Adana da fılan ıclı köfte ana yemek kültür meselesi. Bız yemege gıtmıstık corba ıctık haslama ıclı kofte bende dıyorım kı az yeyım yemege yer kalsın kadın hasladı hasladı önümğze koydu bızde sasırmıstıkİftarda içli köfte sadece bi başlangıç ya da ara sıcak olabilir...İftarda ana yemek olarak cacıkla yiyemezdim şahsen...Boşuna uğraşmışsın zaten takdir de görmüyorsan
Yemesin bacım herkes içli köfte yiyecek diye bişey yok ağzına yakıştıramadı demekiyi akşamlar ,öfkeliyim sinirliyim şu an.
olay şu,eşim oruc tutuyor ama çalişmiyor virüs yüzünden bütün gün evde,ben tutmuyorum ve çalişiyorum .
Bugün evdeydim uzun zamandir içli köfte yapmiyordum ,iftara hazirlayim dedim .Övünmek için yazmiyorum sirf ne kadar uğraştiğimi bellirtmek icin .
Dün işten geldikten sonra iç harcini hazirladim.
Sabah erken kalktim hamurunu yoğurdum ve üc saat tamitami uğraştim.
bizim evde buzluktan hazir yemekler yenmez ,illaki ogün hazirlanmali .
yani buzlukta ne sarma ,dolma nede köfteler var,hep taze yapilir.
öğlen sonra kiz kardeşimede götürdüm o hamile ,yapamiyor özlemiştir diye.
çok beğendi ,kac kez teşekkür etti.
akşam oldu iftar vakti geldi ,birde çorba yaptim ,hoşaf ve yeşillik vardi .
Eşim iki tane yedi ,sordum "olmuşmu beğendinmi?"
"hihi olmuş".
ee dedim ne söylüyorsun .
"sanki dişi yumşak (haşlama) içide civik"
Sen çok nankör bi adamsin ,iyi artik bir sene beklersin köfte yemek için .
Bu adam gercekten çok nankör ,evde yemek secme gibi durum var ,çocuklarda seciyor onun yüzünden .
ben kafami yoruyorum ne pişirsem diye aldim cevaba bakin .
kendisi evde bir süpürge bile tutmaz orucum diye bütün gün yatar .
alişverişe gitmez zaten sen dişardasin gelirken bir uğrayi ver der.
kapiyi carpip ciktim ,yoksa çocuklar beni kötü biliyor cünkü bağrip çağirmak zorunda kaliyorum, o da sanki eşek duvara bakar gibi biyik altindan gülüyor.
hergün bir tabak makarna koyacaksin önüne.
zikkimin dibini yesin...
Sahi ben de tam böyle düşünnüştüm.İftarda içli köfte sadece bi başlangıç ya da ara sıcak olabilir...İftarda ana yemek olarak cacıkla yiyemezdim şahsen...Boşuna uğraşmışsın zaten takdir de görmüyorsan
Adana da fılan ıclı köfte ana yemek kültür meselesi. Bız yemege gıtmıstık corba ıctık haslama ıclı kofte bende dıyorım kı az yeyım yemege yer kalsın kadın hasladı hasladı önümğze koydu bızde sasırmıstıkama adetlerı böyle başka bısey yapmazlarmıs
evet haşlama köfte ana yemek oluyor .Adana da fılan ıclı köfte ana yemek kültür meselesi. Bız yemege gıtmıstık corba ıctık haslama ıclı kofte bende dıyorım kı az yeyım yemege yer kalsın kadın hasladı hasladı önümğze koydu bızde sasırmıstıkama adetlerı böyle başka bısey yapmazlarmıs
Aynı sıkıntı bende de var. Yaşamayan bilmez bunu. Ama benimki koca değil kaynanaiyi akşamlar ,öfkeliyim sinirliyim şu an.
olay şu,eşim oruc tutuyor ama çalişmiyor virüs yüzünden bütün gün evde,ben tutmuyorum ve çalişiyorum .
Bugün evdeydim uzun zamandir içli köfte yapmiyordum ,iftara hazirlayim dedim .Övünmek için yazmiyorum sirf ne kadar uğraştiğimi bellirtmek icin .
"hihi olmuş".
Bu adam gercekten çok nankör ,evde yemek secme gibi durum var ,çocuklarda seciyor onun yüzünden .
kapiyi carpip ciktim ,yoksa çocuklar beni kötü biliyor cünkü bağrip çağirmak zorunda kaliyorum, o da sanki eşek duvara bakar gibi biyik altindan gülüyor.
zikkimin dibini yesin...
aferin gercekten eline sağlikYeni evli idik daha bir ay bile dolmamıştı. Yemek yapmayı bilmiyorum o zamanlar netten baka baka yapıyorum. Biber dolması yaptım ama nasıl uğraştım. Eşim geldi baktı tabağa daha tatmadan ben biber dolması yemem ki makarna mı yapsan dedi. Bir indirdim sofrayı aşağı tabak çanak ne varsa bi kaç hareketine de kızmıştım gerçi öncesinden de neyse o gün bu gündür abartmıyorum sofraya otururken yerken kalkarken en az üç defa eline sağlık der her sofrada
Az kaldı ben de indiricem bi masa gibi. Aklıma mukayyet olamıyorum bazenYeni evli idik daha bir ay bile dolmamıştı. Yemek yapmayı bilmiyorum o zamanlar netten baka baka yapıyorum. Biber dolması yaptım ama nasıl uğraştım. Eşim geldi baktı tabağa daha tatmadan ben biber dolması yemem ki makarna mı yapsan dedi. Bir indirdim sofrayı aşağı tabak çanak ne varsa bi kaç hareketine de kızmıştım gerçi öncesinden de neyse o gün bu gündür abartmıyorum sofraya otururken yerken kalkarken en az üç defa eline sağlık der her sofrada
Bugün Makarna ya bi SOS yaptim berbatti tuzlu falan zavalli kocis uc kasik sonra dayanamicam daha fazla dedi biraktiiyi akşamlar ,öfkeliyim sinirliyim şu an.
"hihi olmuş".
zikkimin dibini yesin...
Ayyy tam tabagi kafasina a dokmelikumursamaz ,böğüm böğüm bakar
cok soğuk kanli biri
Evet çok abartmis ben hem calisacam hemde boyle bir kocam olacak icli kofte Hayatta ugrasamam Makarna Üstü kiyma li SOS Üstü yogurt alin yalanci Manti yiyiverin gariiiBence abartmışsınız. Eşinizi tanırsınız madem eline sağlık deme huyu yok, her şeye kulp buluyor sormayın nasıl olmuş diye. Evet eline sağlık denmeli elbette güzel de olsa kötü de olsa ama eleştiriye açık değilseniz neden soruyorsunuz? Yemek seçen insan çok zor Allah kolaylık versin. Artık doldunuz anlıyorum ama eşiniz böyle bir adam kendiniz ve çocuklarınız için yapın ne yapıyorsunuz. Eşinizden takdir veya övgü beklemeyin
Makarna sosu onemlidir ama:))Bugün Makarna ya bi SOS yaptim berbatti tuzlu falan zavalli kocis uc kasik sonra dayanamicam daha fazla dedi biraktibende zaten diyetteyim yulaf la besleniyom at misali krize girdim ahahahah ne var
Esin en azindan emege saygidan bir eline saglik demeliydide Emannn al birini vur otekine araba da az once soylendi askim bir sure yemek yapmasanmiki sankikac saat gecti herif hala biraktigim yerdeymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?