Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
zk da aşılama ve tüp raporu için diğer arkadaşlarım allah emeklerinizi boşa götürmesin inşallah en kısa zamanda mükafatını alırsın hepimiz aynı yollardan geçtik kimi zaman isyan ettik kimi zaman pes etme noktasına geldik ama bir yandan da inatla üzerine gittik ve peşini bırakmadık. sizlerde sakın pes etmeyin ve inatla gidin üzerine er yada geç mükafatını görürsünüz. uzun ve yorucu bir yol ama değiyor. kendinizi sakın ha eksik görmeyin artık çağımızın hastalığı oldu çocuk sahibi olamamak bu yüzden bir diş yada baş ağrısıymış gibi hafife alın. sana demesi kolay demeyin emin olun öyleymiş sonuç itibariyle 2 aşılama 2 tüp sonucu kızıma kavuştum. allah sizlerede nasip etsin.. kızımı her emzirdiğimde her kucağıma aldığımda bu yolda mücadale eden herkes için sürekli dua ediyorum...

duygucum bence artık uni kullanılacak dönemi atlatıyorsunuz elindekiler seni 3 ayın bitimine kadar bile idare eder sonrasında da bence de nevin in dediği gibi ya jhonsons a yada prima sensitive e geç, bu arada e- bebek de indirime girmiş unibaby bende 9 paket var şuanda biraz daha alıcam. bu arada lansinoh un 60 lı göğüs pedi de 14.90 tl. göğüs ucu kremi de 40 ml 29.90. göğüs pedleri iyi de krem pek uygun gibi gelmedi bana sen kaça almıştın kaç ml idi? olmadı ikisini bir alayım da işi bitsin.

nevincim senin kız mama da yiyordu dimi takviye olarak. sütün az mı yada sen beslemediğini mi düşünüyorsun bir ara yağlı değil sütüm çok sulu demiştin. doymadığını nerden anlıyorsun mesela? hani mamaya daha çok alışınca 3. ayda seninki emmeyi bırakacak gibi.
hani kilosu iyiyse mamayla beslemeyi kesip daha çok anne sütüne yoğunlaşsan en azından ilk 6 ay. yani daha çok erken ama yine de sen bilirsin tabisi.
bu arada iyi dileklerin için sağol aklım başıma geldi hiçbirşey gözümde değil. istirahate devam zaten 32 yi doldurmaya ne kaldı. zaten artık uykular basıyor geceleri 1.5 saatte bir rutin olarak tuvalete kalkıyorum bölünen uykular yüzünden de gündüz de leyla gibiyim.
bu arada nefesim yetmiyor dün özellikle farkettim. derin derin içime çekip vermeye çalışırken de tansiyonum düştü ama kalbim 105 atıyordu ilk defa şahit olduk buna eşimle. 84-94 attığı olmuştu ama 105 fazla geldi. sonra normale döndü. artık evi de annem gelir yanına da kadın tutarım ağırlaştıkça kafamı nereye koysam diye düşünüyorum. kim nereyi temizliyorsa temizlesin bir başlandım mı herşey bir çırpıda olur.
elifcim göğüs ucu kremi 19 liraydı ama benim sana vereceklerim arasında o da var. son açtığım tüpten ancak 3-4 defa kullanmışımdır. fakat artık acıyıp tahriş olmadığından kullanmıyorum, sana vereceğim şeylerin arasına koymuştum. pedde öyle, son açtığım paketten 3-4 tane falan kullanmıştım. sütüm artık öyle göğüslerimden akmıyor, onu da göndereceğim. hatta eşimin kuzeninde de 1 kutu kadar kalmış, onu da denk gelip alırsam koyarım. zaten pedler tek tek paketli oluyor, hijyen sorunu yok yani.
benim sütüm besleyici bir süt değil elifcim. (merak ettim kendim de tadına baktım resmen hafif şekerli su gibi:))) o yüzden kızım ilk günden beri sütümle doymuyor. doymadığı için de devamlı devamlı ağlıyordu. böyle olunca doktor önce emzirin sonra mama takviyesi yapın dedi. biz de hep öyle yaptık. hatta sütümü pompayla çekip mama yerine verdiğim de oluyor. fakat bütün gün boyunca çektiğim sütü bir kerede içip, 1 saat sonra yine acıkıyor. şimdi bir de yeni çıktı memeyi ağzına alıyor, emiyor gibi yapıp emmiyor. emer gibi dudaklarını oynatıp içine çekmiyor. tabi gerçek anlamda emmeyince süt üretimim de bu hafta azaldı. pompayla da uğraş uğraş azıcık bir şey çıkıyor. emsin diye mama vermemeyi de denedim, temelli sinirlenip memeyi almıyor. mama verinceye kadar katıla katıla ağlıyor. o yüzden ben de artık sıkıldım, koyverdim gitsin. günün her anı memeyi ağzına dayıyorum, emiyorsa emiyor, emmiyorsa mama veriyorum. ha şu da var, evet anne sütü gibisi yok, ama bu da minnacık bir bebek. zorla da bir şey yaptıramazsın.
nefes darlığı gibi his, tansiyon düşmesi ve kalp çarpıntısı bende ve sonayda da çok olmuştu. ben doktora sormuştum, son aylarda olur demişti. çocuğa daha çok kan pompalandığından oluyormuş. o yüzden sakın endişelenme. sanırım yorgunluk ve uyku da aynı sebepten oluyor. bekle doğumuna 3-4 hafta kala ani bir enerji de gelecek:)))

kızçeler dünden beri düzenli giremedim anlamışsınızdır anamlara geldim giremiyorum dün sabah annemle babam geldi berayı aşıya götürdük. önce sol omuzdan yaptılar sonra sağ ve sol bacak üst baldırdan olmak üzeretoplamda 3 aşı oldu en sonuncusunda bağırdı ben iğne ucu daha kalın diye düşündüm ama bacak iğnelerinin kalınlığı aynıymış sanırım ilacı yaktı. ilk aşıda olduğu gibi ben ve babam tutarız sandım bu defa ebemizin yanında başka bir ebe daha vardı o tuttu. vurulduktan sonrada babm anakucağına aldı berayı salla çok uzun ağlamadı ama birden derin ağlayınca iç çekmeye başlamış. o ara tabisi babamda onla birlikte ağlamış:) ben görmedim ama annem sonradan anlatıp dalga geçiyor. şu adamın çektiği nedir bilmiyorumki 3 kızın derdine peşine ağlamaları bitmeden şimdi birde torun eklendi:) ama çok şükür ve darısı sizlere olsun çok ağlamadı ve ateş olayı olmadı. ebemizin demesine göre ilk 24 saat ateş çıkarmış 24 saat sonradan çıkan ateş olursa aşıya bağlı değildir dedi. 24 saati fazlasıyla doldurduk. dün annemle babam bizde kaldı hatta babam hazırlıklı gelmiş pijamalarını falan getirmiş:) ki dün evliliğimiz 5. yılı doldu ve babam ilk kez bizde kaldı. vay anasnı bir torun adama neler yaptırıyor dedim. kafasında plan yapmış çocuğun aşısının yaptırırız bu gecede orda kalıp cuma sabah onalrıda (yani bizide)alıp evimize döneriz diye planlamış. hani olaki gece ateşi çıkarsa falan evinde olsun dr.luk durum olursa kendi dr. una falan gideriz diye diüşündü heralde. pijamalarıyla geldiğine göre:))) işte bugün 12.30 gibi burdaydık bakalım bi kaç gün kalyım gene dönerim babamın emeği ve hatrı için geliyorum valla beroşu özlüyor kıyamıyorum :( yoksa kendi evimde tekte olsam daha rahatım istediğim gibi takılıyorum mesela burda nete giremiyorum pek laf sokuyolar:) bir türlü kopamamışım şu netten falan. napim ayol evden çıkmıyorum konu komşuda yok bari bir netim olsunda ordan görüşeyim arkadaşlarla dimi ama:)

bez konusunda haklısınız sanırım primaya devam ederim çünkü diğer bezlerden fiyat farkı çok yok vede huggiesden boyumun ölçüsünü aldım bir daha almam onu. ama ıslak mendil olarak bundan sonra prima yada johsn bakayım. zaten elimde olan uniler belki 4.ayı bile bitirir. ee ondan sonra zaten koca eşek olacak :) dediğiniz gibi bizim zamanımızda o bile yoktu bu kadarda hassas olmayı versin kıçlar. ilerde herşeyin en iyisini isterler sonra:)))

Elifcan sende artık temizliği takmıyorsun ama genede hatırlatayım bizler alışmışız titizliğe bir yerde bir toz kıl gördükmü kıl oluyoruz kendimize dert ediyoruz. resmen arsızlar gibi gözümüzü karartıp dalıyoruz ve ne zorluklarla hamile kaldığımız unutuyorz bu sebepten artık dert etme salla gitsin annen geldiğinde eminimki 1 günde halleder ve aman bunu mu dert etmişim dersin.
ay hadi geçmiş olsun, demek ateşsiz atlattınız. darısı bizim başımıza.
bu arada bugün eşim kıza huggies bez bağlamış. böyle belinden epey çekiştirip, yukarıdan bantlamış, bez gayet iyi oturmuş yani sıkmamış. bende geçende olduğu gibi bacak kısımları da gevşek kalmamış. benim kız epey kaka yaptığı halde hiç bir sızma vs olmamış. ulan dedim bunu ben mi bağlayamadım acaba???
benim babam da laraya fena halde vurgun duygucum. hatta resmen kontrolden çıkmış durumda:))) biz küçükken suratımıza bakmayan, zerre ilgilenmeyen adam, kızımın başında adeta nöbet bekliyor. bizi bir gün elimizden tutup gezdirmemişken, larayı pusete katıp katıp gezdiriyor. yıllarca izmire gidip geldim, dönerken e hadi güle güle der gönderirdi, bu sefer baktım lara gidiyor diye ağlıyor. eskiden ben aramadığım sürece aramayan adam durup durup kızı sormaya arıyor. kardeşimle birlikte şaşkınlık ve teessüfle izliyoruz. ulan be adam madem böyle ilgili, şefkat dolu bir adamdın neden torununu bekledin, evlatlarına neden göstermedin diye yeriniyoruz.

zk da aşılama ve tüp raporu için diğer arkadaşlarım allah emeklerinizi boşa götürmesin inşallah en kısa zamanda mükafatını alırsın hepimiz aynı yollardan geçtik kimi zaman isyan ettik kimi zaman pes etme noktasına geldik ama bir yandan da inatla üzerine gittik ve peşini bırakmadık. sizlerde sakın pes etmeyin ve inatla gidin üzerine er yada geç mükafatını görürsünüz. uzun ve yorucu bir yol ama değiyor. kendinizi sakın ha eksik görmeyin artık çağımızın hastalığı oldu çocuk sahibi olamamak bu yüzden bir diş yada baş ağrısıymış gibi hafife alın. sana demesi kolay demeyin emin olun öyleymiş sonuç itibariyle 2 aşılama 2 tüp sonucu kızıma kavuştum. allah sizlerede nasip etsin.. kızımı her emzirdiğimde her kucağıma aldığımda bu yolda mücadale eden herkes için sürekli dua ediyorum...

cok sevindim allahim bizlerede nasip eder inşallah bende zeynep kamilde aşılama oldum ve bekliyorum ama bende hiç belirti yok sizdede böylemi oluyor

Canım bana aşılama olcak şimdi rpaorumu salı alıcam.Olmasın inşallah ta ya tutmazsa tüp bebek için işlemler ne kadar sürüyor?kaç ay beklememiz ve tahlil toplamamız lazım?
2 tane asılama oluyosun bırey ay arayla ama bu arada bırde kıst cıkarsa bır sonrakı aya kalıyor asılama 2 asılamanın sonunda tutmazsa tup bebege yonlendırıyolar senı orda adetın 3.gunu ultrasyon ve cesıtlı testler o gun ıcınde yaptırıyosun sonra dosyan acılıyor dosyan acıldıkdan sonra benım 3 hafta konseyde 1 haftada saglık kurulunda bekledı yanı toplamda bu ısler 2 ayı buldu oyle dusun

sagol sızın dualarla yanımızda oldugunuzu bılıyoruz zaten:34:

Duygucan aşıları sorunsuz atlatmışsınız gözünüz aydın ses çıkmayınca artık annenene gittiğini anlıyoruz:) benim babam da daha şimdiden mecnun gibi torun sevgisi başka birde kız olsun istiyordu heralde o da deli divane olacak.
Geçmişte geçim derdinden sevememişlerdir bizleri o yüzden sanırım bu kadar tatlı.
Nevincim sende de yok yok beni krem ve göğüs pedi alma zahmetinden de kurtardın Allah razı olsun:) ben en iyisi eksiklerimi sana söyleyeyim şu var bu yok diye işaret koy ona göre alayım :P böyle sonradan doğurmak da ne güselmiş..

Bizde eşimle seminere gittik unuttuklarım olmuş faydalı oldu hatta kitabını da baştan başlayıp yeniden okumak lazım. Eşimde çok ciddiye aldı vay efendim hiç nefes egzersizi yapmıyomuşum kasılmalara iyi geliyomuş diye bana sitem etti. Bebek bakımı ve banyosu gazını çıkarma masaj burun ve tırnak bakımını can kulağı ile de dinledi. Ben de onu seminere götürmekle birnevi kendime yatırım yapı :)yine mustela bebeş şampuanı ve pişik kremi numunesi dağıttılar 2 şer tane oldu bayaca uzun bir süre götürür şampuan da pişik kremide. Pişik yoksa herzaman sürmenize gerek yok diyor zaten.
Bu arada kızlar göğüslerimin ucunda tomurcuklanma mı diyolar ondan başladı yani böyle beyaz- sarı renklerde yağ bezesi gibi şeyler çıktı ve sanki delik var altlarında hatta birisi kopmak üzere yumuşacık beze gibi bişey zaten ellemeye korkuyorum sizde de olmuşmuydu?
Dışı daha kahverengi hareler var fln oralarda yok beze sadece uçlarında sarı yağ bezesi gibi krem mi kullansam mustela ondan da numune vermiş .

Nevo sana göbüşümün fotosunu mail atmıştım aldınmı? Baya oldu atalı heralde sık sık bakmıyorsun öyle bir sorayım dedim.
Bugün de orda karnı en küçük olan gebe bendim heralde 30 haftalık olduğuma kimse inanmaz. Minyon tipime göre karnım var Allah dağına göre kar verirmiş:)
Bir kız lavaboda sipsivri bir karnı vardı ve yarıyı yeni geçtik diyordu vay anamm dedim yarıda öyleyse son ayda uzay mekiği gibi kendinden 5 adım önde gider:) benim de küçük karnım çok dışarı çıkmadı ama mide kısmım şişti hatta kaburgalarımın altına kadar dayandı rahmim hissedebiliyorum.
Nefes yetmeme çok olmuyor aslında kadının gösterdiği nefes egzersizleri cidden önemli vücuda daha fazla oksijen almak için ama kim yapacak her dakika 3 nefesde sıkılıyorum odaklanamıyorum. Tansionum normal hep o yüzden nabzı da takmıyorum yettiremiyor demekki.
Süt konusunda duygu şanslı oldu maşallah berayımız sırf anne sütüyle besleniyor nasıl becerdiğini bir ara anlat bana duygucan hani nelere dikkat ettin ilk günlerde ne sıklıkla emzirdin göğüslerin de yara olmadı ben en çok ondan korkuyorum da..
Süt yetmiyorsa da takviye iyi tabiki ama tamamen bitmesin sütün nevincim mamadan sonra ver oyalansın hem temas açısındam hem de belki çeker de gelir beneğin yemeküsti tatlısı gibi bişeymiş meme tabi bu ek gıdalara geçince doysa da üstüne onu da istermiş. Sen daha iyi bilirsin tabi ama sütünün miktarına göre günde 1 veya 2 kez sabah akşam olmak üzere emzirsen belki süt gitmez ve ptomatik olarak gelir.gerçi ağlıyor diyosun ama çekmesi için de aç olması lazım. Zor iş.

hastaneye yanında resımle gıtseydın verdınmı dosyayı

bizim sperm sayı ve hızlı hareketlimizde sorun var eşim tekrar sayım yaptıracak duruma göre karar vericez.ben evleneli 2 yıl yeni oluyor.bu sebepten dolayı zaten tüp raporu alamıyorum bu yüzden sayımız hala düşükse tüp yaptırmak istiyorum 2.aşılamayı yaptırmadan.bu yüzden daha vermedim dosyayı.nasıl olsa bugün adet oldum bi sonra ki aya kalacak işlemler.ne yapacağımı bilmiyorum ikinci aşılamayı yaptırmalıyım yoksa özel olarak zeynep kamilde yada özel bi hastanede mi geçmeliyim tüp e?senin düşüncen nedir?

bizim sperm sayı ve hızlı hareketlimizde sorun var eşim tekrar sayım yaptıracak duruma göre karar vericez.ben evleneli 2 yıl yeni oluyor.bu sebepten dolayı zaten tüp raporu alamıyorum bu yüzden sayımız hala düşükse tüp yaptırmak istiyorum 2.aşılamayı yaptırmadan.bu yüzden daha vermedim dosyayı.nasıl olsa bugün adet oldum bi sonra ki aya kalacak işlemler.ne yapacağımı bilmiyorum ikinci aşılamayı yaptırmalıyım yoksa özel olarak zeynep kamilde yada özel bi hastanede mi geçmeliyim tüp e?senin düşüncen nedir?

Valla ben asilamalara guvenmiyorum hemen tup bebek raporu verirlerse almani tavsiye ederim birde ben tup bebekde zk tercih etmedim sende tercih etme derim hem raporla daha uyguna yapiliyor ozelde..

Valla ben asilamalara guvenmiyorum hemen tup bebek raporu verirlerse almani tavsiye ederim birde ben tup bebekde zk tercih etmedim sende tercih etme derim hem raporla daha uyguna yapiliyor ozelde..

canım benim evliliğimde 2.yılım yeni olacak bu yüzden 2.aşılama olmazsa 1 sene bekle diyor bana.beklemek istemiyorsan da burda yada dışarda özel olarak yaptırabilirsin diyor.ücretini duyunca şok oldum yani zeynep kamil 5.000 i bulur dedi.5,000 vereceksem niye orda yaptırayım ki.sen özelde nerde yaptıracaksın?raporsuz fiyatı nedir?biliyor musun?bende aşılamadan pek umudum olmadığı için tüp ü mecbur özel yaptıracağım.ama bir yer bulmam lazım

kızlar nerelerdesiniz yahu. hepten uğramaz oldunuz. bugün doktorumla konuşucaktım ilacın dozunu azaltıcaktı ameliyattaymış çıkınca dönecekmişler bana.
sabahları bel ağrılarım oluyor bir de inanılmaz bir uyku hali. hep yatmak istiyorum :(
biran önce son ayın enerjisi gelse bari böyle daha kötü.

Duygucan aşıları sorunsuz atlatmışsınız gözünüz aydın ses çıkmayınca artık annenene gittiğini anlıyoruz:) benim babam da daha şimdiden mecnun gibi torun sevgisi başka birde kız olsun istiyordu heralde o da deli divane olacak.
Geçmişte geçim derdinden sevememişlerdir bizleri o yüzden sanırım bu kadar tatlı.
Nevincim sende de yok yok beni krem ve göğüs pedi alma zahmetinden de kurtardın Allah razı olsun:) ben en iyisi eksiklerimi sana söyleyeyim şu var bu yok diye işaret koy ona göre alayım :P böyle sonradan doğurmak da ne güselmiş..

Bizde eşimle seminere gittik unuttuklarım olmuş faydalı oldu hatta kitabını da baştan başlayıp yeniden okumak lazım. Eşimde çok ciddiye aldı vay efendim hiç nefes egzersizi yapmıyomuşum kasılmalara iyi geliyomuş diye bana sitem etti. Bebek bakımı ve banyosu gazını çıkarma masaj burun ve tırnak bakımını can kulağı ile de dinledi. Ben de onu seminere götürmekle birnevi kendime yatırım yapı :)yine mustela bebeş şampuanı ve pişik kremi numunesi dağıttılar 2 şer tane oldu bayaca uzun bir süre götürür şampuan da pişik kremide. Pişik yoksa herzaman sürmenize gerek yok diyor zaten.
Bu arada kızlar göğüslerimin ucunda tomurcuklanma mı diyolar ondan başladı yani böyle beyaz- sarı renklerde yağ bezesi gibi şeyler çıktı ve sanki delik var altlarında hatta birisi kopmak üzere yumuşacık beze gibi bişey zaten ellemeye korkuyorum sizde de olmuşmuydu?
Dışı daha kahverengi hareler var fln oralarda yok beze sadece uçlarında sarı yağ bezesi gibi krem mi kullansam mustela ondan da numune vermiş .
elifcan benim eşim de bizim kız 10 günlükken bebek bakımıyla ilgili bir seminere katılmıştı. hakikaten çok faydasını gördük. oradan öğrendikleri sayesinde kızımın her şeyiyle ilgilenebiliyor. pişik kremini arada azıcık pembelik görürsen sürmen yeterli. zaten önemli olan daha olmadan önlem almak. bir de sana ahkam kesenler olacak, yok arko yağlı krem sür, yok bepantol sür falan diye, milleti dinleme. pişik kreminden şaşma sen..
dediğin yağ bezelerinden bende hiç olmadı. ama göğüslerimin pembe kısımları bildiğin koyu kahve oldu. o yüzden ne yapmak lazım bir fikir beyan edemeyeceğim.
fotoğrafını da gördüm. ama o ara annemlerdeydim gargaraya geldi. eve hakikaten karnın ufak. umarım hep böyle gider..

elifcan benim eşim de bizim kız 10 günlükken bebek bakımıyla ilgili bir seminere katılmıştı. hakikaten çok faydasını gördük. oradan öğrendikleri sayesinde kızımın her şeyiyle ilgilenebiliyor. pişik kremini arada azıcık pembelik görürsen sürmen yeterli. zaten önemli olan daha olmadan önlem almak. bir de sana ahkam kesenler olacak, yok arko yağlı krem sür, yok bepantol sür falan diye, milleti dinleme. pişik kreminden şaşma sen..
dediğin yağ bezelerinden bende hiç olmadı. ama göğüslerimin pembe kısımları bildiğin koyu kahve oldu. o yüzden ne yapmak lazım bir fikir beyan edemeyeceğim.
fotoğrafını da gördüm. ama o ara annemlerdeydim gargaraya geldi. eve hakikaten karnın ufak. umarım hep böyle gider..

mustela nın iki tane pişik kremi numunesi oldu önce onu kullanırım gerekirse ama doktor ille de sebamed falan önerirse alırım tabi. inşallah pişik olmaz.seminerden sonra oda termometresi aldık arzum un. sıcaklık ve nem göstergesi var. hatta burun aspiratörü saç fırçası banyo termometresi emzik kutusu fln aldık. çok hoşuma gidiyor bişiler almak:) 32 ye kadar kendimi böyle küçük şeylerle oyalicam artık. sonra başlicam kıyafetlerini falan yıkamaya hayırlısıyla.

canım benim evliliğimde 2.yılım yeni olacak bu yüzden 2.aşılama olmazsa 1 sene bekle diyor bana.beklemek istemiyorsan da burda yada dışarda özel olarak yaptırabilirsin diyor.ücretini duyunca şok oldum yani zeynep kamil 5.000 i bulur dedi.5,000 vereceksem niye orda yaptırayım ki.sen özelde nerde yaptıracaksın?raporsuz fiyatı nedir?biliyor musun?bende aşılamadan pek umudum olmadığı için tüp ü mecbur özel yaptıracağım.ama bir yer bulmam lazım

Yasini bilmiyorum ama sen bilirsin ister 1sene bekle istersende ozelde dene ama bu 1 sene icinde spremlerde azalma olurmuymus erkek interlitesini hic bilmiyorum onu arastir istersen ben istanbul tupde yapicam raporsuzda 5000 tlden ustunde diye biliyorum

ay hadi geçmiş olsun, demek ateşsiz atlattınız. darısı bizim başımıza.
bu arada bugün eşim kıza huggies bez bağlamış. böyle belinden epey çekiştirip, yukarıdan bantlamış, bez gayet iyi oturmuş yani sıkmamış. bende geçende olduğu gibi bacak kısımları da gevşek kalmamış. benim kız epey kaka yaptığı halde hiç bir sızma vs olmamış. ulan dedim bunu ben mi bağlayamadım acaba???
benim babam da laraya fena halde vurgun duygucum. hatta resmen kontrolden çıkmış durumda:))) biz küçükken suratımıza bakmayan, zerre ilgilenmeyen adam, kızımın başında adeta nöbet bekliyor. bizi bir gün elimizden tutup gezdirmemişken, larayı pusete katıp katıp gezdiriyor. yıllarca izmire gidip geldim, dönerken e hadi güle güle der gönderirdi, bu sefer baktım lara gidiyor diye ağlıyor. eskiden ben aramadığım sürece aramayan adam durup durup kızı sormaya arıyor. kardeşimle birlikte şaşkınlık ve teessüfle izliyoruz. ulan be adam madem böyle ilgili, şefkat dolu bir adamdın neden torununu bekledin, evlatlarına neden göstermedin diye yeriniyoruz.

ay evet perşembe aşı olduk bişey olmadı cuma akşam saat 10 da bir huzursıuzlandı nasıl ağlıyor büyük ihtimal kolu ağrıyor dedik gün içindede huzursuzdu zaten. hatta dayımın karısı alt kattan geldi noldu çocuğa diye neyse ilk aşı zmanında calpol diye bir surup almıştık onu açıp bi çay kaşığı verdimde 11 gibi verdim 11 buçuk gibi uyudu muhtmelen ağrısı vardı o şurup kesti ve sabah 5 e kadar uyudu. ama genel olarak atlattık gibi. huggies konusunda ben hala aynı fikirdeyim senin beceriksizliğin değil emin ol cidden çok küçük hani 2 nosu bile prematüreler gibime geliyor:)

benim babam biz bebekken bizi pek görmemiş geçim derdine düşmüş anneme ya bizim çocuklarda bebekken böylemiydi ben hatırlamıyorum diyorda annemde sen evin yüzünümü görüyordun nerden hatırlıycan diyor. babamda valla haklısın çalışmaktan çocukları görüdüğümmü var dedi. yani adamda napsn bize veremediği zamanını torununa vermeye çalışıyor. anaa bi görün deli oluyor adam parka çıkarıyoruz neymiş arnaut kaldırımı diye araba sallanıyormuş berayın beyni döncek çocuğun diye arabanın üstündeki anakucağına ip gerip eliyle sıkı tutuyorki ana kucağı sallanmasın. bu ne dandik araba çocuk bundan düşer diyor. kardeşimle foto çekiyoruz yeter çocuğu bunalttınız diye elimzden alıyor, ve çocuk bi ıııııı demesin hemen elimden kapıyor ver gezdircem dior:) dünde duygu sen gidebilirsin beray burda kalsın diye dalga geçiyor.hani çocuk emmese beni postalar. hele şöyle 1 yaşına gelsin sen gidersin şimdi emiyor diyor:) 3 çocuk büyüttüğü yetmiyormuş gibi birde torun büyütcek adam:) bize verdiği sevginin 10 katını beraya vercek gibi görünüyor. ve umarım berayda nankör olup diğer dedesine düşkün olmaz :(

Elifcan atlattık 2.ay aşısını inşallah tutmuşturda yavrucak ikinci işkenceye maruz kalmaz. babalar hep öyle emin ol senin babnda deli divane olur. dediğin gibi benim babam geçim derdine bize zman ayıramamış ama buna rağmen sevgisini annemden daha fazla verdi diyebilirm:) ve halada kendi biizm için parçalar buda çok sinir bozucu adam kendi hayatını hiçe sayıp resmen kendini biizm ayağımıza halı ediyor. çok yanlış ama kendini tutamıyor aşırı verici ve fedakar bu yükte bizi çok eziyor :(
benim eşim eğitime gitmedi ama maşallah herşeyi biliyor sanki önceden yapmış gibi. bende göz altından onu inceliyorum. mesela her banyoda bana yardım eder şuana kdar 1 kez tek yıkadım o da eşime kızdığım için 2 aylık oldu hep eşimle birlikte yıkadık. onun dışındada yardımcı oluyorama işiden ne kadar zaman frsat kalırsa işte.

ben pişik kremi ilk günden itibaren her altını değiştirdiğimde sürüyorum sebamed pişik önleyici kremden. hani sürmesem ne olur bilmiyorm olmadı dr. kontrole gittiğimde sorarım. yani pişik yok genede krem sürmek zararlımıdır diye.

göğüs pedi benm çok işime yaradı lansinoh 24 lü 3 kutu bitirdim. onun dışında elimde olan epey numune vardı. şimdide unıbaby 30 lu bir kutu daha aldım.. takmayınca hemen ıslanıyor gece yatarken bile sütyen takım içine o pedlerden koyuyorum.

süt konusunda ise hiçbirsey yapmadım Allahtan gelen bişey heralde annem benimde sütüm böyle çoktu diyor. babamda benle dalga geçiyor duygu inek olsaydın bir eve fazlasıyla yeterdin ama olsun maşallah kuzuma yarasın sütün diyor. doğumdan hemen sonra epeyce bir zmankayısı ve kuru üzüm karışık komposto yaptım sürekli ama ondaki amacım kabız olmamaktı hani dikişlerim zarar görmesin.. süte ne kadar katkısı var bilmiyorum. şu ara hatta epeydir bıraktım. beslenme konusunda aman aman bişey yapmıyorum hattta çok düzensiz besleniyorum. sadece kahvaltı ve akşam yemeği ölen araarda sürekli kek bisküvi yiyorum hamilelikte kesilmiştim ne güzel onlar sayeside kilo almamıştım ama sanırım şimdi 2 kat fazla kilo alcam gibi. yada depresyondayım sürekli etici probis çokoprens kek gofret yiyorum :(((((

senin sütün az olursa bol yeşillik ye ve sürekli bulgur çorbası ve bulgurpilavı ye onlar çok süt yparmış. ben yeşillik pek hatta hiç yemedim. ama arada nadirende olsa bulgur yedim. ve bence yapıyla ilgili hani ne yesende fayda etmeyebilir yada hiç yemesende sütün olabilir.

yasini bilmiyorum ama sen bilirsin ister 1sene bekle istersende ozelde dene ama bu 1 sene icinde spremlerde azalma olurmuymus erkek interlitesini hic bilmiyorum onu arastir istersen ben istanbul tupde yapicam raporsuzda 5000 tlden ustunde diye biliyorum

2.aşılama olcak kasımın ilk haftası olsun da olumsuz sonuç alırsam bakıcam artık duruma göre.çok saçma bir şart ya 3 yıl şartı.25 yaşıdayım.

Elifcan atlattık 2.ay aşısını inşallah tutmuşturda yavrucak ikinci işkenceye maruz kalmaz. babalar hep öyle emin ol senin babnda deli divane olur. dediğin gibi benim babam geçim derdine bize zman ayıramamış ama buna rağmen sevgisini annemden daha fazla verdi diyebilirm:) ve halada kendi biizm için parçalar buda çok sinir bozucu adam kendi hayatını hiçe sayıp resmen kendini biizm ayağımıza halı ediyor. çok yanlış ama kendini tutamıyor aşırı verici ve fedakar bu yükte bizi çok eziyor :(
benim eşim eğitime gitmedi ama maşallah herşeyi biliyor sanki önceden yapmış gibi. bende göz altından onu inceliyorum. mesela her banyoda bana yardım eder şuana kdar 1 kez tek yıkadım o da eşime kızdığım için 2 aylık oldu hep eşimle birlikte yıkadık. onun dışındada yardımcı oluyorama işiden ne kadar zaman frsat kalırsa işte.

ben pişik kremi ilk günden itibaren her altını değiştirdiğimde sürüyorum sebamed pişik önleyici kremden. hani sürmesem ne olur bilmiyorm olmadı dr. kontrole gittiğimde sorarım. yani pişik yok genede krem sürmek zararlımıdır diye.

göğüs pedi benm çok işime yaradı lansinoh 24 lü 3 kutu bitirdim. onun dışında elimde olan epey numune vardı. şimdide unıbaby 30 lu bir kutu daha aldım.. takmayınca hemen ıslanıyor gece yatarken bile sütyen takım içine o pedlerden koyuyorum.

süt konusunda ise hiçbirsey yapmadım Allahtan gelen bişey heralde annem benimde sütüm böyle çoktu diyor. babamda benle dalga geçiyor duygu inek olsaydın bir eve fazlasıyla yeterdin ama olsun maşallah kuzuma yarasın sütün diyor. doğumdan hemen sonra epeyce bir zmankayısı ve kuru üzüm karışık komposto yaptım sürekli ama ondaki amacım kabız olmamaktı hani dikişlerim zarar görmesin.. süte ne kadar katkısı var bilmiyorum. şu ara hatta epeydir bıraktım. beslenme konusunda aman aman bişey yapmıyorum hattta çok düzensiz besleniyorum. sadece kahvaltı ve akşam yemeği ölen araarda sürekli kek bisküvi yiyorum hamilelikte kesilmiştim ne güzel onlar sayeside kilo almamıştım ama sanırım şimdi 2 kat fazla kilo alcam gibi. yada depresyondayım sürekli etici probis çokoprens kek gofret yiyorum :(((((

senin sütün az olursa bol yeşillik ye ve sürekli bulgur çorbası ve bulgurpilavı ye onlar çok süt yparmış. ben yeşillik pek hatta hiç yemedim. ama arada nadirende olsa bulgur yedim. ve bence yapıyla ilgili hani ne yesende fayda etmeyebilir yada hiç yemesende sütün olabilir.

bence her altını açtığında pişik kremi sürmene gerek yok. adı üstünde pişik kremi, pişik varsa sürülmeli. ayşe öner de öyle diyor. her zaman sürmeyin arada 1-2 damla dokundurun elinizle iyice yayıp bebeği uyarmayın diyor. malum hassas bölge ya bir iki kez dokundurup bezi kapatın o kendisi yayılır diyor. hani gün aşırı sür yada banyolardan sonra sür ne biliyim hem kreme de yazık çabuk biter öyle :)
senin sütün olduğu için kullanıyorsun haliyle pedleri nevonun da işine yaramamış baksana. inşallah sütüm olur ben de emzirmeyi çok isterim. yalnızca anne sütüyle beslensin ilk 6 ay. ek ıgıda için de sütünüz varsa acele etmeyin diyor seminerde kadın.
ama kendine dikkat et bu çikolata kekler falan tahmininden daha hızlı kilo aldırıyor insana. üstüne koymaman lazım kiloların. ayrıca onlar emzirmene de bir fayda sağlamaz sütüne yaramaz yani. öğlen yemeğini geçiştirme. hamurişi haftada bir ye tabi hiç yemeden de olmuyor. benim bile canım börek istiyor yada kurupasta. alıp yiyorum ama 1 defa falan. ama öğlen muhakkak yemek ye bol su iç sütün için. emzirdikçe de zayıflarsın. kuzenim hiç kilo almamıştı hamilelikte. şimdi oğlu 2 yaşında ve doğum yaptığı kilonun üzerine en az 10 kg aldı.
aynı zamanda arkadaşım 4 kg aldı doğumda. çocukda 4 kg doğdu düşünki hiç kg almamış. ama doğumdan sonra katana gibi oldu resmen fışkırmış durumda etleri onun da kızı 1.5 yaşında. doğum sonrası daha çok dikkat etmek gerekiyor bence.

bence her altını açtığında pişik kremi sürmene gerek yok. adı üstünde pişik kremi, pişik varsa sürülmeli. ayşe öner de öyle diyor. her zaman sürmeyin arada 1-2 damla dokundurun elinizle iyice yayıp bebeği uyarmayın diyor. malum hassas bölge ya bir iki kez dokundurup bezi kapatın o kendisi yayılır diyor. hani gün aşırı sür yada banyolardan sonra sür ne biliyim hem kreme de yazık çabuk biter öyle :)
senin sütün olduğu için kullanıyorsun haliyle pedleri nevonun da işine yaramamış baksana. inşallah sütüm olur ben de emzirmeyi çok isterim. yalnızca anne sütüyle beslensin ilk 6 ay. ek ıgıda için de sütünüz varsa acele etmeyin diyor seminerde kadın.
ama kendine dikkat et bu çikolata kekler falan tahmininden daha hızlı kilo aldırıyor insana. üstüne koymaman lazım kiloların. ayrıca onlar emzirmene de bir fayda sağlamaz sütüne yaramaz yani. öğlen yemeğini geçiştirme. hamurişi haftada bir ye tabi hiç yemeden de olmuyor. benim bile canım börek istiyor yada kurupasta. alıp yiyorum ama 1 defa falan. ama öğlen muhakkak yemek ye bol su iç sütün için. emzirdikçe de zayıflarsın. kuzenim hiç kilo almamıştı hamilelikte. şimdi oğlu 2 yaşında ve doğum yaptığı kilonun üzerine en az 10 kg aldı.
aynı zamanda arkadaşım 4 kg aldı doğumda. çocukda 4 kg doğdu düşünki hiç kg almamış. ama doğumdan sonra katana gibi oldu resmen fışkırmış durumda etleri onun da kızı 1.5 yaşında. doğum sonrası daha çok dikkat etmek gerekiyor bence.

zaten yediğim o kek ve bisküvilein zerre faydası olmadığını bliyorum bırak faydayı zararı bile oluyordur. en baş zararı bana var kilo yapan şeyler çünkü.ben eskiden beri yemeğe çok düşkün değilim aman aman düzenli beslenmem hep abur cubur işte. bu arada kriz şeklnde geliyor tatlı işi. benim kuzende ikizlere hamileyken bile bu kadar kilolu değildi şimdi daha kilo aldı. ama benim yemme sıkıntıdanmış evde yalnzım diye yiyormuşum annemlerdeyim kaç gündür hiç yem,yorum yani aklıma gelmyor bizimkilerde ölçeksin deyip duruyolar sırf bu yüzden eve gidesim yok yemeye devam ederim diye korkuyorum. çok sıkıldım aynı kıyafetleri giymekten. 1 yıldır dön dön aynılarını giy zayıflayıp deli gibi alışverş yapmak istiyorum.

nevo senin bildiğin diyetisyen varmı bizim taraflarda. hani emziren kadınlara yönelik hafif bebeği etkilemiycek sağlıklı beslenme programı falan verse belkide akupuntur olabilir çocuğa zararı yok. ne bilim 6 ayı doldurmayı beklemiyeyim diyorum yoksa kilo vermem dahada güçleşecek sanrım bi 15 kilo fazlam var şuan:(((

bu arada sonay hızla kilo veriyorum dedi şuan 54 kg olmuş yuhhh dedim ben sanırım en son ergenken o kilodaydım hani 54 ü hiç hatırlamıyorum bile:((( korkumdan oturup kocaa bir paket keki yedim diyor. kimi yorgunluktan yer ben gib kimi sonay giibi erir keşke öyle bir yapım olsaydı ye ye kilo alma ömrümde hiç görmediğim bişeydi :(

ay evet perşembe aşı olduk bişey olmadı cuma akşam saat 10 da bir huzursıuzlandı nasıl ağlıyor büyük ihtimal kolu ağrıyor dedik gün içindede huzursuzdu zaten. hatta dayımın karısı alt kattan geldi noldu çocuğa diye neyse ilk aşı zmanında calpol diye bir surup almıştık onu açıp bi çay kaşığı verdimde 11 gibi verdim 11 buçuk gibi uyudu muhtmelen ağrısı vardı o şurup kesti ve sabah 5 e kadar uyudu. ama genel olarak atlattık gibi. huggies konusunda ben hala aynı fikirdeyim senin beceriksizliğin değil emin ol cidden çok küçük hani 2 nosu bile prematüreler gibime geliyor:)

benim babam biz bebekken bizi pek görmemiş geçim derdine düşmüş anneme ya bizim çocuklarda bebekken böylemiydi ben hatırlamıyorum diyorda annemde sen evin yüzünümü görüyordun nerden hatırlıycan diyor. babamda valla haklısın çalışmaktan çocukları görüdüğümmü var dedi. yani adamda napsn bize veremediği zamanını torununa vermeye çalışıyor. anaa bi görün deli oluyor adam parka çıkarıyoruz neymiş arnaut kaldırımı diye araba sallanıyormuş berayın beyni döncek çocuğun diye arabanın üstündeki anakucağına ip gerip eliyle sıkı tutuyorki ana kucağı sallanmasın. bu ne dandik araba çocuk bundan düşer diyor. kardeşimle foto çekiyoruz yeter çocuğu bunalttınız diye elimzden alıyor, ve çocuk bi ıııııı demesin hemen elimden kapıyor ver gezdircem dior:) dünde duygu sen gidebilirsin beray burda kalsın diye dalga geçiyor.hani çocuk emmese beni postalar. hele şöyle 1 yaşına gelsin sen gidersin şimdi emiyor diyor:) 3 çocuk büyüttüğü yetmiyormuş gibi birde torun büyütcek adam:) bize verdiği sevginin 10 katını beraya vercek gibi görünüyor. ve umarım berayda nankör olup diğer dedesine düşkün olmaz :(
duygucum hiiç merak etme, çocuklar büyük anne, büyük babalardan kimle daha çok vakit geçiriyorsa, kim onları daha çok şımartıp sevgi gösteriyorsa o tarafa düşkün oluyorlar. ben kendimden biliyorum, anne annem ve dedemle çok sık bir aradaydık o yüzden hep onlara düşkün oldum. anne annem halen sağ, izmire gittiğimde ilk işim onu görmek olur. baba annemse aynı senin kayın validendi. hani böyle usulden torunum falan diye takılırdı ama hiç candan bir sevgisini görmedim. o yüzden allah günah yazmasın, öldüğünde dahi pek sarsılmadım.
aklında olsun doktorlar bebekle uçağa bineceğiniz zaman da calpol şuruptan 1 kaşık verin diyorlar. ben vermedim, yine de uçakta ağlamadı, ama veren de çok. bebeği çok rahatlatıyormuş. ha daha uzun bir uçuş olsa belki veririm.
pişik kremini devamlı sürmene gerek yok. ben günde 1 ya da 2 günde 1 falan sürüyorum. o da yetiyor. zaten şimdiki bezler o kadar emici ki, bezi de sık sık değiştiriyorsan pişik olmasına hacet kalmıyor.
süt bence de yapıyla ve genetikle ilgili. bence bizim ailenin prolaktini düşük. annemin de sütü az ve besleyici değilmiş, ben 1-1,5 ay ancak emebilmişim. benim de aynı şekilde sütüm az ve sulu sulu. ne süt çayları içsem de, yeşillik yemekten artık içim dışıma çıksa da düzeltemedim. düşün ki bir tek doğurduğumun 2.-3. haftası öyle ped falan kullanmak zorunda kaldım. o zaman bu zaman hiç ihtiyaç duymuyorum.
bu arada biz dün eşimle birlikte grip aşısı olduk. evde 6 ayın altında bebeği olanlara özellikle tavsiye ediliyor. sağlık ocaklarında sadece 65 yaş üstüne bedava yapılıyormuş. ama zaten aşı 10 lira. eczanede de hemen vuruverdiler iğneyi. ama hamilelikte bağışıklığım düş düş tabi hala toparlayamamış olacam ki, ağır geldi. kolumdaki aşı yeri şişti, kızardı alev alev yanıyor şu an. gece de muazzam bir baş ağrısı yaptı, ağrı kesici almak zorunda kaldım. ama hiç umurumda değil. yeter ki kızım hasta olmasın.

Back
X