zor durumdayım

derdime derman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
1.271
841
123
merhaba, konunun yeri burası mı bilmiyorum ama gerçekten bana dert..
babamı kaybettim. yakın zamanda.
babamın bir motorsikleti vardı. ruhsatlı. sıfırı 5000 lira falan. çok bir şey değil.
ruhsatlı fakat 5 yıldır yani aldığından beri mtv ödememiş, muayene hiç yok. bunlar öldükten sonra çıktı 1000 tl ye yakın mtv borcu. ve en kısa zamanda ödenmesi lazım.
satın diyen olacaktır, muayenesi olmadığından satışa engel diye biliyorum. muayene yaptırmaya kalksam 5 senedir muayene olmamış kim bilir ne masrafları çıkıcak. zaten satacağım 2000 lira bir şey.
ruhsatsız olsa 2.elciye falan satılır dediler ama ruhsat var.
kızlar zor durumdayım, bu konularda bilgisi olan var mı ? paraya da çok sıkışığım, düğün var, masraflar var.
yardımınızı bekliyorum.

Bi bilgim yok ama muayenenin satışa engel olduğunu sanmıyorum. Sadece muayenesiz kullanıldığı için ceza ödeyebilirsiniz.
Başınız sağolsun.

vergi borcu varsa da satamazsınız zaten.

vergi dairesini arayıp sorabilirsiniz. bildiğim kadarıyla mirasçılar ölen kişinin vergi borcundan dolayı sorumlu oluyolar.

vergi borcu varsa da satamazsınız zaten.

vergi dairesini arayıp sorabilirsiniz. bildiğim kadarıyla mirasçılar ölen kişinin vergi borcundan dolayı sorumlu oluyolar.
biliyorum borcundan dolayı satılmayacak. zaten bu borcu ödemek için satış için biriyle anlaşıp vergi borcunu alıcıya ödetmek istiyorum, satacağım paradan düşeceğim ödenen kısmı.

Ilani ayni buraya yazdiginiz sekilde vereceksiniz, 2000 tlye satiliyorsa siz 750 TL ye vereceksiniz, alan kisi tum muayenelerini falan yaptiracak, sonra ruhsat devrini yapacaksiniz.

Başınız sağolsun.
Vergi borcu yüzünden motorun üstünde haciz olabilir.
Önce haciz var mı onu araştırın.

Öncelikle başınız saolsun
Muayene borcu olması satışına engel.degil satarken bu masrafları düşerek satmanız mümkün

Back
X