Zeytinyağı lekeleri ile başım belada

Superlightt

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2007
155
193
628
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Bu konu gerçekten benim için bir dert olmuş durumda. Eşim zeytinyağı ile yapılan her şeyi çok seviyor. Ama üzerinde damlatma konusunda da oldukça başarılı. Ve ne yazık ki bu yağ lekeleri bir türlü çıkmıyor. Takdir edersiniz ki dökülme anını göremediğim için tuz, karbonat...vs önlemleri alamıyorum. Ben lekeleri fark ettiğimde iş işten geçmiş oluyor. Çeşitli deterjanlar, leke çıkarıcılar, sıcak su, bulaşık deterjanı gibi pek çok şey denemedim ama nafile. Bu konuda çözümü olanlar var ise aranızda çok makbule geçer.

Merhaba arkadaşlar,

Bu konu gerçekten benim için bir dert olmuş durumda. Eşim zeytinyağı ile yapılan her şeyi çok seviyor. Ama üzerinde damlatma konusunda da oldukça başarılı. Ve ne yazık ki bu yağ lekeleri bir türlü çıkmıyor. Takdir edersiniz ki dökülme anını göremediğim için tuz, karbonat...vs önlemleri alamıyorum. Ben lekeleri fark ettiğimde iş işten geçmiş oluyor. Çeşitli deterjanlar, leke çıkarıcılar, sıcak su, bulaşık deterjanı gibi pek çok şey denemedim ama nafile. Bu konuda çözümü olanlar var ise aranızda çok makbule geçer.
sonuçta bir tişörtü günlerce giymiyor. Çıkardığı zaman lekeli yerini leke çıkarıcı ile yıkarsanız sıkıntı kalmaz

Yağ lekeli herhangi bir şeyi ön işleme tabi tutmadan makineye atarsanız o leke kalıcı olur ne yaparsanız yapın çıkmaz. Makineye atmadan önce kontrol eder lekeleri bulaşık deterjanıyla çitilerseniz sorun kalmaz. İşe yaramıyor demeyin yarıyor, aynı kocadan bende de var bi tane çünkü. 😂

sonuçta bir tişörtü günlerce giymiyor. Çıkardığı zaman lekeli yerini leke çıkarıcı ile yıkarsanız sıkıntı kalmaz
Çok teşekkür ederim. Denemedim ama işe yaramadı. Eşim genelde açık renkli kıyafetler giymeyi seviyor ve o yağ lekesi gölge gibi orada duruyor. Neler denemedim ki; vanish leke çıkarıcı, şu 5 saniyede yağları çözdüğünü iddia eden asperox, pek çok bulaşık deterjanı...

Ben şöyle yapıyorum makineyi çalıştırmadan bir gece önce lekeli çamaşırları önce lekesine bulaşık deterjanı döküp çitiliyorum sonra kovaya doldurup leke çıkarıcı döküyorum ( kosla, aspirin falan ne kullanıyorsanız).
Bir gece o suda bırakıp ertesi günde tekrar çitileyip makineye öyle atıyorum işe yarıyor.
Benim eşim de sanayi de çalışıyor sağ olsun kiri, yağı hiç bitmez.

Yağ lekeli herhangi bir şeyi ön işleme tabi tutmadan makineye atarsanız o leke kalıcı olur ne yaparsanız yapın çıkmaz. Makineye atmadan önce kontrol eder lekeleri bulaşık deterjanıyla çitilerseniz sorun kalmaz. İşe yaramıyor demeyin yarıyor, aynı kocadan bende de var bi tane çünkü. 😂
Hadi ya desenize mevcut lekeliler için yapacak bir şey kalmadı. Adam kirli sepetine atmıyor ki doğrudan makineye atıyor. Dur biraz biriksin çamaşırlar dememe kalmadan beklemesin diyerek makineyi çalıştırıyor. Burnuma cam kokusu geldi diyerek cam temizleme aparatı ile mutfak masasını siliyor. (cam kokusu da nasıl oluyorsa :D) Şİmdi de reklamlarından nefret ettiğim bir yağ çözücüye taktı kafayı alakasız her yeri yağ çözücü ile temizliyor.

Perdemde koca koca yağ lekeleri vardı.. (ocak pencerenin önündeydi o zaman) kosla ile yikamistim ,çıkmıştı..

Ben şöyle yapıyorum makineyi çalıştırmadan bir gece önce lekeli çamaşırları önce lekesine bulaşık deterjanı döküp çitiliyorum sonra kovaya doldurup leke çıkarıcı döküyorum ( kosla, aspirin falan ne kullanıyorsanız).
Bir gece o suda bırakıp ertesi günde tekrar çitileyip makineye öyle atıyorum işe yarıyor.
Benim eşim de sanayi de çalışıyor sağ olsun kiri, yağı hiç bitmez.
Çok teşekkür ederim sağlam çamaşırlarda bunu yapacağım artık.

Hadi ya desenize mevcut lekeliler için yapacak bir şey kalmadı. Adam kirli sepetine atmıyor ki doğrudan makineye atıyor. Dur biraz biriksin çamaşırlar dememe kalmadan beklemesin diyerek makineyi çalıştırıyor. Burnuma cam kokusu geldi diyerek cam temizleme aparatı ile mutfak masasını siliyor. (cam kokusu da nasıl oluyorsa :KK70:) Şİmdi de reklamlarından nefret ettiğim bir yağ çözücüye taktı kafayı alakasız her yeri yağ çözücü ile temizliyor.
Dün gece saat birde tv ünitesinin tozunu alıyordu benimki de 😂 Antika adamlar bulmuşuz.

Sen müdahale et yağlıları ayır en azından. Eski lekeler çıkmıyor çünkü.

Çok teşekkür ederim. Denemedim ama işe yaramadı. Eşim genelde açık renkli kıyafetler giymeyi seviyor ve o yağ lekesi gölge gibi orada duruyor. Neler denemedim ki; vanish leke çıkarıcı, şu 5 saniyede yağları çözdüğünü iddia eden asperox, pek çok bulaşık deterjanı...
Denemedim fakat ben poxy adında yağ çözücü kullanıyorum hem çok güçlü hem kumaşlarda kullanılabiliyor
Zibilyon defa 90da yıkadığım kafamızdan sararmış yastık astarlarında denedim sonuç mükemmeldi
Onu çıkaran yağ lekesini çıkarır diye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar,

Vanish kosla.

Back
X