- 13 Ağustos 2022
- 8.794
- 4.458
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Alışverişte kusmedik sadece başkası yüzünden tartıştık sonra kv bana demedigini bırakmadı yeğenini savundu bana 3 tane kızımız var laf soyletmeyiz diye bende esimle kavga ettimIlk alisverise gittiginiz zaman ki kavgadanizda da konusmamistiniz esinizle. Bu sefer kesin olun ayriliga da hazirlayin kendinizi. Degisim gormezseniz ayrilin.
Yaşadıkları ilçe turistik küçük bir yer hani heryer 10 15 dakika yürüme mesafesindeDaha fena hergun ya sizin gitmenizi ya da size gelmek ister.
Bugüne kadar kv ye saygısızlık etmemek adına cevap vermedim. Hep o konuştu ben dinledim. Eşim diyorki anneme rahatsız oldugun şeyleri söyle diyordu önceden. Bana ben aracı oluyum annem seni kötü bilmesin diyordu. Fakat kendisi işin işinden çıkamıyor. Afedersiniz eşimin annesi ama çok arsız konuşmalari var.Bana ilk başta itiraz etmiyordu.Beni arıyor konuşurken kulağına ablası kv nin birşeyler fısıldıyor yani baskalarindan akıl alarak hareket ediyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor.Aramızda 600 650 km var nisanliyiz resmi nikahimiz oldu. Eşimi istediği olmazsa düğüne gelmem gibi cümlelerle tehdit ediyor. Benim annem vefat etti teyzemi düşman belledi ki sadece bir iki kez konuştular. Ben bu kadınla nasıl kendimi ezdirmeden saygısız olmadan konuşabilirim. Eşimde bende bıktık. Birde şu var kız tarafı biziz şunu almanız gerekiyor ; bana gelince kiralicaz o kadar sinirime gidiyorki oğluna kıyafet istiyor bana birşeyi kiralamaya çok görüyor.
Hatirliyorum konunuzu o zamanda yorum yapmistim size. Sizde yorumlarinizda esinizle konusmadiginizi soylemistiniz ona binaen soyledim ben.Alışverişte kusmedik sadece başkası yüzünden tartıştık sonra kv bana demedigini bırakmadı yeğenini savundu bana 3 tane kızımız var laf soyletmeyiz diye bende esimle kavga ettim
Bende bundan sonra böyle yapicam.Ayy üzmeyin kendinizi söyleyin lafınızı geçin.Ben öyle yapıyorum valla.Kimsenin şımarıklıģını çekemem.Çekmeyin sizde
Yani boş verin.Çalışıyor musunuzBende bundan sonra böyle yapicam.
İşi bırakmak için resmi nikah yaptimYani boş verin.Çalışıyor musunuz
Yani bir mesleğiniz varsa çalışıyorsanız süper.Kendi paranızı kazanın.Onlar da size saygı duymayı öğrenecek.Görevlerini yapacaklar.Düğün konusunda da sizi üzmeye hakları yok izin vermeyin her sey usule uygun olsun.İşi bırakmak için resmi nikah yaptim
Şimdi siz söyleyin erkek tarafının talebi bitmiyor ben ufak birşey dediğimde tek maaş ile yapıyorumYani bir mesleğiniz varsa çalışıyorsanız süper.Kendi paranızı kazanın.Onlar da size saygı duymayı öğrenecek.Görevlerini yapacaklar.Düğün konusunda da sizi üzmeye hakları yok izin vermeyin her sey usule uygun olsun.
Yani bir mesleğiniz varsa çalışıyorsanız süper.Kendi paranızı kazanın.Onlar da size saygı duymayı öğrenecek.Görevlerini yapacaklar.Düğün konusunda da sizi üzmeye hakları yok izin vermeyin her sey usule
Şimdi siz söyleyin erkek tarafının talebi bitmiyor ben ufak birşey dediğimde tek maaş ile
Ne istiyorlar mesela neyi beğenmiyorlarŞimdi siz söyleyin erkek tarafının talebi bitmiyor ben ufak birşey dediğimde tek maaş ile yapıyorum
AnladımHatirliyorum konunuzu o zamanda yorum yapmistim size. Sizde yorumlarinizda esinizle konusmadiginizi soylemistiniz ona binaen soyledim ben.
Boyle insanlarla hicbir zaman duzgun gecinemezsiniz. Alttan almaya kalkarsaniz uzerinizde tepinirler. Tum hayatinizi size zindan ederler. Boyleleriyle bas etmenin formulu su: bir kez cok okkali bir kavga edeceksin. Agzina geleni soyle. Kvnin anasina kufret. Oldurmekle falan da tehdit edebilirsin. Sonrasinda pisirik gibi korkup kacacaklar. Seni rahat birakacaklar.Bugüne kadar kv ye saygısızlık etmemek adına cevap vermedim. Hep o konuştu ben dinledim. Eşim diyorki anneme rahatsız oldugun şeyleri söyle diyordu önceden. Bana ben aracı oluyum annem seni kötü bilmesin diyordu. Fakat kendisi işin işinden çıkamıyor. Afedersiniz eşimin annesi ama çok arsız konuşmalari var.Bana ilk başta itiraz etmiyordu.Beni arıyor konuşurken kulağına ablası kv nin birşeyler fısıldıyor yani baskalarindan akıl alarak hareket ediyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor.Aramızda 600 650 km var nisanliyiz resmi nikahimiz oldu. Eşimi istediği olmazsa düğüne gelmem gibi cümlelerle tehdit ediyor. Benim annem vefat etti teyzemi düşman belledi ki sadece bir iki kez konuştular. Ben bu kadınla nasıl kendimi ezdirmeden saygısız olmadan konuşabilirim. Eşimde bende bıktık. Birde şu var kız tarafı biziz şunu almanız gerekiyor ; bana gelince kiralicaz o kadar sinirime gidiyorki oğluna kıyafet istiyor bana birşeyi kiralamaya çok görüyor.
Insanı o raddeye getirir dimi böyleleri...Çok acı ama gerçek.Boyle insanlarla hicbir zaman duzgun gecinemezsiniz. Alttan almaya kalkarsaniz uzerinizde tepinirler. Tum hayatinizi size zindan ederler. Boyleleriyle bas etmenin formulu su: bir kez cok okkali bir kavga edeceksin. Agzina geleni soyle. Kvnin anasina kufret. Oldurmekle falan da tehdit edebilirsin. Sonrasinda pisirik gibi korkup kacacaklar. Seni rahat birakacaklar.
ikimizin de ortak çıkarı şu oluyor, aile evliliklerde çok önemli kadın erkek çok farketmiyor. çok varyasyon vardır bunlarla ilgili .Bu bakış açısı da çok güzel, bu düşünce benim düşüncemi döver. Sanırım benim düşüncemde yaşanılan ortamdan kurtulma çabası varken, sizinkinide konfor alanını devam ettirme çabası var.
Ama burada da çok büyük bir sorun çıkıyor, dediğiniz gibi kadın nahifse eziliyor, anne otoritesi oğlu eliyle devam ediyor, ama kadın arsızsa bu defa kv. ile otorite yarışına giriyor, erkek bu aşamada ya kenara çekilip kadınları saç saça baş başa bırakıyor, elini eteğini çekiyor, ya da boşanmaya gidiyor iş, yoksa rahatı kaçacak, yine kadın yıpranıyor.
Bazı baba figürleri vardır, sindirilmiş, sessiz sakin, erkek yine dönüyor dolaşıyor babaya benziyor ya da eşine karşı çirkinleşip anasıyla devam ediyor. O zincir çok nadir kırılıyor, çünkü öyle yaşamış öyle öğrenmiş. Anasına bak kızını al diye bir söz vardır, babasına bak oğlunu al diyebiliriz. Baba sindirilmişse oğul da ne kadar direnirse dirensin ya anne ya eş tarafından sindirilecek. Baba otoriter ise bu döngü nahif gelin ya da arsız gelin olarak, farklı senaryolarla yine aynı sonuca bağlanır düşüncesindeyim.
Yani işin özü evlenmeden önce biraz gözlemleyip çıkarımda bulunmak lazım, anneyle baba ilişkisi nasıl, baba figürü anne ile oğul ilişkisini nasıl etkilemiş. Çıkarım sonucunda göze batan bir şey varsa, kadının da mizacı dahilinde farkı senaryolarla aynı sonuca bağlanır diye düşünüyorum.
Eşimden vazgeçme aşamasındayımKontrolu ele alin o zaman sakin kalmayin artik bakalim siz uste cikincada size susacak mi esiniz. Ben bu evliligin cok uzun surcegini dusunmuyorum acikcasi. Siz yinede ugrasmak istiyorsaniz ugrasin umarim uzulmezsiniz bu isin sonunda. Kesinlikle hemen cocuk yapmayin bari.
En son yapacağım şey ama ben sabrederim sabrederim birden patlarimInsanı o raddeye getirir dimi böyleleri...Çok acı ama gerçek.
Esas olan resmi nikahtir. Kimliginize evli yazilmasi icin dugun sarti aranmıyor.İmam nikahı ve düğün yok ya o yüzden tam evli sayılmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?