nevin cim ben daha şimdiden 3-4 kez kalkıyorum tuvalete sonlara doğru halim nice olur bilinmez. ben de çok su içiyorum. hatta yatmadan da progestanı içince 1 bardak suyla uykuya dalana kadar 2-3 kez kalkıyorum. azcık gelse de rahatsız oluyorum. bazen biraz biriktireyim diyorum eşim de tutma kalk ne varsa yap diyor. hatta daha şimdiden kolumdan tutuyor ondan güç alıp öyle kalkıyorum. ani hareketlerde tansiyon düşmesi olabiliyormuş hamilelerde. yavaş ve relaks hareket etmek lazım hep artık :)
bir abla da geçen gün dedi ki son ay yatamayacaksın çiişe gitmekten. kendisi 3 doğum yapmış. ayrıca 3 ü de sezeryanmış ve 3 kesisi de aynı yerdenmiş. çok da memnun kalmış. şimdi anlıyorum sen çiş deyince durumu :)
bize de cumartesi kuzenler geldi yedik içtik sohpet ettik ikramları da beraber hazırladık makineye varana kadar koyup toparlayıp öyle gittiler sağolsunlar. kuzenimin oğlu 2 yaşına yaklaştı vallahi sarıcı arı gibi vıy vıy hiç susmuyor acayip yaramaz enerji dolu yerinde durmuyor bir o kadar da sevimli. alışmamız lazım bizim de gürültüte 5 yıl çocuksuz iyi kafa dinledim.
çantaya ben de baktım hatta nevin e söyleyecektim. harbiden yuh. nevin amerikadan getirtirse eminim daha uygun olur :)
aman sonradan da çapraz asılan bir çanta neyimize yetmiyor diyorum. zaten yürüyerek biyerlere çok gitmeyiz araba var. bebek arabasına asarız falan. yürürken de çapraz asarız çocuğu da kocaya veririz tamam. yalnızsam da ya bebek arabasıyla çıkarım yada arabayla e merdivenleri falan da indirip bindiririz artık o kadar. duygucan bence sen hiç bu sıcaklarda kadıköy e gideyim deme. yollarda doğurursun valla. yok mu ayol evde temiz şöyle yeni yıkanmış bir gecelik yada kaprili bir takım? olmazsa akşam 7 den sonra çık mağazalar 10 a kadar açı. gündüz sıcağı yalnız başına işin yok aralarda.
doğum için de bebeğin 38. haftadan sonra anne karnında durması daha çok kilo almasına sebep oluyor bebek irileşiyor. her türlü gelişim tamamlandığı için vücut kilo almaya gidiyor. diğer bir topikte arkadaş doğum yaptı daha yeni sezeryanla doktoru 38 de almış ve ona rağmen 3400 kg doğmuş düşün. ama zaten 40 ı doldurup gelmezse sezeryan olursun bebeğin iri olması bişey değiştirmez. anestezi konusunda karar verdin mi tam narkoz mu alacaksın?
ben de geçen sene koymuştum vişne 3-4 poşet koca kış açıp yapmadım hamile kaldıktan sonra doğal meyva suyu niyetine tarçın ve karanfille kaynattım çok güzeloldu. ama bu sene kış namına özel hiçbir hazırlık yapmadım. pazara da gidemeyince insan alamıyor dolaba koncak şey. bezelye bir kere 1.5 tl den markette denk geldi taşıyamam diye çok almadım o da 2 poşet oldu. birdaha da 3.5 tl den aşağı inmedi. pazara da gidemediğimden kalıyor işte. olduğu kadar artık. çok atınca da yenmiyor taze fasülye atmicam mesela bu sene.
sen ne güzel oyalanıcak bişeyler buldun. çok ayakta kalma oturarak yap bari. elmalı da hamurdan daha güzel olur emin ol.
ben de sonunda o beklenen enerjime kavuştum kuduruk gibi iş yapasım var ama duruyorum. mutfağın halısını görsen leke içinde süpürünce bile rengi açılmıyor

2 ay daha çıksın da yaparım temizliklerimi. mantolama da başladı. ekim gibi bitecekmiş. o biter evimi de temizlerim. güzel olur. kışın bebek de var daha rahat ısınırız.
ben de kuzenimle konuştum ramazandan sonra beraber gidicez annemlere. onun da annesi orda oturuyor. büyük teyzemin kızı kuzenim. büyük teyzemle benim annem aynı mahallede oturuyolar. 2-3 ev var aralarında. o da anasına kalmaya gelecek ben de gidecem çarşı ya gidip yapıcaz alışverişi. 7 aydan sonraya bırakma ağırlaşır gidemezsin bir de bişey olur diyor. zaten 7 aydan sonra odasıydı pusetiydi beşiğiydi onları hazırlarız.
büyük alışverişi bayramdan sonra yapmayı planlıyorum. bu haftasonu da ben gidicem anneme kalmaya belki sabahtan birgün serinken uğrarız çarşıya bir fizibilite yaparız :)