Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
elifcim bende beray biraz büyüsün 1- 1,5 yaşına gelsin devlete geçmeyi düşünüyorum. hani sağlık ocağı aşıları ücretrsz yapmasa kimbilir ne kadar çok ödeme yapacağız. cmtesi günü beray hastalandığında annemlerin ordaki özele götürdük çocuk dr. 63 t ödedim. gayet sağlıklı ama sanki kulağında su var gibi ben ço geriyi göremiyorum kulagada dokununca çocuk ağlıyor dedi. eşimde ozmanda kbb ye de gösterelim dedi. ona +37 ödeyip eldik sonuçta bir şey yok. kulak tertemiz çıktı. belkide kulakçıda para alsın diye yaptı bilemiyoruz o an insanın gözü görmüyor aman çocuk iyi olsunda diyorsun. yani araştırıp bakıcam eğer iyi bir çocuk dr. bulursam FSM de falan oraya götürürüm rutin olarak. bende şimdi küçük diye devlete gitmek istemyorum. bakalım ilerleyen zamna ne gösterecek. işyerinden bi arkdaş vardı 3 hafta erken doğurmuş hatta işteki son günüymüş o gün doğum olmuş bebek erken gelmiş. ve bu sezeryan olmuş. aslında normal olurdu ama cesaret edemedim diyor. dolayısııyla o 37 de yapmış old sen neredeyse 40 sın bişey olmaz. ama bzim zor olduğu için korkuyoruz. hani hamileliğin tadını çıkar diyorlar hiçte güzel bişey değil valla. bebek olsunda en azındna gözümüz önünde görüyoruz.

göğüs çatlağı bende hiç olmadı öncesinde de sonrasında. sanırım o çatlak bebek emmeyi bilmediği için oluyor beroş doğdugunda 40 yıllık emici gibi kavrıyordu memeyi belkide ondan çatlamadı. seninkide epey büyük olcak berilde emmeyi bilir diye tahmin ediyorum
duygucum, hani siz annendeymişiniz, orada gitmeye mecbur kalmışınız ama bu yakada kendi doktorunuzu bırakırsanız hiç boşuna devlete gitme. minibüs caddesindeki rana beşe kliniğine git. bizim doktor universalden ayrılmış. yeni doktor da atanmadığından biz bu sefer idareten oraya gittik 3. ay kontrolüne. sgk farkı almıyorlar. etraf temiz, bakımlı. belediyenin olsa da özel bir klinik sonuçta. ben yaşlarda bayan bir çocuk doktoru var. bence gayet bilgili bir kadın. bana sorduğum konularda bir sürü açıklama yaptı. larayı da iyice muayene etti. eşim de ben de çok memnun kaldık doktordan. hani sizinki gibi bir durum olsa başka başka doktorlar da var. yani kulak burun boğaza da fark vermeden baktırabilirsin. tahlilleri de son derece cüzi rakamlara yapıyorlar. devlete gittiğine değmez valla.

elifcim bende beray biraz büyüsün 1- 1,5 yaşına gelsin devlete geçmeyi düşünüyorum. hani sağlık ocağı aşıları ücretrsz yapmasa kimbilir ne kadar çok ödeme yapacağız. cmtesi günü beray hastalandığında annemlerin ordaki özele götürdük çocuk dr. 63 t ödedim. gayet sağlıklı ama sanki kulağında su var gibi ben ço geriyi göremiyorum kulagada dokununca çocuk ağlıyor dedi. eşimde ozmanda kbb ye de gösterelim dedi. ona +37 ödeyip eldik sonuçta bir şey yok. kulak tertemiz çıktı. belkide kulakçıda para alsın diye yaptı bilemiyoruz o an insanın gözü görmüyor aman çocuk iyi olsunda diyorsun. yani araştırıp bakıcam eğer iyi bir çocuk dr. bulursam FSM de falan oraya götürürüm rutin olarak. bende şimdi küçük diye devlete gitmek istemyorum. bakalım ilerleyen zamna ne gösterecek. işyerinden bi arkdaş vardı 3 hafta erken doğurmuş hatta işteki son günüymüş o gün doğum olmuş bebek erken gelmiş. ve bu sezeryan olmuş. aslında normal olurdu ama cesaret edemedim diyor. dolayısııyla o 37 de yapmış old sen neredeyse 40 sın bişey olmaz. ama bzim zor olduğu için korkuyoruz. hani hamileliğin tadını çıkar diyorlar hiçte güzel bişey değil valla. bebek olsunda en azındna gözümüz önünde görüyoruz.

göğüs çatlağı bende hiç olmadı öncesinde de sonrasında. sanırım o çatlak bebek emmeyi bilmediği için oluyor beroş doğdugunda 40 yıllık emici gibi kavrıyordu memeyi belkide ondan çatlamadı. seninkide epey büyük olcak berilde emmeyi bilir diye tahmin ediyorum

zaten tahliller çok bişey tutmuyor ben medikalde de en fazla 36 tl tahlil parası ödedim oda çok detaylıydı. muayne ücretinden çakıyolar insana. güvenin kalmıyor. acaba gerçekten kulağı mı ağrıyordu? bence diş sıkıntıları. karın ağrısı falan yapmıştır. bilemiyorum insan mecbur kalınca götürüyor elbette ama inan güvenmiyorum özele. medikale devam ederim bir süre bende sonra duruma göre bakarım.
göğsümün ağrısı biraz hafifledi kuzenime de danıştım süt oluyordur onun ağrısıdır dedi. taze sıkılmış meyve suyu ve bol su içiyorum ya azdırdı mı naaptı :) hafif de bir sıvı gelmiş sanırım sütyenimde farkettim. inşallah sütüm olur senin gibi.
kuzenim de bebeğin emmesi çok önemli dedi. umarım boş durmamıştır da içerde emme egzersizleri yapmıştır Beril hanım :)

elifcim öncelikle her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. doktordan ilaçtan bunalmanı anlıyorum. sonuçta sen epey bir çektin hamileliğin boyunca. ama yine şükretmek lazım. dün annem söyledi, tüple hamile kalan bir arkadaşımın 4. ayda çocuğu aşağı inmiş, geçen hafta dikiş atmışlar, doğurana kadar yatacakmış. yani şükür yine sana dikişti, istirahatti vermediler. evini de çekip çevirdin, alış verişini de yaptın, misafirliğe de gittin...
nst'ye ayrı ücret kestiklerini ilk defa senden duydum. nasıl ultrasona ayrı para kesen yerler bana tuhaf geliyorsa bu da tuahf geldi. artık ultrasonsuz jinekolojik muayene mi kaldı? yine doğum yapacak olan herkes de nst'ye giriyor. yani bunlar zaten jinekolojik muayenenin bir parçası olmuş şeyler. o yüzden ayrı para kesilmesi bence aşırı fırsatçılık.
mobilyaların hayırlı olsun:))) küçük prensesin sağ salim doğup içinde güle güle yatsın. bence her gün sirkeli suyla sil. malum sirke kimyasalları nötralize ediyor. havalandırma safhasında kokusu da daha çabuk çıkar.
valla ileride kızını özele mi götürürsün, devlete mi bilmiyorum, çocuk doğunca fikirler çok değişiyor. ama bizim çevrede zaten öyle gönül ferahlığıyla gidebileceğin bir devlet hastanesi yok. bir de her gidişte çocuğuma ayrı bir doktor baksın istemiyorum. sanırım duygu da aşağı yukarı aynı sebeplerden özele gidiyordur. ama özellerin fırsatçılığı ve pahacılığı konusunda sana katılıyorum. o yüzden de artık yakın çevremde hem iyi koşulları olan hem de az fark alan özel hastane ve klinikleri belirledim. sadece oralara gidiyorum. kendimin yekün tutacak çoğu şeyini de izmire gittiğimde hallediyorum. orada anneme yakın devlet hastaneleri bomboş, özeller çok az fark alıyor. hatta önümüzdeki yaz eşimin gözünü izmirde lazerle çizdirmeyi düşünüyoruz. izmirin en ünlü göz kliniği sgk anlaşmalı olarak fark almadan lazer ameliyatları yapıyor.
sarılık genelde kan uyuşmazlığında oluyor. en azından bizim kızda ondan oldu. eşimle hem rh uyuşmazlığımız var hem de 0 ve ab uyuşmazlığı. yani sarılık olacağı besbelliydi. tabi çocuk beslenemeyince de aldı başını gitti. sizde kan uyuşmazlığı yok diye biliyorum. o yüzden endişelenme. hafif olsa bile çabucak atlatır.
pembe lekeleri artık takma. gelirse gelsin... bu saatten sonra zaten her an doğum bekleniyor, pembe leke gelse ne yazar? bırak vesveslenme artık.
benim göğüslerim doğumdan önce öyle ciddi bir ağrı şişlik yapmamıştı. ama biliyorsun benim süt sorunum oldu. belki senin ağrı şişlik süt dolduğuna delalettir. inşallah öyledir de çektiklerimi çekmezsin. insan taktıkça takıyor yıpranıyor sütü az gelince.

haklısın valla nevin ben risklerime rağmen rahat bir hamilelik geçirdim hiç yatmadım diyebilirim. resmen yarım bir rahime sahip olduğumu da karnımın aldığı şekilden bile anlayabiliyorum. bebeğimin yuvası belli karnımın sol tarafı daha şiş. dokunduğumda sert olan rahmimin belirgin hatlarını farkedebiliyorum. hamdolsun 2700 gr oldu bebeğim dikişe gerek olmadı. inşallah sağ salim kucağımıza da alırız yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
bizde kan uyuşmazlığı yok. ben b negatif. eşim a negatif. hayırlısı artık. kuzenim biraz sarılık her bebekte olur diyor. ama tabi derecesine göre tedavi edileni de vardır. artık sizlerden edindiğim bilgilerle besleyerek emzirerek elimden geleni yaparım gerek olursa da hastane doktor herşey elimizin altında.
istanbulun devlet hastaneleri konusunda sana katılıyorum heralde ben de orda yaşasam gitmezdim. ama darıca daha sakin aynı izmir gibi. oldukça büyük bir devlet hastanesi bazı bölümleri araştırma oldu. 3. aydan sonra gidebilirim diye düşünüyorum. evime daha yakın sürekli araba kullanarak gittiğim biryer. randevu alıp gidince zaten saatin gelince giriyorsun hiç beklemeden. tahlil göstermeye de 3-4 den sonra gidersen tenhalaşmış oluyor. ben hep tiroid tahlillerimi orda yaptırırdım hamile kalmadan önce. hamilelikten sonra da gidip yine detaylı bir test yaptırıcam böbreğime karaciğer ve safrakesesi enzimlerime baktırıcam. bunca ilaç umarım bende kalıcı bir hasar bırakmaz. böbrek ultrasonumu yenilemem lazım doktorumdan da istiyorum yazıyorum tüm batın usg yaptırırım :)
yarın sabahtan mobilyaları getireceklermiş inşallah çabucak çıkar kokusu bu akşam odasını boşaltıcaz eşimle. herşeyi yerleştirince fotoğraflarını da paylaşırım sizinle inşallah.

Kızlar günüm belli oldu 25 kasım pazartesi saat 13.00 de. Bugün anestezi girişimi yaptırdım 5 tüp kan aldılar anestezi doktoru ile görüştüm tek böbrekli olduğum için genel anesteziyi önermiyor karaciğer ve böbrekten atılıyor ayrıca bebek alınana kadar bir kısmı bebeğe de geçiyor hafif etkileniyor bebek de dedi.
Sadece spinal anestezi önerdi hem organlara zararı yokmuş hem de bebek hiç etkilenmiyormuş.
Genel anestezide ağrı çok hissedilirken spinal de daha az hissediliyormuş karnınızdaki ameliyat yarasını genel anestezide uyanır uyanmaz hissedersiniz ama spinalde 3-4 saat hissedilmiyormuş uyuşukluk geçene kadar tabiki.
Spinal+epidural e gerek olmadığını epiduralin gereksi olduğunu söyledi . Ayrıca spinal için fark ödemeye gerek yokmuş. Epiduralde fark var 500 tl ama epidurale gerek yok diyor.
Aklım karıştı. Doktorumla konuştum benim için farketmez spinalde ameliyatın sonlarına doğru biraz ağrı oluyor ama sen dirayetli kızsın yaparsın dedi o gün yine konuşurız dedi 7 saatlik açlık gerekliymiş 5 de bir kahvaltı yap dedi.
Ben hem bebek için hem de böbreğim için hangisi iyi ise onu tercih etmek istiyorum. Napıcam bilmiyorum.

Kizlar elif dun saat 3 gibi sezeyana girdi.aksam gorustum spinal yapmislar beril hanim 2800 gr yanlis hayirlamiyorsam 46 yada 48 cm dogmus. Saglikli uzin omru olsun prensesin.zor zamanlar elifi bekliyor ama zamanda cok cabuk gecuyor. Allah tez zamanda olmayanlara nasip etsin.

Kizlar elif dun saat 3 gibi sezeyana girdi.aksam gorustum spinal yapmislar beril hanim 2800 gr yanlis hayirlamiyorsam 46 yada 48 cm dogmus. Saglikli uzin omru olsun prensesin.zor zamanlar elifi bekliyor ama zamanda cok cabuk gecuyor. Allah tez zamanda olmayanlara nasip etsin.

allah elife bebeğini hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin. ben de merak ediyordum.
çok şükür öyleydi böyleydi derken doğumunu sağlıcakla yaptı. dediğin gibi zor zamanlar bekliyor ama insan ilk bir kaç haftayı atlattıktan sonra alışıveriyor da.
bu arada benim kız dünden beri hapşırıyor. dün banyo yaparken mi üşüttü nedir. ateşi yok, burnu da akmıyor ama böyle bir keyifsiz ve huysuz:( bu kadarıyla atlatırız inşallah.

allah elife bebeğini hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin. ben de merak ediyordum.
çok şükür öyleydi böyleydi derken doğumunu sağlıcakla yaptı. dediğin gibi zor zamanlar bekliyor ama insan ilk bir kaç haftayı atlattıktan sonra alışıveriyor da.
bu arada benim kız dünden beri hapşırıyor. dün banyo yaparken mi üşüttü nedir. ateşi yok, burnu da akmıyor ama böyle bir keyifsiz ve huysuz:( bu kadarıyla atlatırız inşallah.

Gevmis olsun nevo ins ilerlemez ben artik banyoyu kendim yikaniyorum sinra esim berayi kucahima veriyor.hem daha sicak oluyor.kendi kuvetine sigmuyor yani tutarke.Cok Zorlanuyirum esimede guvenmedigim icin ona tutturmuyorum kizimla birlikte yikaniyoruz. Bu arada dun 4.ay asimizi olduk cok sukur ates yapmadi. gece biraz seyrek yatti asiya bagladm bunada sukur diyom..demir damlasina basladik saglik ocagi veriyor eve geldim karni acti 8 damla vverdim sonra huzursuz olup aglayinca bacagi agridi diye sakinlessi. Diye meme verdim oysa ilactan etkisni gostersin diye 1 saat emzirmemk gerekti ama o arayi ayarlayamadim.hani kendimde bile ayarlayamazken cocukta nasil yapcam bilmiyorum. Neyse sabah 10.30 gibi verdm ilaci aksam bes gibi kaka uapti kan gibiydi kakasi odum koptu.neyseki son dakka ebeyi telde yakaladim yarin verme kakasini takip et dedinormalde koyulasir rengi ama oyle kirmizi kan gibi olma dedi. Ben yurehim agzimda kaka bekliyorum ama altina bakmayada korkuyorun neyseki bi sabhki kaka normale donmustu.ve nette sey okudum. Tr de bebeklerin kan degerlerinw bakmadan demir veriyolar bebegin ihtiyaci yoksa fazla demir depolanmis oluyir buda demir zehirlenmesine sebep oluyor diyordu.simdi beklemedeyim versemmi vermesemmi diye.

Kızlar hepinize merhaba;

Sanırım benim için şimdilik bebek işi bitti. :43:

2 aşılama yapıldı tutmadı zeynep kamil tüp raporunu da vermiyor 2 yıllık evli olduğum için 2014 eylül de

gel diyorlar tahlilleri tekrar yaptır. Yada özel olarak yaptır diyorlar. Kafam o kadar karışık ki. Özel yaptırmak maddi olarak çok çok zorlar

beni 5000-6000 civarı çünkü raporsuz birde ilk tüp de olacak diye bişey yok. Bu sebepten dolayı 1 yıl beklemek zorundayım sanırım

:50:

Kızlar hepinize merhaba;

2 aşılama yapıldı tutmadı zeynep kamil tüp raporunu da vermiyor 2 yıllık evli olduğum için 2014 eylül de

gel diyorlar tahlilleri tekrar yaptır. Yada özel olarak yaptır diyorlar. Kafam o kadar karışık ki. Özel yaptırmak maddi olarak çok çok zorlar

beni 5000-6000 civarı çünkü raporsuz birde ilk tüp de olacak diye bişey yok. Bu sebepten dolayı 1 yıl beklemek zorundayım sanırım

bu konuyu daha önce konuşmuştuk, bence zaten bekle arkadaşım. ha madem ki 10 ay bekleyeceksin olumlu tarafından da bak. bu süreyi sana verilmiş ek bir süre gibi gör. bak daha 2 yıllık bile evli değilmişin, eşinle gez, toz, eş dost akrabayla sosyalleş, en önemlisi evinde şöyle ayağını uzatıp oturabilmenin keyfini sür. anlıyorum bir an önce çocuk sahibi olmak istiyorsun ama inan hayatın çocuk sahibi olunca da birden kökten değişiyor. birden okul çağına gelinceye kadar daima sana yapışık yaşayacak birinin sorumluluğunu alıyorsun. evet dünyanın en güzel duygularından biri ama ara ara insan o eski çocuksuz ve kaygısız zamanlarını özlemiyor da değil. bak halimi gör; 3,5 ayda inan hiç doğru dürüst sıcak bir yemek yemedim, hiç canımın istediği saatte yatıp, canımın istediği saatte uyanmadım, kendi evimin içinde kulağım kirişte çocuk ne zaman ağlayacak diye beklemeden şöyle huzurla hiç oturamadım. akşamları oturup şöyle ağız tadıyla bir dizi izleyemedim. eskiden bir yere gideceksem giyer ayakkabımı rap diye çıkardım. şimdi çocuğu giydir, kapıdan çıkmadan son bir besle, altını değiştir, yedek bez, kıyafet vs içeren çantasını hazırla, 1 saatte ancak çıkıyorum. tuvalete bile jet hızıyla koşturarak giriyorum. ha sırf ben de böyle değilim, sonay ve duygu da aynı durumda. o yüzden boşver, her şeyde bir hayır vardır. 10 ay da çok uzun bir süre değil hem.

bu konuyu daha önce konuşmuştuk, bence zaten bekle arkadaşım. ha madem ki 10 ay bekleyeceksin olumlu tarafından da bak. bu süreyi sana verilmiş ek bir süre gibi gör. bak daha 2 yıllık bile evli değilmişin, eşinle gez, toz, eş dost akrabayla sosyalleş, en önemlisi evinde şöyle ayağını uzatıp oturabilmenin keyfini sür. anlıyorum bir an önce çocuk sahibi olmak istiyorsun ama inan hayatın çocuk sahibi olunca da birden kökten değişiyor. birden okul çağına gelinceye kadar daima sana yapışık yaşayacak birinin sorumluluğunu alıyorsun. evet dünyanın en güzel duygularından biri ama ara ara insan o eski çocuksuz ve kaygısız zamanlarını özlemiyor da değil. bak halimi gör; 3,5 ayda inan hiç doğru dürüst sıcak bir yemek yemedim, hiç canımın istediği saatte yatıp, canımın istediği saatte uyanmadım, kendi evimin içinde kulağım kirişte çocuk ne zaman ağlayacak diye beklemeden şöyle huzurla hiç oturamadım. akşamları oturup şöyle ağız tadıyla bir dizi izleyemedim. eskiden bir yere gideceksem giyer ayakkabımı rap diye çıkardım. şimdi çocuğu giydir, kapıdan çıkmadan son bir besle, altını değiştir, yedek bez, kıyafet vs içeren çantasını hazırla, 1 saatte ancak çıkıyorum. tuvalete bile jet hızıyla koşturarak giriyorum. ha sırf ben de böyle değilim, sonay ve duygu da aynı durumda. o yüzden boşver, her şeyde bir hayır vardır. 10 ay da çok uzun bir süre değil hem.

canım öncelikle çok teşekkür ederim.haklısın ama 2 aşılama olumsuz peşinden 1 yıl bekle diyince küfür ediyorlar gibi geliyor insana.Biran paniğe kapılıp ya hiç olmazsa felan diye düşünüyor insan . Bu süre söylenince uzun geliyor doğru ama belki bi uğraş olmazsa kafamda düşünmezsem kendiliğinden bile olabilir Allah bilir bunu da. Eurofertile randevu aldım oraya bi testleri gösterip görüşeyim diyorum raporlu raporsuz fiyatlarını öğreneyim. Bide bilgin var mı hiç orayla Erdem Hastanesi orası raporsuz 2500+ilaçlar diyor ama nasıldır bilmem

Gevmis olsun nevo ins ilerlemez ben artik banyoyu kendim yikaniyorum sinra esim berayi kucahima veriyor.hem daha sicak oluyor.kendi kuvetine sigmuyor yani tutarke.Cok Zorlanuyirum esimede guvenmedigim icin ona tutturmuyorum kizimla birlikte yikaniyoruz. Bu arada dun 4.ay asimizi olduk cok sukur ates yapmadi. gece biraz seyrek yatti asiya bagladm bunada sukur diyom..demir damlasina basladik saglik ocagi veriyor eve geldim karni acti 8 damla vverdim sonra huzursuz olup aglayinca bacagi agridi diye sakinlessi. Diye meme verdim oysa ilactan etkisni gostersin diye 1 saat emzirmemk gerekti ama o arayi ayarlayamadim.hani kendimde bile ayarlayamazken cocukta nasil yapcam bilmiyorum. Neyse sabah 10.30 gibi verdm ilaci aksam bes gibi kaka uapti kan gibiydi kakasi odum koptu.neyseki son dakka ebeyi telde yakaladim yarin verme kakasini takip et dedinormalde koyulasir rengi ama oyle kirmizi kan gibi olma dedi. Ben yurehim agzimda kaka bekliyorum ama altina bakmayada korkuyorun neyseki bi sabhki kaka normale donmustu.ve nette sey okudum. Tr de bebeklerin kan degerlerinw bakmadan demir veriyolar bebegin ihtiyaci yoksa fazla demir depolanmis oluyir buda demir zehirlenmesine sebep oluyor diyordu.simdi beklemedeyim versemmi vermesemmi diye.

sağolasın canım. sanırım ilerlemiyor, bugün de aralarda bir iki hapşırıyor ama yine burun akıntısı ateş falan yok. hatta dün akşam çok huysuzdu şimdi biraz geçmiş gibi. tabi gece ikide bir kalkıp kontrol etmekten kendim hiç uyumadım başka.
ben de 3 haftadır falan larayı duşta kendimle birlikte yıkıyorum. öbür türlü küvette nedense korkuyordu ve çok ağlıyordu. baktım bu şekilde çıtı çıkmıyor hatta eni konu yıkanmaktan mutlu, devamlı duşta yıkar oldum. çok daha önceden denemediğime de çok pişmanım.
aşıyı sorunsuz atlatmanıza çok sevindim. darısı haftaya bizim başımıza. demir konusuna parmak bastığın iyi olmuş. benim de kafamı kurcalayan bir konuydu. geçen ay üşenmedim yurt dışı kaynaklardan okudum. tüm okuduklarımdan benim anladığım şu:
sen çocuğunu anne sütüyle beslediğin için, ben de demir takviyeli bir formül mamayla beslediğim için çocuklarımızın aslında 4. ayda demire başlamasına gerek yok. çünkü bebekler prematüre ya da düşük kilolu doğmadığı sürece 6 aylık demir stoğuyla doğuyor ve anne sütüyle ya da demir içeren formül mamalarla beslendiği sürece bu rezerv azalmıyor. ha 6. ayda da artık katı gidalara geçilip daha az anne sütü ya da formül mama yediği için rezerv azalmaya başlıyor. yani öyle zınk diye bitivermiyor. ha demir içerikli katı gıdalar yedirerek bu rezervi destekleyebiliyorsun. ayrıca 6. aydan sonra doktoru tarafından durum değerlendirilmesi yapılaraktan "gerekiyorsa" demir takviyesine başlanabiliyor. ama biz bir 3. dünya ülkesi olduğumuz için, ülkemizde yeterince emziremeyen anneler, formül mama da pahalı olduğu için çocuklarına inek sütü vermekte. 4. ayda da ucuz alternatif olarak katı gıdaya geçilip bebeklere artık allah ne verdiyse yedirilebilmekte. bu bebeklerde demir eksikliği olmakta. devlette bu duruma çare olarak ne olur ne olmaz deyip ulusal çapta bebeği olan herkese demir damlası dağıtmakta. aman kullanın diye de tembih etmekte.
ben de tabi doktoruyla konuşacağım, ama şahsen 4. ayda demire başlamayı düşünmüyorum. en azından 5. ayın dolmasını bekleyeceğim. doktorunuz katı gıdaya başlatmıyorsa(ki anne sütü emdiği için daha başlatmaz) bence sen de çok yoğun verme. çünkü okuduklarıma göre anne sütü alan çocukların zaten demir eksikliği olmuyor. sonuçta sen bilirsin ama mesela bir gün verip bir gün vermeyebilirsin. demirin fazlası da iyi değil ne de olsa. hiç bir şey olmasa kabız yapıyor çocuğu.
bu arada şu rota aşısı hakkında da bir sürü şey okudum. okuduklarıma göre rota evet ishal ve ateş yapan bir virüs ama daha çok iyi beslenemeyen, iyi bakım görmeyen bebekleri etkiliyormuş ve özellikle gelir seviyesi düşük, imkanları kısıtlı ailelerin bebekleri aşı olmalıymış. (tanesi 150 lira olan bir aşı olması tabi ayrı bir tezat) bizimkiler gibi "tosuncuklarsa" bu virüsü kolaylıkla atlatıyormuş. bu aşıyı olmaları hani çok da şart değilmiş. hatta bazı doktorlar ben kendi çocuğuma gerek görüp yaptırmadım diyor. açıkçası bunları daha önce okumuş olsam rota aşısı yaptırırmıydım bilmiyorum. ama artık birinci dozu yaptırmış bulunduk. el mahkum 2.yi de yaptıracağız.

canım öncelikle çok teşekkür ederim.haklısın ama 2 aşılama olumsuz peşinden 1 yıl bekle diyince küfür ediyorlar gibi geliyor insana.Biran paniğe kapılıp ya hiç olmazsa felan diye düşünüyor insan . Bu süre söylenince uzun geliyor doğru ama belki bi uğraş olmazsa kafamda düşünmezsem kendiliğinden bile olabilir Allah bilir bunu da. Eurofertile randevu aldım oraya bi testleri gösterip görüşeyim diyorum raporlu raporsuz fiyatlarını öğreneyim. Bide bilgin var mı hiç orayla Erdem Hastanesi orası raporsuz 2500+ilaçlar diyor ama nasıldır bilmem

valla arkadaşım şimdi sana ne diyeyim. seçim senin. biz sana zaten bekle dedik. öyle hastaneleri falan da düşünme, zaten başarısını kanıtlamış yerlere git de dedik. seçim senin. sonuçta koskoca insansın. kendin için iyi olanı daha iyi bilirsin.

Kızlar hepinize merhaba;

yanılmıyorsam sana söylemştik aşılamaların tutmazsa zk sana tüp raporu vermez 2 yıllık evli olduğun için. hatta topiği açan arkadaşımızda evlilik yılı tutmadığı için eurofertilde özel yaptırmıştı. bencede nevinin dediği doğru san şimdi 10 ay çok uzun gelir ama emin ol zaman o kadar çabuk ilerliyorki inan yetişemiyoruz. eğer maddi oalrak bir şekilde ayarlar tüp denerim diyorsan sakın olaki 5-6 bin lirayı götürüpte zk. da heba etme özel kliniklerde aynı paraya yapıyor. ama tamamen tüp bebekte uzamn olan yerleri tercih et. erdem hast. nitekim bir hast ve bu işte çok paralar döndüğü için tüp bebek bölümüde açmış olabilirler. hani belki 1000-2000 tl daha ucuz yapıyolardır ama başarı oranları nedir bakmak gerek. ha başkalarında başarılı oldular diye sendede olcaklar diye bişey yok. yada başkalarında olmadı sende başarılı olabilirler. bu işler birazda kısmet. bende zk da 2 aşılama 1 tüp oldum sonuç negatif son rapor hakkım fertilde değerlendirdim çok şükür tuttu. ha şuan demiyorumki keşke baştan fertile gitseydim belki baştan oraya gitseydim gene olamayacaktı demekki benim için zmanaı varmış diyorum. herzaman şunu istedim allahımvermedin bugüne kadar geç olsun ama sağlıklı tastamam olsun bekledik bu kadar biraz daha beklerim yeterki bana tastamam gönder dedim. ve bebeğimiz 5. yılınsonunda kucağımıza geldi. ha belki sana koooosskoca beeeş yıl diye gelebilir ama dedim ya zaman çok cabuk geçiyor. ilk 2-3 yıl gezdik tozduk. çocuk yamaya karar verdik başlayalım ne olur ne olmaz olaki çocuk olmazsa birde tedavi süreci olur dedik (içimize doğmuş gibiydi çünkü en yakın kuzenimnde olmuyordu tedavi gördü ondan etkilendik ve başımıza gelebilir diye kendimize opsiyon koymuştuk) bencede nevinin dediğini yap kalan 10 ayını iyi değerlerdin bu yolun dönüşü yok çocuk geldimi herşeyin ona endeksli saydıklarının hepsini yaşıyoruz. inanırmısın sabhtan akşama tuvaletimi tuttuğumu bilirim geliyor gidemiyorum sonra yapmayı unutuyorum:) mesela çaya düşkün değildim ama artık yorgunluktan içek istiyorum ama 4 aydır sıcak bir çay içemedim :( birileri yanımda olunca verde sıcak bir çay iç hadi rahatla dediklerin yok ben sıca içemem soğusun diyorum. öyle alıştımki soğuğa sıcak çay lüks geliyor. ha anam kaynanam yanımda olur diyorsan bilemem ama emin ol yeri geliyor eşi bile yanında olmuyor :( banyo desen gece emzirmeye kalktığımda emzirip 4-5 te giriyorum hani uzun uzun sabunlanmak için gündüz eşime emanet edipte yapmam mümkün değil mümkün olsada küvete değilde diken üstüne oturmuş gibiyim. ve bebeğin odasında olmadığın her an kulağında bir ağlama sesi uyandımı ağlıyormu. evin içinde ordan oraya koşmaktan bacaklarım mos mor :( çok güzel bir duygu evet ve emin ol sende yaşacaksın ama şu günlerinin tadını çıkar bebek olunca dönüşü olmayan bir hayatın olacak. özellikle kadnların. erkekler bu süreçte hevesli olsalarda nitekim çalışıyolar ve sana çok çok faydası olmaz. 10 ayda göz açıp kapayana kadar geçer. ve belki allahın işi bu arada kendiliğinden olur. sorununz neyse ona göre bitkisel kürler uygula ve yumurtlama dönemini takip edip o dönemleri bo bol değerlendirin ama gün aşırı olsunki spremler kaliteli olsun :34:

sağolasın canım. sanırım ilerlemiyor, bugün de aralarda bir iki hapşırıyor ama yine burun akıntısı ateş falan yok. hatta dün akşam çok huysuzdu şimdi biraz geçmiş gibi. tabi gece ikide bir kalkıp kontrol etmekten kendim hiç uyumadım başka.
ben de 3 haftadır falan larayı duşta kendimle birlikte yıkıyorum. öbür türlü küvette nedense korkuyordu ve çok ağlıyordu. baktım bu şekilde çıtı çıkmıyor hatta eni konu yıkanmaktan mutlu, devamlı duşta yıkar oldum. çok daha önceden denemediğime de çok pişmanım.
aşıyı sorunsuz atlatmanıza çok sevindim. darısı haftaya bizim başımıza. demir konusuna parmak bastığın iyi olmuş. benim de kafamı kurcalayan bir konuydu. geçen ay üşenmedim yurt dışı kaynaklardan okudum. tüm okuduklarımdan benim anladığım şu:
sen çocuğunu anne sütüyle beslediğin için, ben de demir takviyeli bir formül mamayla beslediğim için çocuklarımızın aslında 4. ayda demire başlamasına gerek yok. çünkü bebekler prematüre ya da düşük kilolu doğmadığı sürece 6 aylık demir stoğuyla doğuyor ve anne sütüyle ya da demir içeren formül mamalarla beslendiği sürece bu rezerv azalmıyor. ha 6. ayda da artık katı gidalara geçilip daha az anne sütü ya da formül mama yediği için rezerv azalmaya başlıyor. yani öyle zınk diye bitivermiyor. ha demir içerikli katı gıdalar yedirerek bu rezervi destekleyebiliyorsun. ayrıca 6. aydan sonra doktoru tarafından durum değerlendirilmesi yapılaraktan "gerekiyorsa" demir takviyesine başlanabiliyor. ama biz bir 3. dünya ülkesi olduğumuz için, ülkemizde yeterince emziremeyen anneler, formül mama da pahalı olduğu için çocuklarına inek sütü vermekte. 4. ayda da ucuz alternatif olarak katı gıdaya geçilip bebeklere artık allah ne verdiyse yedirilebilmekte. bu bebeklerde demir eksikliği olmakta. devlette bu duruma çare olarak ne olur ne olmaz deyip ulusal çapta bebeği olan herkese demir damlası dağıtmakta. aman kullanın diye de tembih etmekte.
ben de tabi doktoruyla konuşacağım, ama şahsen 4. ayda demire başlamayı düşünmüyorum. en azından 5. ayın dolmasını bekleyeceğim. doktorunuz katı gıdaya başlatmıyorsa(ki anne sütü emdiği için daha başlatmaz) bence sen de çok yoğun verme. çünkü okuduklarıma göre anne sütü alan çocukların zaten demir eksikliği olmuyor. sonuçta sen bilirsin ama mesela bir gün verip bir gün vermeyebilirsin. demirin fazlası da iyi değil ne de olsa. hiç bir şey olmasa kabız yapıyor çocuğu.
bu arada şu rota aşısı hakkında da bir sürü şey okudum. okuduklarıma göre rota evet ishal ve ateş yapan bir virüs ama daha çok iyi beslenemeyen, iyi bakım görmeyen bebekleri etkiliyormuş ve özellikle gelir seviyesi düşük, imkanları kısıtlı ailelerin bebekleri aşı olmalıymış. (tanesi 150 lira olan bir aşı olması tabi ayrı bir tezat) bizimkiler gibi "tosuncuklarsa" bu virüsü kolaylıkla atlatıyormuş. bu aşıyı olmaları hani çok da şart değilmiş. hatta bazı doktorlar ben kendi çocuğuma gerek görüp yaptırmadım diyor. açıkçası bunları daha önce okumuş olsam rota aşısı yaptırırmıydım bilmiyorum. ama artık birinci dozu yaptırmış bulunduk. el mahkum 2.yi de yaptıracağız.

bizimki banyoda hiç ağlamazdı ama artık çok hareketli ve epey ağır dolayısyla tutamıyoruz endi küveti riskli olur kaldırım müsait bir yere koycam ( iyikide 100 küsürlükten almayıpta nayloncudan almışız onları:)))))) kucakta yapmak çok zevkli hem benim vücut ısımdam üşümetme ihtimalide daha aza iniyor. ben çoook önceden 1-2 kez daha yaptırmıştım kucağımda amaçok küçüktü ozman düşürürm diye korkup vazgeçmiştik. şimdi baya baya tontiş oturyor anasının yağlı göbeğine :)))) lömbür lömbür....

bizimki dün fena ağlama krizine girdi. pazartesi aşı oldu diye salı değilde çarş yıkayım dedim baktımterlemiş eşim madem sen yıkancan kucağına al dedi.hemde uykuya dalamıyordu banyo gevşetir dedik. neyse yıkandık giydirdim 5 dk geçti geçemdi ağalam krizi ama belli çocuk sancı çekiyor bir duruyor sancı geince titreyerek sıcaka kızarıp bozasrıp ağlıyor mecburen yarım fitil verdik:((( yavrum fitili yerken duruyor endişeyle yaşlı gözlerdle bize bakıyor bunlar bana napıyor diye :(( neyseki bir süre sonra ağrı hafifledi sanırım memeyide aldı ve uyudu. belkide uyumama sebebi ağrısı vardı banyoda ağrısını tetikledi heralde.. off çocuk büyütmek ne kadar zormuş insaın canı çıkıyor resmen insanlar nasıl 3-5 çcouk büyütmüş aklım almıyor:((

demir damlası konsunda şöyle bir hata yaptım be zaten şuan elimde kalan 8-10 adet ferrum hapımı içiyorum ve o günde içmiştim. bende demir vardı belki berayın kendi vücudundada da var + brde damla verince kaka öyle oldu ama yüreğim çıktı yerinden. ben sağlık ocağından aldım vegaferon diye olmadı ferrrum yazarız dedi ebemiz. bizim dr sülümanda sanntafer diye bir damla yazmış ferrumla santafer aynıymış içerikleri. ama verirp vermemkte kararsızım bende olmadı gün aşrırı veririm gene elimdeki ilacı bakalım kaka gene öylemi çıkıcak yoksa koyu renkmi. ama bu hafta vermem haftaya veririm artık. bu arada o gün ranaya sordumda. oda damlaların içeriğinde paraben var diye vermek istememiş dr.de eser miktarda var demiş. eğer şimdi başalamzsan 8. ayda kan sayımı yaptığımızda demir eksiği çıkarsa bunu n 2 katı kullanman gerekir demiş ki onun kzı çıtı pıtı zayıf bişey. bilmiyorum hani kanına bakıp öyle verdirselerdi daha iyi olurdu. kuzeniem öyle yapmışlar ama oda kötü diyor 3-4 ayda bir çocuktan kan alıyor çiyak çiyak çok zor oldu demişti. bakalım. arada veririm ve 5. ay dr. kontrolünde dr.umuuza söylerim.

İyyi geceler kızlar anca fırsat bulabiliyorum güya doğumu mesajla herkese haber verecektim ama olmadı çünkü üzüntü ve sevinci aynı anda yaşadık. Öncelikle doğum oldu duygu da haber etmiş sağolsun kızıma kavuştum 2800 gr 48 cm. Hastaneden 2660 gr ile taburcu olduk gayet normal dedi çocuk doktoru.
Aynı gün kayınpederim rahatsızlandı beyin kanaması geçirdi aynı hastanede yoğun bakıma alındı :( babamı hem sevindi hem üzüldü mekik dokudı babasıyla kızının arasında. Durumu kritik bebeği hiç göremedi herkes çok üzgün. O yüzden elim hiçbişeye varmadı.
Biz iyiyiz evimize geldik ama dede yoğun bakımda eşim kızınım gücüyle ayakta herşeye hazırlıklı.
Tüm vaktim bilirsiniz ki bebekle. Kızım çok tatlı hiç de minik değil gayet ele avuca geliyor:) çok kibar ağlıyor:)
Henüz sarı süt geliyor asıl sütüm gelmedi hastanede dün gece mama takviyesine başladık önce meme sonra mama veriyorum emzirme hemşireleri çol yardımcı oldular. Bugün elektrikli pompa kiraladık 10cc sarı süt yani kolastrum sağdık verdim kızıma pompada daha az acıyor meme heryerini kaplıyor kökten çekiyor. Beril hanım emmeyi beceriyor mamadan sonra da meme yi bırakmadı emzik de alıyor ara sıra Allah ne verdiyse deniyoruz. Bizden habeler böyle. Cuma hem benim hem bebeğin kontrolü var.
Spinal çok rahatmış kızlar bebeğimin ağlamasını duydum anestezi asistanı akrabamızdı bebeğimin fotoraflarını çekti öptürdüler bana gözlerimden sesini duyduğum anda iki damla yaş süzüldü. Sıcacıkdı pamuk gîbi yumuşacıktı.
Bebeği 15 dk da aldılar hissettiğim şey biraz karın ağrısı ve çekiştirilme hissi kaba et ellenmesi gibi bir his. Bebeği aldıktan sonra sakinleştirici yaptılar biraz uyudum rahat geçirdim konuşulanlardan etkilenmedim ama karnımdan çıkartılırken vs müthiş bir baskı ve karın ağrısı oldu ama dayanılmicak gibi değil derin nefes alarak hallettim.
Spinalle odaya çıktığımda da rahattım 4 saat ağrı acı hissetmedim his de yavaş yavaş geldi ayaklarıma. Ama sıtma tuttu odaya çıltıktan sonra zaten ameliyathane de soğuktu sonra da ateşlendim o gece o şekilde atlattım etkilerini.şimdilik buladar kızlar annemve eşim uyuyor ben bebek nöbetindeyim.

iyyi geceler kızlar anca fırsat bulabiliyorum güya doğumu mesajla herkese haber verecektim ama olmadı çünkü üzüntü ve sevinci aynı anda yaşadık. öncelikle doğum oldu duygu da haber etmiş sağolsun kızıma kavuştum 2800 gr 48 cm. Hastaneden 2660 gr ile taburcu olduk gayet normal dedi çocuk doktoru.
Aynı gün kayınpederim rahatsızlandı beyin kanaması geçirdi aynı hastanede yoğun bakıma alındı :( babamı hem sevindi hem üzüldü mekik dokudı babasıyla kızının arasında. Durumu kritik bebeği hiç göremedi herkes çok üzgün. O yüzden elim hiçbişeye varmadı.
Biz iyiyiz evimize geldik ama dede yoğun bakımda eşim kızınım gücüyle ayakta herşeye hazırlıklı.
Tüm vaktim bilirsiniz ki bebekle. Kızım çok tatlı hiç de minik değil gayet ele avuca geliyor:) çok kibar ağlıyor:)
henüz sarı süt geliyor asıl sütüm gelmedi hastanede dün gece mama takviyesine başladık önce meme sonra mama veriyorum emzirme hemşireleri çol yardımcı oldular. Bugün elektrikli pompa kiraladık 10cc sarı süt yani kolastrum sağdık verdim kızıma pompada daha az acıyor meme heryerini kaplıyor kökten çekiyor. Beril hanım emmeyi beceriyor mamadan sonra da meme yi bırakmadı emzik de alıyor ara sıra allah ne verdiyse deniyoruz. Bizden habeler böyle. Cuma hem benim hem bebeğin kontrolü var.
Spinal çok rahatmış kızlar bebeğimin ağlamasını duydum anestezi asistanı akrabamızdı bebeğimin fotoraflarını çekti öptürdüler bana gözlerimden sesini duyduğum anda iki damla yaş süzüldü. Sıcacıkdı pamuk gîbi yumuşacıktı.
Bebeği 15 dk da aldılar hissettiğim şey biraz karın ağrısı ve çekiştirilme hissi kaba et ellenmesi gibi bir his. Bebeği aldıktan sonra sakinleştirici yaptılar biraz uyudum rahat geçirdim konuşulanlardan etkilenmedim ama karnımdan çıkartılırken vs müthiş bir baskı ve karın ağrısı oldu ama dayanılmicak gibi değil derin nefes alarak hallettim.
Spinalle odaya çıktığımda da rahattım 4 saat ağrı acı hissetmedim his de yavaş yavaş geldi ayaklarıma. Ama sıtma tuttu odaya çıltıktan sonra zaten ameliyathane de soğuktu sonra da ateşlendim o gece o şekilde atlattım etkilerini.şimdilik buladar kızlar annemve eşim uyuyor ben bebek nöbetindeyim.

valla arkadaşım şimdi sana ne diyeyim. Seçim senin. Biz sana zaten bekle dedik. öyle hastaneleri falan da düşünme, zaten başarısını kanıtlamış yerlere git de dedik. Seçim senin. Sonuçta koskoca insansın. Kendin için iyi olanı daha iyi bilirsin.

öncelikle yorumlarınız için teşekür ederim. Benim için görüşleriniz önemli.bu işi yaşamayan bilmez. En yakın şahidi sizlerden öğreneceğim çok şey var.ilk olarak sabretmek.

Bizim sorunumuz sperm sayı hareketli azlığı
sayı 13 milyon
hızlı hareketli %0
yavaş hareketli %20
yerinde hareketli %40
hareketsiz %40

bu değerlerle zeynep kamil sebepsiz infertilite dedi.erkek infertilitesi yazsaydı eğer 3 yıl beklememe gerek yoktu.doktor öyle söyledi sadece sebepsiz infertilite de 3 yıl şartı var diye üroloji doktorunun verdiği karar yüzünden beklemek zorundayım.

Evet 10 ay çok bi zaman değil haklısınız.yanlış bi hareket yapıp hastanelerde ucuza bu işi yapmamalıyım.bunun için tüp bebek merkezlerine gitmeliyim yada işin ehli insanlara.bununla ilgili 3 merkez var aklımda sizin de merkezler hakkında fikrinizin iyi olduğunu biliyorum.

1-umut tüp bebek (görüşmeye 225tl istediği için şu aşamada boşa vermek istemiyorum)
2-eurofertil (ücretsiz görüşme sağlayacağım fiyat ve tahlilleri göstermek için)
3-istanbul tüp bebek (avrupa yakasında ama ona da gidebilirim tabi ki)

İyyi geceler kızlar anca fırsat bulabiliyorum güya doğumu mesajla herkese haber verecektim ama olmadı çünkü üzüntü ve sevinci aynı anda yaşadık. Öncelikle doğum oldu duygu da haber etmiş sağolsun kızıma kavuştum 2800 gr 48 cm. Hastaneden 2660 gr ile taburcu olduk gayet normal dedi çocuk doktoru.
Henüz sarı süt geliyor asıl sütüm gelmedi hastanede dün gece mama takviyesine başladık önce meme sonra mama veriyorum emzirme hemşireleri çol yardımcı oldular. Bugün elektrikli pompa kiraladık 10cc sarı süt yani kolastrum sağdık verdim kızıma pompada daha az acıyor meme heryerini kaplıyor kökten çekiyor. Beril hanım emmeyi beceriyor mamadan sonra da meme yi bırakmadı emzik de alıyor ara sıra Allah ne verdiyse deniyoruz. Bizden habeler böyle. Cuma hem benim hem bebeğin kontrolü var.

elif cim ALLAH analı babalı buyutsun hayırlı olsun canım
kayınpederın ıcınde gecmıs olsun ınsallah bıran once atlatırda torunuda görur

elifcim çok çok geçmiş olsun. allah kayın pederine acil şifa versin. nasıl üzüldüm anlatamam. inşallah kayın pederinde kalıcı bir hasar bırakmaz. geçen sene bir yakınımız beyin kanaması geçirmişti. cerrahpaşada ünlü bir beyin cerrahı varmış, beyin anjiyosu denen bir yöntemle ameliyat etti, kanama olan bölgeyi temizleyip, metal bir plaka koydu, kadının şimdi hiç bir şeyi yok. aklında olsun gerekirse ara o doktorun adını telefonunu falan bulabilirim.
doğumu anlattığın kısımda da çok duygulandım. gözlerim doldu valla. allah kızına, sana, eşine uzun ömürler versin. yalnız sana tavsiyem çocuğa yalancı meme verme. ben o hatayı yapıp çok erken verdim. kızımın belki de meme emmemesinin bir sebebi de o. yalancı memeyi emmek çok daha kolay ve zevkli olduğu için benim mememi emmek zor geliyordu sanırım.
yapabileceğim bir şey olursa her zaman söyle. beril bebeğe tüm sevgilerimi yolluyorum.

öncelikle yorumlarınız için teşekür ederim. Benim için görüşleriniz önemli.bu işi yaşamayan bilmez. En yakın şahidi sizlerden öğreneceğim çok şey var.ilk olarak sabretmek.

Bizim sorunumuz sperm sayı hareketli azlığı
sayı 13 milyon
hızlı hareketli %0
yavaş hareketli %20
yerinde hareketli %40
hareketsiz %40

bu değerlerle zeynep kamil sebepsiz infertilite dedi.erkek infertilitesi yazsaydı eğer 3 yıl beklememe gerek yoktu.doktor öyle söyledi sadece sebepsiz infertilite de 3 yıl şartı var diye üroloji doktorunun verdiği karar yüzünden beklemek zorundayım.

Evet 10 ay çok bi zaman değil haklısınız.yanlış bi hareket yapıp hastanelerde ucuza bu işi yapmamalıyım.bunun için tüp bebek merkezlerine gitmeliyim yada işin ehli insanlara.bununla ilgili 3 merkez var aklımda sizin de merkezler hakkında fikrinizin iyi olduğunu biliyorum.

1-umut tüp bebek (görüşmeye 225tl istediği için şu aşamada boşa vermek istemiyorum)
2-eurofertil (ücretsiz görüşme sağlayacağım fiyat ve tahlilleri göstermek için)
3-istanbul tüp bebek (avrupa yakasında ama ona da gidebilirim tabi ki)

sizin bal gibi erkek infertilitesi var ama devlet aman herkes rapor almasın diye sayıyı düşürdükçe düşürdü. sizi bile erkek infertilitesine sokmaz oldu. rapora gelince zaten direkt rapor alabilmek için 5 milyonun altında olması gerekiyor. ama sanki onda bile 3 yıl evlilik şartı aranıyor diye biliyorum. yani sadece aşılama mecburiyetin kalkıyor. diğer şartları yine taşıman gerekiyor.

Nevincim chicco memeyi almadı avent aldık onu daha çok sevdi ama acil durumlarda veriyoruz bazen altı açılınca çok ağlıyor birde bendeki tsh yüzünden 3. Gün kontrolümüzde(cuma günü gittik) kızımın elinin üzerinden damla damla kan aldılar:( çok ağlamadı chicco yu almadığı için baş parmağımı yıkayıp verdim sakinleşti nasıl emdi. Çok ağlamadı güçlü kızım çok şükür değerleri normal.
Sütüm gelmeye başladı bebeğin çekmesiyle gelecek gibi değildi o yüzden pompa kiraladık çok iyi oldu sağarak getirttim bu sırada da mama takviyesi yaptık tabisi. Günden güne mama miktarı azalıyor kalkanı başta almamıştı ama dün aldı okadar rahat ettim ki yoksa iki damağı ile eziyordu meme ucumu duygucanım verdiği lansinoh da hep nemlendirdi biraz kanasa da artık geçti şimdi sütümle krem yapıyorum:)
Eşim kalkandan dolayı Allah razı olsun dedi dün akşam sana çok korkuyor üzülüyor beril ağlayınca.
Babasının durumu aynı bir gelişme yok kızıyla teselli buluyor Allah hakkında hayırlısı ne ise onu kararlasın. Yoğun bakımda hala.
Bense bir ağlıyor bir gülüyorum. 71 kg dan 66 kg ya düşmüşüm 61 le hamile kalmıştım.
En kısa zamanda foto yüklicrm yalnız kızım çok gazlı 1 saat gaz sancısı çekiyor. Dün zinco diye bir gaz ilacı yazdı doktorumuz onu aldık bu gece biraz rahat ettik yolsa 3 kişi anamızı ağlatıyo annem eşim ben. Memeyi almıyoru sinirinden ben de ağlıyodum hep:( ama dün hem il hem kalkan kurtarıcı oldu bana. Siz gaz ilacı kullandınız mı adı neydi?
Bu arada hergeçen gün meme de geçirdiği vakit artıyor mutlu olıyorum.
Tebrik eden herkese teşekkürler hepinizi öpüyoruz :)

Back
X