• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziyaret rededildi

TaylanveBen35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2018
89
23
38
42
Kafama taktığım yeni olay.

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
Korona olduğu için evde misafir ağırlamak istemiyorlardır belki.
Gitseydiniz yanınızda götürürdünüz ama gitmediğinize göre çayı yollamanıza gerek yok, kimseye de bir şey demeyin insanların acısı var alınganlıkla uğraşacak halde olduklarını sanmıyorum.

Korona olduğu için evde misafir ağırlamak istemiyorlardır belki.
Gitseydiniz yanınızda götürürdünüz ama gitmediğinize göre çayı yollamanıza gerek yok, kimseye de bir şey demeyin insanların acısı var alınganlıkla uğraşacak halde olduklarını sanmıyorum.

Hayir çok gelen giden var dedi. Sanki size gerek yok dercesine

Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
Çok kötü olunacak ne var bunda? Pes yani.. İnsanların cenazesi, yası var! Yerinizde olsam denileni yapar, rahat bırakırdım insanları..

İnsan çalıştığı yerin patronun abisi öldü diye neden baş sağlığına evine gitmek isterki 🙄 kabul edilmemeniz çok normal eve. Neden bunu icerledinizki

Israrla bir şeyler yapmaya çalışmaz, iş yerine geldiklerinde baş sağlığı diler geçerdim. Korona henüz bitmediği için böyle ziyaretler uygun değil zaten

Yanlış anlamadıysam vefat eden kişiyle mi yakındınız? Kardeşiyle değil yani muhatap olduğunuz kişiyle değil?

yani hepsini bir kenara bırakalım, bunun patronluk taslamakla alakası yok bence. Ev özel bir alan sonuçta, ailesiyle yas tutmak istiyor olabilirler, veya aile ve yakın çevreyle.

tamam münasebetiniz olmuş zamanında ama sonuçta siz o şirkette bir çalışansınız, aile veya dost meclisine girmiyorsunuz.

bundan dolayı bu kadar yıkılacak bir şey yok bence. 😊

Çay muhabbetini de tam anlamadım ama şirkette verirsiniz. Başkasını arayıp çay vermeye gerek yok.

başınız sağ olsun 🌺

Hayir çok gelen giden var dedi. Sanki size gerek yok dercesine
Yanlış anlamayın ama siz çalışansınız, arkadaşları ya da akrabaları değilsiniz.
Yani onlara göre size gerek olmayabilir.
Ya da “zaten çok gelen giden var, korona da var” anlamında da demiş olabilir.
Alınganlık yapmanız yersiz kusura bakmayın.

Abisi çünkü çok değer verdiğim patronumdu
Tamam olabilir ama bu sizin evlerine gitmenizi gerektirmez ki. Hiç gittinizmi daha önce evlerine sürekli gidip gelirmiydiniz ailece bir samimiyetiniz varmiydi. Ben bir kayıptan sonra insanları basın sağolsun demek için evlerine kadar gitmesini doğru bulan biri değilim zaten. Şahsen ben bana gelinsin istemem hele hiç tanimayip samimiyetim yoksa hiç istemem

Tamam olabilir ama bu sizin evlerine gitmenizi gerektirmez ki. Hiç gittinizmi daha önce evlerine sürekli gidip gelirmiydiniz ailece bir samimiyetiniz varmiydi. Ben bir kayıptan sonra insanları basın sağolsun demek için evlerine kadar gitmesini doğru bulan biri değilim zaten. Şahsen ben bana gelinsin istemem hele hiç tanimayip samimiyetim yoksa hiç istemem

Burası gurbet diye kendimi belki daha çok kaptırdım. Açıkçası ayağım gitmiyorda o hüzünlü insanları çaresiz seyretmek ama yüz yüze baktığımız için gideyim dedim. Neyse bende gitmeyi veririm

Burası gurbet diye kendimi belki daha çok kaptırdım. Açıkçası ayağım gitmiyorda o hüzünlü insanları çaresiz seyretmek ama yüz yüze baktığımız için gideyim dedim. Neyse bende gitmeyi veririm
Çok ince düşünmüşsünüz, vefalısınız bu takdir edilesi.
Fakat öyle bir dönemdeyiz ki, insanlar üç kişiyle gömülüp gidiyorlar koca dünyadan.
Siz üzülmeyin, pandemi olduğu için kalabalık olsun istemiyorlardır evleri. Sizin içinde riskli, kim bilir kimler girdi çıktı eve Allah korusun covid kapabilirdiniz gitseydiniz

Takılmayın bu kadar. Hem karşı kişide hiç kırıcı bir konuşma yapmamış yaşına rağmen. Acılarını anlayın. İnanın müsait değillerdir insan karşılayacak durumda değillerdir.anlamak lazim😊

Böyle resmi ilişkilerde eğer ki taziyeye gidilmek isteniyorsa, cenaze namazına gidilir, orada vefat edenin yakınlarına denilecek denilir, varsa inancınız bir dua eder, çeker gelirsiniz.

İş ilişkisi dışında hayatınızda yer edinmemiş kimselerin evine böyle bir sebeple gitmek zaten uygun değil, üzerine pandemi var.
Dediğim gibi keşke cenazeye izin alıp gitseydiniz, telefonla baş sağlığı dilemek bile yeter de artar.

Böyle resmi ilişkilerde eğer ki taziyeye gidilmek isteniyorsa, cenaze namazına gidilir, orada vefat edenin yakınlarına denilecek denilir, varsa inancınız bir dua eder, çeker gelirsiniz.

İş ilişkisi dışında hayatınızda yer edinmemiş kimselerin evine böyle bir sebeple gitmek zaten uygun değil, üzerine pandemi var.
Dediğim gibi keşke cenazeye izin alıp gitseydiniz, telefonla baş sağlığı dilemek bile yeter de artar.

Tabiki haklısınız. Dediğim gibi burada çok türk yok o yüzden üstüme vazife bildim belki. Zaten duyar duymaz iki gün sonra kendisini aradım ve görünce de başsağlığı verdim. 13 gün sonra cenaze toprağa verilecek gidicem.

Back
X