Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
aklımdaki diğer isimleri de yazarım birazdan size bir fikir verirsiniz. hediye işini de o zaman ya doğumdan önce yada doğumdan sonra çıktığınızda beraber alın. senin beğendiğin bişey olsun. özel günlerde takabileceğin bir yüzük olabilir mesela. yada kolye işte. öyle isim kolyesi falan basit şeyler onlar. hatta madem alacak doğumdan sonraya bırakma. aldığı şeyi doğurduktan sonra takarsın lohusa tacınla :) bu arada çarşıda dolu vardı kendine bir lohusa tacı aldın demi :)
yani kaynana görümcengil de görsün koray eşine ne güzel doğum hediyesi yapmış desin.

anam bu ana babalar hep aynı kıçlarını kaldırıp aman kendileri gelmesinler. ben de annemle konuştum da adağımız var sağ salim birtane doğsun kurban kesicez dedik diyor. birtane de bizim var etti 2. Allah kesip dağıtmayı nasip ederi inşallah. bizimkilerde geleyim kalayım bayılırlar ama doğum yaklaşınca gel kal demezler hastaneme doktoruma pimpirikleneceğimi bilirler.
hee bir de kocam yalnız kalır deyince de bırak kalsın aman ne çok düşünüyon der babam. özellikle babam der bunu :)
nazalığınız varmış işte. bizim hiç yok öyle şeyleri. doğuma yakın eşimle beğenir güzel bişey alırız inşallah.

aldım kırmızı benim gecelik pudra pembesi o renk alacaktım eşim yok lohusa tacı kırmızı olurmuş kırmızsını al dedi :) ( herşeyide biliyor maşallah:))) olmadı birde purda pembesi alırım. olmadı eşimle akşam kadıköyde bulusup hem pijama hem tac hemde takı işine bakayım. ama var yani kırmızı kurdelalı:))) ya millete gösteriş diye yapmak olmazda ne bilim herif illa alayım deyip durdu içinde ukde klamasın sonra doğurduğum vakit gene dayanamaz gider alırsa bende beğemezsem artık değiştrmek için zmanımda olmaz bebekten dolayı.

he ya gidip kalmıyorum ya kocacı olduk. eee napayım aacım siz gelip gittinizde benmi gelmiyorum. hani onlarda sık ısk gelip gitse bn gitmesem anlarımda siz gelmeyin etmeyin sonrada eve yapıştın çıkmıyorun deyin olcak işmi yani...

bak bizim isim listemizi yaızyorum[TABLE="width: 68"]
[TR]
[TD="class: xl63, width: 91, bgcolor: transparent"]Bade , beray, [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Başak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Beray[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Cemre[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Ceren[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Dicle[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Dilan[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: red"]Efil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Gülce[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Günce[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Işıl Su[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İdil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İlkay[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İnci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İpek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Öykü[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Pelin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Selen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Sezin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Ülkü[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Pırıl[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
valla bana kalsa 2 isim olsun ama ülkü siyasi olurmuş falan filan dedi .öylece kaldı şimdilik tek isim. zaten berayıda sen buldun bir nevi sen taktın ismini annen taktı deriz diyor.

duygu can aklıma ne geldi :) sen sakın odanın resimlerini kardeşine falan mail atmaya kalkma. belki de gönderdin çoktan bilemiyorum ama merak eden insan gelir bakar. hatta yerleştirilmesine yardımcı olur tatlı telaşlar dimi bunlar ?
bir de mana bulur kız kardeşin falan yada annen o olmamış burası olmamış der moralin daha da çok bozulmasın.
gönder derseler de çok merak ediyorsanız bir zahmet gelip de bakın deyiver.
bu arada hani sana akıl veriyoruz ama bakalım biz ailelerimizden ne kadarını görücez :(

bir de aklıma geldi. fotolarda dikkatimi çekti yerleştirmişsin ya. altlarına kapitone den örtü diktirmeyi düşünmezmisin? ucuna da pembiş bir fisto yada sen sade seversin düz beyazdan minik bir güpür hoş dururdu. direk mobilyanın üzerine koymaktan sa giyisilerini çekmece içi bilmiyorum benim hoşuma gidiyor hem açınca da gözüme böyle örtülü falan hoş görünür benim. istersen bir düşün uğraşacak meşgale olur sana da. yine sen bilirsin tabi.
ama benim fikrim bence yap öyle olmamış. anandan önce ben buldum mana :D yani daha güzel olsun diye aklıma geldi yanlış anlama.

ya sitem etsem nolucakki haklı çıkmayı başarırlar ben kabahatli olurum. geçmişteki tecrübelerimden bliyorum bu sebepten hiç sitem dahi etmiyorum. babam aramışta 2 defa uyuyordum. neyse kalkınca aradımda annemde günlük yürüyüşüne çıkmışlar. oraar çok serinmiş esiyormuş buralar sıcak dedimde. gelip alayım seni 1 hafta burda kal yürüyüşe çıkarız diyor. yuh dedim ne zman ne olcağı belli değil ne işim var 1 hafta orda. sende yapışmışsın kocanın kıçına diyor:) ne alaka dedim surda bişey kalmadı bişey olsa ne yapcm dedim ee burdada doktor var hastane var diyor. valla bizimkileri sıcaklar çarptı heralde doğum işini çok basite indirgemişler. yada cidde çok basit bişeyde ben abartıyorum:)))

pazartesi kontrolüm var o güne kada bişey olmazsa olmadı kaynanayı önümüzdeki hafta alırım yanımın son 10 gün yanımda olur ne yapayım kendim için değilde sırf eşimin içi rahat etsinde aklı evde kalmasın diye.

takı konusundada dediğinimiz yapsa ne etsem gelenk görenek işlerinden değilde dediğiniz gibi anısı olsun diye.

maşallah nazarlığı sanırım elif sormuştu. benim altın bi tane vardı onu iğneleyip yatağına minik bir kuranla birlikte eşim taktı. sonrada onu giysisine takarız. onun dışında basiy nazarlıklarda vardı bi kaçtane odasının çeşitli yerlerine koyduk hatta valizimede bir tane koydum. orada geçici olarak o basiti takarım. ve gelince altınını takarım.

aaaa üstüme iyilik sağlık, doğuma gün sayan kadının gidip başka yerde kaldığı nerde görülmüş? hayır zaten artık hareket etmek, yatıp kalkmak bile insana zor geliyor, gece 50 defa tuvalete kalkıyorsun, ağırlaştığından döşekler sırtına adeta batıyor, haliyle insan kendi evini istiyor. hadi bunu geçtim sen kaç zamandır belli bir doktora gitmişin belli bir hastanede doğurcam diye planlamışın, annenin evinde suyun gelse öylece en yakın hastaneye mi götürecekler? ay hakikaten saçmalıyorlar seninkiler. dediğin gibi sıcak falan çarpmış, mantıklı düşünemiyorlar. hem kocanın kıçına yapışmışın ne demek canım, bu çocuğu tek başına mı yaptın tabi kocanı şu son günlerde daima yanında isticen.

duygu can aklıma ne geldi :) sen sakın odanın resimlerini kardeşine falan mail atmaya kalkma. belki de gönderdin çoktan bilemiyorum ama merak eden insan gelir bakar. hatta yerleştirilmesine yardımcı olur tatlı telaşlar dimi bunlar ?
bir de mana bulur kız kardeşin falan yada annen o olmamış burası olmamış der moralin daha da çok bozulmasın.
gönder derseler de çok merak ediyorsanız bir zahmet gelip de bakın deyiver.
bu arada hani sana akıl veriyoruz ama bakalım biz ailelerimizden ne kadarını görücez :(

bir de aklıma geldi. fotolarda dikkatimi çekti yerleştirmişsin ya. altlarına kapitone den örtü diktirmeyi düşünmezmisin? ucuna da pembiş bir fisto yada sen sade seversin düz beyazdan minik bir güpür hoş dururdu. direk mobilyanın üzerine koymaktan sa giyisilerini çekmece içi bilmiyorum benim hoşuma gidiyor hem açınca da gözüme böyle örtülü falan hoş görünür benim. istersen bir düşün uğraşacak meşgale olur sana da. yine sen bilirsin tabi.
ama benim fikrim bence yap öyle olmamış. anandan önce ben buldum mana :D yani daha güzel olsun diye aklıma geldi yanlış anlama.
yok canım yollamadım resim falan ilk ve son halini sadece size gönderdim. ablam zaten şu ara bu alemde değil. geçn hafta kpss sınavı oldu diğer basamakta bu pazar olcamış onlar hiç görüşmüyoruz kardeşimlede atıştım onada yollamıyorum. gelip yardım etmiyonuz hani bebek kurabiyesi yapcaktık dedimde suçlu ben çıktım. geçen hafta kalkıpta yalovaya amcanların yazlığına gitti ondan önceki haftalardada sürekli kuzenlerle gezmelerde ve alışverişteydi. neymiş hiçbir şeyimze karıştırmıyormuşuz :))) (sanki gelip bir et attılarda ben bırakmadım) neyse isim konusunda kimsenin fikrini almamısız falan. zaten odanın bu halini atsam eminimki ne gerek vardı bu kadar abartmışsın derler. ama kardeşim evlense böyle bir durumda benim odam onun yapacağı odanın yanıda devede kulak kalır o derece eminim.

valla bahsettiğin örtü nasıldır bilmiyorum benim öyle dikş nakışla pek aram yok bilmiyorum nasıl olur yani hatat bahsettiğin kumaş terimlerini bile bilmiyorum :))) sen çekmecelerin içine koymama içinmi diyorsun örtü yapayım. valal şu ara uğraşamam sıcak oldu hava. hani hazır satılan ekonomik bişey varsa alayımda oturupte kendim dikme işini yapmam gibi .sen genede nette örnet bulursan link at bana aklımda bulunsun.

aaaa üstüme iyilik sağlık, doğuma gün sayan kadının gidip başka yerde kaldığı nerde görülmüş? hayır zaten artık hareket etmek, yatıp kalkmak bile insana zor geliyor, gece 50 defa tuvalete kalkıyorsun, ağırlaştığından döşekler sırtına adeta batıyor, haliyle insan kendi evini istiyor. hadi bunu geçtim sen kaç zamandır belli bir doktora gitmişin belli bir hastanede doğurcam diye planlamışın, annenin evinde suyun gelse öylece en yakın hastaneye mi götürecekler? ay hakikaten saçmalıyorlar seninkiler. dediğin gibi sıcak falan çarpmış, mantıklı düşünemiyorlar. hem kocanın kıçına yapışmışın ne demek canım, bu çocuğu tek başına mı yaptın tabi kocanı şu son günlerde daima yanında isticen.

yani birde tüp bebek olduğunu biliyolar risklerim olmuştu başta biliyorlardı ama ne bilim işte idrak edemediler heralde. valla onlara inat kaynanayı getircem yanıma çocuğuda yaklaşatırmıycam annemde. sen bırak kaynanam halleder diycem. g.t olcak:))) sonrada ben anasıyım bana bunu yaptı der:) hiç hak ettim demez:) aynen her gittiğimizde kalın diyorlar eşimde yatamıyor akşamları çişe çok kalkıyor evde daha raha eder diyor. demesede zaten kıllığın a kalmam. eşimde ocuk doğunca gelip burda kal burda bakalım derlerse şaşmam diyor. orası allhın emri zaten kesin öyle diycekler dedim. neyse canım böylesi daha iyi onlara sinirimden belki şıp diye doğururum :)))) belkide bana faydası olur bu durumun.

ceylin:cennet kapısı

berfu:kartanesi

eflin:cennete acılan kapı

dilay:gonlu aydnlatan ay

dila: sabah güneşi

size de fikir olsun diye yazdım gerçi belli isimleriniz ama olsun sanırım oturup anlamları ile birlikte bir lise yapmam gerekecek.

Nevo senin kızçe nin ismi neydi canım?
Buarada duygu sizin sadece beray mı olacak. hani ülkü diyordun ya bir ara?

bizim kızın ismi lara olacak elifcim. eşim bu isme bir taktı nuh dedi başka isim kabul etmedi. onun bir arkadaşının kızının ismi. kızı ben de gördüm hakikaten kendine hayran bırakacak kadar güzel, akıllı ve çok da başarılı bir kız. şu an yurtdışında bursla üniversite okuyor. eşim de hani belki bahtı ve güzelliği benzer diye illa lara olsun diyor. bu arada ben ceylin ismini çok severim. çok yakın bir arkadaşımın kızının ismi. ama benim bildiğim ceylin su damlası demek. geçende doğuran kuzenim kızına zeynep ismini koydu. eşimin kuzeni ece koydu. ben lara değil de alara istiyordum. ama geçen sene doğum yapan bir arkadaşım alçak benden duyup kendi kızına koydu hevesim kaçtı. senin de vaktin çok elbette bir isim kararlaştırırsınız.

nevo cum senin de bu hayıflanmalarına bayılıyorum :) beğenmekle kalmayıp yazayım dedim :1: valla artık insanın yeri geliyor kocası ailesinden önce geliyor çünkü artık biz de bir aileyiz. evliliğimin ilk yıllarında bunu çok idrak edemesem de zamanla daha da çok bağlandım ona ve hep önceliğim o oldu. aile de can kan ama sanki nasıl oluyor da değil mi başka soy sop ve kandan bir adam geliveriyor da hayatımızın en önemli insanı oluyor. evlilik böyle bişey işte. bakarsan iki yabancı ama tek beden gibi. Allaha şükür de ilgili alakalı bir kocam var. hani yeri geldi benimle hamile donu bile baktı :) herşeyimi onunla yapabildiğim için çok mutluyum ben.

yok canım yollamadım resim falan ilk ve son halini sadece size gönderdim. ablam zaten şu ara bu alemde değil. geçn hafta kpss sınavı oldu diğer basamakta bu pazar olcamış onlar hiç görüşmüyoruz kardeşimlede atıştım onada yollamıyorum. gelip yardım etmiyonuz hani bebek kurabiyesi yapcaktık dedimde suçlu ben çıktım. geçen hafta kalkıpta yalovaya amcanların yazlığına gitti ondan önceki haftalardada sürekli kuzenlerle gezmelerde ve alışverişteydi. neymiş hiçbir şeyimze karıştırmıyormuşuz :))) (sanki gelip bir et attılarda ben bırakmadım) neyse isim konusunda kimsenin fikrini almamısız falan. zaten odanın bu halini atsam eminimki ne gerek vardı bu kadar abartmışsın derler. ama kardeşim evlense böyle bir durumda benim odam onun yapacağı odanın yanıda devede kulak kalır o derece eminim.

valla bahsettiğin örtü nasıldır bilmiyorum benim öyle dikş nakışla pek aram yok bilmiyorum nasıl olur yani hatat bahsettiğin kumaş terimlerini bile bilmiyorum :))) sen çekmecelerin içine koymama içinmi diyorsun örtü yapayım. valal şu ara uğraşamam sıcak oldu hava. hani hazır satılan ekonomik bişey varsa alayımda oturupte kendim dikme işini yapmam gibi .sen genede nette örnet bulursan link at bana aklımda bulunsun.

ablanı soracaktım bende. boşver sıra onlara da gelir. herkes bildiği gibi yapsın. kız kardeşin süslü bişey sanırım eminim o şakır şakır parlayan bir oda yapar :) isim konusunda da kimse burun kıvırmasın. çocuğu yapan biziz. saygı duymaları lazım. tutup da teyze dayı yada anane bunu istiyor diye o ismi koyacak halimiz yok.

kapitone dolap içlerine dikilen örtülere deniyor. benim bütün evde var. salonda mutfak da ve yatakodasında. yatakodasındakiler kapaklı hatta. çamaşırların üzeri falan tozlanmasın diye görümcek dikmişti öyle yapmış işte. ben sana benimkinin resmini çeker yollarım netten de buluruz. biraz sonra ama az biraz işim var.

aldım kırmızı benim gecelik pudra pembesi o renk alacaktım eşim yok lohusa tacı kırmızı olurmuş kırmızsını al dedi :) ( herşeyide biliyor maşallah:))) olmadı birde purda pembesi alırım. olmadı eşimle akşam kadıköyde bulusup hem pijama hem tac hemde takı işine bakayım. ama var yani kırmızı kurdelalı:))) ya millete gösteriş diye yapmak olmazda ne bilim herif illa alayım deyip durdu içinde ukde klamasın sonra doğurduğum vakit gene dayanamaz gider alırsa bende beğemezsem artık değiştrmek için zmanımda olmaz bebekten dolayı.

he ya gidip kalmıyorum ya kocacı olduk. eee napayım aacım siz gelip gittinizde benmi gelmiyorum. hani onlarda sık ısk gelip gitse bn gitmesem anlarımda siz gelmeyin etmeyin sonrada eve yapıştın çıkmıyorun deyin olcak işmi yani...

bak bizim isim listemizi yaızyorum[TABLE="width: 68"]
[TR]
[TD="class: xl63, width: 91, bgcolor: transparent"]Bade , beray, [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Başak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Beray[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Cemre[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Ceren[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Dicle[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Dilan[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl64, bgcolor: red"]Efil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Gülce[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Günce[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Işıl Su[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İdil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İlkay[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İnci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]İpek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Öykü[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Pelin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Selen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Sezin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Ülkü[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl63, bgcolor: transparent"]Pırıl[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
valla bana kalsa 2 isim olsun ama ülkü siyasi olurmuş falan filan dedi .öylece kaldı şimdilik tek isim. zaten berayıda sen buldun bir nevi sen taktın ismini annen taktı deriz diyor.

taam tacın olsun da kırmızısını pembesini artık sen bil :) eşin de herşeye heves ediyor işte al diyor daha ne istiyosun :) bizim isimler benziyor birbirine sizinkilerle. beray bence çok güzel. bunların arasından bir ikinci isim tercih edebilirsin ama ben şahsen tek isim düşünüyorum.

sonaycım ah ah bende o durumdayım ama en azından hangı yolu ızlıcegımı biliyorum yavas yavasda ılerlesem ılerlıyorum bu zk da herkezı zayıfla dıye gerı gönderiyolar valla bana uyarı cektıler göbusum varda :27: hemsire takık allahdan kılo ındeksınde sınırdayım 30 ustune tedavı uygulamıyolar:26:

allah zamanı geldiğinde sanada nasip eder inşallah. bizim şirkette bir kızcağız var, boyu 1.55 lerde, 110 kilo. 2. cocugunu doğurup gelmiş. ben senin 1. hamileleiğini gördüm dedim. kilodan insanlar farkedememiş 2. hamileliğini. kız gidip doğurup gelince, yokluğunda anlaşılmış :) yani veren allah herşekilde verir. kendini sıkma. seninde olacak.

nevo cum senin de bu hayıflanmalarına bayılıyorum :) beğenmekle kalmayıp yazayım dedim :1: valla artık insanın yeri geliyor kocası ailesinden önce geliyor çünkü artık biz de bir aileyiz. evliliğimin ilk yıllarında bunu çok idrak edemesem de zamanla daha da çok bağlandım ona ve hep önceliğim o oldu. aile de can kan ama sanki nasıl oluyor da değil mi başka soy sop ve kandan bir adam geliveriyor da hayatımızın en önemli insanı oluyor. evlilik böyle bişey işte. bakarsan iki yabancı ama tek beden gibi. Allaha şükür de ilgili alakalı bir kocam var. hani yeri geldi benimle hamile donu bile baktı :) herşeyimi onunla yapabildiğim için çok mutluyum ben.
ablanı soracaktım bende. boşver sıra onlara da gelir. herkes bildiği gibi yapsın. kız kardeşin süslü bişey sanırım eminim o şakır şakır parlayan bir oda yapar :) isim konusunda da kimse burun kıvırmasın. çocuğu yapan biziz. saygı duymaları lazım. tutup da teyze dayı yada anane bunu istiyor diye o ismi koyacak halimiz yok.

kapitone dolap içlerine dikilen örtülere deniyor. benim bütün evde var. salonda mutfak da ve yatakodasında. yatakodasındakiler kapaklı hatta. çamaşırların üzeri falan tozlanmasın diye görümcek dikmişti öyle yapmış işte. ben sana benimkinin resmini çeker yollarım netten de buluruz. biraz sonra ama az biraz işim var.

taam tacın olsun da kırmızısını pembesini artık sen bil :) eşin de herşeye heves ediyor işte al diyor daha ne istiyosun :) bizim isimler benziyor birbirine sizinkilerle. beray bence çok güzel. bunların arasından bir ikinci isim tercih edebilirsin ama ben şahsen tek isim düşünüyorum.

aynen öyle valla insanın eşi yeri gelince ailesinden daha yakınoluyor. bizdede eşimin idrak etmesi epey geç oldu:) ama ona rağmen arkadaşı olmadığından ilk günden beri hep yanımdaydı. don alırken bile diyorsun ya benimkide hep öyle bu bedenimi alsm bunumu diye otu b.ku herşeyi soruyorum. küpe takcam hangisini takayım diyorum. sanki kız arkdaşımmış gibi her şeyi ana soruyorum omu olsun bumu diye zaten giyim alışverişini de sürekli birlikte yaparız. eminimki çocuk oluncada gene benim sağ kolum olacak:)) çok faydası olur. arada evde işten kaytarsada genede allah razı olsun. dün sarmayada yardım etcektide bırak malzemeyi ziyan etme dedim. isim konusunda eşimde tek isimde ısrarcı.

nevo siz iremde koyacaktınız ne oldu vazmı geçtiniz?

ya bu biminde evin dibi olması ne kötü arabayı koyuyorum yok sevkiyat gelcek diye gelip zile basıyolar. gidip yerini değiştirmek zorunda kaldım. hava nasıl sıcak 2 saniyede piştimm yaa. bir de akşam eşimi alıp kadıköye gitcez ölürüm heralde yolda :((

valla sonaycan eşimde dün öyle diyor. "anaaa karı doğurcak bir gayret geldi":) dışar ıçok fazla çıkmıyorum hatta geçen hafta serindi kadıköye gideyim dedim de eşim izin vermedi:) onla birlikte gitcekmşim heralde yolda doğurmamdn korkuyor ama açıkça söylemiyor. yoksa artık öyle te gezmeler gitmiyorum. en fazla evin bu civarlarda marketlere gidiyorum. ama bebeğin geleceği yok gibi herhangi bir belirti vermiyor. daha gelmiycek sanırsam:((

yaptıklarımıda millete ikram etmek için yaptım. hep hamur işi ben yersem duba olurum hem zaten kilo aldık biraazda yaz sıcaında millet alsın dimi:)))) nihahahhaa yaşasın kötülük:) kendime arkada yaratıyorum şişman olsun herkes:) bugün mutfakla uğraştım valla zaman geçti. yarında gircem hatta sonraki günde. zaten gündelik yemek yapıyordum bu defa hem yemek aptım akşama hem ikramlıklar yaptım. ha gelen olmzsada oturur biz yeriz.:) umarım buzlukta bişey olmaz yada ne bilim dolap kokusu sinmez sevmiyormda o kokuyu.

taksi için ise yuh diyorum yav bunlar daha 35/38 yaşında kaç yaşlarında evlenmişler. demekki bu işin erken yada geç evlenmeyle alakası yokmuş ala hnasip kısmet etmeyince olmuyormuş. birde şöyle bir durum var. kimi insanın elinde bir çok mkan vardır.(okumuştur eğitimlidir, bilgisayar neti vardır) ama genede pasiftir. kimi insanda hani cahil deriz 2 kelimeyi bir araya getiremez doğru düzgün okuma bile bilmez ama canavar gibidir. bilmiyorum ben çok girişken biriyimde bundan mı bu kadar bol keseden atıyorum ama ende kişilkle alakalı. 16 yıl ne demek ya kesin teşhis konsa bunlar bunca zman ümidini keserlerdi demekki ortada kesin tanıda yok. yada var ama bunlar gene bir umut devam ediyor. yaşları genç sayılır ama eminimki 16 yılın yıpranmıilığı vardır üzerlerinde. allah yardımcıları olsun. hani derler ya hamile kanının duası kabul olurmş diye e kada rbilmiyorum ama gece gündüz çocuk sahibi olmak için uğrşanlara yeminle dua ediyorum. allah herkesi evlat sahibi yapsın diye.

zk da kilo olayu evet sorun hatta bana bile yaparlar diye düşündüm ama neyseki yırttım. üstüm zayıf ve sürekli makyajlı gittim ya genç duruyordum heralde:)) çünkü kadınar genelde kapalı ve pardesülü bu yüzden hem yaşlarından çok yşlı hemde kilolu duruyorlardı. çok şahit oldum soruyorum yaşın kaç 22-24-25 ama yeminle 35 gibi duruyorlardı.

bence artık bir dur yani :)) dinlen bebek gelince yorulacaksın, şimdiden enerji depola.
bende aynen senin gibi dua ediyorum çocuğu olmayanlar için. hakikaten zor bir durum.
dyugucum odana baktım. çook çook güzel. valla insan hevesleniyor. herşeyi çok özene bezene seçtiğin, araştırdığın belli oluyor. herşey birbirinden güzel. tulumunada bayıldım :) kapı süsü, şekerleri... çok zevklisin, kızında çok şanslı valla.daha gelmeden prenseslere layık hazırlıklar yapılmış :) allah sağlıkla huzurla kullanmak nasip etsin. ellerine emeğine sağlık :)

Beren
Berra
Belinay

Ceren
Cemre

Ece
Ecem
Ecrin

Mina
Miray

Nisa
Sena
Yaren

Kızlar aklıma bunlar geliyor. Erkek için de Yağız çok hoşuma giderdi. Yaren i de ondan yazdım.
Ama bana B,C ve E ile başlayanlar daha sempatik geliyor. Onlardan birisi olabilir.
Fikirlerinizi bekliyorum :)

benım arkadaslar bırı buglem koydu degısık dıye biride elanaz koydu bende aybuge hosuma gıdıyor ama aybuke aybuge karısır dıyer koymam herhalde evet ben ınterlıte hastasıyım simdi bolumu degıstırmıyım bu ay da asılama yapmazlar dıye korkuyorum benım yasım 27 adım denız zk belkı hepınızın yası benden buyuk yada kucuk ben ısmınızle hıtap edıyorum kusura bakmayın tup bebekde 2 tane emrıyo yu koymuyolarmıs dogrumu? yasdan dolayı

allah zamanı geldiğinde sanada nasip eder inşallah. bizim şirkette bir kızcağız var, boyu 1.55 lerde, 110 kilo. 2. cocugunu doğurup gelmiş. ben senin 1. hamileleiğini gördüm dedim. kilodan insanlar farkedememiş 2. hamileliğini. kız gidip doğurup gelince, yokluğunda anlaşılmış :) yani veren allah herşekilde verir. kendini sıkma. seninde olacak.

sagol ıyı dıleklerın ıcın nasıl desem ıcımden bır ses hıc olmıcak dıyor ne yaparsan yapolmıcak dıyor bugun ramazan ın ılk gunu duaları ettım oturdum buraya ama dua ederken aglamadım sımdı tutamıyorum kendımı.bazen cok umutlu oluyorum tup bebekle olmus ınsanları goruyorum hele tup bebek topıklerınde %90 herkez hamiş onları okuyorum kendıme guvenım gelıyor olucak dıyorum bazen cok mutlu oluyorum ıcım kıpır kıpır sadece oturup gun sayıyorum ama o ıcımdekı ses hıc susmuyor belkı 4 senedır ıstemıs oldugumdan belkı tedavıye gec baslamıs oldugumdan sizde de bu ses varmıydı?

aynen öyle valla insanın eşi yeri gelince ailesinden daha yakınoluyor. bizdede eşimin idrak etmesi epey geç oldu:) ama ona rağmen arkadaşı olmadığından ilk günden beri hep yanımdaydı. don alırken bile diyorsun ya benimkide hep öyle bu bedenimi alsm bunumu diye otu b.ku herşeyi soruyorum. küpe takcam hangisini takayım diyorum. sanki kız arkdaşımmış gibi her şeyi ana soruyorum omu olsun bumu diye zaten giyim alışverişini de sürekli birlikte yaparız. eminimki çocuk oluncada gene benim sağ kolum olacak:)) çok faydası olur. arada evde işten kaytarsada genede allah razı olsun. dün sarmayada yardım etcektide bırak malzemeyi ziyan etme dedim. isim konusunda eşimde tek isimde ısrarcı.

nevo siz iremde koyacaktınız ne oldu vazmı geçtiniz?

ya bu biminde evin dibi olması ne kötü arabayı koyuyorum yok sevkiyat gelcek diye gelip zile basıyolar. gidip yerini değiştirmek zorunda kaldım. hava nasıl sıcak 2 saniyede piştimm yaa. bir de akşam eşimi alıp kadıköye gitcez ölürüm heralde yolda :((

yollarda doğuracak bu kız valla :) eşin kaçta çıkıyor hadi gene 6 dan sonra etkisini kaybeder biraz. ama şuan karşılıklı açık evde ve sıcak hava giriyor dışarıdan içeri :( havalanmıyor bile ev.
sen bu enerjini harcıyosun ya böyle kadıköylerde bilmem ne bak normal doğum yapamicaksın o olucak he.
bu arada dolapiçi örtülerini attım mailine. google a da dolap içi örtüleri yazıp görsellere bakarsan o ucu dikişle kıvrılan sarkan modeli de görebilirsin dantel gibi duruyor o zaman ucu.

benım arkadaslar bırı buglem koydu degısık dıye biride elanaz koydu bende aybuge hosuma gıdıyor ama aybuke aybuge karısır dıyer koymam herhalde evet ben ınterlıte hastasıyım simdi bolumu degıstırmıyım bu ay da asılama yapmazlar dıye korkuyorum benım yasım 27 adım denız zk belkı hepınızın yası benden buyuk yada kucuk ben ısmınızle hıtap edıyorum kusura bakmayın tup bebekde 2 tane emrıyo yu koymuyolarmıs dogrumu? yasdan dolayı

o zaman sen 86 lısın. ben 85 liyim. 27 bitti benim 28 oldum. en küçükleri bendim artık sensin denizcim. biz isimle hitap ediyoruz birbirimize valla yakın dost gibi olduk burada tedavi sürecinden doğuma kadar herşeyi birlikte paylaştık fikir alışverişi yaptık.

ulan sizinkiler tavşan boku gibi kokmaz bulaşmaz cins uzak uzak durursa, kendileri karışmazsa, sen ayaklarına gidip allah aşkına gelin karışın mı diyeceksin. senin yardım beklediğin şeyler zaten kendi evinde. mobilyan gelmiş, hadi bir kalkıp gelselerdi yerleştirmeye, silip süpürmeye, evden mi kovacaktın? gelip şu senin sildiğin camları siliverseler, dinlene dinlene sardığın sarmaları sarıverseler, ellerine mi yapışır? zaten isim olayında beklenti içinde olmaları saçmalık. bu çocuğa sahip olana kadar afedersin ama k.çın çıktı. hastanelerde git gel sefil oldun, tedavi gördün, zart zart iğneleri sen yedin, ismine de kimsenin karışmaya hakkı yok, hiç kimsenin görüşünü almak zorunda değilsin. kız kardeşin ne bekliyormuş ki? hani aman teyzesi ismini sen koy demeni mi? valla yılardır hayıflanırım, erkek kardeşim değil de şöyle bir kız kardeşim olsa ne iyi olurdu derim, vaz geçtim valla. benim erkek kardeşim senin kızlardan daha hayırlı. 2 kere eşimle birlikte yorgan döşek hasta olduk da, çocuk işyerini kapadı, izmirden ilk uçakla bize bakmaya geldi. hani erkektir her şeyi bir yere kadar yapar ama, kendi çapında bize çorba yaptı yedirdi, ilaçlarımızı içirdi, alış verişimizi yaptı, hatta paspastı, banyo temizliğiydi, evde ufak çapta temizlik bile yaptı.
yani birde tüp bebek olduğunu biliyolar risklerim olmuştu başta biliyorlardı ama ne bilim işte idrak edemediler heralde. valla onlara inat kaynanayı getircem yanıma çocuğuda yaklaşatırmıycam annemde. sen bırak kaynanam halleder diycem. g.t olcak:))) sonrada ben anasıyım bana bunu yaptı der:) hiç hak ettim demez:) aynen her gittiğimizde kalın diyorlar eşimde yatamıyor akşamları çişe çok kalkıyor evde daha raha eder diyor. demesede zaten kıllığın a kalmam. eşimde ocuk doğunca gelip burda kal burda bakalım derlerse şaşmam diyor. orası allhın emri zaten kesin öyle diycekler dedim. neyse canım böylesi daha iyi onlara sinirimden belki şıp diye doğururum :)))) belkide bana faydası olur bu durumun.
benim annemlerin yazlığı 4 oda ve 2 banyolu. tatilde bana evindeki en esen odayı hazırlamış, ayrıca vantilatör koymuş. annemin ısrarıyla 3 gece onlarda kaldım, inan o koca evde dahi bir türlü rahat edemedim. bir kere gece tuvalete ya da su içmeye kalktıkça, onları uyandırcam diye tedirgin oldum. sabah desen esselat vakit uyanıyorum bir daha uyuyamıyorum, tin tin onları uyandırmadan balkona çıkıyordum, mutfakta fazla tıkırtı yapmadan kendime kahvaltı hazırlıcam diye paralanıyordum. kendileri bir düzen kurmuş, akşam yemeklerini taaa 8buçuk-9 civarı yiyorlar benim karnım, 7buçuk dedimi acıkıyordu. bu sefer annem yemekten önce atıştırma diye kızıyordu. yani demem o ki öyle git annende kal, olmuyor. sana en konforlu olanakları sağlasalar da, ekmek elden su gölden gibi lanse etselerde hele hamileyken insan kendi düzenini istiyor. çocuk olunca da hepten olmayacak. çocuğunu alıp gitsen onlarda nerede yatıracaksın. heni kendi evine yatağını beşiğini boşuna mı aldınç hadi tut ki park yatağı falan arabaya koydun yanında götürdün. bebek gece kaç defa uyancak, vık vıklancak. ev ahalisini de uyandırmamak için tedirgin olacaksın. bebeğin 50 tane başka eşyası olacak. hangi birini onlara götüreceksin. hadi belki 1-2 gün idare eder kalırsın ama öyle haftalarca falan kalınmaz. yani sana kalk sen gel demeleri saçma olur.

elifcan geçen sormuşsun yazmayı unutmuşum ben anestezi konusunda daha karar vermedim. eğer normal olursa noraml yaparım hani dayanamayacak olursam epidural isterim. ama sezeryan derlersede kesin tam narkoz isterim öyle kesilip biçilmeye göz göre göre razı olamam :)

bu arada siz kıza isim düşündünüzmü? hani erkek olursa belli keremdi ama kız e olcak. bizde erkek olursa belliydi ama kız olunca biraz zorlandık.

kızlar aklımda 1-2 soru vardı ama sadece bir tanesi geldi onu sorayım bari. eşizin size doğum hediyesi alacakmı? benimki tuttturdu sana en alıca bende yeterince masrafımız oldu hem çocuğu sadece sana doğurmuyorum ya. ne öyle ödül gibi dedim. geçmişte bacısı bir hikaye anlatmıştı görümcemin bir arkadaşı doğum yapmışta kocası hediye almamış kadın hırsından vücudu dışarı vermiş alerji gibi bişey olmuş. sendeöyle olurmusun diye geçmişte konuşuyordu aramızda. yuuh dedim ne öyle şartlı çocuk doğurmak gibi. kolye yada bilekli gibi bişey almak istiyor ama ben istemiyorum almasını hepsinde var zaten takmıyorum bile boşa masraf. yada tablet alayım diyor sakın sakın bişey alma diye tembihledim ama hem annenler laf etmesin kızım dourduda bişey takmadı derlemiş. bizim oralarda öyle bir adet yok dedim rahat ol:))

valla ben son 1,1,5 yıldır her özel günde eşimi tembihliyorum sakın bişey alma, boş yere masraf etmemeize gerek yok, durumumuzu ihtiyaçlarımızı biliyoruz. ilerde alırız diyorum. oda o günlerde bazan çiçek, bazande daha özenli yemek, pasta falan yapıveriyor işte :)) doğumada bişey almamasını tembihlerim. alırsa kızacağımı bildiğinden almayacağını düşünüyorum :) dediğin gibi cocugu birtek ona doğurmuyoruzki ayrıca hamile kaldığımızdan beri onlarda bizimle birlikte çektiler yani. enazından benimki çok çekti, ben ona alsam yeridir :))

annende şimdiden gelip sizi rahatsız etmek istemiyor olduğundan gelmiyor diye düşünüyorum. bak biraz daha geçsin koşa koşa gelecek. anne yüreği bu dayanırmı hiç.

bence artık bir dur yani :)) dinlen bebek gelince yorulacaksın, şimdiden enerji depola.
bende aynen senin gibi dua ediyorum çocuğu olmayanlar için. hakikaten zor bir durum.
dyugucum odana baktım. çook çook güzel. valla insan hevesleniyor. herşeyi çok özene bezene seçtiğin, araştırdığın belli oluyor. herşey birbirinden güzel. tulumunada bayıldım :) kapı süsü, şekerleri... çok zevklisin, kızında çok şanslı valla.daha gelmeden prenseslere layık hazırlıklar yapılmış :) allah sağlıkla huzurla kullanmak nasip etsin. ellerine emeğine sağlık :)

sağol sonaycan. seninkide bitince atarsın son halini. ne yalan söylim aşırı özenmedim. sadece etrafı silip süpürüp temizleyince özenilmiş gibi görünüyor. eşim daha çok özendi. şmdide takmış gardrobun ve oyuncak rafının üstündeki oymaları koydurmasaydık keşke. yeter dedim karılar gibi ona buna takıp durma. badana yaptırdık ev mis gibi oldu. hala keşke rengi biraz daha koyu olsaydı deyip duruyoır neymiş kapılarda beyaz en azından kendini gösterirmiş. ayy dedim karı olaydın vay seni alacak kocanın haline:)))

2 embriyo koymanın yaşla alakası yok. 2010 yılında çıkan kanundan dolayı yasaklandı. 3. denemende 2 yada daha fazla koyuyolar. diyelimki senin yaşın 25 ve 3. tüp denemeni yapıyorsun çift embriyo koydurma hakkın var. ha özellerin bir çoğu yasak olmasına ramen koyuyor. ama ben fertilde ağız aradımda doktorum yok 2. denemeniz bu yüzden tek konulcak dedi. halbuki kuzenim 4 defa denedi ve ilk denemesinden itibaren hep çift koydular. yaşıda 35 değildi ve yasal olmamasına rağmen doktoru koymuş.

yollarda doğuracak bu kız valla :) eşin kaçta çıkıyor hadi gene 6 dan sonra etkisini kaybeder biraz. ama şuan karşılıklı açık evde ve sıcak hava giriyor dışarıdan içeri :( havalanmıyor bile ev.
sen bu enerjini harcıyosun ya böyle kadıköylerde bilmem ne bak normal doğum yapamicaksın o olucak he.
bu arada dolapiçi örtülerini attım mailine. google a da dolap içi örtüleri yazıp görsellere bakarsan o ucu dikişle kıvrılan sarkan modeli de görebilirsin dantel gibi duruyor o zaman ucu.

o zaman sen 86 lısın. ben 85 liyim. 27 bitti benim 28 oldum. en küçükleri bendim artık sensin denizcim. biz isimle hitap ediyoruz birbirimize valla yakın dost gibi olduk burada tedavi sürecinden doğuma kadar herşeyi birlikte paylaştık fikir alışverişi yaptık.

evet 86 lıyım zk dogdum :9: bende aslında bu topıkde mısafır gıbıyım klomen asılama tup bebek topıgındeyım hep ocak ayında kk uye oldum ılk cat.igne denemem tutmayınca cok uzulmustum calısıyodum ben tedavı olamadım 6 yıllık evliyım 4 yıldır korunmuyorum ama adam akıllı tedavıye gecen sene hazıran ayın da özel hastanede basladım (bıraz agladım demınde gözler bugulu yanlıs kelıme olursa kusura bakma) orda hsg falan cekıldı 3 ay kont.klomen kullandım sonra aralıkda klmen artı cat.ignesı oldum tutmadı sonra subatta yumos olmadı martta klomen cat.ıgnesı gene olmadı zk gıtmeye karar verdım sızlerı tanıdım sayenızde oranın yol yoldamını ogrendım falan pco yok dıyolar ama sebebsız dıyolar ama genc kızlıgımdan berı adet gecıkmesı yasıyordum 2 ay 3 ay degısık gunlerde oluyodum ama hormon degerlerı normal cıkıyor tetesterona bakmamıslar ona ayrıyeten bakılınca yuksek cıktı göbek gölgemde yaglanma var saclarım dokuluyor yanı tetesteronun tum belırtılerını yasıyorum bırde cocuklugumdan berı ccocugum olmıcak korkusu bır ses vardı cımde 17 yasında dr gıtmıstım kızken o bana kan testtı yapmıstı senın cocugun olmaz olsada zor olur demıstı ama neye dayanarak dedı ne gordu bılmıyorum 17 yasındaydım hıcbırsey bılmıyodum sonra 21 yasında evlenırken tekrar drr gıttım dogum kont.hapı ıcıp ıcmeme konusunda o dr bana herseyın normal oldugunu dedı ultrasyonla yumurtalarımı falan gösterdı sorun yok cocugun olur sen korun dedı ve hapı verdı tabıı o zaman cocuk ıstemıyoruz yenı evlencez ne bılıyım ustune dusmedım ılk 2 sene yasım kucuk dıye ıstemedım ılac ıctım sonra korunmayı bıraktım 1 sene bekledım sonra calısıyodum gıdemedım bekledım bekledım baktım zaman kayıyor ellerımden işden cıktım sımdı sadece bebek ıcın yasıyorum 24 saatım o yatıyorum kalkıyorum bazen umutlu mutlu oluyorum bazen bugunkı gıbı umutsuz aglıyorum o 17 yasındakı dr sesı uzaklardan gelıyor senın cocugun olmıcak dıyor bana herkeze karsı kendımı suclu hıssedıyorum esıme aıleme onların torunu yok bızden beklıyolar esım oyle ama hep destekler yardımcılar moralımı duzeltmeye calısıyolar oyle ...

evet 86 lıyım zk dogdum :9: bende aslında bu topıkde mısafır gıbıyım klomen asılama tup bebek topıgındeyım hep ocak ayında kk uye oldum ılk cat.igne denemem tutmayınca cok uzulmustum calısıyodum ben tedavı olamadım 6 yıllık evliyım 4 yıldır korunmuyorum ama adam akıllı tedavıye gecen sene hazıran ayın da özel hastanede basladım (bıraz agladım demınde gözler bugulu yanlıs kelıme olursa kusura bakma) orda hsg falan cekıldı 3 ay kont.klomen kullandım sonra aralıkda klmen artı cat.ignesı oldum tutmadı sonra subatta yumos olmadı martta klomen cat.ıgnesı gene olmadı zk gıtmeye karar verdım sızlerı tanıdım sayenızde oranın yol yoldamını ogrendım falan pco yok dıyolar ama sebebsız dıyolar ama genc kızlıgımdan berı adet gecıkmesı yasıyordum 2 ay 3 ay degısık gunlerde oluyodum ama hormon degerlerı normal cıkıyor tetesterona bakmamıslar ona ayrıyeten bakılınca yuksek cıktı göbek gölgemde yaglanma var saclarım dokuluyor yanı tetesteronun tum belırtılerını yasıyorum bırde cocuklugumdan berı ccocugum olmıcak korkusu bır ses vardı cımde 17 yasında dr gıtmıstım kızken o bana kan testtı yapmıstı senın cocugun olmaz olsada zor olur demıstı ama neye dayanarak dedı ne gordu bılmıyorum 17 yasındaydım hıcbırsey bılmıyodum sonra 21 yasında evlenırken tekrar drr gıttım dogum kont.hapı ıcıp ıcmeme konusunda o dr bana herseyın normal oldugunu dedı ultrasyonla yumurtalarımı falan gösterdı sorun yok cocugun olur sen korun dedı ve hapı verdı tabıı o zaman cocuk ıstemıyoruz yenı evlencez ne bılıyım ustune dusmedım ılk 2 sene yasım kucuk dıye ıstemedım ılac ıctım sonra korunmayı bıraktım 1 sene bekledım sonra calısıyodum gıdemedım bekledım bekledım baktım zaman kayıyor ellerımden işden cıktım sımdı sadece bebek ıcın yasıyorum 24 saatım o yatıyorum kalkıyorum bazen umutlu mutlu oluyorum bazen bugunkı gıbı umutsuz aglıyorum o 17 yasındakı dr sesı uzaklardan gelıyor senın cocugun olmıcak dıyor bana herkeze karsı kendımı suclu hıssedıyorum esıme aıleme onların torunu yok bızden beklıyolar esım oyle ama hep destekler yardımcılar moralımı duzeltmeye calısıyolar oyle ...

aynı beni anlatıyosun sanki. ben de evlendikten sonra çok az çalıştım. sonra da bebek düşünmeye başlayınca tedacilerden birdaha çalışma fırsatım olmadı hiçbir işyeri ayın 1 haftası bana izin vermezdi çünkü. bikere hatırlıyorum kar kıştı yolda kaldık gidememiştik zk ya :( neler yaşadık bizde. tedavim iptal edlmişti bikeresinde. gün aşırı gittim 10 gün falan. hep eşim götürdü işten izin alamadı çok gergin günler yaşadık. ilk özeldeki aşılamamda yumurtam bir türlü gelişmiyordu arabaya binip eve dönerken bağıra bağıra ağlamıştım. hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor.
ama bu bir sınav. bol bol dua et eğer rabbim nasip edecekse bir şekilde eder bu tedavilerden birisi vesile olur. işten de çıkmışsın benim gibi daha çok takarsın kafana sakın yapma. akışına bırak inan rahat olunca tedaviler de o kadar olumlu sonuçlanıyor. hayatının odak noktası bebek biliyorum ama tedavi yi hayatınızın normal bir parçasıymış gibi düşün. normal günlük kontroller aylar günler.. yoksa çok yıpranırsın. sabırla bekle. rahat ol. hepimiz kaderimizi yaşıyoruz. sonradan anladım ki Allah verirse olacak bunlar hikaye. ama rabbim derman çare vermiş gidip aricaksın tabiki her türlü imkanımız var. inşallah en kısa zamanda kavuşursun meleğine.

öyle deme yav niye yapamayım. hem yürüyüş yapmıyorum böyle çarşı pazar gezeyim belki açılma neyin olurda normal doğururum:)) hareket iyiymiş. bende gündelik yürüyüş yapamıyorum bari böylesi bir hareket olsun. hem kuyumcular açık olursa onun içinde giidyorum :)) örtülere bakarım birazdan. bizim salonda çok sıcaktı piştim baktım olcak gibi değil klimayı açyım valla sevmem ama napim çatlamak üzereydim :(

ulan sizinkiler tavşan boku gibi kokmaz bulaşmaz cins uzak uzak durursa, kendileri karışmazsa, sen ayaklarına gidip allah aşkına gelin karışın mı diyeceksin. senin yardım beklediğin şeyler zaten kendi evinde. mobilyan gelmiş, hadi bir kalkıp gelselerdi yerleştirmeye, silip süpürmeye, evden mi kovacaktın? gelip şu senin sildiğin camları siliverseler, dinlene dinlene sardığın sarmaları sarıverseler, ellerine mi yapışır? zaten isim olayında beklenti içinde olmaları saçmalık. bu çocuğa sahip olana kadar afedersin ama k.çın çıktı. hastanelerde git gel sefil oldun, tedavi gördün, zart zart iğneleri sen yedin, ismine de kimsenin karışmaya hakkı yok, hiç kimsenin görüşünü almak zorunda değilsin. kız kardeşin ne bekliyormuş ki? hani aman teyzesi ismini sen koy demeni mi? valla yılardır hayıflanırım, erkek kardeşim değil de şöyle bir kız kardeşim olsa ne iyi olurdu derim, vaz geçtim valla. benim erkek kardeşim senin kızlardan daha hayırlı. 2 kere eşimle birlikte yorgan döşek hasta olduk da, çocuk işyerini kapadı, izmirden ilk uçakla bize bakmaya geldi. hani erkektir her şeyi bir yere kadar yapar ama, kendi çapında bize çorba yaptı yedirdi, ilaçlarımızı içirdi, alış verişimizi yaptı, hatta paspastı, banyo temizliğiydi, evde ufak çapta temizlik bile yaptı.

benim annemlerin yazlığı 4 oda ve 2 banyolu. tatilde bana evindeki en esen odayı hazırlamış, ayrıca vantilatör koymuş. annemin ısrarıyla 3 gece onlarda kaldım, inan o koca evde dahi bir türlü rahat edemedim. bir kere gece tuvalete ya da su içmeye kalktıkça, onları uyandırcam diye tedirgin oldum. sabah desen esselat vakit uyanıyorum bir daha uyuyamıyorum, tin tin onları uyandırmadan balkona çıkıyordum, mutfakta fazla tıkırtı yapmadan kendime kahvaltı hazırlıcam diye paralanıyordum. kendileri bir düzen kurmuş, akşam yemeklerini taaa 8buçuk-9 civarı yiyorlar benim karnım, 7buçuk dedimi acıkıyordu. bu sefer annem yemekten önce atıştırma diye kızıyordu. yani demem o ki öyle git annende kal, olmuyor. sana en konforlu olanakları sağlasalar da, ekmek elden su gölden gibi lanse etselerde hele hamileyken insan kendi düzenini istiyor. çocuk olunca da hepten olmayacak. çocuğunu alıp gitsen onlarda nerede yatıracaksın. heni kendi evine yatağını beşiğini boşuna mı aldınç hadi tut ki park yatağı falan arabaya koydun yanında götürdün. bebek gece kaç defa uyancak, vık vıklancak. ev ahalisini de uyandırmamak için tedirgin olacaksın. bebeğin 50 tane başka eşyası olacak. hangi birini onlara götüreceksin. hadi belki 1-2 gün idare eder kalırsın ama öyle haftalarca falan kalınmaz. yani sana kalk sen gel demeleri saçma olur.

bende aman erkek nedir diyordum heralde erke kardeşim olaydı belki daha iyi olurdu. isim konusunu kardeşim dedi. babama kalsa acelesi yok çocuk doğsun isim kolay iş. bizim üç krdeşin isimlerinide teyzem koymuş. kardeşmde öyle bişey bekledi heralde. ama teyzemin hakkıymış çünkü hamileliği boyunca hep annemin yanında duruş anneme ve bizlere bakmış. annemle babamda isim işlerine karışmayıp teyzeme bırakmışlar. bırak kardeşelrimin faydasını birde konuşup asabımı bozuyolar birde kalkıp isim için fikirmi alıcam. hani tedavi vs. diyonda o zman bile kimse arayıpta ne yaptın ne ettin diye manevi destek vermediler. ne diye fikir alayımki..

sizin yazlık gene büyükmüş. annemlerin evin neresinde kalcaz biz 3 oda var birde girişte antre. 1 i annemlerin oda. 1 kızların bizde gidince salonda yatıyorduk. aynen bende öyle mutfağada gitsem wc ye tüm herkes uyancak diye yavaş yavaş kasarak gidiyordum. çünkü ev kare ve herkesin odasının kapısı yan yana yada karşılıklı dolayısyla hiç rahat değil. kendi evimde gürültüde yapsam bir tek eşim rahatsız olur. vel hasıl ne onlar beni ne de ben onları anlayabilmiş değilim.

Back
X