- 16 Temmuz 2023
- 6.178
- 16.895
- 178
- Konu Sahibi life without anxiety
-
Evet ona da söyledim " markete arkadaşınla gitmek istiyorsan en azından önce bana, bize haber ver , arkadaşlarınla gitmene değil bunu bizden habersiz yapmana kızıyorum senin için çok endişeleniyorum sana zarar gelmesini asla istemem" dedim. Bu akıllı saat fikri çok iyi. Bunu önce annesine mi danışsam acaba?Koluna bir akıllı saat takıp, gidebileceği sınırları biraz genişletseniz olmaz mı peki? Markete gitmesi her durumda yasak, sadece sizinle gidebilir ama o arkadaşlarıyla gitmek istiyor. Gizlice yapmaya devam edecektir bu şekilde. Bize haber verme koşulu ile şu arkadaşlarınla şuradaki markete gidebilirsin gibi bir esneklik sağlanabilir belki.
Abim kızını çok sever onunla birlikte hep beraber lunaparka oyun yerlerine, avmye gideriz bazen. Geçenlerde abim bizi götürdü çarpışan arabalara bindik oynadık. Abim hiçbir zaman yeğenime şiddet uygulamadı, uygulasa karşında beni bulurdu. Ama abimin ona bu sefer bağırıp kızacağını düşündüğü için "babamdan korkuyorum lütfen söyleme bu sefer , bir daha yapmicam" dedi banaÇok normal değil mi hepimiz çocuk olduk niye bu kadar korkuyor babadan dayak mı var evde
Baba korkusu olması da kötü mü iyi mi bilemedim zaten anneyle yaşamıyor Baba kızar yerine babam bu sorunu halleder dese daha iyi 9 10 yaşında kuzenlerim var gayet giderler bir yerlere mesela biri spora gidiyor spor çıkışı gidip bir yerde oturuyo ama kredi kartından harcar airtag akıllı saat kullanır ailesi takip eder alt tarafı parkta oturup cips yemiş bu kadar basit şeyde bile bu tepkiyi alırsa daha çok şey saklarAbim kızını çok sever onunla birlikte hep beraber lunaparka oyun yerlerine, avmye gideriz bazen. Geçenlerde abim bizi götürdü çarpışan arabalara bindik oynadık. Abim hiçbir zaman yeğenime şiddet uygulamadı, uygulasa karşında beni bulurdu. Ama abimin ona bu sefer bağırıp kızacağını düşündüğü için "babamdan korkuyorum lütfen söyleme bu sefer , bir daha yapmicam" dedi bana
Bunu yazmaya gelmiştim. Böyle yapın ki size karşı dürüst olmaya ve size güvenmeye devam etsin. Size de yalan söylemeye başlarsa durduramazsınız.Abinize söyleyin ama yeğeninizin bundan haberi olmasın
Ah yengenc ah... Bunların hepsini çok önceden düşündüm kurdum kafamda defalarca hem de. Bu kızın ergenliği nasıl olacak, zor geçecek gibi görünüyor diye düşündüm hep. Evet bu evde ben de dahil kimse normal değil, hepsi ruh hastası. Annem sinirli agresif her şeyi eleştiren biri. Babam da varla yok gibi. Yeğenimin yetişkin olup yanlış erkeklere kapılmasını istemiyorum. Keşke en başından annesiyle ayrı eve çıksaydı... Yeğenim evde en çok öncelikle bana ve babasına güvenir. Onun güvenini yitirmek istemiyorum.bana normal geldi
annesiz bir kiz (aslinda daha kötüsü annesi oldugu halde onu yanina almayan bir kiz) , evde saglikli psikolojide neredeyse kimse yok, hep soylenen mutemadiyen hasta, dilinden elestiri dusmeyen gicik babaanne, hayirsiz sacma sapan asabi bir dede, cocuga bakmaya erinip zirt pirt bebegiyle gelen yenge ve onun ağlayan bebegi
siz asil ergenliginden korkun bu çocuğun çünkü bu cocukluktan cikan birisinin yanlis insanlara baglanmasi - ona onem veridgini zannettigi insanlar icin kendini feda edecek seyler yapmasi cok olasi, beklenebilir seyler .
bence sen abine söyle ama senden duyduğunu soylemesin.
çocuğa bir terbiye verilecekse de onu vermesi gereken babasi. olabildigince azaltmaya calis o cocuga karsi sorumluluklarıni
yoksa yillar icinde onun her yanlis karari senden bilinecek ve sen de cok yipranacaksin
İlkokulda çalıştığım için biliyorum. Günümüzde kimi çocuk 10 yaşında ergenliğe giriyor veya ergen gibi davranıyor. O yüzden konudaki kızın davranışı bana pek anormal gelmedi, başkasının aklına uyduğu da belli , ki öyle de olmuş.9 buçuk yaşında kızım var. Okuldan gizlice çıkacak oraya buraya gidecek yalan söyleyecek.. aklım almadı o kadar uzak ki şuan . Yaşından öte hareketler bunlar. Abinize söyleyin ama onun haberi olmasın. Ayrıca psikolojik destek alması da iyi olur gibi. Anne baba ayrılığından etkilenmiş olabilir. Bu yaşta bu şekilde davranması normal gelmedi bana.
senin de isin zor yeğeninin de isi zorAh yengenc ah... Bunların hepsini çok önceden düşündüm kurdum kafamda defalarca hem de. Bu kızın ergenliği nasıl olacak, zor geçecek gibi görünüyor diye düşündüm hep. Evet bu evde ben de dahil kimse normal değil, hepsi ruh hastası. Annem sinirli agresif her şeyi eleştiren biri. Babam da varla yok gibi. Yeğenimin yetişkin olup yanlış erkeklere kapılmasını istemiyorum. Keşke en başından annesiyle ayrı eve çıksaydı... Yeğenim evde en çok öncelikle bana ve babasına güvenir. Onun güvenini yitirmek istemiyorum.
Ben de ilkokulda 13 senelik öğretmenim. Normal değil. Çok erken. Çocuk daha 9 bile değil.İlkokulda çalıştığım için biliyorum. Günümüzde kimi çocuk 10 yaşında ergenliğe giriyor veya ergen gibi davranıyor. O yüzden konudaki kızın davranışı bana pek anormal gelmedi, başkasının aklına uyduğu da belli , ki öyle de olmuş.
Yani yaptığı şey yanlış ama tam da yaşına göre davranmış, demek istediğim o. Ee tabii şimdiden tedbir almak lazım ki kız başka büyük şeyleri de saklamasın, devir aşırı kötü.
Kursa abim onu götürüyor arabayla. Bu 2. Sefer yaşandı. Akıllı saat olayını uygulamak daha iyi olacak gibi görünüyor. Hem aklımız onda kalmaz, nerde olduğunu biliriz, hem de gizlice bir şeyler yapmaktan vazgeçer. Markete gitmesine değil de habersiz gitmesine kızar abim. Ona sorumluluk da veriyorum bazen heves ediyor. Mesela almak istediğin ürünü marketten seç ve bu parayı al, kasiyere sen ver diyorum. Bazı şeyleri kendi başına yapmak, öğrenmek istiyor. Bu merakının olması, öğrenmek istemesi çok güzel bir şey. Ama kendisini tehlikeye sokmadan bizim de haberimiz varken bir yere gitmesi daha güvenli olur.senin de isin zor yeğeninin de isi zor
ama o senin çocuğun değil
ne yapilacaksa anne babasi yapmali
bebim bildigim 9 yasinda bir cocuk kendi kendine biryerlere kursa falan gidemez. yegenim de 8 yasinda heryere anne/babasj götürür anne babasi oradan alir eve getirir. kucuk yaslar kendi basina kursa gitmek icin.
madem kendi basina kursa gonderiyorsunuz o kadar büyüdüğünü düşünüyorsunuz arkadasiyla on dk mesafedeki markete de gidebilir o zaman
yanj kursa kadar / kurs yolunda/ kurs dönüşünde hersey guvende de on dk oteye markete gidince mi trafik kazasi gecirir ya da biri kacirir diye endiseleniyorsujuz?
mantiksiz degil mi? bu olaylar kursa giderken de yasanabilir
bu sekilde kaygılarınız varsa o yasta bir çocuğun serbest dolasmamasi lazim. Serbest dolasiyorsa on dk otedeki marketin bu kadar memleket meselesi olmamasi lazim.
bence bir saat alin hem konumu acik olsun hem de arkadaslari markete vs cagirirsa saatle arar sizden izin alir, gizli sakli is yapmamış olur
abin götürüyor peki kim aliyor?Kursa abim onu götürüyor arabayla. Bu 2. Sefer yaşandı. Akıllı saat olayını uygulamak daha iyi olacak gibi görünüyor. Hem aklımız onda kalmaz, nerde olduğunu biliriz, hem de gizlice bir şeyler yapmaktan vazgeçer. Markete gitmesine değil de habersiz gitmesine kızar abim. Ona sorumluluk da veriyorum bazen heves ediyor. Mesela almak istediğin ürünü marketten seç ve bu parayı al, kasiyere sen ver diyorum. Bazı şeyleri kendi başına yapmak, öğrenmek istiyor. Bu merakının olması, öğrenmek istemesi çok güzel bir şey. Ama kendisini tehlikeye sokmadan bizim de haberimiz varken bir yere gitmesi daha güvenli olur.
Babası konuşsa daha iyi olur. İletişimleri yok mu?Evet ona da söyledim " markete arkadaşınla gitmek istiyorsan en azından önce bana, bize haber ver , arkadaşlarınla gitmene değil bunu bizden habersiz yapmana kızıyorum senin için çok endişeleniyorum sana zarar gelmesini asla istemem" dedim. Bu akıllı saat fikri çok iyi. Bunu önce annesine mi danışsam acaba?
Normalde çıkışta onu ben alıyordum. Ben 3 kursa birden gidince evdekilerin düzeni de değişti. Onu babam alıyor abim işteyken. Kurs öğretmeniyle de konuşucam " molalarda çocukların kurs yerinden kaçamak yapmaları" konusunda. Daha dikkatli olunmalı ve çıkış saatinde gerekirse yanlarında bekleyip bize haber vermesini rica edicem. Öğretmenin bir suçu yok bence. Yeğenim kendisi banaabin götürüyor peki kim aliyor?
Hayır iletişimleri yok. Sadece annesi kızını almaya geldiğinde beni arar bana ulaşamazsa abimi arıyor. Onun dışında iletişim yok.Babası konuşsa daha iyi olur. İletişimleri yok mu?
Evet ben onun ebeveyni annesi değil sadece halasıyım bunun farkındayım. Kendimi bu konuda geri çektim biraz. Bir durum olduğunda babana ya da annene söyleyebilirsin diyorum.bunu yapmamanız gerektiğinin farkında mısınız?
Bu arada ev ahalisiHayır iletişimleri yok. Sadece annesi kızını almaya geldiğinde beni arar bana ulaşamazsa abimi arıyor. Onun dışında iletişim yok.
Şimdiye kadar yeğenim konusunda kimse beni suçlamadı. Hatta annesi de "sen olmasan içim rahat etmezdi, kızım seni çok seviyor, sen de onu seviyorsun biliyorum , onda çok emeğin var" demişti. Abim de arada bir "hakkın ödenmez kardeşim, ben evde yokken eğer kızım senden bir konuda izin alırsa benim yerime sen cevap verebilirsin" diyor bana. Ama bu hep böyle sürmez. Bir gün olaylar ters tepip kabak başıma patlayabilir. " Bu kız senin yüzünden böyle oldu " diyebilirler bana belki.Şimdi bana kızacaklar olacaktır ama anası babası sağken ebeveynlik sorumluluğu almayın derim ben. Çünkü bu ağır bir sorumluluk, bir şey olur falan vicdanen kötü hissedersiniz. Hem de anası babası sonra sizden bilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?