Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Valla burda daha da bozuldu moralim insanlar cok anlayissiz ben kardesimi düsunmuyorum sanki ama olayi anlamamis gibiydi bahcede olmus bir olay ki korkmamisti da senle oyun oynuyr dedigimde ama kolum acidi yeni oyun ögretebilir miyim abla dedi bende yanliz kalmani istemiyorum dedim anlasaydi daha kotusu olsaydi korkardi ama aksine hayet normaldi hayir yani kaynimi kovayim mi boşanayim mi çöktu psikolojim suan tavsiyeleriniz ve anlayisiniz icin tesekkurler buna ihtiyacım vardi saolun..

Saglikli bir insan neden evlensin ki bu soylediginiz guzel de bi kadin neden boyle bir evliligi tercih etsin,kadin cocuk yapip o sekilde birakup giderse sorunlar resmen ikiye katlanir
Evet endişelerinizde haklısınız. Sağıklı bir insan durumu olmadığı için para yüzünden kabul edebilir. Ama karakteri sağlam bir insansa çocuklarıyla onu bırakmaz. Tamamen şans işi. Bir çocukta o deyip hepsine sahipte çıkabilir. Nasıl tanımadığımız insanlara aşık olup evleniyoruz, Kısa sürede tanıdık zannediyoruz. Ama kimimiz bu bilinçli evliliklerden çok yara alıp çıkarken, kimimiz çok mutlu olabiliyoruz. Kısmet . Bilemezsiniz maalesef. Herşey olabilir.

Haklisiniz hayatin karsimiza ne cikaracagi hic belli olmaz bende artik karismamatmya karar verdim kendimi cok yiprattm bu yuzden belki korktugum kadar kötü bi fikir degildir zaten beni dinlemicekler.

Haklisiniz hayatin karsimiza ne cikaracagi hic belli olmaz bende artik karismamatmya karar verdim kendimi cok yiprattm bu yuzden belki korktugum kadar kötü bi fikir degildir zaten beni dinlemicekler.
Zaten sizi dinlememeleri sizin hayrınıza olur inşallah. Kaynınızın bir ailesi olursa siz mutlu olursunuz, Ama gün gelir siz bakmak zorunda kalırsanız O zaman vicdan sınavına girersiniz. Emin olun çok zor olur. Evlenirse en azından bu bir güven demektir kaynınız için.

Evet haklisiniz iyi örnekleri de var arkadaslar yazmislar evlenip mutlu olanlari ben artik kesinlikle susucam hakkina girmek istemem kimsenin benim bakamicagim ortada bu durumda engel olmaya da hakkim yok sanirim bakamicagimi soyledim gerisi onlarinkarari iki tarafda raziysasaygi duymaliyim sanirim..

Bakici olmazmiss elalem ne dermis olmamis ama esim annem babama bisey olursa kardesime en iyisinden bakici tutarm iki katli eve yerlestiririm bakicida orda kalir hic biseyi eksik olmaz diyor evi bile verir yani :) de ailesi oyle degil iste
Hahaha bir de gülücük koymuşsunuz marifetmiş gibi. O mal mülk eşinizin ailesine ait ve o arkadaşımız da o ailenin evladı. Sanki kendi evine alıp kendi elleriyle bakacak gibi yazmışsınız. İnşAllah eşinizin de eline düşmez arkadaşımız. En iyi bakıcı tutacakmış da zaten bakım paraları oluyor ki o anne baba sadece eşinizin annesi babası değil. Kalan tüm malda mülkte o arkadaşımızın da hakkı var. Belki kayınvalideniz bu yüzden istiyordur. Ben o arkadaşın annesi olsaydım vasiyet yazar o malın mülkün yarısını o hasta oğlumun üstüne yapardım.
Bir de evlenirse inşallah Rabbim en hayırlı en vicdanlı kadınla evlenir.
Sinirlendim o lafınıza hatta gülücüğünüze. Sanki adam kendi malını mülkünü harcayıp kardeşine harcıyor ya da evine alıp bakıyor. Yanlış anladıysam da kusura bakmayın, tekrar tekrar okudum ama.

Razı olmakla kalmayın. Eğer böyle birisini bulacak kadar şanslıysanız, onu başınızın üstünde taşıyın. Sıradan elti muhabbetine girmeyin. Çünkü o sizin için çok büyük bir kurtarıcı olabilir.

Sizinle uğraşamıcam gercekten evi bakıcıya bile verir dedim ben o gulücük onun icin ailesi bakici tutmuyor hanfendi okuyum o zaman bütun yazdiklarimi cımbızla secmeyin laflari bu ne kompleks ya en az 20 tane evleri var bizim derdimiz ev mi zenginler zaten para herkese yeter konuyu baska taraflara cekmeyin kendiniz fesatsiniz yanlis yorumluyorsunuz ,evet bakiciya ev bile verir kardessine iyi bakmasi icin bunda ne var anlamadan yorum yapmayn

Ailesi çocugu olsun istiyor cocuk ilerde babasina arkadas olsun baksin diye cocugu olmicagini bilsem yönlendirirdm evlilik dusuncesi biterdi belki,yada baska bi cözum bide dogacak cocuk saglikli olur mu sorunu var bilgi almak istedim

zihinsel engel bulasici degil cocuk saglikli olma ihtimali yuksek cinsel problemi de yoksa olur

Onlarin mali mülku iki ev iki arabayla bitmez paranin cozüm olamadigi seyler var o gülicugu koydum cunku esim kardesine iyi baksin die degil bakici bakicilar tutar ev bile verir bizim çozümumuz buydu en kötu ihtimal,iyi ki kaynimin amnesi degilsiniz o zaman zaten mal eşit bölunecek bizde istemeyiz baskasinin hakkini gözümüzde yok konumuzda bu degil,yanlis anlamissiniz tekrar tekrar okumaniza rgmen hic aklima gelmicek seyleri anlamissiniz bakiciya ev bile verir dedim gülucuk koydum hic biseyini eksik etmez bakicisinin bile

Akli dengesi ve zihni gücü yerinde olmayan birinin tacizinden kardeşinizin büyük bir travma yaşadığını sanmam, çünkü onun neden böyle davrandığını biliyor çocuk da olsa. O yüzden ortalık yıkılacak bir mesele de göremedim konu sahibine fazla yükleniyorsunuz...Tabii ki önlem alınacak çok dikkatli olunması lazım yalnız kalmasınlar diye...Ama şu an için boşanılacak kıyamet koparılacak bir durum da yok çok abartmışlar. Çocuk da biliyor onun engelli olduğunu niye öyle yaptığını...

Tesekkurler,evet kardesim net anlamadi bile oyun oynuyo sandi ama yanliz kalma dedim oda hasta oldugu icin mi kolumu acitti yeni oyun ogreteyim dedi korkmadi bile bidaha ayni ortama girmexler zaten biri ege de biri doguda ılimli tavrinizdan dolayi tesekkur ederim..

evlendirmek yerine bakıcı tutsunlar... cinsel dürtüler içinde ilaç vs. vardır herhalde. kullanması gerekirse kullansın...
Evet canım var benim amcamın hanımının kardeşleri zihinsel engelli ve amcamın 1 kızı 2 oğlu var kız ve 1 oğlu zihinsel engelli kız zarar verme gibi bir sorunu yok sakin sessiz birşey sadece bizlerin konuşduklarını kavrayamıyor fizik ve güzellikde 10 numara acayip güzel birşey evlendi iki çoçuğu var zavallımı istemişler amcamlarda sormadan etmeden alelacele vermişler kız çok kalabalık aileyle hizmetçi gibi yaşıyormuş iki çoçuk koca alemlerde ne amcam nede yengem sahip çıkmıyor biri birşey deyince kim alcakdı onu bir ömür bizmi bakıcaz diyorlar şimdi sağlam olan evlendi diğer oğlan yengesine benimlede yat hep abimle yatma keserim seni diyormuş bıçak falan dayamış kızın ödü kopmuş amcam düzenli iğne yaptırmaya başlamışda durulmuş kendi halindeymiş geçen bana sana resimi atayımmı dedi internetten at bakim yakışıklıya dedim burnunu kulağını çekmiş bide iki parmak arasınıiğne gerçekden fayda etmiş cinsel istek için annem eskiden hep onun üzerine konuşurdu şimdi durgunlaşmış hiç bahsetmiyor dedi konu sahibi kayınvalideniz çok merhametsiz allah yardımcınız olsun

OKB akıl hastalığı değildir.

Hmm amcanizin esinin kardesi engelli amcanizin cocuklari da engelli dogmus cekinik gen olayi sanirim cok zor ya engelli biriyle yasamak kaynimda ilac kullaniyor ama hic igne olayini bilmiyorum bi arastiraym saol

Hmm amcanizin esinin kardesi engelli amcanizin cocuklari da engelli dogmus cekinik gen olayi sanirim cok zor ya engelli biriyle yasamak kaynimda ilac kullaniyor ama hic igne olayini bilmiyorum bi arastiraym saol
Evet canım aylık iğne kullanıyormuş evet amcamın hanımı 7 kardeş 3 engelli diğerleri sağlam işte amcamında 3 çoçuğunun 2. Si engelli bedenleri sapasağlam görsen birde güzel oğlu var ilk doğduğunda bayılmıştık sarı saçlar yemyeşil gözler pembe dudakları vardı şimdide çok yakışıklı kızda öyle çok güzel

Esimin kardesi de cok ğuzel ya bu cocuklarin geneli güzel oluyor bahtlari kötü malesef..

benim amcam da zihinsel engelli babaannem yıllarca evlendirin şunu dedi. merak etmeyin zihinsel engelli biri şıp deyince evlenmiyor evlenemiyor.

amcam için senelerce kız arandı. çekip çevirsin evi diye zihinsel engeli olmayan ama fiziksel engeli olan kızlar tercih sebebi oldu.
amcam şu an 49 yaşına geldi ve hala bekar. küçükken korkardım sevmesinden. bilinçli olmadan ellemeye çalışırdı. babaannem şu an 90 yaşını aştı. ölürsem yalnız kalmasın diyor ve yine evlendirmeye çalışıyor ama birini bulmak çok zor.
amcam inattır söz dinlemez. çocuk gibidir bi hata yapınca kendini odaya kitler saklanır falan. allah korusun babaanneme bişey olsa kimse onunla başa çıkamaz.
allah kolaylık versin

Çok zor canım ama rabbim veriyor kolaylığını teyzemde çoçuk felçi geçirmiş 7 yaşında sağ kolu tutmuyordu azıcıkda aklı geriydi çok kişi istemiş o evlenmemiş rahmetli anneannem hep dua ederdi rabbim benden sona koyma diye teyzem birgün tutma dedikleri halde oruçluyken beyin felçi geçirdi 2 yıl yataga bağlı yaşadı annemle teyzemler dönüşümlü bakdı ve anneannem duasına hep devamdı teyzem vefat etti ikinci yılın sonunda 3 ay sonra anneannem vefat etti yavrusunun peşinden gitti rabbim duasını kabul etti birde yurtdışında var türkiyede varmı bilmiyorum bizim burda devlet ücretsiz bakıcı ve dr servisi ihtiyaçlarını karşılıyor üstelik maaşda veriyor iyi derecede herhafta fizik terapi zihinsel engellilere okul bakım yerleri sağlar bakan kişiler bunalmasın diye üstelik bakamam dersen de devlet otomatikmen kendi özel bakım evine alır kendi bakar sen ne zaman görmek istersende görme alma izni verir burda çoğu türk verdi çoçuklarını devlete

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…