Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Muhtemelen aileden gelen bir durum. Sağlıklı düşünen kimse yok baksana

Bu dürtüler icin tedaviler var burdada bicok kisi yönlendirdi hormon tedavisi vs.bende bunu kv me anlattm bana dedigi cevap su oldu oglumun gunahina gitemem evlenmek istiyor evlendircem dedi ne denilir ki günahi derken dedim o zaman bu durtuler olmicak ki dedim onun diliylede konustum ama anlamiyorlar ki esimede söyledim ben kimseye bakamam kardesindir yardimci oluruz ama onun cocuklari beni ilgilendirmez kendim bile 2 cocuktam fazla dusunmuyorum sorumluluk alamam dedim..

Ben hamileyim son 1 ayım kaldi...ilkel kelimesi az kalır tanisaniz hak verirdiniz inanın yani mümkun degil aynı dili konusmak..asıl gerilik kv bence de.

Kizlar konu hakkinda bilgi vermek istedim kv ve kp ile görusmuyorum fakat bilgim var 2 kız istemisler iki ailede kizlarini vermemisss..hala arayistalar...

Kizina zerre kadar deger veren bir aile hayatta bunlara kiz vermez. Ama isin icine para girerse birsey diyemem.

Bu gecmıyor cocuklara normal cocuklar oldugunu cok gordum hatta babalarına sahıp cıktılar

Bu gecmıyor cocuklara normal cocuklar oldugunu cok gordum hatta babalarına sahıp cıktılar
Hastalığın kalıtımsal olup olmadığını bilmeden nasıl bu yorumu yapabiliyorsunuz ki? Eğer kendisi gibi akli melekeleri yerinde olmayan bir kızla evlendirilirse bu ihtimal daha da artıyor.
Üstelik çocuklarda çıkmaması torunlarda çıkmayacağı anlamına gelmez.
Akraba evlilikleri de sakıncalıdır ama akraba evliliğinden doğan her çocuk sakat doğmaz. Ama soydan soya kalıtımsal olarak aktarılır ve bir yerde mutlaka patlar.
Şimdi size şu hapı içeceksin ama çocuğun 0,01 ihtimalle sakat doğacak dense çocuğunuzu böyle bir riske atar mısınız?

Eğer anlattiginiz gibiyse isyesede evlilik olmaz çünkü kafasina gore evlenilmiyor sizde bilirsiniz evlilik oncesi bir suru prosedür var ve bu kisinin akil sagligi yerinde degilbdiye raporu yok mu valla ben nisanliyken bunlari gorsem bir kez daha dusunurdum cunku ilerde anne babasi hayatta olmazsa bakacak kisi abisi ablasi vs olur tabi hepimizin yarin ne olacagi belli degil ama köru körüne de gidilmez dusunurdum ilersini gecmis olsun sizede gelirse gelinide

Sakın böyle bir şeyi kabul etme,sonuna kadar karşı çık.Senin kimseye bakma gibi bir mecburiyetin yok.Kardeşine tabi ki destek olursunuz,yardımcı olursunuz da çocuklarından sanane? Kayınvaliden ne hakla seni mecbur bırakıyor? Ayrıca ben olsam kardeşinden bile rahatsız olurdum,tamam hasta insana bir şey denmez,yardımcı her zaman olurum ama cinsel dürtüleri bu kadar fazla olan,hasta bir adamla tek başıma kalamazdım mesela.Anca kocam yanımdayken yardımcı olabilirdim.Ben bakamam kusura bakmayın de,eşinle de konuş,gerekirse boşanırım diye gözünü korkut yine de kabul etme.Ayrıca şunu da merak ettim.8 yaşındaki kardeşime bile,bana bile dokunuyor demişsin.Eşin hiç rahatsız olmuyor mu bu durumdan? Ola ki kayınvalidenize bir şey oldu,kim bakacak bu adama? Yani sizin üstünüze saldırsa falan ne olacak,dokunmaya kalkan onu da yapabilir sonuçta.Kayınvalide sen bakacaksın diyorda kolay mı öyle yanında biri olmadan bakmak?

Bizim akrabayı evlendirdiler kızın zihinsel değilde bedensel sıkıntısı vardı oğlan da zihinsel engelli sayılır
Bende evlendirmeyin demiştim neyse evlendiler yuvası kurulsun falan filan
1.5 yıl evli kaldılar ve boşandılar oğlan tarafı şimdi laf ediyor kız için ev pisti temizlemezdi yemek yapmazdı bizim oğlumuzun kusuru belliydi böyle olur mu falan diye
Oğlan da işsiz güçsüz 2-3 gün biyerde çalışır ordan çıkar başka yere girer onu da biz yardım ediyorduk evine bakıyorduk falan filan
Yani evlenselerde yürümüyor

Kardesım ne bu aqressıvlık ben desteklıyorummu dedım sadece soruya cevap verdım.Burda olan bazı ınsanlar catmaya ınsan arıyorlar qalıba.ben buna ılgılı fıkrımı yazmadım benı boyle yargılama hakkını da vermıyorum sana

Agresiflik nerede yazımda? Sadece bir soru sormuşum size, hastalık kalıtımsal mı değil mi bilmeden, çok gördüm, bir şey olmaz, sağlıklı doğan çok yorumunu yaptınız diye sordum.
Yazımda ne agresiflik var, ne yargılama da siz peşin peşin yargılamışsınız. Beni yargılamayazsın derken, sizin beni yargılamanız çok hoş olmuş.

Bana tavrınıza oldugu gıbı cevap verdım.tartısmaya gırmıycem ne yazdıgımın gayet farkındayım

Yazdiklarinizda haklisiniz bende bunlari cok düsündum asla yanliz kalmiyorum onunla esimin ailesindw kaldigimda ust kat bizim icin dösenmisti kapım sürekli kilotliydi kv neden kilitliyorsun demisti bende oglunuzun durumunu biliyorsunuz ben kilitlemek zorundaym demistim..eşime durumu anlattm koridorda kardesinle karsilastik bana dokundu dedim esimde asla yanliz kalma dedi ve kardesine kizdi bu cocuk engelli ama cok fena abisinin yaninda dokunmuyo yanliz buldu mu pesimde yani akli biraz calisiyo ..kardesim 8 yasinda esimde gormus dokundigunu tokat atmis bu yine ayni..ben bakamam dedim zaten evlenmeden önce ailemde istemedi bu yuzden esimde biz yardim ederiz annem babam genc ölüm olursa ona bi ev aliriz bakicisi olur dedi sana dokunur belki zarar verir bendw bunu kabul edemem dedi ya zaten evimiz barkimiz ayrı kv inadina mecbur bakcan deyip duruyo ben duymamazliktan geldim hep en son sen bakmazsn dedi bende bu durumda bakamam yanliz bile kalmiyorm onla nasil ayni evde yasarm dedim sustu kadin :) cocugu olsa onlarada bakamam herkesin kendi duzeni var dedim sok oldu :)

Prosedür olarak kalıyor malesef ileriye gitmiyor..bu sahıs özel egitim merkezine fizik tedavi merkezine gidiyor bi harf bile ogrenemedi okulundan ..bi üniversite hastanesinde de tadavi oluyor bi heyet raporu alinsa yüzde 80 hasarlı cikacaktir ev yakti ceza almadi mesela..buna ragmen evlilik işi kolay diyor ailesi çünkü oaralari var cünkü fakirin başıni yakacaklar cünkü herseyi para ile cozeceklerine inanıyorlar ki kahretsin.

burada ki kayınvalide kayınbaba kaç kişinin hayatıyla oynuyorlar farkındalar mı
bu ne sorumsuzluk
konuya bir defa daha yorum yapmıştım
zihinsel engelli bir adam muhtemelen çocukları da zihinsel engelli olacak kesin değilse bile büyük ihtimal
hadi diyelim çocuk normal oldu çocuk için kolay mı babasının ve annesinin ya da herhangi birinin zihinsel engelli olması
ya kadın dayanamayıp ayrılacak yine adam ortada kalacak
en iyisi kısırlaştırılma işlemi yapılması o işler nasıl oluyor bilmiyorum anaannem çok eskiden mahallerinden zihinsel engelli bir adam için ailesinin iğne yaptırdığını falan söylüyordu işte çocuğu olmasın falan diye
şimdi beni canavar falan ilan edecek olacak ama ehliyete dahil zeka sınırı psikolojik test şu bu dünya kadar şey yapılıyorken
böyle fütursuzca altı çocuklu fakirden tutta , engellisine, çocuk bakacak psikolojinin yanından geçmeyeceklerin sorumsuzca üst üste çocuk sahibi olmalarının da önüne geçilmeli
zaten toplumumuzun en büyük kanayan yarası bu

konuya gelince
en iyisi yemeklerine şap koyun da azıcık durulsun şimdilik
sizin de zihinsel engelli kaynınıza bakmak gibi bir yükümlülüğünüz yok özellikle sessiz sedasız bir tipte değilmiş dokunmak falan en nefret ettiğim şeyler
diretin sonuna kadar diretin gerekirse ayrı eve çıkmak için sonuna kadar zorlayın

İyi demişsin.Zaten problemli bir çocuğu varken,onu evlendirip torun istemesini mantığım almıyor yahu.Bu adam o çocuklara babalık edecek durumda değil,birilerinin yardımına muhtaç.Ayrıca bu şekilde hoş olmayan hareketleride var kimse bakmak istemez o yüzden,bakıcıda tutsanız rahatsız olup işi bırakabilir.Yani daha bu çocuğa kimin bakacağı belli değilken,bir de torun derdine mi düşmüş kayınvaliden.Önce bu çocuğa kim bakacak onu düşünsün.Sen tek bakamazsın,kocanda çalışıyordur.Ne olacak bu durumda.

konu sahibi sen hakkını koruyan birisin. kvye verdiğin cevaplar çok hoşuma gitti. kendini korumaya devam et. sana baktırmaya kafalarını koymuşlar. kv bebek isteyeceğine önce oğluyla ilgilensin

Cehaletin dibini görmüs bir aile ama sorsan onlardan çok bilen yoktur..kısırlaştırma ne mümkün şap verelim hormom tedavisi uygulayalim dedim aa oglumuzu kısır etcem dediler direktbende hayir sadece uysallasir dürtüleri olmaz evlendirince tedaviyi kesersiniz dedim yine kabul etmediler herkese dokunup duruyor dediginiz gibi hadi evlendi diyelim cocuk saglikli oldu belki istemicek babasini belki bu baba cocugu istismar edicek Allahım korusun ama bunlar olabileck seyler..bizim evimiz zaten ayrı tatilde yanlarina gittik ordada odamin kapisi hep kilitliydi yani.aynı evde kalamam bunu kendileride cok iyi biliyor .

Yazık ederler geline de doğacak çocuğa da. Sanırım terbiyesiz bir kp.niz vardı ve babanıza laf etmişti. Aynı kişiyse tam ondan beklenecek hareket. Bu arada eşiniz neden kardeşine ve çocuklarına bakmak zorunda onu anlayamadm. Kpnizin ve kvnizin kardeşlerine onlar mı bakıyor da eşiniz kardeşine bakmak zorunda olsun? Çok sinir oluyorum böyle insanlara. Onlara bir şey olsa eşiniz zaten ilgilenir yapabildiği kadar herhalde de kv.niz neden bunu altını çize çize söylüyor ne gerek var??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…