Zor gunlerim:(

Ylzumutcm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
531
391
23
Hamileyim.. doğumuma günler kaldi.. ama esim bunalımda.. sorumluluklar hayat iş yoğunluğu derken bi de hamileliğin problemli gecti hastanenelerdir yattim derken bunalıma girdi yalnız kalmak istediğini cok bunaldığını söyliyor.. bu durumda anlayis mi göstermeliyim yoksa kırılmalı miyim en zor zamanlarımda beni yalnız bıraktığı icin..:( kafam.cok karışık bazen kızıyorum bazen de anlamaya çalışıyorum. Dogumdan sonra düzelir mi dersiniz

Ne anlayış gösterin ne de kırılın. Aynı şeylerin sizin de canınızı sıktığını ama sizin gibi bebeği kenara koyup yalnız kalma şansınız olmadığını bu bebeği beraber büyütmek üzere yaptığınızı anlatın sakin ama kesin bir şekilde. Size ve bebeğe karşı bütün sorumluluklarını yerine getirsin depresyon yalnız kalarak geçmez zaten. O size destek olsun siz de ona destek olacağınızı söyleyin gerekiyorsa profesyonel destek alsın evde dışarıda biraz kendi kendine zaman geçirmesine göz yumun ama kendinizin de dört kol çengi bi dönemden geçmediğinizi iyicene belletin eşinize

Kusura bakmasın, bebeği olacak adamın "Bunalımdayım, yalnız kalmak istiyorum" diye çekip gitme lüksü artık yok.
Bahane edeceğine, doktoruna gitsin, hapını alsın sorumluluklarının başına geçsin.
Korkutmak istemem, en kolay şekilde atlatırsınız umarım ama doğumun seyrinde sizin canınızdan can kopacak, etiniz kesilecek, emzirdin emziremedin derdine kalacaksınız, uykusuz yarım yamalak gecelere karışacaksınız, annelik hüznü-lohusa depresyonu eşiğinde gezeceksiniz belki; adam da öteden öteye bunalacak kaçacak, oldu. Bunalımına mçarım o adamın.

Konuda eksik bir şeyler var sanki.
Hepimizde hayat yorgunluğu,
çoğu ailede geçim sıkıntısı var.
Bunlar tek başına kaçıp gitme sebebi olamaz.
Hele yakında baba olacak biri için hiç olamaz.
Başka bir sebep olmadığına emin misiniz?

Eşiniz 15 yaşında değilse bi kendine gelsin neden bunalmış ne görmüş şu durumda bunalıma girme hakkı yok

Bebek doğduktan sonra benim eşim lohusa depresyonuna girmişti 2 ay falan. Seninki şimdiden girmiş
Bebek doğunca düzelmez daha çok kaçar malesef

Çok zor bi durum allah yardımcınız olsun
Bende hamileyim kendimi sizin yerinize koyuyorum

Bence üstüne gitmeyin destek olmaya çalışın
Emin olun mükafatini görürsünüz

Erkeklerin de zayıf zamanları olabilir. Evet zamanlama kötü. Bazi şeylerin birikimi olabilir. Dengeyi kurmaya çalışın beraber. Hem sizim desteğe ihtiyacınız olduğu zaman yanınızda olsun, hem kendine zaman ayırın. Bunalıma girip kendini öldüren erkekler var unutmamak lazim. Kimseyle "ay benim derdim daha büyük" diye yarışa girmemek lazım..destek alin gerekiyorsa ama karsinizdaki adamın sorunlarini da küçümsemeyin

Azıcık salın o zaman, bunalım hak veya haksızlık değil hastalık gibi birşey bunalımdayım diyip sizi söndürmüyorsa sorun yok ama daha çok üstüne giderseniz depresyona çevirir oradan topu çevirmek zor

Back
X