valla elifcan nevoya da uzun uzun yazdım. hiç bahsi bile geçmiyor anamın gelmesi hatta dün akşam beşk için aradıda eşimde arkadan sesleniyor anne gel artık bu kız doğurdu doğurcak diyorda.annemde ne diyor dedi böyle diyor dedim ne acele ediyor daha 1 a var diyor. aman ya valla tırnağım varsa başımı kaşıycam kimseden fayda yok anamda olsa bunu görmüş oldum. ben doğurduktan sonra geldikten sonra bir anlamı yokki. kapıcı teyzeyi çağırsam o bile gelir yardıma. eşimde zaten sıkı sıkı tembihlyor onu boş bırakma sürekli gel kontrol et diyor. bence annemin bahasei evdekiler değil. mesele geçen hafta kardeşimle birlkte yalovaya gittiler 1 hafta kaldılar amcamlarda babam gayette işleri yürüttü ablamakaşam kadar kurstaydı. aradaım ben napıyosun diye babamı. hiç kalktım halıları dışarı atıp çırptım evi sildim. sonra parka oturmaya gitcem diyor. akşamada günlük yemek yapıyordu. ha annem olmasa 2 değil 3 kişilik yemek yapıcak ki ablamın 14 temmuzde sınaları bitiyor oda evde olcak hayli hayli işlerni yürütürler. senin anan haklı baban hala çalışoyor ve kardeşin erkek. hani 1 kız daha olsaydı bahane üretmesin derdim ama bu konuda haklı. acep bizimkiler geldiklerinden aç veya susuzmu bırakıyorumda gelmeye korkuyolar :)))))) şaka bir yanada gelen gelir gelmeyeni buyur edemem. bazı şeyleri kendileri düşünsünler. nevinin dediği gbi yaptıkları tek şey kocamın azına laf veriyolar olmaları. yani beni hergün arayıp nasılsın napıyosun demeleir çok ilgili olduklarını göstermiyor bence.
Sen de anana mı benziyon acep kız? beşik alcakmış söylemiyo kadına bak. bir tutukluk var çözemedim gitti. bence senin konuşmamandan kaynaklanıyor herşey. kardeşlerinin de annenin de tavrı bu yüzden. sen gurur yapıp kendileri düşünsünler diyosun. onlarda duygu herşeyi yapıyor bizimkini beğenmez falan deyip kendilerine bahane buluyolardır. valla benim kardeşim erkek olmasına rağmen samimiyizdir onu yap bunu yap sen bana niye böyle dedin diye gerekirse didiklerim. kendi ailemden yana sıkıntım yok severim de söverim de herkesle samimiyimdir babamla da herşeyi açıkça konuşurum.
sen açıkça söylesen yaparlar bence. 1 ay kala gelmeleri gerektiğini nereden bilecekler yoksa. duygu istemez diye de düşünüyor olabilirler. evimde kalıcam gitmicem size deyince o zaman bizim de gelmemizi istemiyodur diye düşünüyor olabilir ailen. yine sen bilirsin de en azından açıkça aç sor ne düşünüyorsunuz ne zaman geleceksin ben böyle olsun istiyorum farklı bişey düşünüyosanız da ona göre karar verelim de. belki o zaman sökülürler. kardeşine de pes doğrusu bi kurabiye yapmaya gelemiyor. ben olsam azına s...çardım kardeşim değil mi :) sen minnet etmiyosun onlarda böyle gelmiş böyle gider gibisinden duygu evli düzeni belli koptu bizden ayaklarındalar. kendi düzenlerinden şaşmak istemiyolar. kuzenine giden ablasına da gelir. ne biliyim canını mı sıkıyoruz böyle konuşarak boşver en iyisi. herkesin canı sağolsun biz iyi olalım da kızlarımız zaten arkadaş olucak bize yalnızlığımıza ortak olucaklar. kimseyi iplemem ben onu kucağıma aldıktan sonra.
valla sen görümcem çok sevindi kızı duyunca dediğinde şaşırdım ne yalan söylim ben kıskanmasını beklerdim. ki öylede olmuş baksana asıl fikrini dile getirmiş. sanki ona muhtaçsın allah kimseyi kimsenin eline dşürmesin can sağlığın olsunda kendn bak olmadı çıkarsın günden yıllarca bu bebeği bekledin gün dahamı önmeli sanki. biraz büyür sonra gene girersin güne ve bebeğinle gidersin. görümcen boş konuşup senin önünü esmeye çalışıyolar yani bana güvenme ben bakamam gibilerinden. halbuki oğlanlar artık eşşek kadar ne var sana el atsa ama boşver minnet etme. eğer bana yardıma gelen olursa 20 gün burda bakıp sonrada bebeği alıp gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. zaten 15-20 günü atlattımmı kendim yaparım. öenmli olan allah bana can sağlığı versin.
valla kız bende genç görümce olsa kıskandı dicem ama yaşını başını da almış olgun kadın dedim ama erkek doğurmasını gururlandırdı kendince. bugün de aradı 2 gibi misafir geliyomuş sen de gel dedi ben de hava rüzgarlıktı serindi gittim. misafirler kız geliyormuş hadi gözün aydın sevinmişsindir falan dediler buna. ay nasıl sevindim anlatamam benim içime zaten hep kız doğuyordu diyor :) insanların yanında numaraya bak. gerçi duygularını başbaşayken belli edemeyen bir insan beni sevdiklerini toruna da çok istediklerini heves ettiklerini biliyorum ama. sanırım bu tüp davalarından dolayı ben kendimi çekince o da artık mesafeli.
bir de cidden hep erkek çevrede. alışmış demekki tuhaf mı geldi ne. hani deseydi hep erkek sevdik kız garip gelecek uzun zaman oldu ama onu da severiz falan anlicam ama erkek daha sempatik geliyor da ne demek ???
yani dediğim gibi bunlar tırı vırı. doğsunlarda elpençe divan kesilecekler başımda. özleyecekler. getirin de sevelim diyecekler bilmem mi. bir de kız halaya derler ya. bana benzer o diyor. eğer onlara benzerse hepsi esmer eşimi de gördün esmer kara kaş kara göz. kız olursa aman onlara benzemesin kıllı mıllı bişey olur :) bana benzesin. o kadar doğur. görümcene benzeyen bişey çıksın ortaya düşünsene :) dua ediyorum bana benzesin renkli gözlü aynı annesi gibi olsun diye. ben annemden almışım gözlerimi. anneme çok benzetirler beni. inşallah bu böyle devam eder benim kızım da bana benzer. onun kızı da ona :)
kız yaparım valal nolcak allah can sağlığı versin bakma dediğin gibi başlarda risk vardı sonra herşey normale dönünce eşimde beni sağlam ada gibi görmeye devam etti:)) silerim ama evde tekken yapmak istemiyorum. bu h.sonu eşime sildiririm üsteri o siler altlarını ben silerim. sandalyeye çıkmak istemiyorum düşerim falan. acele etmeyşm diyorum hem bu hfta koku çıktın cmtesi silerim 1 haftada silinmiş halde kokusu çıksın yeter işte. gelin dolapları slin diye kimseyi çağırmam.
üstleri eşine sildir. uzanma sakın. bebek emziğinden çıkarmış :) ilk defa duydum bunu birisinden ama ne anlama geldiğini anladın sanırım. tutunduğu yerden oynarmış sonra kendi kendine ölürmüş

Allah korusun dikkat et. bu haftasonu silin 1 hafta daha silinik beklesin sonra yerleştirirsin. haftaya da kontrol edersin eğer hala kokuyorsa her akşam duru suyla geçersin üstlerinden.
bu arada çok kokuyolar mı cidden?
ya ben kalkıpta öz anamda olsa kimseye sitem etmiyorum. çünkü geçmişte yaptım üste çıkacak birşey buluyorlar. sen bize ne yaptında kalkıp sitem ediyon diyorlar. bende öylemi bundan sonra tövbe dedim kimsye bişey demiyorum. şimdi durum belli dimi bu kız hamile ve son ayında ilal son gün doğurcak diye bişey yok. bu son ayın ilk günüde olabilri doğum gelesekse kendisinin düşünmesi gerek dimi. kalkıp benim ee artık gel dememe gerek varmı sizce? ha belki tamam gidicem diyordur ama kalkıpta allaha emanet 20 temmuzda gelmiş olurmu. ne var yani evinde oturcağına burda oturur. orda yiyceğine burda yer. haeimden çekindiğinden yooo değil. adam zaten akşama kadar işte. zate 4 gözle annemin gelmesini bekliyor. ben 1 kere bile demedim ama o annemi 10 defa çağırdı yani. hatta geçen hafta ordayken yemek yiyorduk eşim gelmiycenmi falan dedide anneme bende laf soktum valla babaanesi hevesli otobüsle değilde ne olur ne olmaz erken doğar diye kadın uçakla gelecek dedim. valla bizimki hiiiç oralı bile olmadı:))) aman ya neyi dert etcem canım sağ olsun yeter. yatıp kalkıp allaha binlerce kez şükrediyorum es kaza yatarak bir hamilelik geçirseydim vay halime olurdu. çok şükürki kimseye muhtaç olmadım eşime bile. allah herkese böylesini nasip etsin.
hediye konusunda annem beşik almayı düşünüyor ama azını açıpta ben alcam demiyor karı hani beğen parasını vereyim demiyor. beşik lafı tutturmuş içine mini döşek yorgan yapcakmış. ama niyeti beşiğide kendisinni alması amadeiğim gbi açıkça bile bel alcam demiyor. zaten istememde her şeyimi kendim yaptım 150 lirada beşiğe veririm. eşimde dün akşam bakalım anam torununa ne tacak b, bilezik hakkıdır artık dedi. bende benim anam için sylüyor sandım. yok ya ekndi anam ne takcak dedim diyor. bende ant içtim ben ailelerden gelenleri ger vercem dedim. 5 yıl öncede el içinde taktılar ardından geri aldılar dedim. ama bu defa sana değilki torununa dedi aman aman tövbeler olsun istemem dedim ben çocuğuma takarı dedim. ha konu komşu arkadaşlar taktıklarım getiri hediye verirlerse ok ama ailelerden gelenleri geri vercem dedim. ayıp olur diyor salk olma onalr çocuğun hakk falan istemem dedim sessizce geri çantalarına koyarım evlerine gittiklerinde görürler dedim.
ya sen evlatsın geçmişte yaptıkların sorgulanır mı ben de genç kızken annemi saymazdım küfürler basardım :) çeker kapıyı çıkardım falan. şimdi sen bana böyle ettiydin yine edersin mi demesi gerekiyor? Allah bize zor verdi ama çok şükür bak ben de o kadar kötü atlatmadım ilk zamanlarımı şimdilerde ise evi bile süpürecek enerjim var çok şükür ama yapmıyorum. karnımızda üzmüyor bebeklerimiz bizi işte.
takıları verme ne vereceksin. kaynanan sanki taktık da duygu geri verdi mi dicek? biz taktık der. geri verdiğini bile söylemez. kendi ailene de özellikle babana da çoook ayıp olur.
benim annem nazarlığını küpesini bileziğini almaya dünden razı. ama ben herşeyi onun yapmasını istemem. kaynanamı da görücez bakalım ne yapacak.
görümcenin tavrına tek bir söyleyeceğim var: kıskançlık ve fesatlık! ulan herkes kız bebeklere deliriyor. benim etrafımda mesela kız olacak diye herkes bayram etti. art arda oğlan doğuran arkadaşlarımız bile heves etmiş gitmiş kız bebek kıyafeti almış bana hediye getirdi. ay bizim içimizde heves kalmıştı artık seninkini severiz, giydiririz dediler. bir de seninki şimdi yeni bebek olacak kendi çocukları büyümüş pabucu dama atılacak ya, ondandır fesatlığı. ay bir de ne sanıyor hani sen sanki toptan kaynanana görümcene bebeği yıkcan kendin fıldır fıldır gezcen mi sanıyor şimdiden tavır mı koyuyor nedir anlamadım ki... ulan sanki millete güvenip doğuruyoruz bu çocukları. hem bu bahsettiğiniz gün kadınların toplaştığı günlerden değil mi? ne olacak ayol, istersen çocuğunla da gidersin. benim kuzenin eşi öyle günlere pek düşkündür. haftanın 3-4 günü gider. çocuğu oralarda gelen kadınların kucağında mıncık mıncık öpüp sevilerek büyüdü 1,5 yaşına geldi valla. güne de renk gelir merak etme:))))
işte yaşını başını almış kıskanmaz dedim ama o yine kendini üste çıkarmayı başardı. gün evet karıların toplaştığı. ama bizimki evde değil. dış mekanda. herkes gider yer içer para toplanır kura çekilir birisine verilir. kimse evinde ağırlayıp sıkıntıya girmiyor artık nevincim. hem dışarıda da herkese bir değişiklik oluyor. kışın 3 ay gidemem ama marttan sonra giderim 1 saat bile otursam yeter. elden ele gezer ben yemeğimi yerken. durmuyorsa da paramı verir kalkıp arabamla evime dönerim. her türlü kolaylığımız var.
kimseye güvenip çocuk doğurmuyoruz. sevmeye gelince bak gör hep almak isticekler de işte kimeyse havası anlamadım gitti. menapoza giriyor bazen gerçekten alık oluyor. eşime de anlatıyorum gülüyor hak veriyor bana ablasının o donuk abuk sabuk laflarına şaşırıyor. kocası ve 2 erkek çocuğu onu yeterince eziyor bir tuhaf oldu biz idare edelim diyor.
elifim duygu kimseye minnet etmiyor, maşallah yapabiliyorda. . canının kıymetini de pek bilmiyor :) aslına bakarsan bende kimseye yap et diyemem, allahtan eşim yapıyor yani çok tedaylı yapmasada yapıyor, geri kalan ufak detaylarıda ben yapıyorum :) kardeşim yapar ama cocuk durmuyor,o yüzden hiç yapamadı. zaten eviniz bizimkinden temiz deyip duruyor.
sende sakın ilerde falan kendini cok iyi hissetsen bile kendini yorma, temizlik derdine falan düşme sakın. zor bela kavuştuk zaten, allah korusun yani. ben ileriki haftalarda olmiycam ya şimdiden iyice tembihliyim seni :))) eğilip 1 kg ağırlık kaldırma, omzunun üstünden yukarılara uzanma.dr um öyle diyordu hep :)
evet canım şuan çok enerjiğim o uykulu halsiz günler geride kaldı ama yapmıyorum doğum koçu bile o enerjiyi sakın bitirmeyin doğuma ve bebeğe saklayın diyor. benim de eşim yapıyor. iyi kötü bende cam kenarlarını aldırıp uzun araba fırçası ile balkonları yıkayabiliyorum. çamaşır as topla oturarak ütü yap vs.. hallediyorum bir de yemeğim tamam. eşim süpürüyor. böyle devam doğuma kadar.
senin görümcen kızın olacağı için kıskanıyor. şimdilerde herkes kız tutturmaya çalışıyor kendisinde olmayınca ve şimdi herkes seninkinin üzerine düşeceği için kıskançlık hissetmeye başlamış olabilir. kız cocukları cok sevimli oluyor kendilerini çok sevdiriyorlar. kardeşim cuma günü seyahatten dönecek, eşim şimdiden bacanağını arayıp cumartesi kızı bize getirn demiş bile. yani kız cocukları cok farklı gerçekten. kıskanılacak kadarda var yani :)))
Valla elifim o günümüz falan var diyince sende bakalım ben kızımı bırakabilecekmiyim deseydin :) yarım saat ayrı kalınsa özlüyormuşsun, onu bırakıp bir yere gitmek istemiyormuşsun. acil bir durum olmadıktan sonra onlar baksa bile sen onlara vermezsin gibime geliyor :)
hepinizin ortak fikri kıskanıyor. eltisi 44 yaşında 3. ye hamile kaldı. kaynanasında yemek yeyip içtiklerinde kadın kalkıp iş yapmıyor diye hayıflanıyor. zaten yapmazdı artık hamile hepten yapmaz diyor . çok kıskanıyorsan sen de doğur 3. yü gör itibarı diyecektim de ayıp annemle yaşıt :)
valla onlar yalvaracak da işte sevsinler diye götürücem. durum öyle olacak yani bak gör

ben zaten emanet edemem kimseye.
duygu ağlamıyor anneside meme vermiyor gibi oldu :)))
bu arada ben kimseye nabzına göre şerbet veremiycem elifim çünkü düşündümde ne yorcam kendimi kardeşimm :) ben şekerli içemem millete de uğraşamam. illede bişey içirilecekse çay kahve kola ne istersiniz deyip, yanınada hazır bir tatlı , öyle geçiştirilir :)))