Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yok duygucum tüp olsa da hani bir tehlike risk şu bu olmadığı sürece ister normal ister sezaryen doğuruyorsun. benim emre de bana sordu, normal mi sezaryen mi istiyorsun diye. yani he desem normal doğurtcaktı. ben kendim zaten ikide bir tansiyonum düşüyor, yaşım ileri, fazla kilom da çok, epiduralli sezaryen olsun dedim.
o erken doğum yapıp bebeği yaşamayan 32 ya da 33de doğum yaptı sanırım. ama zaten onların bebeği yeterince kilo da almamış. 1,650 doğdu. kadın da çok ağır bir kanamayla hastaneye kaldırıldı. az kalsın ölüyormuş. yani bir komplikasyon vardı. ama tabi soramadık. şu an hastanede yatan da benle bir hamile sanırım. rahimde çok erken kasılmalar başlamış. 1 haftadır falan hastanede tutup doğumu geciktirmeye çalışıyorlar. bebek 2,350 falan olmuş yani kendini kurtarmış, şimdi de doğursan bebeğin yaşar, ama ne kadar geciktirdik kar demişler.

ya aslında 33. haftada doğum yapan çok kilşi var genede bebek yaşıyor hele 1 klo doğan bebekler bile yaşayabiiyor. belkide gittiği hastane iyi bir hast. değildi. yada allah yaşamasını nasip etmedi yavrunun. allah heimize sağlıklı doğumlar nasip etsin kimsenin emeklerini boşa götrmesin.

yok yahu olur mu öyle şey, sezaryen gerekse elbette söyler. ama yine söylüyorum şu senin salak doktor diğer çoğu doktor gibi 2 haftada bir hatta şu ara haftada bir kontrole çağırsaydı böyle evham olmazdın. seni böyle kendi haline bıraktığı için şimdi kuruyorsun da kuruyorsun. öbür türlü gidip gidip ultrasondu nstydi görür ha her şey yolunda diye ferahlardın. ama bu hani utanmasa nerdeyse bir daha artık doğumda görüşürüz diyecekmiş. 2 hafta dolunca yani haftaya perşembe ya da cuma emreye gideceğim canım. her halde senin için geç olur. sen de aç telefonu sor yahu içinde ne evham varsa. oraya dünya kadar para veriyorsun mecbur cevaplamaya. mira güzel de çakıl ne ayol. çakmaktaşların kızı gibi. istemem ben öyle çakıl makıl. çocuk ilk okula başladımı dalga geçerler. benim salak bir arkadaşım da kızına eni konu maviş ismini koymuştu. hani çocuğun gözü mavi falan olsa içim yanmıcak ama değil de. her halükarda maviş diye çocuk ismi mi olurmuş? zeytin, üzüm falan koyanlar da var. bana köpek kedi ismi gibi geliyor:))
valla öyle aynen 15 gün sonra gel deyince dumur oldum zaten. kimi doktor hatta bir çoğu son ayda 3-5 gündebir çağırıyor
acaba sırf kjontrole girmesin gene para ödeyim diyemi yaptı. sürtük karı aklıma geldikçe vala sinir oluyorum. allah bebeğimi sağlıkla kucağıma versin hast. başhekimliğine şikayet edicem kararıyım. çok talep gören doktorunuzun muamelesi bu şekilde diycem.çünkü cidden şikayeti hak eden bir doktor. sadık beye söylediğimde ooo tam doktoruna düşmüşsün deyip güldüde adam boşa demedi demekki.

senin arkadaşta harbi salakmış maviş ne öyle ya. ben zeytin,fındık,portakal isimlerini şahit oldum. ama genelde teyze konumundaydılar.

iyi geceler kızlar karnım birden büyüdü gibi artık yatamıyorum dakka başı ya dönüyorum yada wc ye kalkıyorum. bugünde gündüz biraz uyudum diye hepten uykum yok:((( ama çok şükür ki hava püfür püfür eşiyor maşallah. bu arada eşimin bana takcağı hediye işini hallettik:) dedi senin elin durmayacak ben doğurunca gidip alırsın bari değiştirmekle uğraşmamak için birlikte beğenip aldık. şimdide tutturmuş bebeğe ne takıcam bir çeyrekmi taksam diyor. ne alaka dedim sen babasın bebeğe takma kuralı yok hem altın nazarlık var nu yakasına takarsın dedim.olsun anasına aldım danasna alayım diyor. olmadı kenarda olan altınımdan vercem masraf yapcak yoksa:)

bu arada bugün lohusa şerbetinin tarifine gene baktımda 5 su bardağı şeker diyor yuuuhh dedim ölür be insan içi pişer milletin dedim:)) birde bimde gördüm ramazan şerbeti gelmiş. içeriğide lohusa şerbetine benzyor. tarçın karanfil zencefil ve vişne aromalarından oluşuyor. cam şişede 1 lt fiyatıda 1,85 tl. lohusada da sadece şekeri başka. acep hiç uğraşmayıp ondanmı alsak. denemek için 1 şişe alıp tatmak gerek. güzelse o daha mantıklı ve ekonomik gibi. lohusa şekerinin kilosu 15 lira yarım kilo alsak 7,5 lira ee içinede yaklaşıl 1,5-2 kiloda toz şeker giriyor karanfil çubuk tarçın derken..kaynak soğut şişele 25 liraya mal olur. hadi parayı geçtim bu sıcakta birde uğraşması var. gerçi ben lohusa şekeri aldım 2 parça ama 2 parça daha almam gerek. tarçın karanfil ve toz şekerde aldım. ama ramazan şerbetini görünce hazır onumu alsam oldum... arasında ne gibi fark olur bilemiyoprum çünkü ben lohusa şerbeti hiç içmedm:)) bunu alsamda arasındaki farkı ayırt edemem.

iyi geceler kızlar karnım birden büyüdü gibi artık yatamıyorum dakka başı ya dönüyorum yada wc ye kalkıyorum. bugünde gündüz biraz uyudum diye hepten uykum yok:((( ama çok şükür ki hava püfür püfür eşiyor maşallah. bu arada eşimin bana takcağı hediye işini hallettik:) dedi senin elin durmayacak ben doğurunca gidip alırsın bari değiştirmekle uğraşmamak için birlikte beğenip aldık. şimdide tutturmuş bebeğe ne takıcam bir çeyrekmi taksam diyor. ne alaka dedim sen babasın bebeğe takma kuralı yok hem altın nazarlık var nu yakasına takarsın dedim.olsun anasına aldım danasna alayım diyor. olmadı kenarda olan altınımdan vercem masraf yapcak yoksa:)

bu arada bugün lohusa şerbetinin tarifine gene baktımda 5 su bardağı şeker diyor yuuuhh dedim ölür be insan içi pişer milletin dedim:)) birde bimde gördüm ramazan şerbeti gelmiş. içeriğide lohusa şerbetine benzyor. tarçın karanfil zencefil ve vişne aromalarından oluşuyor. cam şişede 1 lt fiyatıda 1,85 tl. lohusada da sadece şekeri başka. acep hiç uğraşmayıp ondanmı alsak. denemek için 1 şişe alıp tatmak gerek. güzelse o daha mantıklı ve ekonomik gibi. lohusa şekerinin kilosu 15 lira yarım kilo alsak 7,5 lira ee içinede yaklaşıl 1,5-2 kiloda toz şeker giriyor karanfil çubuk tarçın derken..kaynak soğut şişele 25 liraya mal olur. hadi parayı geçtim bu sıcakta birde uğraşması var. gerçi ben lohusa şekeri aldım 2 parça ama 2 parça daha almam gerek. tarçın karanfil ve toz şekerde aldım. ama ramazan şerbetini görünce hazır onumu alsam oldum... arasında ne gibi fark olur bilemiyoprum çünkü ben lohusa şerbeti hiç içmedm:)) bunu alsamda arasındaki farkı ayırt edemem.

bizim burdakı bimde de var ramazan serbetı hatta alsammı oldum vazgectım birde ılk kez gördum :53: yeni cıkmıs lohusa serbetı dedıgın gıbı cok tatlı oluyor 40 kındamı dagıtcaksın yoksa dogumdan sonra her gelenemı verceksın hastanede oda suslıcekmısın boyle kurabiye cıkolata falan alcakmısın yada bu sus ısınde bır yerlemı anlastın birde dogum fotorafcısı olcakmı hanı album hazırlıyolar ya nedense merak ettım sordum :44:

kendimi sizinle birlikte doğum telaşına hazırlıklara kaptırdım. biryandan iyi oluyor bana sizler sayesinde vakit geçiriyorum oyalanıyorum hem de ön hazırlık oluyor. ama biryandan da korkuyorum duygu gibi. hani nasıl alışveriş yaptıkça sonradan aldım ama ya kötü bişey olursa diye üzülüyordu ya... ben de benim isim düşünmeye hazırlıklar için heyecanlanmaya hakkım var mı acaba çok mu şımardım diye düşünüyorum:(
şuan birden çok üzüldüm. kendimi fazla kaptırdım sanırım. ya bütün heveslerim kursağımda kalırsa.. bebeğime bişey olursa :( sevinmek için daha çok erken önce onun sağlığı. şu ayrıntılı ultrasonu da atlatıp yarıyı devirirsem biraz daha inancım artacak dünyaya gelebileceğine.
Allah vakti saati geldiğinde sağsalim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. Geri kalan herşey hikaye...

elifim o korku hiç bitmeyecek gibi, sen aklına getirmemeye çalış ve kesinlikle cok yürüme, iş yapma. gerisi allaha kalmış. içini ferah tut, allahın izniyle hepimiz sağ salim tamamına ereriz.

şimdi bildim bu kapitoneyi :)))) saten hurç kumaşından bez bunlar. sende uçlarına bişeyler dik diyorsun güpür gibi. bence hazıları vardır bunların alıp koyarım olmadı. ama kadın bebek bezlerine açıp yerleştirmiş. bence poşetinde kalmaı daha sağlıklı öyle açıkta olması toz olur sonra çokcuk mikrop neyin kapar.

ya bu arada ben hala aklım normal doğumda. hani tüp oldu ya son ana kadar beklemek ne kadar doğrudurki. doktor sorunca ben ormal düşünüyorum kısmet olursa dedim onun içinmi bekliyor. acaba tüp olduğunu hatıratsamıydım unutmuş olabiirmi. ne bilim hasta normal istedi bende bekliyorum gününü deyip riske girermiki :((( hani tüp bebek ya 38-39 da alınması mı gerekir.nette araştırıyorum adam gibi bişer bilgiye ulaşamadım :((((

duygucum bizim hamileliklerimizle normal kalanların arasında pek fark olduğunu düşünmüyorum. ama zor sahip olduğumuz için riske atmamak açısından sezeryanı tercih ederdim. zaten benimki kan sulandırıcılardan ve fıtıktan dolayı sezeryan gerekli. olmasa bile biran önce çıkartıp alsınlar sağ salim diyorum :)) birde 40 haftayı beklesem benimki zaten kilolu bir cocuk olur yine sezeryan olurdu gibime geliyor. dün doktora gittik. herşey yolunda boyu 48,5 cm, kilosu da 3.100. normalde 33+3 iken 36+3 çıktı. 3 hafta önde gibi görünüyor. bayram öncesi mi istiyordun sen dedi. hayır bayramı geçirmek istiyorum dedim. 12 olsun diyince yok yok 13.8.13 olsun bari dedim. sekretere not aldırdı, ameliyathaneye haber ver o tarih için dedi :)))

bizim burdakı bimde de var ramazan serbetı hatta alsammı oldum vazgectım birde ılk kez gördum :53: yeni cıkmıs lohusa serbetı dedıgın gıbı cok tatlı oluyor 40 kındamı dagıtcaksın yoksa dogumdan sonra her gelenemı verceksın hastanede oda suslıcekmısın boyle kurabiye cıkolata falan alcakmısın yada bu sus ısınde bır yerlemı anlastın birde dogum fotorafcısı olcakmı hanı album hazırlıyolar ya nedense merak ettım sordum :44:

yok canım hasatane odasını süslemeyi ve doğum fotoğrafçısı tutmıycam. lohusa şerbetinide eve gelen olursa onlar aikram ederim. yani 40 ını bekmemem çünkü 40 mevlütüdü yapmayabilirim. uzakta olduğum için gelen olmaz diye mevlüt olmaz büyük ihtimal. kurabyede yapabilirsem basit bişey kendim yapıcam ama o profesyonel kurabiyelr gibi olmaz heralde.

kızlar bu arada hani bimde maarshmelov var demiştiniz ya şeker hamuru yapılıyormuş. artık onlardan gelmiyor kaç defadır gittiğimde baktımda yoktu. fiyat bakkcaktım. bugün migrosta gördümde paketi 2,75 tl di. bimde sanrıım daha uygundu.
.

duygucum bizim hamileliklerimizle normal kalanların arasında pek fark olduğunu düşünmüyorum. ama zor sahip olduğumuz için riske atmamak açısından sezeryanı tercih ederdim. zaten benimki kan sulandırıcılardan ve fıtıktan dolayı sezeryan gerekli. olmasa bile biran önce çıkartıp alsınlar sağ salim diyorum :)) birde 40 haftayı beklesem benimki zaten kilolu bir cocuk olur yine sezeryan olurdu gibime geliyor. dün doktora gittik. herşey yolunda boyu 48,5 cm, kilosu da 3.100. normalde 33+3 iken 36+3 çıktı. 3 hafta önde gibi görünüyor. bayram öncesi mi istiyordun sen dedi. hayır bayramı geçirmek istiyorum dedim. 12 olsun diyince yok yok 13.8.13 olsun bari dedim. sekretere not aldırdı, ameliyathaneye haber ver o tarih için dedi :)))

valla bende pazartesi gdicem olmadı sorarım.amabir saıncası yoksada belki doktorun canına minnet hemen nsezeryan yaalım der. sonuçta planlı programlı iş yapmış oluyor. aniden çıkıp gelmeyecek astaneye. sormak ters etki yaratrda sezeryana almak isteyebilir. ha ben illa normal diye zaten diretmiyorum her şey yolunda giderse ve yapabilrcek gücüm varsa tabiki normal isterim ama diğer türlü riske girmem kesip alın derim:)) ne bilim allah hakkımızda hangisi hayırlısıyla onu versin.

ay ne bilim nevin ya.biliyorsunuz kendi doktorumdan en baştan beri elektirk alamadım. pimpirik olduığumuda biliyor acep ondan mı bana bıraktı diycem ama. b durumda riske girmeyip kestirmeden kısa yolu seçip sezeryan yapalım riske girmeyelim demesi gerekir dimi? sen emre beye ne zaman gidiceksin hani geç olmazsa benim sor diyecektim...

bu arada aklıma bişe geldi benim tiyatrodan bir arkadaşım doğum yaptıda şubatta falan kıznın adının çakıl mira koydu. ama baya baya çakıl diyorlar :))))

duygucum normal doğumla ilgili bir sıkıntı olsaydı doktorun sezeryan yapalım derdi. demekki herşey yolunda.
çakıl ismide hiç güzel değil yaa. beğenmedim. dün hastanede asansörde çiçekçi doğum çiçeği götürüyordu. baktım hoşgeldin kumsal bebek yazıyordu :))çakıl kumsal yakışırlarmış :)

duygucum ben zamanında kuzenimin eşinin lohusa mevlidine gitmiştim. orada şerbet ikram etmişlerdi. tarifini de sorduydum. her 1 litre suya 100 gram lohusa şekeri, 1,5 bardaktan da 1 parmak az şeker konduğunu söylemişlerdi. tabi şekeri biraz da kendi damak tadına göre ayarlıyorsun. mesela millet aaa ne güzel çok şekerli olmamış, içimiz bayılmadı dediydi, bana yine de fazla şekerli gelmişti. zaten eskiden beri şerbet falan sevmem. doğumda öyle idareten ikram edip, mevlitte limonata yapmayı düşünüyorum. lohusa şekerini de ne kadar kırmızı istediğine bağlı kullanıyorsun. tadına bir katkısı yok, sadece renk veriyor. yani yenisini almayıp sadece elindekileri kullanırsan daha açık kırmızı hatta pembe olur.
bu arada o hazır şerbetleri ben de carrefourda gördüm. aynı senin gibi hazır mı alsam diye içime bir kararsızlık düştü. hala da kararsızım. bimde 1,85se iyiymiş valla. yani şerbeti ocakta kaynatıp ocak yaktığına değmez. hem kaç kişi hastaneye gelip de şerbet içecek? 2 tane alsan 3,70 yapar yeter, gider. aldığın şekeri sonradan başka şeye kulanırsın. lohusa şekerini de olmadı ona buna gıda boyası yerine kullanırsın. ben ayva tatlısına falan kullanmak için almıştım. dolapta 1-2 yıl bozulmadan duruyor.

bende öyle diyorum elen gelr gelmeyen kendi bilir zaten her işimi yaptım bitti. gerekte kalmadıki. ama bari doğumdan sonra siz gelinde yaptılarımı yiyelim:)) yoksam kalır valla hepiciği:)) hediye falanda getirmeyin gelirken sadece ikramlarımı yemek için gelin.

bize diyon ama işten çıkınca benden önce örtü yaparmışsıın:)))

ah ahh ben iyice kapatmışım kendimi bir yerlere gittiğim yok.. tek gittiğim yer kardeşim. senin yaptıklarını gelenler höpp diye götürüverirler. sana bile kalmayacak :)

yok yok duygucum valla yapamam :)) siz resim gönderip anlattıkça gaza gelip hevesleniyorum sonra araya zaman girdimi hevesim kaçıyor vazgeçiyorum, lohusa şerbetinde olduğu gibi :)

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kııız o ne öyle şimdiden 3,100 kg. pes diyorum... benim kız zavallı seninkinin yanında çiroz bir şey kaldı. benim doktor doğduğunda ancak 3,100 falan olur diyor. seninki bu gidişle 4,200 falan doğcak her halde. bir de boyunu nasıl ölçüyorlar sizin doktor? bacakları bükülü durduğu için bizimki ölçemiyor. sadece femur ölçülebiliyor.

ay agzın bal yesın cok sagol :46:Allah sızede kucagınıza almayı nasıp etsın bırı bana kalıcaksın demesı bıle gözlerımın ıcının gulmesını vesıle oluyor hele doktorların umutlu konusmaları sankı o an hamısım gıbı Allah buyuktur ıns.bırgun olur bende sıze yazarım burda hamısım dıyee zaten ben ocak ayından berı zk dayım 5000 yakın msj var sizinle de arada sırada konusuyodum rahatsız etmıyım dıye mısafırdım ben bazı topıklere mısafır oluyorum boyle ama sıze daha sık ugramaya basladım ıkı gundur oyle işde bırde elıfın test heyecanını yasamıstım burda o zamankı stresı falan aslında zaman hızlı gecıyorda ben tedavı olamadıgım aylarda hıssetmıyorum gectıgını 4 sene ne zaman oldu gectı ve ben nasıl ılk sene ustune dusmedım aklım ermıyor ınsan zamanlamı akıllanıyor acaba

denizcim emin ol yazacaksın hamileyim diye. istanbul tüp iyi bir merkez. immo orda yaptırdı. benimde 2 embriyo koyuldu ama teki oldu. kısmette ne varsa o oluyor.
sen içinde hep olacakmış de, umutlu olmak pozitif olmak bu süreci daha kolay atlatmana yardımcı olur. tabi demesi kolay :)) ben 4 ay falan normal yolla denedik olmayınca ağlamıştım :)) sonra hemen tüpe başladık. ama hiç olmayacak gibi düşünmedim. eninde sonunda olacak yani. seninde öyle. allah sanada yaşatsın bu duyguyu.

duygucum ben zamanında kuzenimin eşinin lohusa mevlidine gitmiştim. orada şerbet ikram etmişlerdi. tarifini de sorduydum. her 1 litre suya 100 gram lohusa şekeri, 1,5 bardaktan da 1 parmak az şeker konduğunu söylemişlerdi. tabi şekeri biraz da kendi damak tadına göre ayarlıyorsun. mesela millet aaa ne güzel çok şekerli olmamış, içimiz bayılmadı dediydi, bana yine de fazla şekerli gelmişti. zaten eskiden beri şerbet falan sevmem. doğumda öyle idareten ikram edip, mevlitte limonata yapmayı düşünüyorum. lohusa şekerini de ne kadar kırmızı istediğine bağlı kullanıyorsun. tadına bir katkısı yok, sadece renk veriyor. yani yenisini almayıp sadece elindekileri kullanırsan daha açık kırmızı hatta pembe olur.
bu arada o hazır şerbetleri ben de carrefourda gördüm. aynı senin gibi hazır mı alsam diye içime bir kararsızlık düştü. hala da kararsızım. bimde 1,85se iyiymiş valla. yani şerbeti ocakta kaynatıp ocak yaktığına değmez. hem kaç kişi hastaneye gelip de şerbet içecek? 2 tane alsan 3,70 yapar yeter, gider. aldığın şekeri sonradan başka şeye kulanırsın. lohusa şekerini de olmadı ona buna gıda boyası yerine kullanırsın. ben ayva tatlısına falan kullanmak için almıştım. dolapta 1-2 yıl bozulmadan duruyor.
ay valla sabah gezintsine ıktım marketlere 2 parça daha şeker aldım. ne bilim herşeyi evde yaptım şerbetide evde yapayım bari. ama şekerini bende az koyayaım bari. alıp deniycetim bimdekini sonra vazgeçtim zaten şerbet içemem boşa almış olurum dedim:) evde yaparım artık. az yapatım zaten bardaklarım minik. birde millet içmezse elimde kalmasın:) olamdı dediğin gibi şekerlerin hepsni yapıpı ziyan etmem.madem bozulma olayı yok bende ışım tatlı yaparım:)

ah ahh ben iyice kapatmışım kendimi bir yerlere gittiğim yok.. tek gittiğim yer kardeşim. senin yaptıklarını gelenler höpp diye götürüverirler. sana bile kalmayacak :)

yok yok duygucum valla yapamam :)) siz resim gönderip anlattıkça gaza gelip hevesleniyorum sonra araya zaman girdimi hevesim kaçıyor vazgeçiyorum, lohusa şerbetinde olduğu gibi :)
kız sonay bu neböyle yaa için geçmiş senin açlıştığın içinmi böyle yoksa geel halinmi. bu ne hevessizlik. tamma bende uçarak hplaya zıplaya yapmıyorum ama ne bilim uğraş olsun diye yapıyorum işte. hatta hazırladığım ikramlıkları yapım aşamaarıyla fotolarını çektim ilerde kızçeme gösteririm.doğum hazırlığındı bunlar diye. ne bili işte kendime eğlence arıyorum. oların fotosunu bile çektim:))) sende bi silkelen ayol kendine gel. belki bunlar ilk ve son çocuklarımız olarak kalacak sonradan keşke yapsaydım diye pişmanolma. geriye dönüşükmüzde olamyabilir. bak bana yanımda kimse yok tek başıma uğraşıyorum:(( senin kardeşin var sana destek olur yardım eder hem daha keyifli olur seninki.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kııız o ne öyle şimdiden 3,100 kg. pes diyorum... benim kız zavallı seninkinin yanında çiroz bir şey kaldı. benim doktor doğduğunda ancak 3,100 falan olur diyor. seninki bu gidişle 4,200 falan doğcak her halde. bir de boyunu nasıl ölçüyorlar sizin doktor? bacakları bükülü durduğu için bizimki ölçemiyor. sadece femur ölçülebiliyor.

valla nevi ya bakma sen bu sonayın sıska olduğuna böylesi zayıf tipler daha tosun doğuruyolar. sen ben gibilerde çiroz doğururuz:))) ama genede 3 kilo olmasıda iyi. sonray direk cocuğu 1 yaşında doğurcak baksana hem kilosu hem haftası epey epey ilerde:) ahh nevo o tosunu sen doğraydın kaynananın kıyafet hayalelri gerçek olurdu:))) alırdı 1 yaş giyim giydirirdi:)

benimde hiç boyu ölülmüyor dedğin gibi sadece femur ölçülüyor zaten yüzü falanda görünmüyor büyüdüğü için bişey anlaşılmıyor dedi benim çaçaroz doktor.

ahhaa tam bana göre :)) hazırı varken ne uğraşacam kardeşim. eşime diyimde yarın alsın 4 şişe. zaten bizim çevrede lohusa şerbeti yapanı edeni görmedim, tadınıda bilmem, gelenlerde bilmez. gelene lohusa şerbeti diye versin :) valla duygucum süper bir haber verdin. görüntüsüde öyle kırmızı gibimi

ya kızlar biraz daha zayıf oluyor tabii, bizimki erkek olunca biraz farklı olacak tabii. dün yüzünü gördük çok şekerdi :) kardeşiminki 2.900 doğmuştu. zaten dr un verdiği değerler tam kesin kiloları olmuyorki + - 10 olabiliyormuş. benim oğlan 3.500 - 3750 doğar gibime geliyor. ayrıca kilolu olması sağlıklı olduğunu göstermez duygucum. kardeşiminki 2.900 doğmasına rağmen maşallah çok iyiydi.

valla bilmiyorum nasıl ölçüyor. boyu kilosu belli mi diyorum oda söylüyor. senin doktor bir cins olduğu için öyle diyip geçiyormiki.

nevincim mesajını duygu yazmış gibi okudum :))) cevabı duyguya yazdım, senin doktorun cins değil yani :)))

kız ne içini karartıyon milletin kötüsünü düşünüp. bak bu olaylar benim yakınımda oldu yine de hiiiç kendi üstüme kondurmadım. milletin ne sorunu vardı, ne ters gitti biliyormuyuz? bir de o bebeği ölenler bizim gibi tüple bebek sahibi olmadı. bizler tüple zar zor sahip olunca korkudan her testi yaptırdık, daha hamile kalmadan pıhtılaşma testleri yaptırdık, hamile kaldık o test bu test, devamlı kontrollere gittik. sorduydum onlar 2. düzey ultrasonu bile yaptırmamıştı. üstelik kadın ne yaptı kendini mi zorladı, bir sağlık sorunu mu vardı, olmadık bir ilaç mı kullandı hiç bilmiyoruz. ha hepimiz allah emanetiz elbette ama hani bizler yanında elden gelen her şeyi yapıyoruz, devamlı kendimizi dinleyip durmamız da cabası.

ya benim yapımda var nevincim sana imreniyorum bazen vallahi rahat olmana bayılıyorum keşke ben de senin gibi olsam ama mümkün değil. yine bu en iyi düşünmüş halim. Allaha emanet diyorum da içimi ferahlatıyorum. o izin verdikten sonra devam eder hayırlısıyla. her türlü test yapılıyor detaylı ultrasona da gidicez sonlara doğru da daha sık çağırır inşallah sorunsuz atlatırız kucağımıza alırız.

ya aslında 33. haftada doğum yapan çok kilşi var genede bebek yaşıyor hele 1 klo doğan bebekler bile yaşayabiiyor. belkide gittiği hastane iyi bir hast. değildi. yada allah yaşamasını nasip etmedi yavrunun. allah heimize sağlıklı doğumlar nasip etsin kimsenin emeklerini boşa götrmesin.

valla öyle aynen 15 gün sonra gel deyince dumur oldum zaten. kimi doktor hatta bir çoğu son ayda 3-5 gündebir çağırıyor
acaba sırf kjontrole girmesin gene para ödeyim diyemi yaptı. sürtük karı aklıma geldikçe vala sinir oluyorum. allah bebeğimi sağlıkla kucağıma versin hast. başhekimliğine şikayet edicem kararıyım. çok talep gören doktorunuzun muamelesi bu şekilde diycem.çünkü cidden şikayeti hak eden bir doktor. sadık beye söylediğimde ooo tam doktoruna düşmüşsün deyip güldüde adam boşa demedi demekki.

senin arkadaşta harbi salakmış maviş ne öyle ya. ben zeytin,fındık,portakal isimlerini şahit oldum. ama genelde teyze konumundaydılar.

senin 10 günün doldu mu duygucan? eğer dolmadıysa git hatta bugün git sanırım yarın dolmuş oluyo baksın bi sorun var mı endişelendim erken geldim dersin. kovacak değil ya. olmadı kontrol süremde gelmek istedim dersin. endişelerim var dersin kafandaki soruları sorarsın. eğer yine de sana ne evhamlısın bilmem ne derse basarsın kalayı doktor olan o seni rahatlatacak olan o parasını ödüyosun ben böyle istiyorum dersin.

duygu can bebek daha gelmeden uykusuzluğa alıştırıyor işte böyle :) aman sabahlar olmasın canım :P hediyeni güle güle kullan canım kendin halletmen iyi oldu sonra bebekle çıkamazdınız birdaha. bebeğe hediye takıldığını ben de hiç duymadım. en azından baba yapmaz. ha olmasaydı maşallah alırdı ama varmış. onu yeni almış gibi takarsınız yastığına :) sen çeyrek vereceksin de kim ne anlayacak herkese bunu da babası taktı mı diyeceksiniz :) bu arada ne aldı babacık sana yüzük mü küpe mi kolye mi söyle de bize de fikir olsun :)
ben içtim o ramazan şerbetinden. lohusa şerbeti de içtim. tadları hemen hemen aynı. lohusa şerbeti daha yoğun oluyor sadece. ama alıp ikram edebilirsin hatta hiç uğraşma al bikaç şişe dursun evde işte. ondan verirsin zaten çok gelen giden olmaz. kalırsa da siz içersiniz indirimdeyse al stokla. elindeki lohusa şekeri kadar da yapıp kaynatırsın olmazsa denemiş olursun. başka masrafa girme.

elifim o korku hiç bitmeyecek gibi, sen aklına getirmemeye çalış ve kesinlikle cok yürüme, iş yapma. gerisi allaha kalmış. içini ferah tut, allahın izniyle hepimiz sağ salim tamamına ereriz.

valla aynı monoton hayata devam sonaycım zaten havalar da sıcak adım atsam terliyorum evde plaj elbisesiyle geziniyorum kuşlar özgür ipli ipli :) iş güç yapmıyorum doğurana kadar da böyle gider. elimden gelen herşeyi yapıpyorum gerisi rabbime kalmış. sanki artık zaman daha çabuk geçiyor yine 1 ay sonra çağırdı ya 1 haftası hiç saymadan geçti gitti bile. haftaya anneme gidicem. ondan sonraki hafta sağlık ocağına. sonra da detaylı ultrasona. bütün haftalarım dolu :)

yok canım hasatane odasını süslemeyi ve doğum fotoğrafçısı tutmıycam. lohusa şerbetinide eve gelen olursa onlar aikram ederim. yani 40 ını bekmemem çünkü 40 mevlütüdü yapmayabilirim. uzakta olduğum için gelen olmaz diye mevlüt olmaz büyük ihtimal. kurabyede yapabilirsem basit bişey kendim yapıcam ama o profesyonel kurabiyelr gibi olmaz heralde.

kızlar bu arada hani bimde maarshmelov var demiştiniz ya şeker hamuru yapılıyormuş. artık onlardan gelmiyor kaç defadır gittiğimde baktımda yoktu. fiyat bakkcaktım. bugün migrosta gördümde paketi 2,75 tl di. bimde sanrıım daha uygundu.
.

bi arkadaş yine kk dan doğum yaptı da bir gece öncesinden gidip hastane odasını kendileri süslemiş. siz de öyle yapabilirsiniz. yatış yapılır oda belli olursa yapabilirsin. yada doğumun öğlen 12 gibi olacaksa mesela sabah erkenden gidip süslersin istediğin gibi.
marshmelov ları da boşver bu sıcakta yapış yapış onlarlan uğraşılmaz zaten canım. hastanede ekstradan bişe yapmazsın. eve gelenlere de magnet ve lohusa şerbeti tamam işte.

ay valla sabah gezintsine ıktım marketlere 2 parça daha şeker aldım. ne bilim herşeyi evde yaptım şerbetide evde yapayım bari. ama şekerini bende az koyayaım bari. alıp deniycetim bimdekini sonra vazgeçtim zaten şerbet içemem boşa almış olurum dedim:) evde yaparım artık. az yapatım zaten bardaklarım minik. birde millet içmezse elimde kalmasın:) olamdı dediğin gibi şekerlerin hepsni yapıpı ziyan etmem.madem bozulma olayı yok bende ışım tatlı yaparım:)

kız sonay bu neböyle yaa için geçmiş senin açlıştığın içinmi böyle yoksa geel halinmi. bu ne hevessizlik. tamma bende uçarak hplaya zıplaya yapmıyorum ama ne bilim uğraş olsun diye yapıyorum işte. hatta hazırladığım ikramlıkları yapım aşamaarıyla fotolarını çektim ilerde kızçeme gösteririm.doğum hazırlığındı bunlar diye. ne bili işte kendime eğlence arıyorum. oların fotosunu bile çektim:))) sende bi silkelen ayol kendine gel. belki bunlar ilk ve son çocuklarımız olarak kalacak sonradan keşke yapsaydım diye pişmanolma. geriye dönüşükmüzde olamyabilir. bak bana yanımda kimse yok tek başıma uğraşıyorum:(( senin kardeşin var sana destek olur yardım eder hem daha keyifli olur seninki.

duygucum valla hep böyleydim galiba, yani bugüne dek toplasan 1 defa kadınların gününe gittim, oda evine gittiğim kişi beni zorla götürmüştü, mevlüte 1 defa arkadaşımın ağlunun sünnetinde gitmiştim. doğuma desen toplasan 2/3.. yani bu tarz durumlarda nelerin yapılması gerektiğini gidip görmediğim bilmediğim içinde hiç bu tür şeylerin eksikliğini hevesliliğini yaşamıyorum :))) hem benimki erkek olduğu için ilerde şu doğum şekerini, şu günlüğü, şu lohusa tacını saklayayım demez. ben belli bir süre saklasamda gelinim geldiği anda hepsini çöpe atar :)))
ama kız olsaydı herşeyi not alır, çeker saklardım. kızlar bu tür şeylere daha çok önem veriyorlar. kardeşim kızına doğum bilekliğini, lohusa tacını vs herşeyi saklayacak mesela. sende muhakkak sakla

valla nevi ya bakma sen bu sonayın sıska olduğuna böylesi zayıf tipler daha tosun doğuruyolar. sen ben gibilerde çiroz doğururuz:))) ama genede 3 kilo olmasıda iyi. sonray direk cocuğu 1 yaşında doğurcak baksana hem kilosu hem haftası epey epey ilerde:) ahh nevo o tosunu sen doğraydın kaynananın kıyafet hayalelri gerçek olurdu:))) alırdı 1 yaş giyim giydirirdi:)

benimde hiç boyu ölülmüyor dedğin gibi sadece femur ölçülüyor zaten yüzü falanda görünmüyor büyüdüğü için bişey anlaşılmıyor dedi benim çaçaroz doktor.

he valla öyle. benim zargana gibi 45 kiloluk kuzen de 4,250 kg tosun oğlan doğurdu. bizim anamgillerde zaten hiç öyle tosun doğurabilme yetisi yok. çocuğu nedense fazla besleyemiyoruz her halde. annem, anne annem hep kedi yavrusu gibi bebekler doğurmuş. ama maaşallah herkes sonradan tosun olmuş. herkes boylu poslu kalıplı. o yüzden çok da önemsemiyorum kaç kilo doğmuş. kaynanama 4 kilo da doğursam yetmezdi. ona ancak doğar doğmaz konuşan, koşan oynayan bebek lazım. öyle abuk subuk hayalleri var:)))
bizim de soruyorum soruyorum emre boyunu ölçmeye imkan yok diyor. femuru ölçüyor, omurgasını, karın çapını, kafa tasını ama boyu ancak doğunca göreceğiz diyor. ama yüzünü eni konu görüyoruz. her defasında vesikalık gibi fotoğraf veriyor. hatta geçen hafta gittiğimizde çok çok net fotoğraflar aldık. belki gelecek haftalarda alamayız bilemem.

Back
X