Zor gunlerim:(

Erkeklerin de zayıf zamanları olabilir. Evet zamanlama kötü. Bazi şeylerin birikimi olabilir. Dengeyi kurmaya çalışın beraber. Hem sizim desteğe ihtiyacınız olduğu zaman yanınızda olsun, hem kendine zaman ayırın. Bunalıma girip kendini öldüren erkekler var unutmamak lazim. Kimseyle "ay benim derdim daha büyük" diye yarışa girmemek lazım..destek alin gerekiyorsa ama karsinizdaki adamın sorunlarini da küçümsemeyin
👏👏👏👏

Hamileyim.. doğumuma günler kaldi.. ama esim bunalımda.. sorumluluklar hayat iş yoğunluğu derken bi de hamileliğin problemli gecti hastanenelerdir yattim derken bunalıma girdi yalnız kalmak istediğini cok bunaldığını söyliyor.. bu durumda anlayis mi göstermeliyim yoksa kırılmalı miyim en zor zamanlarımda beni yalnız bıraktığı icin..:KK43: kafam.cok karışık bazen kızıyorum bazen de anlamaya çalışıyorum. Dogumdan sonra düzelir mi dersiniz
Sizin için çok zor ama şunu da bilin lütfen hamilelikten erkeklerde etkilenir. Hormon değişimi onlarda da yaşanıyor.sizin eşinizde daha belirgin olabilir bu durum o yüzden evet anlayış göstermelisiniz. Tabi eğer eşiniz normalde hamilelik öncesinde size değer veren bir eşse.
Doğumdan sonra hemen düzelir mi emin değilim yani eğer doğumu stres kaynağı haline getirmisse düzelir. Yani zor bir hamilelik gecirdiyseniz ve doğum da risk varsa doğumun gerçekleşmesi onu rahatlatır. Ancak hamilelik durumdan kaynaklı bir psikolojik degisiklikse hemen düzelmeyebilir biraz sürece ihtiyaç duyar . Meleğiniz gelir ikinizde ona alışır ve hayatınızı ona ergonimi ederseniz sistem oturduktan sonra her şey düzelir.bu süreçte birbirinize sitem etmeyin zitlasmayin inatlasmayin .bunlar her ikinizin de iyiliği için. Aile büyüklerinden anne kv gibi bebek bakımı konusunda bir süre destek alabilirsiniz bu da o toparlanma sürecinde bebeğin tüm sorumluluğunu sizin alıp kendinize zaman ayıramaz duruma gelmenizi engeller

Bana göre kilit soru, bu bebeğe beraber mi karar verdiniz, yoksa sizin ısrarınızla mi oldu? Beyefendiler baba olmaya pek hevesliydiyse ne bu yalnız kalma isteği?

Sürpriz bir hamilelik mi.oldu acaba ? Yani maddi manevi hazır olunmayan bir anda mi? Birde bir yerde okumuştum erkekler baba olduklarını cocuklarini kucağına alınca anlar diye bebeğini görünce geçer o konuda rahat olun ;)
Birde yanlış anlamayın ama çok nazlı misiniz ? Yani sağlık sorunları vs değilde bazi kişiler hamileliği bir hastalık gibi algılayıp karşısındakine kök sokturuyor yakinlarimda oldu .Bu da biraz bezdiriyor .
Ama yinede yalnız kalmak istiyorum vs biraz bencilce sadece gerçekten ihtiyacınız olmadıkça ondan birşey istemeyin bir iki gün mesela gidin dinlenin bakalım tavrı nasıl olacak ...

Ben esime boyle dedigimde doguran tek sensin demi dediydi
Madem öyle o niye bunalıma giriyor ilk baba olacak insan da kendisi değil .
Ayrıca her hamilelik farklı olabilir sorunlu bir gebelik gecirmissin anlayışlı olması destek olması gerekir.
Bunaldım yalnız kalkicam diyip kenara çekilmesi değil.

Madem öyle o niye bunalıma giriyor ilk baba olacak insan da kendisi değil .
Ayrıca her hamilelik farklı olabilir sorunlu bir gebelik gecirmissin anlayışlı olması destek olması gerekir.
Bunaldım yalnız kalkicam diyip kenara çekilmesi değil.

Yoo bizimki bunalima girmedi konu sahibesi gibi ben zor oldugunu soyledigimde her kadin yapiyor abartma derdi odun halbuki anliyorum zor dese mutlu olucam o zor gunlerde tek ihtiyacim beni anlayan birileriydi

Hem fikirim sizinle simdi destek olmayip ne zaman olucak

Ne anlayış gösterin ne de kırılın. Aynı şeylerin sizin de canınızı sıktığını ama sizin gibi bebeği kenara koyup yalnız kalma şansınız olmadığını bu bebeği beraber büyütmek üzere yaptığınızı anlatın sakin ama kesin bir şekilde. Size ve bebeğe karşı bütün sorumluluklarını yerine getirsin depresyon yalnız kalarak geçmez zaten. O size destek olsun siz de ona destek olacağınızı söyleyin gerekiyorsa profesyonel destek alsın evde dışarıda biraz kendi kendine zaman geçirmesine göz yumun ama kendinizin de dört kol çengi bi dönemden geçmediğinizi iyicene belletin eşinize
Defalarca anlatmaya çalıştım ama dinlemek bile istemiyor hatta bana öcü görmüş muamelesi yapıyor görüşmek konuşmak dah8 istemiyor

Kusura bakmasın, bebeği olacak adamın "Bunalımdayım, yalnız kalmak istiyorum" diye çekip gitme lüksü artık yok.
Bahane edeceğine, doktoruna gitsin, hapını alsın sorumluluklarının başına geçsin.
Korkutmak istemem, en kolay şekilde atlatırsınız umarım ama doğumun seyrinde sizin canınızdan can kopacak, etiniz kesilecek, emzirdin emziremedin derdine kalacaksınız, uykusuz yarım yamalak gecelere karışacaksınız, annelik hüznü-lohusa depresyonu eşiğinde gezeceksiniz belki; adam da öteden öteye bunalacak kaçacak, oldu. Bunalımına mçarım o adamın.
Iste ben de ayni dusunuyroum ama etraftan da onu da anla vs sabret 2 cocukla yuva mi yıkılır diyorlar ..

Konuda eksik bir şeyler var sanki.
Hepimizde hayat yorgunluğu,
çoğu ailede geçim sıkıntısı var.
Bunlar tek başına kaçıp gitme sebebi olamaz.
Hele yakında baba olacak biri için hiç olamaz.
Başka bir sebep olmadığına emin misiniz?
Ne demek istediğinizi anlıyorum bem de ayni şeyden şüphelendim fakat nerdeyse eminim öyle bişey olmadığına.. ha minareyi çalan kılıfı da hazırlar gerçi

Çok zor bi durum allah yardımcınız olsun
Bende hamileyim kendimi sizin yerinize koyuyorum

Bence üstüne gitmeyin destek olmaya çalışın
Emin olun mükafatini görürsünüz
Öyle yapıyorum Allah bi sabır veriyor şükür ama sabir da yoruluyor bir sure sonra yakında destek olsun istiyorsun kiriliyorsun

Ben iğne kan fobisi olan biriyim.
Doğum korkumda en üst seviyedeydi.
Doktoruma çok güvenmem beni çok
Hamileliğiniz sorunlu mu geçiyor
Size eşiniz mi bakıyor
Neden bunalıma girmiş sebep ne
Sebep yok iste hamileliğin problemli gecti hastanede vs cok yattim ama bem de istemezdim böyle olmasını
Erkeklerin de zayıf zamanları olabilir. Evet zamanlama kötü. Bazi şeylerin birikimi olabilir. Dengeyi kurmaya çalışın beraber. Hem sizim desteğe ihtiyacınız olduğu zaman yanınızda olsun, hem kendine zaman ayırın. Bunalıma girip kendini öldüren erkekler var unutmamak lazim. Kimseyle "ay benim derdim daha büyük" diye yarışa girmemek lazım..destek alin gerekiyorsa ama karsinizdaki adamın sorunlarini da küçümsemeyin
Inanın çok çok seyretmeye anlamaya çalışıyorum ama su an onun desteğine o kadar çok ihtiyacım varken beni yalnız birakti bunu nasıl hazmederim bilmiyroum
Sizin için çok zor ama şunu da bilin lütfen hamilelikten erkeklerde etkilenir. Hormon değişimi onlarda da yaşanıyor.sizin eşinizde daha belirgin olabilir bu durum o yüzden evet anlayış göstermelisiniz. Tabi eğer eşiniz normalde hamilelik öncesinde size değer veren bir eşse.
Doğumdan sonra hemen düzelir mi emin değilim yani eğer doğumu stres kaynağı haline getirmisse düzelir. Yani zor bir hamilelik gecirdiyseniz ve doğum da risk varsa doğumun gerçekleşmesi onu rahatlatır. Ancak hamilelik durumdan kaynaklı bir psikolojik degisiklikse hemen düzelmeyebilir biraz sürece ihtiyaç duyar . Meleğiniz gelir ikinizde ona alışır ve hayatınızı ona ergonimi ederseniz sistem oturduktan sonra her şey düzelir.bu süreçte birbirinize sitem etmeyin zitlasmayin inatlasmayin .bunlar her ikinizin de iyiliği için. Aile büyüklerinden anne kv gibi bebek bakımı konusunda bir süre destek alabilirsiniz bu da o toparlanma sürecinde bebeğin tüm sorumluluğunu sizin alıp kendinize zaman ayıramaz duruma gelmenizi engeller
Evet aile büyükleri herkes bana hak veriyor ama onun da üzerine kimse gitmiyor bunalımdan ziyade biraz şımarıklık sanki :(
Bana göre kilit soru, bu bebeğe beraber mi karar verdiniz, yoksa sizin ısrarınızla mi oldu? Beyefendiler baba olmaya pek hevesliydiyse ne bu yalnız kalma isteği?
Aksine o istedi ...
Sürpriz bir hamilelik mi.oldu acaba ? Yani maddi manevi hazır olunmayan bir anda mi? Birde bir yerde okumuştum erkekler baba olduklarını cocuklarini kucağına alınca anlar diye bebeğini görünce geçer o konuda rahat olun :KK66:
Birde yanlış anlamayın ama çok nazlı misiniz ? Yani sağlık sorunları vs değilde bazi kişiler hamileliği bir hastalık gibi algılayıp karşısındakine kök sokturuyor yakinlarimda oldu .Bu da biraz bezdiriyor .
Ama yinede yalnız kalmak istiyorum vs biraz bencilce sadece gerçekten ihtiyacınız olmadıkça ondan birşey istemeyin bir iki gün mesela gidin dinlenin bakalım tavrı nasıl olacak ...
Ahh cnm ne nazlisi nazlı olsam belki daha yaranırdım aksine her işini kendi yapan erkek gibi delikanlı bir bayanım inan.. pazarina çikan marketi kendi halleden ağır kaldırmam demeyen aksine her işi ben yaparım diye atlayan biriyim... bebekde planıydı cok da hevesliydi zaten o nedenle bu kadar yikildim:(

Back
X