- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.026
- 158
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
en son doktoru tembihleyeceğimK.v de söylemeden
dr kesinlikle yabancı kimse ile görüşmeyeceksin dedi..belli bi süre icin
diye soyleyenilirsin..
İlla ki duyacaklar hadi 1 gün 2 gün demesek
Ne güzel yazmış umarım ben yazınca da işe yarar çok teşekkür ederin sağolunVallahi bu konuda hiç cekinmene gerek yok.
Bizim bir tanıdık doğumdan hemen sonra WhatsApp durumuna bebegimizin sağlığı için ev ziyareti yapılmasıni uygun görmüyoruz diye yazmıştı kimse de gitmedi.
Alınan da alinsin, bebeğinizden önemli değil ..
Hayırla, sağlıkla alın kucağınıza inşaAllah
gören de görmedik aa haberimiz yoktu demesin deWhatsap durumundan herkes gorebilir mi bilmiyorum, ben mesela hic bakmam oraya ne oluyor ne bitiyor. Ama facebook ya da instagraminiz varsa ve orda eklilerse bence ordan bir paylasim yapabilirsiniz, daha dikkat cekici olur. Bence de en dogru sey su surecte bebegin yanina hicbir yabancinin gelmemesi. Benim kuzenim dogum yaptiginda bile hemen gitmedik, ki virus vs de yok o zamanlar. kiz logusa bi toparlansin kalabalik yapmayalim dedik. Bazi insanlar cok anlayissiz gercekten.
Guzel fikir dr.ile cözebilirsinen son doktoru tembihleyeceğim
Akrabalık denen olgudan nefret ediyorumkv tembihleyin kimseye demesin.
duyan arar arayana da virüs nedeniyle doktor yasakladı kimseyi kabul edemiyoruz deyin.
Bizim bı komşunun çocukları astım hastasıydı. Hani şu kapalı alanlarda burada sigara içmek yasaktır tabelası varya. Onu evlerinin daire kapısına takmıştı adam. Herkes çok kınadı ne ayıp gelme der gibi falan. Ama şimdi çok iyi anliyorm. Alınan alınsın. Kimse onun evine gidip sigara icemedi. Teklif dahi edemedi. Bazen biraz sert yada kırıcı görünmek daha iyidir. Çünkü siz onların kalbi kirilmasin diye düşünürsünüz. Ama bebeğe bişey olsa ah vah tuh deyip sırtını dönerler. Aman bize bişey olmasin diye.Onlarda haber verme kültürü yok yani gelenler hep k valideme geliyordu normal zamanda şimdi bana gelecekleri(!) için haber verirler mi bilemiyorum hiç
30 ekimde doğumum var inşallah malum pandemi dönemi misafir kabul etmeyeceğim kayınvalidemlerle sürekli görüşüyoruz zaten bir de annem gelecek yanımda kalmaya.Övmek için demiyorum ama benim tarafımda anlayışsız insan sayısı 5 ise eşimin sülalesinin 50 si anlayışsız koloni halinde gezmeyi severler bık bık bık içiçeler.Eşime ve ailesine ailelerimiz dışında kimse bebek görmesi için evime gelmemeli dedim açıkçası kayınvalidem dışında kimse bana arka çıkmadı o da covid korkusundan depresyona girmişti bir ara ondan o kadar anlayışlı ve hak verdi.Diğerleri gelene gelme denmez ayıp vs. dedi.K validem de en kötü ihtimal gelseler bile maskesiz eve giremezler bebeğe yaklaşamazlar dedi ama biliyorum ki onlar yaklaşır.Ben öbür odaya gidemem ev sobalıBen de doğumdan sonra eve çıkınca kimseye demeden direkt durum paylaşmayı düşünüyorum mesela ne yazılabilir kırıcı olmadan ?
İnsanımızda o kültür yok ki anacım yok yanikayınvalidem sessiz biri öyle kimseye diyemez benim düşünceme destek vermekle yetinir sadece biraz silik bir tip asla açamaz ağzını ne yaparsam ben yapacağım kimseyi takmayıp durum paylaşacağım
Zaten şu doğum yapar yapmaz ziyarete gelenleri hiç anlamıyorum yaa bi bekleyin 40 gün anne de bebek de topatlansin. Şimdi üstüne bir de korona var. Bence paylaşın yapın arayıp gelmek isteyenlere de henüz kendimi toparlayamadim zaten korona da var iyi dilekleriniz için teşekkür ederim dersin.30 ekimde doğumum var inşallah malum pandemi dönemi misafir kabul etmeyeceğim kayınvalidemlerle sürekli görüşüyoruz zaten bir de annem gelecek yanımda kalmaya.Övmek için demiyorum ama benim tarafımda anlayışsız insan sayısı 5 ise eşimin sülalesinin 50 si anlayışsız koloni halinde gezmeyi severler bık bık bık içiçeler.Eşime ve ailesine ailelerimiz dışında kimse bebek görmesi için evime gelmemeli dedim açıkçası kayınvalidem dışında kimse bana arka çıkmadı o da covid korkusundan depresyona girmişti bir ara ondan o kadar anlayışlı ve hak verdi.Diğerleri gelene gelme denmez ayıp vs. dedi.K validem de en kötü ihtimal gelseler bile maskesiz eve giremezler bebeğe yaklaşamazlar dedi ama biliyorum ki onlar yaklaşır.Ben öbür odaya gidemem ev sobalıBen de doğumdan sonra eve çıkınca kimseye demeden direkt durum paylaşmayı düşünüyorum mesela ne yazılabilir kırıcı olmadan ?
Vallahi bana da en mantıklı bu geldi:) başka türlü anlamazlarhastahanede kovid oldum karantinadayım o yüzden bebek görme durumlarını bir süre ertelemek zorundayım. yaz bakalım kaç yiğit gelecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?