvet, kova, saplı maşrapa, bebek filesi gibi şeyler koymuşlar. ben dün tesadüfen önünden geçip ilanını gördüm ama acelem vardı bakamamıştım, bu sabah tekrar mağazaya yollandım. bebek filesi almıcam demiştim ama çoğunluk 15-25 lira olan fileler 3,95 olunca aldım. hani kullanırım ya da kullanmam ama hiç olmazsa da üzülmem hesabı alıp kenara koydum. o bizim gittiğimiz eğitimde de gördüğümüz saplı maşrapalar 1,25, kovalar(üzerinde litre olarak ölçüsü de var) 3,95. oturtcak aparatı olmayan giderli küvet 12,95. (küvette kararsız kaldım almadım) bir de bebek nevresimleri koymuşlar snoopy li, 18,95'e. yarın öbür gün iyisini de alırım ama malum çocuk çişini yapar kusar falan, bu kadar ucuz olunca nevresimin fazlası olmaz deyip bir takım da o nevresimlerden aldım. bir de 8,95'e peluş bebek battaniyeleri ve 14,95'e bebek yorganları vardı. öyle ahım şahım şeyler değiller ama ikisini de hiç bir şey olmasa ilerde çocuğun park yatağına serersin ya da yerde oynarken altına serersin deyip bir de onlardan aldım. dünya kadar şey 60 lira falan tuttu. istersen sen de git bir bak derim. yani butikbebe sitesinde falan da devamlı nevresimler battaniyeler falan görüyorum, adı sanı duyulmadık markalar, belli çok kaliteli falan da değiller ama hep bu fiyatların 2 katı...

Son düzenleme:
duygucum A101 mağazalarında bebek yıkamak için giderli küvet, kova, saplı maşrapa, bebek filesi gibi şeyler koymuşlar. ben dün tesadüfen önünden geçip ilanını gördüm ama acelem vardı bakamamıştım, bu sabah tekrar mağazaya yollandım. bebek filesi almıcam demiştim ama çoğunluk 15-25 lira olan fileler 3,95 olunca aldım. hani kullanırım ya da kullanmam ama hiç olmazsa da üzülmem hesabı alıp kenara koydum. o bizim gittiğimiz eğitimde de gördüğümüz saplı maşrapalar 1,25, kovalar(üzerinde litre olarak ölçüsü de var) 3,95. oturtcak aparatı olmayan giderli küvet 12,95. (küvette kararsız kaldım almadım) bir de bebek nevresimleri koymuşlar snoopy li, 18,95'e. yarın öbür gün iyisini de alırım ama malum çocuk çişini yapar kusar falan, bu kadar ucuz olunca nevresimin fazlası olmaz deyip bir takım da o nevresimlerden aldım. bir de 8,95'e peluş bebek battaniyeleri ve 14,95'e bebek yorganları vardı. öyle ahım şahım şeyler değiller ama ikisini de hiç bir şey olmasa ilerde çocuğun park yatağına serersin ya da yerde oynarken altına serersin deyip bir de onlardan aldım. dünya kadar şey 60 lira falan tuttu. istersen sen de git bir bak derim. yani butikbebe sitesinde falan da devamlı nevresimler battaniyeler falan görüyorum, adı sanı duyulmadık markalar, belli çok kaliteli falan da değiller ama hep bu fiyatların 2 katı...

ya dün bir arkadaş söyledi aklımdaydı. ben o saplı maşrapadan ve kovadan aldım e bebek mağazasında. küvet bakamaya gidicektim ama vaktim olmadı. hatta bugün komşuyla dışarı çıktıkta a101 önüne park ettim ama kadını benim işlerim için o mağazadan ona sokmak istemedim. olmadı akşam serinde giderim çıktığımda arabada 26 derece görünüyordu feci sıcaktı. bu arada dün LCW gidip dediğim pantolondan aldım paçalarını ücretsiz yapıyolardı bugünde almaya gittim. gratistende elifin dediği acıbadem sütünü aldım 8 tl. watsons tada aynı fiyat br çeşidi daha var ama o makyaj temizleme diye geçiyordu 9 liraydı bizi mkullancağmız 8 tl. bu arada brandıum açıldı ya oraya gittim. içi çoooook geniş optimum ve palladium gibi dar dği ama wc kısım larının koridorun en az 10 mt. yürüyon wc ye ulaşmak için. ve birçok mağaza var senin dediğin oskosh bile var. benim evede yürüme mesafesi artık tıkış olan olan yerlerden kurtuldum gibi:)

bu arada bizim bugün doktor kontrolümüz vardı her şey yolunda normalde 25+2 yim. ultrasonda 24+6 çıktım yani 25 e 25. ileride değil geride. şeker yüklemesini sordu açmı geldin az yedim dedim. iyi bir kahvaltı yapmak gerekiyormuş istersen şimdi yap istersen daha sonra dedi. bede pazartesi kahvaltımı yapıp gelirim dedim. dün teldeki olayı sordum hani doktoruna göre değişir dedi ya kız. gebelerde 50 gr verilir onda şüpheli çıkarsa 100 gr verilir dedi. neyseki dışarı çıktığımda fiyatını sordum 10 tl dedi. ne 10 mu dedim. evet dedi hç alışkın değilim bu kadar az ücrete her gelişimde en az 250 tl ödeyim gidiyorum dedim. ama 10 lira olmasına sevindim. pazartesi günüde raporumu yazıcak 1 haftalık. son haftamda kaln 4 günüde gidicem işim bitecek.

ya benim anneminde hiç gün ve kadınlarla toplaşma huyu yoktur ondan bana geçti heralde ama ben çalıştığım için hiç fırsat oladı bekarken çok arkadaşım vardı ama ozmanalrda da bekarsın bu tür şeylere ıyyy diye bakıyorsun vede çalıştığın için fırsatın olmuyor. şimdi yaş geçti gezme toza işine doyduk farklı arayışlar içine giriyor insan ve bu farklı arayışta aman yeterli karı günü olsunda evde toplaşalım diye istiyorsun. illa 10-15 kadın olcak diye bşey yok. ne kadar az o kadar yi :))) ben artık evde sayılırım bana bol bol gelbilirsiniz. çok uzakta sayılmayız. ne bilim ben yıllardır istanbulda olduğum için bana beylik düzü bile yakın geliyor düşünün yani :)))) jokerde bir çok bebe arabası indirime girmiş hatta 300 tl alışverişe 100 tl çek veriyolar. ben daha araba işine girmedn bile. ama benim o gönderdiğim linktekini almak çok mantıklı gelmiyor. anasını satim ben aldım çok işe yaramıyor 2-3 ay anca kullanıyon al sen kullan diyende yok :((( dünde jokerden chicco nun yeni doğan cam biberonunu aldım 20 tl di. birde wee nin ateş ölçerinden ind. hali 8,90 dı. diğer ateş ölcer türleri 70-80-90 tl :))) yuh yani. benim aldığımı ilk 3 ay kullanıyormuşsun. aanam bebek şeyleri tam bir sektör olmuş lan br ateş ölcer 70-80 tl olurmu hiç :53:

elifcim öksürük başladıysa kesnlikla bal zencefil karıştır sabah öğlen akşam birer tatlı kaşığı ye. birde boool limonlu bitki çayı iç. hani bu tür alerji gribe çeviriyormu bilmiyorum ama sen yinede önlemini al ilaç falan içme. bak ben ne kadar kötü oldum ama çok direndim salmadım kendimi. birde evde olursan çok yatıp uzanma öyle olunca vücut iyice gevşeip hasta olma moduna giriyor. en azından benim bünye böyle evde hasta olsam bile yatmam hep oturur vaziyetteyim. arada uzanırım 10-+15 dak. gene kalkarım yoksa biliyorum hastalığım artar sende dene istersen.
Ballı limon içiyorum bir de naneli sakızlar nefesimi açıyor da şu zencefili soracaktım taze mi alıp rendelediniz yoksa toz halinde mi aldınız? Acı bişey diye dıymuştum da olmazsa alırım ama dün iyiydim burun bandı sayesinde de geceleri iyi uyuyorum yağmur da geldi biraz rahatlatım şu nisan mayıs bir geçse rahatlicam haziran da tam 12 haftalık olurum acaba o günleri de görebilecekmiyim inşallah görürüm bu arada ateş ölçer gibi elektronik aletlere şimdiden para verme dijitalleri önermiyomuş çocuk doktorları bebek doğumca yeni doğan kontrollei de aynı hastanede çocuk doktoru tarafından yapılıyor hemen sorarsın ona göre alırsın. Ama uygunmuş bu aldığın tabi bir zararı olmaz. A101 e bn bile özendim kızlar küvetleri kapın bence çok uygunmuş :)

ercelf canım cok saol cevabın ıcın mesala raporu aldım dıyelım ve zeynep kamılde tup yaptırdım tutmazsa o raporla ozelde tekrar yaptırabılıyomuyum yoksa tekrardan en basamı donmem gerekıyo rapor alabılmem ıcın
Hayır canım 2 rapor hakkın var eğer zk da yaptırırsan ve tutmazsa 2. Rapor için başvuruyosun istersen dışarıda yaptırabiliyosun ama ilk hakkını kullanmış oluyosun yani. Bu arada çok önemli bir konuda seni uyarmak istiyorum tüp bebeği nerde yaptıracaksan ilaç reçetenin orda yazılması gerekiyor bilmeyen arkadaşların çoğu zk da reçete yazdırdığı için tüpü mecburen orda denemek zorunda kaldılar eğer özelde yaptıracaksan gidiyosun merkezine reçeteni yazıyolar gidip zk da onaylattırıyosun. Benim tavsiyem zk da yaparsan ilaçlar ve hastane dahil zaten 1500 tl çıkacak cebinden özel e git bi 1500 tl daha koy üzerine pişman olmazsın ben euroferil e 1500 tl ödedim istanbul tüp bebek daha uygun hem sgk da geçiyor diğer bütün ilaçlarınıda sgk ile alabiliyosun 750 tl alıyo sanırım orası da bir değerlendir görüşmeye git kafana yatarsa hiç gitme derim zk ya.

elifcim okyanus suyuna hiç gerek yok. hatta prof dr rasim küçükusta bu spreylere bir ara savaş açmıştı. eczanelerde satılan deniz suyu okyanus suyu spreylerin kandırmaca olduğunu yazdı durdu. hatta aşağıda bir yazısı da var. evde normal su ve sofra tuzuyla kendi spreyinizi yapın boşuna dışardan almayın diyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta » BİRİLERİ BİZİ SERUM FİZYOLOJİKLİ BURUN DAMLALARI İLE ALDATIYOR MU?

Haklısın canım yok zaten almam haberi okuyunca ben de hatırladım tuzlu su iyi geliyor. Bu arada dediğin seminere gitmedim aramadım bile:( çünkü kalbini görmeden daha kendimi hazır hissetmiyorum korkuyorum da kendimi kaptırıcam ve kötü bişey olcak diye:( zaten salo günü iyi haberler alırsam çarşamba devlet hastanesinde kan tahlillerimi yaptırıcam orda da eğitimler oluyor medikale gidince de haberim olur zaten herşeyden hele bir o günlere gelebilsem.

ya dün bir arkadaş söyledi aklımdaydı. ben o saplı maşrapadan ve kovadan aldım e bebek mağazasında. küvet bakamaya gidicektim ama vaktim olmadı. hatta bugün komşuyla dışarı çıktıkta a101 önüne park ettim ama kadını benim işlerim için o mağazadan ona sokmak istemedim. olmadı akşam serinde giderim çıktığımda arabada 26 derece görünüyordu feci sıcaktı. bu arada dün LCW gidip dediğim pantolondan aldım paçalarını ücretsiz yapıyolardı bugünde almaya gittim. gratistende elifin dediği acıbadem sütünü aldım 8 tl. watsons tada aynı fiyat br çeşidi daha var ama o makyaj temizleme diye geçiyordu 9 liraydı bizi mkullancağmız 8 tl. bu arada brandıum açıldı ya oraya gittim. içi çoooook geniş optimum ve palladium gibi dar dği ama wc kısım larının koridorun en az 10 mt. yürüyon wc ye ulaşmak için. ve birçok mağaza var senin dediğin oskosh bile var. benim evede yürüme mesafesi artık tıkış olan olan yerlerden kurtuldum gibi:)

bu arada bizim bugün doktor kontrolümüz vardı her şey yolunda normalde 25+2 yim. ultrasonda 24+6 çıktım yani 25 e 25. ileride değil geride. şeker yüklemesini sordu açmı geldin az yedim dedim. iyi bir kahvaltı yapmak gerekiyormuş istersen şimdi yap istersen daha sonra dedi. bede pazartesi kahvaltımı yapıp gelirim dedim. dün teldeki olayı sordum hani doktoruna göre değişir dedi ya kız. gebelerde 50 gr verilir onda şüpheli çıkarsa 100 gr verilir dedi. neyseki dışarı çıktığımda fiyatını sordum 10 tl dedi. ne 10 mu dedim. evet dedi hç alışkın değilim bu kadar az ücrete her gelişimde en az 250 tl ödeyim gidiyorum dedim. ama 10 lira olmasına sevindim. pazartesi günüde raporumu yazıcak 1 haftalık. son haftamda kaln 4 günüde gidicem işim bitecek.
Herşey yolundaymış maşalah canım raporu da kaptın oh valla gezer durursun rahatça zk ya gider testlerini yaptırırsın bu arada keşke ben de salı ya randevu alsaydım zk dan kalbini duyarsak gidip hemen kan testlerimi yaptırırdım ama eşim bune acele der ve oraya tekrar gitmek isteyeceğini hiç sanmam genetiğe gittiğimizde çok kalabalıktı gebe izlem siz çok beklemişmiydiniz? Senden aldığım tahlil listesi duruyor olmazsa doktora söylerim bunlara da bakalım derim işime karışma demeSe tabi:)

Siz bebe alışverişi yapıyosunuz ben de kendime :) 2 çift ayakabı aldım bağcıksız babet gibi birisi spor ve beyaz diğeri de bek rengi tımbırlent eğilmeden giyeyim diye artık spor ayakabılar terletiyor insan daha hafif bişeyler istiyo. Daha kotlarımın içine girebiliyorum ama oturunca rahatsız ediyor sıkmasın diye de açıyoum arabada falan başka birisi görse donlar açık napıyolar bunlar arabada derler:) keten falan şöyle bol pantolon bakıcam bugün de ..

duygucum gözün aydın. her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. rapor işini de halletmişin sevindim. şeker tahlili de pek uygunmuş artık şifada yaptırıp olayı kapatırsın.
ben termometre almayı düşünmüyorum. evde 2 tane eski tip derecelerden var. bir çok arkadaşıma da çocuk doktorları ondan tavsiye etmiş o yüzden onlar yeter diye düşünüyorum.
elifcim önemli değil sen doğuruncaya kadar daha çook seminer olur. zk'de kan tahlillerinde sen daha bir şey demeden bütün tahlilleri yazıyorlar merak etme. (en azından bana yazmışlardı) hatta bazılarını(kızamıkçık, hepatit şu bu) tüp bebekte yapılmıştı deyip zorla sildirmiştim. bir de idrar tahlili istiyorlar o yüzden hazırlıklı git. ayrıca başka bir odaya yollayıp ultrason da çekiyorlar. (karnından çekecekler)
internetten randevu alınca muayene için çok beklememiştim ama ertesi gün tahlilleri göstermeye 2-3 saat beklemiştim. üstelik de beklenen yer anacık babacıktı. hani bilgin olsun... ama sen istersen tahlilleri internetten basarsın kendi doktoruna gösterirsin, orada saatlerce bekleyip göstermen gerekmiyor. son olarak, sen zaten uzaktan geliyorsun, illa zk'e gelmen gerekmiyor. yakınlarında başka bir devlet hastanesine gitsen de olur. zira yapılan testler temel şeyler. hatta ben artık kan testlerinin tekrarlarını sağlık ocağında yaptırıyorum.

Son düzenleme:
ercelf cok saol vermıs oldugun bılgıler ıcın canım bugun esımlede konustuk zeynep kamılde yaptrmamaya karar verdık oda senın dedıgının aynısını soledeı 1.5 mılyar daha koyarız ozelde yaptırırız dedı canım ben umut tup merkezınde yaptrdım tedavımı ordada rapor gecıyo ama raporlu fıyatını sormadım henuz benım 2 kaybım var doktorum ulun beydı merkezede doktorumada guvenyrm tedavıye baslamdan önce hısteroskopı yapılcak bıraz tuzlu ama napım sonuca ulasalımda gerısı bos canım bu dedıgın recete ısı ne zaman sonra oluyo rapor alındıktan sonramı yazılıyo o kadar tecrubesızmkı valla yarın gıdıcem ıste ılk defa reglı oldum kanla ultarason yapılck galıba uyardgn ıcın cok tesekkur edrım

Herşey yolundaymış maşalah canım raporu da kaptın oh valla gezer durursun rahatça zk ya gider testlerini yaptırırsın bu arada keşke ben de salı ya randevu alsaydım zk dan kalbini duyarsak gidip hemen kan testlerimi yaptırırdım ama eşim bune acele der ve oraya tekrar gitmek isteyeceğini hiç sanmam genetiğe gittiğimizde çok kalabalıktı gebe izlem siz çok beklemişmiydiniz? Senden aldığım tahlil listesi duruyor olmazsa doktora söylerim bunlara da bakalım derim işime karışma demeSe tabi:)

Siz bebe alışverişi yapıyosunuz ben de kendime :) 2 çift ayakabı aldım bağcıksız babet gibi birisi spor ve beyaz diğeri de bek rengi tımbırlent eğilmeden giyeyim diye artık spor ayakabılar terletiyor insan daha hafif bişeyler istiyo. Daha kotlarımın içine girebiliyorum ama oturunca rahatsız ediyor sıkmasın diye de açıyoum arabada falan başka birisi görse donlar açık napıyolar bunlar arabada derler:) keten falan şöyle bol pantolon bakıcam bugün de ..
evet çok şükür yarın şeker yüklemesinide yapıp onlada ilgili bir sorun çıkmaz ise artık test işi bitmiş oluyr. son testimiz dedi doktor. bundan sonra bebek nasıl anne kaç klo aldı bebek kaç kilo aldı o gibi takipler olucak dedi. allahın izniyle yarında raporumu alıp ofise fakslıycam ordanda avukatla görüşmeye gidicem. salıda zk.ya gidip kan vericem doktor ver demedi ama ben hamileliğin başında yaptırmıştım şimdi gene yaptırayım diyorum hani değerlerim nasıl kansızlığım geçmişmi falan onu göreym istiyorum birde sadık beyi ziyaret edicem.
ben artı kbebeğe çok sık alışveriş yapmıyorum sürekli elbse giymekten fenalık gelmişti artı ksaç baş bakmıyordum bile o derece dağıtmıştım kendmi:)) işte geçen LCW den hamile kotu aldım onu giydim inanılmaz rahat üstünede bol salaş bir bluz iyi oldu yani. işte kotun üstüne değişik değişik bluzlar giyip atlatırım bu dönemi. rahat ayakkabı olsun diyede yandan çırtlı beyazlı turunculu bir ayakkabı aldım flodan polaris marka 40 lira. normalde almazdım ama ayaklarım çok şişiyor çok para veripte ziyan etmek istemediğimde uygun fiyatlı olsunda en azından bu dönemde ayaklarım şişerse falan ayakkabı şekilden çıkarsa en azından çok para vermedim deyip atarım. şu ara kendime aldğım 3-5 parça giyimin hem ucuz olmasında dikkat ediyorum nasıl olsa 3 day kullancam diye. aslında ecim dereceyi hani şu bildiğimiz iinde civa olup cam olan ve sallananlardan istedi ama satıcı kız artık onlar yasaklandı dedi. zaten çokta anlamzdın onlardan evdede hiç derece yoktu bu sebepten elimizin altında bi tane olsun dedik. gidipte bir termometreye 80 tl vermem. bu yeter işte.
sende kot giyme artık penye eşofman yada elbise giy kot kasıklarını sıkar. bu arada bebeğe banyo havlusu almamştım dün viaperta gittik özdileğe baktık bambu olan bebe havlusu 32 tl pamuk olan 35 ikiside aynı özellikteydi. eşim alalım dedi hemen. ben yok gezelim dedim. ve CA vardı oraya baktım bambu havlu 19 tl di 2 adet aldım aklınızda olsun. bu arada ben jokerden chicconun şişe silikon başlıklı biberonunu 19,90 tl ye almıştım anı biberon e-bebek mağ. 30 tl. chicconun kendi mağazasında ise 22 tl di buda aklınızda olsun. yani e-bebk oldukça kazık bir mağaza.
duygucum gözün aydın. her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. rapor işini de halletmişin sevindim. şeker tahlili de pek uygunmuş artık şifada yaptırıp olayı kapatırsın.
ben termometre almayı düşünmüyorum. evde 2 tane eski tip derecelerden var. bir çok arkadaşıma da çocuk doktorları ondan tavsiye etmiş o yüzden onlar yeter diye düşünüyorum.
çok şükür nevincim sorun yok. test olarak sonuncusu olcak inş. ondada sorun olmazda rahatlıkla doğuma kadar gderiz. o termometreden istedi eşimde onlar yasaklandı dedi satıcı. ne kadar doğru bilemiyorum. ama bence eczanelerde satılıyordur sormak gerek. bizim evdede hiç olmadından bi tane olsun dedm.
bu arada bizim evin burda 2 tane A101 mağazası var oraya birde moda daki A101 e baktım kküvet falan kalmamış. ova tas var küvet yok. birinde 1 tane vardı avi renkti almadım. ama kova ve tas bol miktarda var ben almıştım zaten. birde elyaf yorgan ve yastık vardı sarı ve pembe renk almadım onu. nevresim falanda yoktu zaten. millet atmaca gibi valla geldiği gibi bitiriyorlar. bimde eglen ürünlerde öyle anında bitiyor:(

elifcim önemli değil sen doğuruncaya kadar daha çook seminer olur. zk'de kan tahlillerinde sen daha bir şey demeden bütün tahlilleri yazıyorlar merak etme. (en azından bana yazmışlardı) hatta bazılarını(kızamıkçık, hepatit şu bu) tüp bebekte yapılmıştı deyip zorla sildirmiştim. bir de idrar tahlili istiyorlar o yüzden hazırlıklı git. ayrıca başka bir odaya yollayıp ultrason da çekiyorlar. (karnından çekecekler)
internetten randevu alınca muayene için çok beklememiştim ama ertesi gün tahlilleri göstermeye 2-3 saat beklemiştim. üstelik de beklenen yer anacık babacıktı. hani bilgin olsun... ama sen istersen tahlilleri internetten basarsın kendi doktoruna gösterirsin, orada saatlerce bekleyip göstermen gerekmiyor. son olarak, sen zaten uzaktan geliyorsun, illa zk'e gelmen gerekmiyor. yakınlarında başka bir devlet hastanesine gitsen de olur. zira yapılan testler temel şeyler. hatta ben artık kan testlerinin tekrarlarını sağlık ocağında yaptırıyorum.
Canım ben zaten darıca devlet hastanesinden randevu aldım yaşlı ve deneyimli bir doktor 2 sene önce çocuğum olmuyor diye gittiğimde benden hemen rahim filmi isteyen tek doktordu teşhisimi o koymuştu arık rutin ne gerekiyorsa yapılır da ille de zk gibi içimde kalmasın diye acaba gitsem mi dedim ama zor gibi gözüküyor. Zaten tüp de bakılmıştı bulaşıcı hastalıklara. Ben kızamık ve su çiçeği de geçirdim tetanoz da yapılıyor sağlık ocağında artık irdelemekten çok yoruldum.

ercelf cok saol vermıs oldugun bılgıler ıcın canım bugun esımlede konustuk zeynep kamılde yaptrmamaya karar verdık oda senın dedıgının aynısını soledeı 1.5 mılyar daha koyarız ozelde yaptırırız dedı canım ben umut tup merkezınde yaptrdım tedavımı ordada rapor gecıyo ama raporlu fıyatını sormadım henuz benım 2 kaybım var doktorum ulun beydı merkezede doktorumada guvenyrm tedavıye baslamdan önce hısteroskopı yapılcak bıraz tuzlu ama napım sonuca ulasalımda gerısı bos canım bu dedıgın recete ısı ne zaman sonra oluyo rapor alındıktan sonramı yazılıyo o kadar tecrubesızmkı valla yarın gıdıcem ıste ılk defa reglı oldum kanla ultarason yapılck galıba uyardgn ıcın cok tesekkur edrım
Burda sonay arkadaşımız umut da yaptırdı çok badireler atlattı hamile ama çok şey yaşadı hiç memnun kalmadı bence eurofertil ve istanbul tüpile de bir görüş fikir edin öngörüşme ücretsiz. Birtek umut da ücretli çok saçma olarak ticarethane bence çok kalabalık gitmedim ama hep öyle duydum 2 başarısız denemen varmış zaten bence merkezini değiştirmeyi düşünebilirsin histeroskopi yi heryer yapıyor özel hastanelerde daha uyguna gelebilir nacizhane fikirlerim. Rapor çıkınca ilaçlarını 1 ay içinde alabilir, tüp bebek denemesini de 6 ay içinde yaptırmalısın.
Histeroskopi ni raporum çıkmadan da olabilirsin zamandan kaZanmış olırsun eğer histeroskopi sonrası 3-4 ay deneme yapamayacaksan 6 aylık süreni riske atma süren geçerse raporun geçersiz sayılır.

kızlar ya şu hamilelik takvimi detaylı inceleyim dedimde orda ıncık cıncık günü gününe yaızyor ya erşey. şdünkü ultrason ölçümünde 24+6 çıktım yani 25 haftalığım ya bu takvime göre 7. ayın içinde oluyormuşum. çüüüş dedim yani daha neler ne 7. ayı ya doğrumu burdaki hesaplama. yarında doğum yapıcan demesin bu takvim :53:

sonaycan millet haklı senin de için geçmiş ha:)))) bu kadar da korkak olma. senle aramızda 2-3 yaş var. üstelik ben senden kat kat şişman bir hamileyim. yani sen bana göre çok daha kıvraksın, hareketin kolay. valla ben şimdiden haziranda eşimle son bir tatil yapsam, nerelere gitsem diye hesap yapıyorum, sen istanbul içinde bir yere gitmeye üşeniyorsun:)))) valla sen çocuk olunca da kapı dışına çıkmazsın:))))

valla nevincim içinizden geliyorken, hevesiniz varken herşeyi yapın... bana son zamanlarda çok sadelik, sessizlik ve doğa iyi geliyor :) marketteki 5/10 kişilik kalabalık bile beni rahatsız ediyor, gözlerimi yoruyor :) şu sıralar gittiğim tek yer açık hava kahvaltıları o kadar... havalar biraz daha güzelleşirse belki ruh halim değişebilir :) böyle devam ederse ve cocukta olursa çıkacağım tek yer evin bahçesi olur herhalde :)

kızlar ya ben çok fenayım bu allerjik rinit beni fena yapıcak gibi gözüküyo ilaç da kullanamıyorum nevin antihistaminik ilaçları kullanabilirsin demişti ama bugün evde olan birtanesinin prospektüsünü okudum da gebelik kategorisi c diyor. gebeler üzerinde çalışma yoktur falan diyo hayatta içemem. evde nasonex, avamys ve mometix adında 3 tane sprey var bakıyorum hepsi kortizon içeriyor.
işte buyüzden eve hapsolmuş durumdayım sadece iğne için çıktım bugün hafif öksürük de başladı sanki nefesim daralıyor yani bunun astım a çevirmesinden çok korkuyorum. bugün eczaneden breat right burun bantlarından aldım ilaç içermez yazıyor üzerinde. bu gece 12 de 2 de 4 de ve 6.30 da uyanıp hapşırık krizlerimi atlatıp burnumu silip tuzlu su çekip yine yattım 1-2 saat idare ediyor demekki oda ikisi birden açılmıyor tek taraf açılıyor onunla uyuyorum biraz sonra gene başlıyor :( uyandırıyor resmen. banttan çok ümidim var inşallah iyi gelir gece uykumu alamayınca da çok kötü oldum bugün sersem gibiyim 3 den 5 e kadar uyudum. yani gündüz bir şekilde idare ederim de gece de olunca uyutmuyor. bir de o kadar şiddetli hapşırıyorum ki sarsılıyorum sermen. inşallah bebeğe bişey olmaz :( kimisinin hamilelikle birlikte geriliyomuş keşke benim de öyle olsa geçen sene ilaç kullanmıştım çok rahattım. şu nisan mayıs biran önce geçse de haziran olsa havalar iyice ısınsa tüm polenler bitse ben 2 aylığına kış olan bi ülkeye falan mı gitsem :D

elifim allah kolaylık versin, işin gerçekten çok zor. keşke bir çözümünü bulsan. gece kalkmaların zorluğunu biliyorum, bende gece en az 3 defa wc için kalkıyorum, 3/5 kezde göğüs altındaki kaburgaların ağrısından uyanıyorum. bende uykusuzluk çekiyorum ama enazından nefes alamamaktan iyidir. sen dikkat et, kapı pencerelerini çok açık tutma. mecbur olmadıkça dışarıya çıkma. inşallah haziran çabuk gelirde rahatlarsın.

kızlar ya şu hamilelik takvimi detaylı inceleyim dedimde orda ıncık cıncık günü gününe yaızyor ya erşey. şdünkü ultrason ölçümünde 24+6 çıktım yani 25 haftalığım ya bu takvime göre 7. ayın içinde oluyormuşum. çüüüş dedim yani daha neler ne 7. ayı ya doğrumu burdaki hesaplama. yarında doğum yapıcan demesin bu takvim :53:

ya işte ben de o takvimden bakıp duruyorum sonra fazla hesapladın oluyorsunuz. 24de senin 6. ayın bitiyor artık 7. den gün almaya başlıyorsun. 7 aylık değilsin ama 7. ayın içindesin artık. ben ve sonay da 6. ayın içindeyiz.

hafta sonu kahvaltıya giderken anlattıklarını bende gördüm a101 camında. hatta arabalarda vardı. 130 tl ye. ama o kadar hevesim yokki girip bakmak bile istemedim :), o fiyata yorgan + yastık falan yazıyordu.. bencede fiyatları çoook uygun. ben son zamanlarda çıkar eksik ne varsa birgünde alırım, yada ihtiyaç çıktıkça aldırırım düşüncesiyle almıyorum.

maşallah bebeğimize. 2/3 günün önemi yok duygucum. ultrasonda +-3 gün çıkabiliyormuş zaten. şeker yüklemeside bedavaymış valla. biz hiç sormadık ne kadar diye. söylediğin iyi oldu :)
sen çalışma dönemini bitirdin. darısı benim iznime inşallah. tam tamına 2,5 ayım var.

hafta sonu kahvaltıya giderken anlattıklarını bende gördüm a101 camında. hatta arabalarda vardı. 130 tl ye. ama o kadar hevesim yokki girip bakmak bile istemedim :), o fiyata yorgan + yastık falan yazıyordu.. bencede fiyatları çoook uygun. ben son zamanlarda çıkar eksik ne varsa birgünde alırım, yada ihtiyaç çıktıkça aldırırım düşüncesiyle almıyorum.

sonaycım seninki de bir yöntem. ben evlenirken koca bir evin eşyasını tek bir günde aldım sen bebek eşyasını mı alamayacaksın? bir de senin aynı deneyimleri yaşamış bir kız kardeşin var fikir bazında muhakkak sana yardımcı da olur. yani alış veriş bizimki gibi çok vaktini almaz.

canım doğru düz mantık hamileliğin ilk 1 ayı yani senin adetin geçtiğinde tam 4 haftalık hamile oluyosun geriye 8 ay kalıyor.e 4*7=28 yapıyor. sen de 25 haftalık olduğuna göre 24 ile 28. haftalar arası 7. ay oluyor. sen de 7. ayın ilk haftasındasın.

elifim allah kolaylık versin, işin gerçekten çok zor. keşke bir çözümünü bulsan. gece kalkmaların zorluğunu biliyorum, bende gece en az 3 defa wc için kalkıyorum, 3/5 kezde göğüs altındaki kaburgaların ağrısından uyanıyorum. bende uykusuzluk çekiyorum ama enazından nefes alamamaktan iyidir. sen dikkat et, kapı pencerelerini çok açık tutma. mecbur olmadıkça dışarıya çıkma. inşallah haziran çabuk gelirde rahatlarsın.

valla zor sonay zaten allerjik rinitten dolayı halsizlik var bir de bahar havası çarpınca elimi kolumu kaldırcak halim yok inan gece su içtiğim için de kalkıyorum ben burun bantlarından kullanıyorum işe yarıyor şimdilik işte dikkat ediyorum iğne olmaya bile arabayla gidiyorum. başka hiç sokağa çıkmıyorum yürümüyorum ağaçlık yerlerden uzak duruyorum ama yine de hapşırık krizlerim oluyor tabi. artık idare edicez umarım uzun sürmez.

aslında senin yaptığın en doğrusu eskiden 7. ay dolana kadar hiçbişey alınmazmış bebeklere uğursuzluk getirirmiş :) hani buna inanmıyorum da 7. aydan sonra daha garanti oluyor işler o bakımdan mantıklı. ama yine de 1 günde bitirebileceğini sanmıyorum canım biraz daha erken başlasan iyi edersin. sana yaşının da verdiği bir dinginlik gelmiş haklısın herkes hevesli olacak diye birşey yok. zaman var daha yapılır herşey sen hele bir çık doğum iznine..

kızlar 11 de sağlık ocağına gittim sıra vardı iğnemi yazdırmak için tam 1 saat bekledim sonra eczacıma gittim iğnelerimi de o vuruyor ama eve gitmiş öğlen arası oldu diye kaldım sağlık ocağındaki hemşireye. o kadar acıttıki sanarsınız kalça kemiğime soktu iğneyi. zaten sertleşti iyice kalçalarım iğne zor giriyor girmedikçe o zorla soktu çok canım yandı :(

bir de randevu için fertil i aradım yarın en erken 16.30 demez mi sabahtan olsun dedim mümkün değil yer yok dedi. çarşamba da en erken 13.00
eşimi aradım ikisi de uymuyor iş saatlerine ben de çarşamba günü devlet hastanesinden randevu almıştım. eşim de önce ona git sonuca göre konuşursun alev hanımla dedi ilaçlar için. sanırım öyle yapıcaz. aslında üzüldüm gidemicez merkeze diye hani kalp atışını da orda dinlemek isterdim ama hem uzak hem de 118 tl muayne ücreti vericem. son zamanlarda ilgide bir eksiklik seziyorum artık hamileyim ya benle işleri kalmadı. kese için de cumartesi gittiğimizde araya sıkıştırdı beni asistan ama normalde haftasonları gebelik takibi yapmıyoruz dedi. sanki neden geldin der gibi. şimdide sabahtan vermiyolar eşimin işe dönmesi gerekiyor 16.30 da orda olabilmemiz için öğlen işten çıkması gerekir gittiğine değmicek dünyanın da yolunu yapıcaz.

1 gün daha beklemek zorundayım kalp atışı için devlet hastanesine gidicem ilk numara da benim doktor da oldukça bilgili yaşlı bir adam hep ona gidiyorum zaten kan testi için gittiğimde de 15 gün sonra kese ve kalp atışı için gel demişti. sonra da cumartesi medikal park da candan hanımdan randevu aldım ilk doktorum ona giderim birdaha fertile gitmem. ilaçlarla ilgili telefonda bilgi verirseler verirler vermezseler de yeni doktorum ne derse onu yaparım artık. medikal de muayne 54 tl. şimdi bir muayne ve alev hanımın donuk standart cevaplarını duymak için 118 tl daha vermek istemiyorum oraya.

ille de fertil dersem çarşamba devlet hastanesindeki randevumdan sonra oraya gidebiliriz o zamanda zaten bebeğin kalbini duyarsak gidip tekrar orda duymak da gereksiz. of çok kararsız kaldım ama saati uymadığı için gidemicez gebeleri ikinci plana atıyolar bence keşke cuma dan alsaydın randevu. neyse bakalım hayırlısı.

kızlar 11 de sağlık ocağına gittim sıra vardı iğnemi yazdırmak için tam 1 saat bekledim sonra eczacıma gittim iğnelerimi de o vuruyor ama eve gitmiş öğlen arası oldu diye kaldım sağlık ocağındaki hemşireye. o kadar acıttıki sanarsınız kalça kemiğime soktu iğneyi. zaten sertleşti iyice kalçalarım iğne zor giriyor girmedikçe o zorla soktu çok canım yandı :(

bir de randevu için fertil i aradım yarın en erken 16.30 demez mi sabahtan olsun dedim mümkün değil yer yok dedi. çarşamba da en erken 13.00
eşimi aradım ikisi de uymuyor iş saatlerine ben de çarşamba günü devlet hastanesinden randevu almıştım. eşim de önce ona git sonuca göre konuşursun alev hanımla dedi ilaçlar için. sanırım öyle yapıcaz. aslında üzüldüm gidemicez merkeze diye hani kalp atışını da orda dinlemek isterdim ama hem uzak hem de 118 tl muayne ücreti vericem. son zamanlarda ilgide bir eksiklik seziyorum artık hamileyim ya benle işleri kalmadı. kese için de cumartesi gittiğimizde araya sıkıştırdı beni asistan ama normalde haftasonları gebelik takibi yapmıyoruz dedi. sanki neden geldin der gibi. şimdide sabahtan vermiyolar eşimin işe dönmesi gerekiyor 16.30 da orda olabilmemiz için öğlen işten çıkması gerekir gittiğine değmicek dünyanın da yolunu yapıcaz.

1 gün daha beklemek zorundayım kalp atışı için devlet hastanesine gidicem ilk numara da benim doktor da oldukça bilgili yaşlı bir adam hep ona gidiyorum zaten kan testi için gittiğimde de 15 gün sonra kese ve kalp atışı için gel demişti. sonra da cumartesi medikal park da candan hanımdan randevu aldım ilk doktorum ona giderim birdaha fertile gitmem. ilaçlarla ilgili telefonda bilgi verirseler verirler vermezseler de yeni doktorum ne derse onu yaparım artık. medikal de muayne 54 tl. şimdi bir muayne ve alev hanımın donuk standart cevaplarını duymak için 118 tl daha vermek istemiyorum oraya.

ille de fertil dersem çarşamba devlet hastanesindeki randevumdan sonra oraya gidebiliriz o zamanda zaten bebeğin kalbini duyarsak gidip tekrar orda duymak da gereksiz. of çok kararsız kaldım ama saati uymadığı için gidemicez gebeleri ikinci plana atıyolar bence keşke cuma dan alsaydın randevu. neyse bakalım hayırlısı.
elifcim ne de olsa esas para tüp bebek tedavisinde o yüzden bazı merkezler böyle gebelik takipti, jinekolojik diğer sorunlardı ikinci plana atıyor. sanırım senin eurofertil de öyle.

aynen banada aynısı olmuştu hamile oalna kadar ilgi iyi malum para sayıyorsun. hamile kaldıktan sonraişleri bitiyor gibi davranıyorlar hani bizim işimiz milleti sadece hamile bırakmak der gibi.madem o kadar abuk saatlere randevu verdiyse boşa kendinide eşinide kasma senin ordaki bir yere git.zaten alev hn. da ilaç konusunda pek ilgisizdi sen istemedikçe vermiyordu ee birde oraya kadr ne diye gidesin. sizin ordaki bir doktora gitsen bu ilaçları istiyorum desen yada o sana verse daha iyi onca yolu yorulmamış olursun.

bende şeker yüklememi yaptım şimdi sonuç çıkmıştır hemşireye bilgi verdim öğleden sonra bakıp doktora gösterriim dedi sizede haber veririz dedi. hamilelere 50 gr glukoz veriyolarmış hani şüpheli bir durum olursa eğer 100 gr veriyolarmış. basit bir işlem ama beklemem gerektiği için 3 saat hastanede oturdum:) bu arada bir sonraki randuvumu alıp raorumu aldım eve geldim. fiyat olarakta cidden çok uygun geldi 10,36 tl :) alışkın değil bünyem bu akdar az para vermeye tuhaf oldum :)

aslında senin yaptığın en doğrusu eskiden 7. ay dolana kadar hiçbişey alınmazmış bebeklere uğursuzluk getirirmiş :) hani buna inanmıyorum da 7. aydan sonra daha garanti oluyor işler o bakımdan mantıklı. ama yine de 1 günde bitirebileceğini sanmıyorum canım biraz daha erken başlasan iyi edersin. sana yaşının da verdiği bir dinginlik gelmiş haklısın herkes hevesli olacak diye birşey yok. zaman var daha yapılır herşey sen hele bir çık doğum iznine..

ELİFİM benim ufak tefek şeylerim var zaten. biberon emzik, önlük, alt açma bezi vs. daha cocuk düşünür düşünmez kızkardeşimede alırken bende o ne alıyorsa bende alıverdim. birde kızkardeşim unisex olan giysileride ayırıp bana verecek.sonrasında ben yine ona veririm, hemen ikinciyi planladığı için o bana, ben ona artık :) cocuk odası falanda düşünmediğimden çok ihtiyaç olmayacak gibime geliyor. birde ben çok inceleyen biri değilim, girdiğim ilk yerde beğendiğimi alır çıkarım. o yüzden çabuk hallederim gibime geliyor :)

Back
X