Zor İnsanlarla Yaşamak..

hayattmavisi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
158
40
18
25
İyi akşamlar.Bu sene üniversitede son senem yurtta kalıyorum.Yoğun olarak çalıştığım için yurtta kalmak daha iyi olur diye yurdu tercih ettim .Sorun şu herkesten iyi niyetli cana yakın olmasını beklemiyorum ama çok kabalar akşam yemeğine iniyorum tüm masalar dolu oluyor elimde tepsi ile oturabilir miyim diyorum kimisi yok diyor biraz önce de biri aşık suratla farketmez dedi bende masalar dolu dedim ondan geldim .Cidden kendimi çok kötü hissediyorum ben ne yapacağım bilmiyorum.Lutfen yardımcı olursanız sevinirim

Bu denli kaba insanlara siz de naif davranmak zorunda değilsiniz.Dan diye oturun boş buldugunuz yere.Kendinizi bunun için neden uzuyorsunuz ki

Sabredeceksin yapacak bir şey yok yada daha erken gidip yer kapacaksin

Nerde çokluk orda b.kluk derler
Ortama uyucaksın

Bide son senen madem daha deneyimli olman gerekir
ilk sene gibi davranmiyacaksin

canim ya takmayacaksin. ben kendi basima yemek yemeyi ya da oturmayi cok severim. sen kendine guvenli olursan isildarsin. universitede tuvalete bile beraber giden arkadas gruplari olur, oyle olmak gerekli degil. hic takma, gormemezlikten gel, otur ye. hatta otur tiktok izle bir yandan yemek yerken :)

Yurt ortamında gerçekten çok saçma insanlar olabiliyor. Ben 4 sene yurtta kaldım, genelde masalarda boşluk olurdu ama bir keresinde bütün masalar doluydu, mecburen bir kızın karşısına oturdum. Bana baktı ve “ne yani karşı karşıya mı yemek yicez” dedi. Ben de “benim için sorun yok” dedim gayet rahat. Kız hışımla gitti yemeğini döküp yemekhaneden ayrıldı. Hiç sallamadım bile. Siz de sallamayın, kimseden izin istemeyin otururken. Her yer doluysa mecburen oturacaksınız çünkü. Bizim okul yemekhanesi her zaman çok dolu olurdu ama herkes birbirine çok nazik yaklaşırdı. Tamamen insan kalitesine göre değişiyor kişisel algılamayın bu durumu.

Niye izin istiyorsunuzki bos sandalyeye gecin oturun

Çok teşekkür ederim bundan sonra izin almadan oturacağım

Biraz geçmiş konularınızi inceledim az önce.Size tavsiyem kendi kişisel ozguveninizi kazanmanız üzerine olacak.Kendin yemek yiyor olmak asla bir yalnızlık değil.Bunca yıl o kadar çok arkadaşım oldu ki.Gidecegim tüm kurslara özellikle kendi başıma gidebilmek için arkadaşlarımin gitmediği kurslara giderdim.Spor salonuna yalnız giderdim.Okula yalnız gelip giderdim.Neredeyse tüm samimiyetsiz arkadaşlarımı hayatimdan çıkardım.Bunu kendim isteyerek yaptım hiçbir gün de eksikliğini cekmiyorum.Kendinize güvenmeyi öğrenin,kimse sizden üstün değil.sormayin direkt oturun.Bir şey diyen olursa da cevabınızı yapıştırın.İnsanin en yakın arkadaşı kendisidir.Dost diye bir şey de pek kalmadı açıkçası.o gördüğünüz kalabalıklar birbirlerinin kuyusunu kazıp ilk fırsatta en yakinindakileri kuyuya itecek insanlar.Bu kalabalıklar bomboş

Teşekkür ederim evet kendime hiç güvenim yok ama bundan sonra sormadan gidip oturacağım o masalar size ait değil ki diyecem yurda ait self servis burası

Çok nazik biriyim kendimi övme amacıyla demiyorum bunu .bana sormadan oturmak ayıp gibi geliyor ama sonuçta masalar yurda ait artık sormadan oturacağım
Hayatım nezaketten anlamayan insanlara niye nazik oluyorsun ki.Essek hoş laftan ne anlar ? Bu tarz insanlar nezaketi zayıflık olarak algılar.

Bence nezaketten hiçbir zaman zarar gelmez. Karşınızdaki hak etmeyebilir ama siz onlar için değil zaten kendiniz için naziksiniz. Uslubunuz kimliğinizdir bence bunu hiç unutmayın :)
bence yurtta kalmıştım, çok farklı karakterler var. Ama hiçbir zaman ne nezaketimden ne kendimden ödün vermişimdir.
Ama önemli olan onların kabalığından etkilenmemeniz burada da öz güven devreye giriyor.

Willyy'cim senin nezaketin bu dünyaya çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…