Zihnimin uğultuları..

Nanelimonlupastil

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
108
75
298
İstanbul
Hanımlar konuya nasıl başlayacağımı bilmiyorum bir yerden başlıyayım:)
Eşimin annesi 2.evliliğini bitirdi.Bu sırada kışları çocuklarında dönüşümlü kalacak yazlarıda köyde geçirsin denildi.Buna sıcak bakmadım.Babannemle annem hayat boyu tartıştı durdular.Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim.

Biraz birikmişimiz vardı eşimle ev alalım dedik. Eşyasınada diğer çocuklarıda yardım etsin evi kurarız diye düşündük kimse yardım etmedi. Neyse bir ay içinde emekli olacak kayınvalidem birde köyden senelik bir geliri var birazda birikmiş altını var. Velhasılı kelam kombi bozulur, fatura, aidat hepsini eşime kitlemeye başladı.

Tek enayi bizmiyiz diyorum
Bir yanım sus diyor annesi bakmakla mükellef diğer yanım isyan bayraklarını çekmiş Aklımın kıvrımlarını susturamıyorum. Kafam içi kazan gibi…Çok merhametsiz biriymişim gibi hissediyorum sonrada üzülüyorum. Baş edemiyorum kendimle…

Buarada evlenirken çarşıda yeni gelin bohçasına kadar istedi bende gönlü kırılmasın diye yaptım. Bir de hediye aldım. Evlendiğimde aldığım altın hediyeyi satıp bozdurup istediğini aldığını söyledi. Bunada bozuldum Biz evlenirkende konu komşunun getirdiği altınları almış bunları vermem demişti :) Diğer kaynım helalleş onlar onların demiş gelip bize anlatmıştı. Ben taktım bunları benim diye…Böylede biri kayınvalidem…

Eşimle tartışmalarım oluyor. O da arada kaldı ne yapayım kimse bakmıyor sokağımı atayım diye en sonunda öfke patlaması ağlaması oldu Bilmiyorum kızlar bilmiyorum …

Kayınvalidem çocuklardan onu gecindirecek az bir meblağ istemiş. Diğerleride vermeyiz demişler. (Sigortası şuan yok bir ay içinde yaştan emekli olacak) Neyse biz gönderelim ele güne el acmasın dedim. Allah gönlümü biliyor aradan çok az zaman gecince eşim iş hususunda terfi etti. Bu annesinin kısmeti diye düşündüm. Ama içime bir fesatlık indi huysuzluk var gitmiyor susturamıyorum aklımı…Eşimi çocuklarımıda seviyorum…

Diğer eltime davranışlarına şahit olduktan sonra artık kayınvalidemle konuşmak görüşmek iletişim dahi kurmak istemiyorum.Değersizlik mi kıskançlık mı içimdekini henüz çözemiyorum. Kendimi saf salak gibi hissediyorum. Bu durumla baş edemiyorum

dıger cocuklarınında yapması lazım tek evlat sızın esınız degıl
esınız kardeslerıyle ıstısare edecek herkes ustune dusen destegı evını sarsmadan yapacak
ev ustune ev olmaz kayınvalıdeye 1+1 ev ayarlanır bıraz köyde bıraz da kendı evınde ıdare eder e parasıda varmıs daha ne
cocuklarda yalnız bırakmaz gelır gıder arar sorar bırseylerı karsılar sorun cozulur
bu sekılde konusun esınızle esınız kardeslerıyle boyle konussun

Altınlar sonuç olarak sıze geldımı merak ettım helalles demıs ya.Tek sız deılsınız evladı ama evet yapmak zorunda esınız.bence tum kardesler .Anne baba ne dıyebılırsınkı

Kardeşleri suya sabuna ellerini sürmüyorlar. Maddi hususta destek vermiyorlar.Bir kez çok ısrar etmiş kayınvalidem üç yüz tl vermiş biri dahada vermemiş.Eşimde dedi vermek istemiyorlar
yazın koyde gecırır
kısın 1+1 evınde gecırır
emeklı oluyormus bır aya evın gıderını karsılar
koyden parasıda varmıs valla bakınca kayınvalıdenızın durumu bızden ıyı gıbı gorunuyor esınızın ekstra bırsey yapmasına gerek yok
sadece esya ıcın soyle yardım yapabılırsınız evkur gıbı magazalardan alısverıs yapılır en uygun fıyatlı olarak alınır her ay taksıte bolunur kayınvalıdenız koydekı gelecek parayla onu karsılar
sıkıstıgında esınız destek olur

Beyaz eşyasını biz karşıladık. Kendide salonunu yatak odasını halletti. Şimdi su elektirik aidat vb faturalar gelmeye başladıkça eşime gönderiyor

Beyaz eşyasını biz karşıladık. Kendide salonunu yatak odasını halletti. Şimdi su elektirik aidat vb faturalar gelmeye başladıkça eşime gönderiyor
pekı ortalama ne kadar gelıyor odeme tek basına yasıyor sonucta
eger az bı mıktarsa gelıp sızde kalmasından ıyıdır o faturalar yıne de

Kışın köyde neden kalmıyor. En azından emekli maaşı bağlanana kadar köyde idare etseydi keske, eşiniz kardeşleriyle konuşup anlatacak ,madem öyle sırayla bizler de kalsın diye blog yapsın

Kışın köyde neden kalmıyor. En azından emekli maaşı bağlanana kadar köyde idare etseydi keske, eşiniz kardeşleriyle konuşup anlatacak ,madem öyle sırayla bizler de kalsın diye blog yapsın
Evi aldık evine yerleşti çok konuştu hiç karışmadılar.Evinin eşyasına el atın dedi hiç bir şey almadılar

Bende buna bozuluyorum bütün yük eşimin omuzlarında onlarda çocukları diyorum böyle düşündükçede kendi kendimi yiyip bitiriyorum
bırtek elektrık faturasını karsılamakda sızı beter yapmaz ama tum cocuklar bır faturayı odese sıze yıne odemek ıcın fatura dusecektı bunu oyle sayın

Bir ay içinde emekli olacak demissiniz, maaşı bağlanınca kendi ihtiyaçlarını karislar zaten. Biraz daha sabredin.
Kardeşlerinin yaptığı çok ayıp ama eşinizin de annesine yardım etmekten başka yapacağı birşey yok şuan için.

bırtek elektrık faturasını karsılamakda sızı beter yapmaz ama tum cocuklar bır faturayı odese sıze yıne odemek ıcın fatura dusecektı bunu oyle sayın

Evi aldığımızdan beri aidat birikmiş, kombi arıza verdi bin tl vb bir sürü evet bu faturalar beni zengin etmez
annesinin düşünüp diğerlerindende istemesi gerekiyor eşiminde gıkı çıkmıyor onada içten içe bileniyorum.

dıgerlerınden ıstıyordur onlar vermıyordur sız dedınız esım kardeslerıyle konustu kardeslerı yapmıyor dıye

Kadın istemiş zorla 300 TL verdi demissiniz, eşinizde konuşmuş. Ne yapsınlar ki daha fazla?
Kayınvalideniz yalvarsın mı anne olarak bana yardım edin diye?
Sizin açınızdan tek yardım eden taraf olmak zor olabilir ama eşinizin de annesinin de bu konuda bir suçu yok gibi duruyor.

kadın hem emeklı olacak parası var yanı hemde koyden parası varmıs
konu sahıbı oyle bır yazmıskı herseyı esı komple tek karsılayacak sandım

Evet vermiyorlar tepkide koymuyor kayınvalidem hala el üstünde tutuyor.O zaman ona sinir oluyorum. Bende başta bu kadar karışmasaydım diyorum. sonrada vicdan yapıyorum
e kadın cocuklarını nasıl atsın yardım eder mısınız der edebılen eder edemeyen etmez
kalben esınız daha yardımcı oldugu ıcın bunları goruyordur o bılmese allah bılıyor sırf esınız yardımcı oldu dıye ekstra farklı davranmasına gerek yok gecıcı bır surec ıcın annesını desteklemıs evlat olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…