- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
Çok zor canım ama rabbim veriyor kolaylığını teyzemde çoçuk felçi geçirmiş 7 yaşında sağ kolu tutmuyordu azıcıkda aklı geriydi çok kişi istemiş o evlenmemiş rahmetli anneannem hep dua ederdi rabbim benden sona koyma diye teyzem birgün tutma dedikleri halde oruçluyken beyin felçi geçirdi 2 yıl yataga bağlı yaşadı annemle teyzemler dönüşümlü bakdı ve anneannem duasına hep devamdı teyzem vefat etti ikinci yılın sonunda 3 ay sonra anneannem vefat ettiyavrusunun peşinden gitti rabbim duasını kabul etti birde yurtdışında var türkiyede varmı bilmiyorum bizim burda devlet ücretsiz bakıcı ve dr servisi ihtiyaçlarını karşılıyor üstelik maaşda veriyor iyi derecede herhafta fizik terapi zihinsel engellilere okul bakım yerleri sağlar bakan kişiler bunalmasın diye üstelik bakamam dersen de devlet otomatikmen kendi özel bakım evine alır kendi bakar sen ne zaman görmek istersende görme alma izni verir burda çoğu türk verdi çoçuklarını devlete
Canım zordur elbet ama baban ve diğer amcanlarla halanlar alıştırcak onu kendilerine teyzemide hiç kimse misafir etmemişti oda çok yabaniydi takiiii anneannem annemlerle konuşdu dediki kızım ben uzaga gidicem sen 15 gün ablalarında kal dicem bana birşey olursa sizinle yaşamaya alışması açısından ve ilk hafta bizdeydi sabahı sabah etmişti rahmetli ağlardı bile rabbim cennetine almışdır inşaallah melekdi o saf temiZdi bakdı annesi gelmiyor alışmıştı artık anneannem ara ara yolluyordu dayıma teyzemlere ben gidince tamda amcanın durumuna düşmesin diye babaannen acil alıştırmalı onuamcam zor babaannem 3 hafta yoğun bakımda kaldı kimseyi eve sokmadı hastaneye gidip babaannemi görmek istemedi ölcek dedi ağladı. yardıma falan kimseyi kabul etmiyor kimsenin evinde kalmıyor çok zor allah babaanneme uzun ömür versin inşallah o olmazsa işimiz zor
babaannemle amcam 10 sene öncesine kadar köyde yaşıyorlardı kışları halamda amcamlarda ya da bizde geçiriyorlardı. 1 ay ya da 2 ay kaldıkları oluyordu. 10 sene önce babaannem artık yaşlandı acil doktor ihtiyacı olursa diye şehirdeki evine getirdik. babam amcamı bir işe soktu (iş dediğim ardiye de getir götür işlerine baksın diye rica minnet )Canım zordur elbet ama baban ve diğer amcanlarla halanlar alıştırcak onu kendilerine teyzemide hiç kimse misafir etmemişti oda çok yabaniydi takiiii anneannem annemlerle konuşdu dediki kızım ben uzaga gidicem sen 15 gün ablalarında kal dicem bana birşey olursa sizinle yaşamaya alışması açısından ve ilk hafta bizdeydi sabahı sabah etmişti rahmetli ağlardı bile rabbim cennetine almışdır inşaallah melekdi o saf temiZdi bakdı annesi gelmiyor alışmıştı artık anneannem ara ara yolluyordu dayıma teyzemlere ben gidince tamda amcanın durumuna düşmesin diye babaannen acil alıştırmalı onu
Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Zormuş canım sizinki çokda inat oluyorlar doğru amcamın oğluda öyle geçen yıl yazlık evdeyiz canım sıkılıyor diyor bizdeki sesi duyuyor gelmek istiyor kaçkez çağırdım gelmedi annem çağırdı gelmiyor ama amcamı yiyip bitiriyor sonra yengem geldi oda arkasından geldi dediğin gibi 2 saat olmadan kapıyı açıp çekip gitti evine rabbim babaannenize uzun ömürler versin onuda babannenizden arkaya koymasınbabaannemle amcam 10 sene öncesine kadar köyde yaşıyorlardı kışları halamda amcamlarda ya da bizde geçiriyorlardı. 1 ay ya da 2 ay kaldıkları oluyordu. 10 sene önce babaannem artık yaşlandı acil doktor ihtiyacı olursa diye şehirdeki evine getirdik. babam amcamı bir işe soktu (iş dediğim ardiye de getir götür işlerine baksın diye rica minnet )
yemeğe falan çağırdığımızda en fazla 2 saat oturuyorlar sonra çocuk gibi anne eve gidelim uykum geldi demeye başlıyor ve eve gidene kadar susmuyor inat ediyor. kimse de kalmıyor babaannem yollasa bile dinlemiyor gitmiyor evde iyiyim diyor. çok denedik ama gelmiyor hatta çalıştığı dönemde kuzenimin düğünü vardı amcam gününü yanlış hatırlamış iş yerine ona göre bilgi vermiş gerçeği öğrenince inat etti düğüne bile gelmedi. halam resmen yalvardı amcamlar tuttu kolundan ama nafile inat öyle böyle değil
amin inşallah. kimin önce gideceği belli olmaz tabiki ama amcam çok sağlıklı maşallah. babaannemde yaşına göre çok sağlıklı ama sonuçta 90 yaşından fazla yanlış hatırlamıyorsam 92 olması lazım.Zormuş canım sizinki çokda inat oluyorlar doğru amcamın oğluda öyle geçen yıl yazlık evdeyiz canım sıkılıyor diyor bizdeki sesi duyuyor gelmek istiyor kaçkez çağırdım gelmedi annem çağırdı gelmiyor ama amcamı yiyip bitiriyor sonra yengem geldi oda arkasından geldi dediğin gibi 2 saat olmadan kapıyı açıp çekip gitti evine rabbim babaannenize uzun ömürler versin onuda babannenizden arkaya koymasın
Evet dikkat etmekten baska care yok annesinin ilgilenmesi lazim yani yalniz basina sizin eve gondermesin sizde o yalnizken gorusmuyceksiniz gercekten kotu bi durum korkmanizda dogal cunku akli olmayan bi insan buDedigim gibi kendime kızıyorum acaba dışlıyor muyum diye,sarece yanlız kalmamsya dikkat ediyorum cünku eşim beni uyardi yanliz kalma sana zarar verebilir dedi onun icin cok üzülüyorum ama napabilirim ki sonuvta bende bi insanim bakin bi defasinda tv izliyordum yanima geldi pipisini açtı afedersiniz ama masturbasyon yapiyo resmen ben bir hafta agladim doktora gittim ilac kullandim psikolojim bozuldu haksiz miyim esime anlattim tabi cok kizdi yanliz kalma dedi
Konunun devamında açıklamasıni yaptım. Lütfen okuyun öyle yorum yapın.OKB akıl hastalığı değildir.
Konunun devamında açıklamasıni yaptım. Lütfen okuyun öyle yorum yapın.
Benim şahit olduğum kişide OKB hastalığının semptomlarindan biri.
Elli kere yazacak değilim. Bkz. Sayfa 8 !
Ders vermeye amma merakli çıktınız ya.
kişi zenginse fakir olan kız tarafı verir ama kız çöker bende engelli biriyim ama evliliği düşünmüyorum
kişi zenginse fakir olan kız tarafı verir ama kız çöker bende engelli biriyim ama evliliği düşünmüyorum
Zihinsel engelli değilsen ki değilsin neden düşünmüyorsun?
çocuğun sağlıklı doğma ihtimali%75, sizin çocuunuz var mı , bunlar ne kadar ilkel insanlar ya yazık kaç insanın hayatını etkileyecek bir karar veriyor kayınvalideniz? acaba onun zekasında bir gerilik var mı?Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Sen neden sessiz kalıyorsun. Hem sana bakmak zorundasın diyecek hemde senin fikir beyan etme hakkın olmayacak. Hiç kusura bakmasın lar kimsenin gelinine böyle bit diretme yapmaya hakkı yok. Ayrıca zihinsel engelli ve cinsel dürtüsü fazla olan biri karısı olsa bile aman ben yengeme sarkmayım karım var nasılsa demez. Bu cinsel dürtü için kullabilabilecek ilaç vs yokmu. Hem seni zorunlu koşuyor lar hemde elin kızının canını yakacaklar. Ne aptal insanlar var yahuArkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?