- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
yok duygucum tüp olsa da hani bir tehlike risk şu bu olmadığı sürece ister normal ister sezaryen doğuruyorsun. benim emre de bana sordu, normal mi sezaryen mi istiyorsun diye. yani he desem normal doğurtcaktı. ben kendim zaten ikide bir tansiyonum düşüyor, yaşım ileri, fazla kilom da çok, epiduralli sezaryen olsun dedim.
o erken doğum yapıp bebeği yaşamayan 32 ya da 33de doğum yaptı sanırım. ama zaten onların bebeği yeterince kilo da almamış. 1,650 doğdu. kadın da çok ağır bir kanamayla hastaneye kaldırıldı. az kalsın ölüyormuş. yani bir komplikasyon vardı. ama tabi soramadık. şu an hastanede yatan da benle bir hamile sanırım. rahimde çok erken kasılmalar başlamış. 1 haftadır falan hastanede tutup doğumu geciktirmeye çalışıyorlar. bebek 2,350 falan olmuş yani kendini kurtarmış, şimdi de doğursan bebeğin yaşar, ama ne kadar geciktirdik kar demişler.
ya aslında 33. haftada doğum yapan çok kilşi var genede bebek yaşıyor hele 1 klo doğan bebekler bile yaşayabiiyor. belkide gittiği hastane iyi bir hast. değildi. yada allah yaşamasını nasip etmedi yavrunun. allah heimize sağlıklı doğumlar nasip etsin kimsenin emeklerini boşa götrmesin.
valla öyle aynen 15 gün sonra gel deyince dumur oldum zaten. kimi doktor hatta bir çoğu son ayda 3-5 gündebir çağırıyoryok yahu olur mu öyle şey, sezaryen gerekse elbette söyler. ama yine söylüyorum şu senin salak doktor diğer çoğu doktor gibi 2 haftada bir hatta şu ara haftada bir kontrole çağırsaydı böyle evham olmazdın. seni böyle kendi haline bıraktığı için şimdi kuruyorsun da kuruyorsun. öbür türlü gidip gidip ultrasondu nstydi görür ha her şey yolunda diye ferahlardın. ama bu hani utanmasa nerdeyse bir daha artık doğumda görüşürüz diyecekmiş. 2 hafta dolunca yani haftaya perşembe ya da cuma emreye gideceğim canım. her halde senin için geç olur. sen de aç telefonu sor yahu içinde ne evham varsa. oraya dünya kadar para veriyorsun mecbur cevaplamaya. mira güzel de çakıl ne ayol. çakmaktaşların kızı gibi. istemem ben öyle çakıl makıl. çocuk ilk okula başladımı dalga geçerler. benim salak bir arkadaşım da kızına eni konu maviş ismini koymuştu. hani çocuğun gözü mavi falan olsa içim yanmıcak ama değil de. her halükarda maviş diye çocuk ismi mi olurmuş? zeytin, üzüm falan koyanlar da var. bana köpek kedi ismi gibi geliyor:))
acaba sırf kjontrole girmesin gene para ödeyim diyemi yaptı. sürtük karı aklıma geldikçe vala sinir oluyorum. allah bebeğimi sağlıkla kucağıma versin hast. başhekimliğine şikayet edicem kararıyım. çok talep gören doktorunuzun muamelesi bu şekilde diycem.çünkü cidden şikayeti hak eden bir doktor. sadık beye söylediğimde ooo tam doktoruna düşmüşsün deyip güldüde adam boşa demedi demekki.
senin arkadaşta harbi salakmış maviş ne öyle ya. ben zeytin,fındık,portakal isimlerini şahit oldum. ama genelde teyze konumundaydılar.