Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
biz yemek yerken lara da gözünü dikip bakıyor devamlı. tabağımızı inceliyor, yemekleri inceliyor... ben ek gıdaya başlamasa da bazı şeyleri az az tattırıyorum artık. mesela muz yerken ona da bir parça yalatıyorum, çok hoşuna gidiyor. kuru kayısıyı da şapır şapır yalamaya bayılıyor. arada çay kaşığının ucuyla azıcıcık yoğurt veriyorum yüzünü ekşitiyor ama yutuyor. açıkçası benim kız zaten sırf mama yiyor diye bu ay ek gıda başlanır diye düşünmüştüm. (hatta burada okudum birinin doktoru 3. ayda başlatmış ki bence çok erken. çocuğun daha yutma refleksi tam gelişmemiş oluyor.) ama işte doktor başlamasın 6. aya kadar sadece mama yesin dedi. ki bence hava hoş. benim yediği mama yemesinden şikayetim yok. yeter ki sağlıklı beslensin. vücudunun ihtiyacı olanları alsın. zaten ek gıdaya başlayınca da doktorların dediği gibi 1 yaşına kadar sabah akşam mamaya devam etmeyi düşünüyorum. bir de dediğin gibi her gün onu yap bunu yap derdi de ayrı. hadi yaz olsa sebze meyve bol. kışın elma püresiyle, havuç, ıspanak, patatesli çorba hariç pek seçenek yok gibi sanki. hani armut falan versen hepsi ithal, bir doktorun yazısında okumuştum, yurt dışından gelene kadar bozulmasın diye sürüyle kimyasal kullanıyorlarmış. kendim bile alıp yemiyorum, çocuğuma haydi haydi yedirmem. kış sebzelerinden de karnıbahar, brokoli, kereviz falan hep çocuğa gaz yapıcı şeyler. damla sağlık ocağı bize de vegaferon verdi. ama bize 5 damla dedi hemşire. d vitamini de bu defa başka bir marka verdi. doktor demir damlasını verme deyince ben de bir kenara kaldırdım. geleck ay bakarım olmadı ben de ferrum alırım. ama dişleri kararttığı doğru. benm kardeşimin olmuştu çocukken. sonra süt dişleri değşince düzeldi.
lara boy olarak 65.5 cm, kilo olarak da 7,300 çıktı. seninki de sanırım aşağı yukarı aynı boy kilodadır. zaten benzer gidiyorlar. işin kötü yanı, tahminimce aynı durum sizde de vardır, bizimki artık 6 ay kıyafetlerine zar zor sığıyor, tulumlar falan bildiğin kastırıyor. 1-2 hafta daha ancak o da zorlarsam giyebilir. c&a'dan aldığım 9 ay uyku tulumu da eli kulağında, ayak ucunda 1-2 parmak falan ancak var, ha küçüldü ha küçülcek. diğer 9 ay kıyafetleri de büyük müyük değil normal duruypr. geçende sokağa çıkarken 12 ay puf mont giydirdim, içi de birazcık kalın olunca tastamam geldi. bu gidişle önceden aldığım her şey küçük gelmeye başlıcak, kış çıkmadan bir daha kıyafet alcaz:(((
bende yemek sularından az versemmi diyorum dün yoğut mayaladım bugün taze olur ekşide olmaz olmadı bir tattırayım akşam. gecen eşim çikolota yyiordu bunun azının suyu aktı dudağına az değdirdik gözü kalmasın diye ilgisini çekiyor. devitin yerine monovit markayla anlaşmışlar biizm dr. aynısı fark etmez dedi. sağlıkbak. devitin firmsıyla anlaşması bitti herelde ama demir damlası konuusnda herkes ferrum iyi diyor. reçeteye bile yazzdırma boşa reçete parası verme zaten fiyatı 6 küsür lira. bizim geçe ay kontrolde kilo 7600 çıkmıştı boyuda 65-65 idi sanırım. buay dana az kilo almıştır hatta annemle bu zayıflamış dediler yada boy attı dediler ama eskiye göre zayıf buldlar. kıyafet konusunda resemen yalan yazıyolar hangi ülke bebelerine yapmışlar bende anlamadım am türk bebelerne göre olmadıgo kesin. kız daha 5 aylık ama 6-9 ay badiler küçük geliyor 1 yaş giyiyor hani bu oyle aman aman hormonlu aşırı iri kıyımda değil. valla ben alttan çıtçıtlı uzun kol badilerini artık 18-24 ay aldım üstünede evin içinde yelek giydiriyorum einim onlarda tam olcak düşünsene 5-6 aylık bebeye 18-24 ay badi diydiriyorum. alt olarak ayaklı pijamalarda artık olmuyor en büyükleri 6-9 var artık onlarıda ayaksız alıcam. ben küçüldükçe badi alıyorum 3 er 3 er. şşimdiden koca bir hurç küçülmüş dolu her çamaşırda illa kenara kaldırdığı bişeyler oluyor. ve içinde 1 yada en fazla 2 kez giydiği çok eşyası var :((

Evet burun için ama hiç kullanmadım daha çünkü tıkalı değiş tetrazinc de demir damlası bugün doktora gidicez sorarım bakalom aralaronda fark varmı bakalım kızım aç kg olmuş ağırlaştı biraz hissediyprum ve daha da ağırlaşıcak ve nasıl taşicam benim şimdiden kollarım koptu vaşla bir de sabahtan beri çaktı beni koltuğa sürekli emiyor doymadan uyuyunca fa sürekli uyanıyor.

ah Elifcan bırak emsin ozmanlarda bendediyorudum allahım bu emme işi nezman kadar sürecek sıkıldım artık diyordum ama şimdi 5 aylık ve eskisi gibi değil. hatta 3,5- aylıkken bile aşırı düşkünlüğü bitti memeye. verirsem alıyor 2 fırt çekip çıkıyor. hatta oyun oynuyor 2 çek geriye doğru yatıp karşıya nbakıp tekrar memeye geliyor tekrar geri yat tekra meme. bende acaba kesilcekmi memeden korkusu başladı :( 1 ay daha sıksak yeter diyorum ama bu defada aman 6 aay yetmez 8 ay emsin derim zman böylece akıp gider. şuan berayı 8 kilo varsayarsak ben başarılı bir halterci gibi kalkıdırp indriyorum. camdan dakkalarca baktırıp 2 soluk almak için indirip tekrar alıyorum. bizimkinin başı yer görmesin aman hemen kafasını dikiyolar ayaklanmaya çalışıyor. ama eşim o cüssesine göre 2 dk gezdirince çok ağır insanın kıolları kopuyor diye hayıflanıyor hemen kıcını yere atıyor. aman alıştırma kucağa diyor. birde şuara kucağımda pış pış yaparak uyutuyorum başka türlü uymyor aman alışmasın diyor bende meraklı değilim ama napim beğşiğe koyup salladığımda mır mır mırıldıyor birde ıınnh deyip kalkmaya çalışıyor. zaten birgün arkamda ayaklanıp yürürken görcem diye ödüm kopuyor :)))) demekki ana olmak böyle bişey çocuk ağır olsada bize kus gibi geliyor. birde pazıların gelişir diye dalga geçiyor. ama halimede acaıyor:((

kızlar bizimkiler beraya bunu almış bende salıncak alsammı diyordum hatta sonay almış rahat ettim demişti bende alsam diyordum. .eşimde bunun mama sadalyelisi varmı demişti fotosuna bakıp. bende yok daha neler birde yürütece dönsünde tam olsun dedim. beray içinde durumuki dedi. öyle karasız kaldım 2 sonra bizimilerin aldığını öğrendim. hiç aramızda lafıda geçmemişti iyikide almamışım. umarım eklenmiştir foto.

Eklentiler

• $yonca-cocuksu-tam-ortapetik-lux-yatarli-tepsili-tenteli-bebek-salincak-new-2014.webp
    $yonca-cocuksu-tam-ortapetik-lux-yatarli-tepsili-tenteli-bebek-salincak-new-2014.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 79
Selam kızlar nasılsınız artık ben de sizin gibi oldum bazen çişimi bile tutuyorum gitmeye vakit olmuyor.
Bebişim bugün 29 günlük oldu yarın kalça ultrasonu ve doktor randevusu var sonrada sağlık ocağında 1 ay aşısı bu aşı nerden yapılıyor? Koldan mı bacaktan mı yoksa ağızdanmı?
Doğumdan sonra 2 kez tsh tahlilleri için elinin üstünden kan aldılar berilimden hemse iğne ucuyla damla damla kıyamıyorum hiç o yüzden çol şükür kızımın hiçbir hormonal sıkıntısı yok.
Geçen hafta 21 günlüklen kontrole gittik aslında 15. Gün kontrole çağılıyomuş yenidoğanlar ama bizim doktor seminerdeydi o yüzden biraz geç oldu. Kızım 2980 kg çıktı fazla kg almamış doktorumuz biraz daha gayret dedi günde 30 gr alması gerekirmiş. Sağlık ocağında 8. Gün 2900 çıkmıştı:( moralim bozuldu bunu duyunca mama takviyesini 30 cc yapıyorduk 60 a çılartın dedi sütünü de sağıp ver dedi . Bi de aman memeyi bırakmasın diye az mama veriyoduk çocuğa meğrsem açmış yavrum doyamıyomuş o uzun uzun memede kalmak istemesi ondanmış. Hepsini de çekip bitiremiyormuş sütümü.
Sağdığım için kaç cc anne sütü çıktığı belli. Taş çatlasın iki göğüsten 55 cc çıkıyor. Sadece 1 kez 60 cc yi gördüm 2-3 saatte bir sağıyorum hiç bırakmıyorum ama çıkan süt ortada önce sütümü veriyorum genelde 35-40 cc çıkıyor sık sağınca eğer doymazsa mama veriyorum 100 cc ye kadar besleniyor bazen 80 le doyuyor falan ama günde 500-600 cc besleniyorsa bunun anca 250 cc si anne sütü:(
Duygu sana imreniyorum valla nasıl becerdin arkadaşım sırf anne sütüyle beslemeyi vallahi helal olsun berile bıraksam emme işini demekki süt hepten gidecek makina ile 10 dk da sağıyorum biberonla veriyorum memeyi de uyku öncesi keif için kullanıyor.
Keşke direk göğsümden içse ama olmuyor işte ben de anne sütünü alsın da nasıl alırsa alsın diyorum göğsümü de kallansız almıyor şimdilil bineronla kalkanın ucu aynı olduğu için anlamadan îkisini de çekiyor ama sütüm artarsa kallansız aç karnına memeye koyup kalkansız alması için çok savaşmam lazım.
Bizim kız da oldukça hareketli heralde 6 aylık yürür folik asiy çocuğu olduğu belli sizler dönüyor kayıyor diyorsunız 3-5 ayda hadi normal ben kızımı bu sabah yüzüstü yatırmıştım sağdığım sütü biberona boşaltırken bi ara arkamı döndüm ona kaşla göz arasında sırtüstü dönmüş daha 1 aylık düşünün :) nasıl yaptı hayret ettim ağlıyordu mama sabırsızlığından hırsından dönüverdi demek kafayı da maşallah daha başından beri bi güzel tutuyor bazen yorulunca dik tutmaktan atıyo kafayı sağa sola bazen yüzümüzü çarpıyor falan yunuşatmak için çarpmayı şekilden şekle giriyoruz:)
Benim tetrazinc de D vitaminiymiş 1 yaşına kadar devam dedi doktor demir damlası falan yol bizde sanırım o daha sonra.
Gaz damlasını da bazem vermiyorum bile o ilk doğduğu zamandaki gaz şikayetleri kalmadı alıştı sanırım artık midesi.

Anne sütüm artsın diye yapmadığım kalmadı ne olacak böyle bilmiyorum 2 saatte bir sağıyorum lansinoh un elektrikli göğüs pompasını aldık ebebekten ilk ay kiralamıştık 135 tl ye maloldı bize bu hafta bitiyor süresi 149 tl ye aldık lansinoh u bilseydik bukadar işe yaricağını baştan satın alırdım.
Kızımı henüz kucağımda götürüp getiriyorum hastaneye fln ama puseti yarın kullanmayı düşünüyorum ama anakucağı sanki hiç yenidoğana göre değil bebişin beli boşlukta kalıyor bakalım yarın kullanışlı olcakmı en azından sürekli kıcaktantutmaktan iyidir.

Bu arada şimdilil similac mama veriyoruz nevo aktifbebekten aldık mama 14 tl cidden çok uygun biz 35 e almıştık son kutuyu eşim de sma da mı versek biraz diyor.
6 ay emzirsem başka bişey istemicem ya inşallah sütüm artar.

Duygucan salıncakınız çok güzel güle güle sallansın beray sallanmayı çok seviyolar bence çok işine yarar biz se iyiki sallanan beşik almışız pek işe yarıyor mıkırdanınca birde ip bağladık eski usül gece biraz mızmızlanınca sallıyoruz :)

Kızlar benim kızımın dışkılama düzeni değişti sanırım heleki beslenmesini arttırımca eskiden günde 3-4 defa az az kaka yapıyordu şimdi ise gün aşıro o 3-4 sefer yaptıpı kakanım toplamını tek seferde yapıuor ilk 2 gün yapmayınca korktukda sonra bir yaptı ıslak mendille hakedemedim sıcak suyla yıkadım.
Biz hala huggies in 2-5 kg yenidoğanını kullanıyoruz her hafta 1 paket 56 lık bitiyor ama 1 hafta 10 güne artık sıkacak sanırım şimdiden lastik izi yapmaya başladı 3-6 kg olanına geçeriz memnunum onunla devam edicem üst yüzeyi çok pamuksu.
Unibaby de d evam esiyoruz bittikçe alıyoruz öyle suyla pamukla hiç uğraşmadım çok rahat .
Sebamed in yağını almış eşim bamyo sonrası da pndam sürüyorum öyle vıcık vıcık olmuyor güzel emiliyor besleniyor cildi şimdilik benden haberler böyle.

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır sizleri takip ediyorum yazmak bugüne kısmetmiş:) 5 yıllık evliyim bu zamana kadar ara ara çocuk isteğimiz oldu ama bi şekilde hep ertelendi kasım ayında özel bir doktora gittim ve yumurtalıklarımın yapışık olduğundan çikolata kistimin olduğundan bahsetti rahim filmi istedi ona göre yönlendireceğini söyledi. tabi ben devlet hst. gitmeyi tercih ettim ve z.kamile gittim şimdi bir sürü test istendi smear kültür hormon testleri hepsini yaptım yarın da renkli doppler çekilecek kistin durumu için bugünde eşim ürolojiye gitti ve dışarda yaptırdığı testi kaşelettirmiş kan testi istemişler ve 1.hafta sonra ultrason yaptıracak peki bundan sonra beni neler bekliyor hiç bir fikrim yok önce kist ameliyatımı olurum yokta direk tüp bebek mi insan yaşamadan anlayamıyor çook zormuş hele ki çevrenin etkileri çok daha insanı yoruyor sizlere yazmak iyi geldi kimse yaşamadan karşısındakini anlayamıyormuş.... Allah herkese şifa ve sağlıklı bebekler nasip etsin..

Kızlar dün öğlen kayınpederim vefat etti. Bugün toprağa verilecek 15 gün dayanabildi yoğunbakımda. Torunumu hiç göremedi.
Hazırlamıştıl zaten kendimizi durumu iyi değildi hep kötüye gitti ama ölümün her türlüsü zor yine de. Allah rahmet eylesin. Yaşasaydıda bakıma muhtaç olurdu Allah çektirmedi.
Eşim annesinde kaldı bu gece ablasıyla birlikte.
Benim için de yepyeni bir dönem başlıyor artık annemin eve dönmesi gerek sanırım yedisinden sonra döner kayınvalidemi yalnız hayata alıştırmak zor olacak eşim yansıtmasa da yaşanalar sütümü etkiliyor sağıyorum 3 saatte bir 40 cc süt geliyor yetmeyince günde 2 yada 3 kere mama veriyorum. Nolucak böyle bilmiyorum vargücümle emziriyorum ve pompa ile çekiyorum umarım artar ilk 40 gün böyle olırmuş süt sonradan artar diyolar ama inşallah öyle olur.

Canim basiniz sağolsun. ..sonunda bebisine kavusmana da sevindim...zor zamanlardasin allah yardimcin olsun arkadaşım

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır sizleri takip ediyorum yazmak bugüne kısmetmiş:) 5 yıllık evliyim bu zamana kadar ara ara çocuk isteğimiz oldu ama bi şekilde hep ertelendi kasım ayında özel bir doktora gittim ve yumurtalıklarımın yapışık olduğundan çikolata kistimin olduğundan bahsetti rahim filmi istedi ona göre yönlendireceğini söyledi. tabi ben devlet hst. gitmeyi tercih ettim ve z.kamile gittim şimdi bir sürü test istendi smear kültür hormon testleri hepsini yaptım yarın da renkli doppler çekilecek kistin durumu için bugünde eşim ürolojiye gitti ve dışarda yaptırdığı testi kaşelettirmiş kan testi istemişler ve 1.hafta sonra ultrason yaptıracak peki bundan sonra beni neler bekliyor hiç bir fikrim yok önce kist ameliyatımı olurum yokta direk tüp bebek mi insan yaşamadan anlayamıyor çook zormuş hele ki çevrenin etkileri çok daha insanı yoruyor sizlere yazmak iyi geldi kimse yaşamadan karşısındakini anlayamıyormuş.... Allah herkese şifa ve sağlıklı bebekler nasip etsin..

Öncelikle geçmiş olsun canım devlete başvurmakla çok iyi etmişsin zira özeller para tuzağı ve bu yol çok uzun. Eğer rahim filminde tüplerin açık ise aşılama denerler öncr ve tabi eşinin sperm sorunu yoksa. Çikolata kistinin boyutunu bilmiyorum bazen küçük olursa almıyolar ama yumurtalığındsysa ameliyat olabilirsin.

Belki ameliyat ve arkasından aşılama denerler eğer olmazsa tüp bebeğe yönlendirirler.

Öncelikle geçmiş olsun canım devlete başvurmakla çok iyi etmişsin zira özeller para tuzağı ve bu yol çok uzun. Eğer rahim filminde tüplerin açık ise aşılama denerler öncr ve tabi eşinin sperm sorunu yoksa. Çikolata kistinin boyutunu bilmiyorum bazen küçük olursa almıyolar ama yumurtalığındsysa ameliyat olabilirsin.

Belki ameliyat ve arkasından aşılama denerler eğer olmazsa tüp bebeğe yönlendirirler.

canım teşekkür ederim bakalım bugün dopplere giricem artık önümüzde ki hafta herşey netleşir sanıyorum tüm tahlillerimi topladım hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim :(

Selam kizlaaarrr,
Siz buradamiydiniz. Sizi gordugume sevindim. Eskisi kdar sık girmiyorum ama arada goz atiyorum.yavrularinizi saglikla, gule gule buyutun

Opuyorum sizi.

Selam kizlaaarrr,
Siz buradamiydiniz. Sizi gordugume sevindim. Eskisi kdar sık girmiyorum ama arada goz atiyorum.yavrularinizi saglikla, gule gule buyutu

Opuyorum sizi.

Evet canim biz hala buradayiz ama bizlerde eskisi kadar sik giremiyoruz.bebisler olunca firsat bulup girmek zor oluyior.bizde dahabpratik bir yontem olan telefonu kullaniyoruz. Bizler bebeklerimize kavustuk.darisi mucadele eden tun canlarin basina.

Masallah canim ne guzel.. darisi bize lsun insalah. Bende bir yil aradan sonra marttan itibaren tekrar mucadeleye devm edecgim.
İmmort. Canim manevi destegin icin tesekkurler. Subat sonu esime kavusacagm insalah :-) bu arada sanirim ykin Yerlerde oturuyoruz

kızlaaarrr bi ses verin yahu özele daldık topiği yetim bıraktık. bu gidişle arşivin tozlu raflarına kalkacak topiğimiz :((( oysaki ne üzüntü, ne sıkıntı, ne mutluluk, ne dedikodular paylaşıldı burada. bir ses verin sesime gelin ben buradayım.

• Beğen
Reactions: cal
mrb kızlar
bi kaçşey sormak istıyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum..geçen hafta bi ark doktra gittik bisenedr evliler korunmadkları halde bebiş vs yok tetkikler yapıldı vs derken 5 mm kist oldugunu yumurtalıklrının küçk oldugunu ve biran önce güvenilir bir merkezde tüp bebek yaptırmalısınz dedi benim yıllardr gittiğim doktor onun yardımlarıyla hamile kaldım bilemiyr olabilir mi dedik başka doktora gitti muane edilmş vs kistine bakılıp böyle birşy soylenemez yumrtalıklarında gayet iyi vs ikilemde kaldık acaba ne yapsk böyle birşey ile karşılaşan oldumu :44:

kızlar randevu almama gerek varmı direk tüp bebek randevusuz gidebilirim heralde dimi? orada gittğimizde bayan dr varsa ona muayene olabiliyomuyuz?

Masallah canim ne guzel.. darisi bize lsun insalah. Bende bir yil aradan sonra marttan itibaren tekrar mucadeleye devm edecgim.
İmmort. Canim manevi destegin icin tesekkurler. Subat sonu esime kavusacagm insalah :-) bu arada sanirim ykin Yerlerde oturuyoruz

canım epey geç cvp veriyorum ama kusura bakma. kızım artık dha hareketli, onunla ilgilenmekten, uzun süredir buraya giremiyorum. eşine çok sevindim. allah sizi sağlıcakla kavuştursun.

• Beğen
Reactions: cal
Selam kızlar kızım 3 aylık olmak üzere az koşturmadık zeynep kamil yollarında Allah rapor çıkartmaya uğraşan herkese kolaylıklar versin herşey unutuluyor kucağımıza alınca evladımızı ama ara sıra eşimle konuşuyoruz ne günlerdi kar kış 1 sene gittik zk ya hsls yaşadıklarımı anımsayınca burnumun direği sızlıyor gözlerim doluyor yutkunamıyorum ..
Rabbim isteyrn herkese evlat verdin.
Bebeklerden fırsat bulamadığımız için sorularınız yanıtsız kalmış kusura bakmayın.

Selam kızlar kızım 3 aylık olmak üzere az koşturmadık zeynep kamil yollarında Allah rapor çıkartmaya uğraşan herkese kolaylıklar versin herşey unutuluyor kucağımıza alınca evladımızı ama ara sıra eşimle konuşuyoruz ne günlerdi kar kış 1 sene gittik zk ya hsls yaşadıklarımı anımsayınca burnumun direği sızlıyor gözlerim doluyor yutkunamıyorum ..
Rabbim isteyrn herkese evlat verdin.
Bebeklerden fırsat bulamadığımız için sorularınız yanıtsız kalmış kusura bakmayın.

ercelfçim merhaba;

Bu cumartesi için alev hanım a randevu aldım gidip görüşücez...çalışmaya başladığım için zeynep kamilide takip etmeye çalışıcam rapor için ama zor olacak...3-4 aydır eşimde problemler oluştuğu için onunla uğraşıyorduk...spermlerde canlı olan hala %10 ki bunların % 4 ü ileri hareketli bende de daha başka bişi çıkarmı bilmem alev hanımla görüşücem...Çevremde oraya gitme iyi değil diyenler var ama benim en sağlam referansım sensin şu anda...Önceleri bebekli anne yada hamile birini görünce içim eziliyordu imreniyordum ama şimdi resmen ağlıyorum gördüğüm zaman bu nereye varacak artık bilmiyorum...Hayırlısı olsun...ocak ayında 36 yaşımıda bitirdim oldum mu 37... Zamanım azalıyor diye ayrı bir tedirginliğim var...önümüzdeki seneyi beklicektim ama zaman kaybetmek istemiyorum...

Bu arada ben görüşmeye gidicem ama yaza kadar uzatmayı düşünüyorum transferi yani bir nevi o zamana hazırlık gibi düşün...

Alev hanıma senden de bahsedicem...Önerilerine ve desteğine şu anda daha çok ihtiyacım var...

kendine ve bebeğine iyi bak canım...

Son düzenleme:
Back
X