Zikkimin dibini yee...

Anlatım çok güçlü. Oradaymış gibi gerildim. Yapma da gerilme de evi de germe. İnan gergin anne babanın çocuğu hayatı boyu gergin oluyor. Buzluktan bişey yenmez derken sen de seçicisin onu öyle alıştırmışsın gibi anladım. Çok asabisin sanırım
Biraz boşver sorumluluklarını azalt

Öncelıkle dolaba sarma köfte pişmemiş seyler guzel paket yapılırsa cok ıyı olur kurtarıcı. Hem calısıyormussunuz her zaman taze taze olmaz kendınızı yormayın. Eşinizle iş bölümü yapın begenmıyorsa hazırlarken kendısı de bulunacak. Benım eşimde karısmaz ama bazen yemek yaparken tuzunu bıberını gel at derım onun el ayarı daha iyi cunku. Benımde elıne saglık demez ama ne korsan yer yemek anında bısey demez bazen cay ıcerken yemek bes kurus etmez fılan der bende demı bende begenmedım derım ben calısmıyorum üni mezunuyum cok can atardm calısmaya ama bebekle ev ısı zor yuruyor. Esımde ıkı memur maasına yakın alıyor. Zorlayıp calısmayı dusunmuyorum cocugum buyuyene kadar. Bu arada benım esımde hıc market manav bılmezdı vurus cıkalı hıc karısmıyorum hep o gıdıyor. Suanlık sıkıntı yok aılesı de yemek konusunda rahat oylama fılan yaparlar annesı köfte kızartmıs ama bay yakmıs kömür olmus esımle kayınpederım bakıp gulmusler fılan kaynanam kesın sesını yeyın agzını acmayın fılan dermıs anlatırlar oylama fılan yaparlar yanı zevklı hale getırıyorlar yemek yeme ısını bızde cok takmıyoruz ben elımden gelemı yapıyorum zaten o da farkında

İftarda içli köfte sadece bi başlangıç ya da ara sıcak olabilir...İftarda ana yemek olarak cacıkla yiyemezdim şahsen...Boşuna uğraşmışsın zaten takdir de görmüyorsan
Adana da fılan ıclı köfte ana yemek kültür meselesi. Bız yemege gıtmıstık corba ıctık haslama ıclı kofte bende dıyorım kı az yeyım yemege yer kalsın kadın hasladı hasladı önümğze koydu bızde sasırmıstık ama adetlerı böyle başka bısey yapmazlarmıs

Adamları hazıra, rahata, günlük pişmiş taze ve uğraştırıcı yemeklere alıştırırsanız sonra böyle kızarsınız.
Mutlaka taze yemek olacakmış?
Niye? Hakkında hadis mi var?
Paşazade ille de taze yemek istiyorsa kalksın, pişirsin,elini tutan mı var?

Eşim de, ben de oruç tutuyoruz.
Ben evden çalışıyorum, eşim öğlene kadar okulda.
Gelince birlikte alışverişe gittik bugün yürüyerek.
Eve gelince marketten alınanların ambalajlı olanlarını eşim yıkadı, ben kurulayıp dolaba yerleştirdim.
Ben imambayıldı yaptım, o güllaç.
Ben cacık yaparken o makineyi boşalttı.
İftardan sonra ben sofrayı topladım,
o çöpü attı.
Kısacası kocanız fazla rahata alışmış.
Siz de fazla gerginsiniz.
Kavga etmeden, tatlı tatlı işe koşun kocayı.
İçli köfte için de elleriniz dert görmesin.

Eşler kırıcı olmamak koşuluyla yorum yapabilir derdim normalde ama belli ki eşiniz hiçbir şeyi beğenmeyen, eline sağlık demeyi bile çok gören bir insan.

Bu durumda bence yemekleri çocuklarınız ve kendi zevkinize göre yapın. Siz rahatsız olmuyorsanız buzluğa atın, işinizi kolaylaştırın. Eşiniz ne sever ne sevmez, beğendi mi beğenmedi mi, ne sorun ne de umursayın. Yerse yer, yemezse kalksın kendine yemek yapsın.

Ayrıca acilen evde iş bölümü yapın. Her şeyi tek başınıza üstlenmeyin. Yapmıyorsa ona ait işleri yapmayı bırakın.

Yemesin bacım herkes içli köfte yiyecek diye bişey yok ağzına yakıştıramadı demek

Aç aç birtek içli köfte de ne biliim...

evet haşlama köfte ana yemek oluyor .
biraz büyük yapiliyor tenis topu gibi
bir cirba ayran yeşillik tamam
gayet doyurucu

Öfke kontrolünüz yok ,anlaşılan...her olayda tepkiniz böyle demek ki,çocuklar bile usanmış.

Yeni evli idik daha bir ay bile dolmamıştı. Yemek yapmayı bilmiyorum o zamanlar netten baka baka yapıyorum. Biber dolması yaptım ama nasıl uğraştım. Eşim geldi baktı tabağa daha tatmadan ben biber dolması yemem ki makarna mı yapsan dedi. Bir indirdim sofrayı aşağı tabak çanak ne varsa bi kaç hareketine de kızmıştım gerçi öncesinden de neyse o gün bu gündür abartmıyorum sofraya otururken yerken kalkarken en az üç defa eline sağlık der her sofrada

Aynı sıkıntı bende de var. Yaşamayan bilmez bunu. Ama benimki koca değil kaynana
Kimselere anlatamıyorum sadece Allahıma dua ediyorum biran önce gitsin başımdan diye. Bu ortamda bu zorlukta yemek yapıyorum yok tussuz yok yağsız. Bir kere girip mutfağa kendisi yemek yapmaz
Mübarek ay orucum heba olacak diye üzülüyorum

aferin gercekten eline sağlik

insan emeğinin karşılığını alamayınca, bir de yarışma programındaki gibi bilmiş bilmiş eleştirlinince haliyle çileden çıkarıyor,
sizdeki tepki fazla ama anlattıklarınıza bakılınca normal geliyor

Az kaldı ben de indiricem bi masa gibi. Aklıma mukayyet olamıyorum bazen

Bugün Makarna ya bi SOS yaptim berbatti tuzlu falan zavalli kocis uc kasik sonra dayanamicam daha fazla dedi birakti bende zaten diyetteyim yulaf la besleniyom at misali krize girdim ahahahah ne var

Esin en azindan emege saygidan bir eline saglik demeliydide Emannn al birini vur otekine araba da az once soylendi askim bir sure yemek yapmasanmiki sanki kac saat gecti herif hala biraktigim yerdeymis

Evet çok abartmis ben hem calisacam hemde boyle bir kocam olacak icli kofte Hayatta ugrasamam Makarna Üstü kiyma li SOS Üstü yogurt alin yalanci Manti yiyiverin gariii biktimmm koronadan evde normalde 1 defa aksam yemegi piserdi anam oldumu 4 ogun ne pisirim sastim kaldim

Ellrrinize sağlık
Yiyenede afiyet olsun
Herkes beğenmek zorunda değil
Neden bu kadar üzdünüzki kendinizi
Boşverin ya

Makarna sosu onemlidir ama:))
Zaten o da güzel olmazsa makarna tatsiz bir sey ev eristesi degilse.Ben uydururum genelde,guzel de olur,netten mi baksaniz baslarda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…