- Konu Sahibi Nanelimonlupastil
-
Emekliliğini eşim ödüyor az kaldı yaşından emekli olacak , birikimizle ev aldık borç ödüyoruz. Faturalara destek olmaya çalışıyoruz bunları eşim karşılıyorkadın hem emeklı olacak parası var yanı hemde koyden parası varmıs
konu sahıbı oyle bır yazmıskı herseyı esı komple tek karsılayacak sandım
Emekliliğini eşim ödüyor az kaldı yaşından emekli olacak , birikimizle ev aldık borç ödüyoruz. Faturalara destek olmaya çalışıyoruz bunları eşim karşılıyor
Siz Allah rızası için yardım ediyorsunuz. Doğru olanı su yapıyorsunuz. Allah razı olsunHanımlar konuya nasıl başlayacağımı bilmiyorum bir yerden başlıyayım:)
Eşimin annesi 2.evliliğini bitirdi.Bu sırada kışları çocuklarında dönüşümlü kalacak yazlarıda köyde geçirsin denildi.Buna sıcak bakmadım.Babannemle annem hayat boyu tartıştı durdular.Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim.
Biraz birikmişimiz vardı eşimle ev alalım dedik. Eşyasınada diğer çocuklarıda yardım etsin evi kurarız diye düşündük kimse yardım etmedi. Neyse bir ay içinde emekli olacak kayınvalidem birde köyden senelik bir geliri var birazda birikmiş altını var. Velhasılı kelam kombi bozulur, fatura, aidat hepsini eşime kitlemeye başladı.
Tek enayi bizmiyiz diyorum
Bir yanım sus diyor annesi bakmakla mükellef diğer yanım isyan bayraklarını çekmişAklımın kıvrımlarını susturamıyorum. Kafam içi kazan gibi…Çok merhametsiz biriymişim gibi hissediyorum sonrada üzülüyorum. Baş edemiyorum kendimle…
Buarada evlenirken çarşıda yeni gelin bohçasına kadar istedi bende gönlü kırılmasın diye yaptım. Bir de hediye aldım. Evlendiğimde aldığım altın hediyeyi satıp bozdurup istediğini aldığını söyledi. Bunada bozuldumBiz evlenirkende konu komşunun getirdiği altınları almış bunları vermem demişti :) Diğer kaynım helalleş onlar onların demiş gelip bize anlatmıştı. Ben taktım bunları benim diye…Böylede biri kayınvalidem…
Eşimle tartışmalarım oluyor. O da arada kaldı ne yapayım kimse bakmıyor sokağımı atayım diye en sonunda öfke patlaması ağlaması olduBilmiyorum kızlar bilmiyorum …
Kayınvalidem çocuklardan onu gecindirecek az bir meblağ istemiş. Diğerleride vermeyiz demişler. (Sigortası şuan yok bir ay içinde yaştan emekli olacak) Neyse biz gönderelim ele güne el acmasın dedim. Allah gönlümü biliyor aradan çok az zaman gecince eşim iş hususunda terfi etti. Bu annesinin kısmeti diye düşündüm. Ama içime bir fesatlık indi huysuzluk var gitmiyor susturamıyorum aklımı…Eşimi çocuklarımıda seviyorum…
Diğer eltime davranışlarına şahit olduktan sonra artık kayınvalidemle konuşmak görüşmek iletişim dahi kurmak istemiyorum.Değersizlik mi kıskançlık mı içimdekini henüz çözemiyorum. Kendimi saf salak gibi hissediyorum.Bu durumla baş edemiyorum
Yani bu iş ötekı dunyaya kalmış .Hak yıyen mok yerHayır gelmedi onları o takmıştı ve onundu onun için vermeyeceğini söyledi.Ne diyebilirimki böyle söyleyince
Böyle bir durumda ben eşime sesimi çıkartmam. Maaşı olur, evi yurdu olur. O başka. Ama kadının kendine yetecek geliri yokmuş. Ne yapacaksınız. Silah zoruyla mı diğerlerinden para alacaksınız. Veya onlar bakmıyor diye sizde mi beş parasız bırakacaksınız? Ölümlü dünya. Bu vebale değmez. Ancak bakmak zorunda değilsiniz. O konuda sizi anlarım. Bakmaya gönlünüz yoksa eşiniz hayra girecekse sizin üzerinizden girmesin bir zahmet. Kardeşlerine sözü geçmiyor da sözü bir tek size mi geçiyor. Ya köye yalıtım , kombi ne gerekiyorsa onu yaptırsın. Ya da 1+1 ev tutsun. Kendi mi yapıyor, yapmak için kardeşlerini mi zorluyor orasına siz karışmayın.Kardeşleri suya sabuna ellerini sürmüyorlar. Maddi hususta destek vermiyorlar.Bir kez çok ısrar etmiş kayınvalidem üç yüz tl vermiş biri dahada vermemiş.Eşimde dedi vermek istemiyorlar
Öyle. birşey yok burada iş kvye bıtıyor. Ev tutucam 1+1 kira bu kadar denilip kardesler arasında bölüştürülür. Bu kadar basitKardeşleri suya sabuna ellerini sürmüyorlar. Maddi hususta destek vermiyorlar.Bir kez çok ısrar etmiş kayınvalidem üç yüz tl vermiş biri dahada vermemiş.Eşimde dedi vermek istemiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?