Zor isler

bence bohça olayı olmasın benim canım çok sıkılmıştı ne çıkacağı belli olmayacak bohçadan canınızı sıkacak şeyler çıkma ihtimalide olmaz o zaman.
bizde takı istemedik bende birşey istemedim ve altını sevmiyorum bende taktılar 4 bilezik bir set bir düğünde b,ir nişanda taktım duruyor öyle kayınvalide adayıyla samimi bir şekilde konuşun bence ne yapacaklar bilmiyorum ama geriye dönsem kesilikle herşeyini kendi yapacak biriyle evlenirdim iyi kötü onun yaptığı olurdu minnet sitem durumu olmazdı.umarım mutlu olursunuz...hayırlı olsun...

Bohca vs konusu açıldı. Eşimle istemiyoruz dedik.. iki aile için de olmadı yani öyle bişey..

nişan dışarıda 20 kişilik bir yemekti.. sadece yakın akraba bikaç arkadaş ile.. babam ikiniz birlikte gidin saat begensin damat onu alayım onun zevkine göre olsun dedi.. aldigi saati takti.. kim ne isterse onu taktı o gece.. öncesinde ne sordular ne de ben soylerdim zaten.. Nisan pastası Yüzüklerin takılması ile bitti gitti..

Düğün öncesi de kV ile başbaşa gezdik bana hediye almak istedi.. ben istemedim.. gelin buketi aldık firlatmalik :) gezdik eğlendik..

Düğünde de yine hiçbişey konusulmadi.. isteyen istediğini taktı..

Ben 18 yil once bile hiçbirini yapmadım. Ne bohça ne altin isteme ne de diğer adetler..hatta düğünümde taki takilmasina bile karşı çıktım. Söz bile yapmadık saçma geldi nedense..direkt Nisan oldu sonra düğün.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Mecbur değilsiniz sonuçta

Kina gecesi bile yapmadım herşeyi eşimle ikimiz aldık ettik kimseyle alısverişe çıkmadım kimseyede çeyiz sermedim kafa rahat :)
Bende istemiyormm alacaklarimi ben kendim alabilirim allah askna geceligimi mi alamicam bu ne sacma adet :)

Canim ya.
Biz zaten uzagiz bir de yani insanlara yukmus gbi olmak istemem acikcasi ama soylersem kaynanam sey dusunur mu kendileri yapmak istemiyo diye bizede yapmiyolar ne bileyim..bilmiyorm bu adetleri de cok zaten annem yine havlu sevccade fln goturur belki ama gereksiz diger turlu

Bir takim elbise olayi dolasiyor ortada peki takim elbiseyi kiz mi aliyor nisanda birde yuzuk ben onunkini aliyormusum o benimkini :/ garip garip seyler

Bende direk evde kucuk soz gibi nisan yapicm

Bir takim elbise olayi dolasiyor ortada peki takim elbiseyi kiz mi aliyor nisanda birde yuzuk ben onunkini aliyormusum o benimkini :/ garip garip seyler
Takım elbseyi eşime ben almştm yüzüğü de erkk trfıda benm yüzüğümü almştı bizde öyle yani ama bohça şu bı detaya grmeyin ufak görünsede çok masrafı oluyor 100tl olan gecelik geline alıncağı zaman 200 diyrlar ona göre

Bizde anneler hevesliydi bohça oldu. Bende çok dalga geçerdim hala geçerim.
Çamaşır falan asla olmadı. Izin verdiysek o kadar da demedik :)
Kıyafet çanta ayakkabı vs şeklinde alındı. Bir kaç parça da ceyiz. Aynı şekilde bizde eşime kıyafet ayakkabı şeklinde hazırladık. Nevresim takimi, bornoz takımı vs aldılar bir kaç bir sey.
Bence anneniz konussun kv ile, gençler istemiyor, kendileri gönlünce alsın, bizde karismayalım desin

Altın konusunda da kafamı kesseler istemezdim. Neyin pazarlığını yapıp neye deger biçiyoruz?
Hediye ise gönülden kopan olmalı. Bu kadar altın istiyorum la olmaz bana göre.

Bu şekilde düşünür mü diye direk müstakbel eşinize sorun. Örneğin ben de herşeyi çok sade tuttum, bohça da yapmadık iki taraf ve altın için hiç birşey demedik. Yani sade olmasını istiyorsanız sade olsun ama onların yapmak istediği şeyler varsa da, sizi rahatsız etmediği sürece çok karışmayın bence. Kimi kayınvalide bu işlerde çok hevesli, özenir bunları yapmaya. Nasıl biri olduğuna bakın bence. Benim kayınvalidem aşırı ilgisiz olduğu için üzülmüştüm, beklentim hediye falan da değildi ama ne arar ne sorardı o dönemde.

Benimde oyle gorunuyor ama bir yandan pike takimlari yaptirmis anlamis degilim yani :) o yuzden hic polemik istemiyorum :)

sevgiline söyle ben bohça falan istemiyorum boşuna hazırlamayın diye. evde bir söz yaparsınız öyle cafcaflı bi süsleme de yapmayın bence çünkü evin içinde bence komik duruyor.

sevgiline söyle ben bohça falan istemiyorum boşuna hazırlamayın diye. evde bir söz yaparsınız öyle cafcaflı bi süsleme de yapmayın bence çünkü evin içinde bence komik duruyor.
Biz karsilikli guluyoruz bohcaya soylememe gerek yok ona annesine soylemem lazim.gosterislindegilde sade sık samdanlarla masa suslenebilir

Nisan hazirligi vs vs yapmadik biz hic. Zaten tek derdimiz sorunsuz evlenebilmekti. Ne nisan bohcasi geldi aklima ne altin vs vs aldirmak. Esimle gittik yuzuklerimizi sectik, aldik. Annesi 5 bilezik takicam dedi dugunde. Nisanda takilan taki setini de biz aldik zaten esimle. Yani her seyi biz aldik biz odedik. Kayinvalidemin taktigi bileziklerle de esimin onlara olan borcunu odedik zaten (esim araba alirken onlardan borc almisti biz birlikteyken) yani isin ozu oyle adetlere falan girmedik. Zaten ben de sacma buluyorum nisan alisverisini. Giyecegim camasiri niye anasi secsin, niye anasi gorsun? Ne giyecegimden kime ne? Yapmasaniz da olur yani, istemiyorum deyin gecin.

sırayla cevap vereyim sorularına 4.5 ay önce nişanlanmış biri olarak.

1- Nişan için organizasyon tutmadık, dışarıda yaptık ama bi kafe kiraladık sadece çok yakınlarımız oldu. Masa süsleme, balonlar asma, aynalı suplalarla şov yapma gibi olaylara hiç girmedim, eksikliğini de hissetmedim. Oturacağımız masa boş kalmasın diye bi çiçek yaptırıldı, bide yüzük tepsimi alıp teyzeme boyatıp hazırlandım. Oldukça sade ve güzeldi bana göre. Evde olsaydı da eminim bundan fazlasını yapmazdım. O an konsept olsun diye rengarenk alacağım süsler, kocaman baş harflerimiz, çiçek, şamdan gibi şeyleri mobilyalarım belli olduktan sonra evime uyacak şekilde aldım ve yaptırdım, gönül rahatlığı ile senelerce kendi evimde kulanacağım. bir gün için yaptırmamış oldum yani.
2- Bohça olayı bana da gereksiz geliyordu, ancak kayınvalidem "bir önceki kızlarım evlenirken onlara yaptılar şimdi yapmazsam içime sinmez" dedi, kırmamak için kabul ettik. Hiç bir alışverişe cümbür cemaat gitmedik. Nişanlıma yapılacak alışverişi ikimiz çıkıp hallettik, bir kısmını da annemle beraber çıkıp almıştık. Benimkileri de kayınvalide, kardeşim, ben ve nişanlım çıktık (kardeşim ve nişanlım benim zorumla geldiler, itiraf ediyorum ) Ama hiç bi şekilde istemiyorsan bunu annene söyle o iletsin karşı tarafa derim ben. Başlangıçtan daha fazla yüz göz olmamış olursunuz.
Bohça serme olayı da olmadı zaten, hepsi bohçaların ya da kutunun içinde kaldı. İlk geldikleri gün üstün körü bi açtılar o kadar. Bir daha kimseye didikletmedik.
3 - Takı olayı hiç konuşmadım, konuşturmadım da. Anneme sormuş söz akşamı kayınvalide ne istersiniz diye, annem sizin gücünüz neye yeterse onu yapın bizim bi talebimiz yok demiş. Bir daha da bişey konuşmadık. Geçen hafta gelinlik provası çıkışında kayınvalide bilezik desenleri için özel bi isteğin var mı dedi, ben de yok siz nasıl isterseniz öyle yapın dedim o kadar. Bişey istemene gerek yok yani. Takmayacağın şeyler alınıyor malesef. Ama ona da ben şöyle çözüm buldum. Kendi aileme takabileceğim, kullanılışlı bişeyler aldırdım. Kayınaile için de nişanlıma set almasınlar takmam, ayırdıkları parayla bilezik taksınlar ileride lazım olursa kullanırız dedim öyle de yapıldı. Altınları düğün ve nişan günü mecbur takacaksınız yani, onun dışında takmanıza gerek yok merak etmeyin

Nişan elbisesi için bana da kendi akrabalarım dedi erkek tarafı alacak, sen de ona takım elbise alacaksın diye duymazdan geldim. Nişan elbisemi sözden 4-5 gün sonra, daha nişana 1 ay varken beğendim aldım, nişanlıma da söyledim ben aldım diye. Onlar alacak olsa istediğimi alamazdım fiyatı pahalı gelirse falan diye, böyle tam istediğim gibi oldu. O da sözde giydiği takım elbiseyi giydi, kıravatı yeni aldık sadece. Yüzüklerde de o gümüş istedi, benimki altın olacaktı arada ciddi bi fiyat farkı olunca ortaklaşa ödeyelim dedik öyle ödedik. Gönüller bir olsun yeter ki tüm bu ufak problemler çözülüyor, çoğunu ailelere yansıtmıyoorsunuz bile.

Isterseniz nisanlinizla ikiniz cikin alisverise oyle yapanlar da var daha rahat olursunuz belki. Altin konusunda da evet yani bende miktar gram belirtenlere hayret ediyorum bizde istemedik ne kadar yapabiliyolarsa o kadar yaptilar ama simdi kaynim evlencem kinada kucuk altinin yaninda bi de bilezik takin dost dusman var sonra o bilezigi size veririz isterseniz diye bir teklif sundular gercekten inanamiyorum sirf gosteris icin insanlarin kendilerini dusurdukleri duruma bak sasirmamak elde degil

Yüzükleri esim almıştı..
Nisanda takacagi seti alırken onları da aldı..
takımını da kendi aldı..
O takımı nisanda giydikten sonra aldığı mağaza ufak bi ücret karşılığı damatliga çevirdiler :) yelek papyon gömlek aldık oldu bitti :)

18 sene önce ayni bakış acisiyla hicbirini yapmadim yaptirmadim...kafam bu yönddn rahat oldu.ama sonra kv konustu...dir dir etti.altin istemedik.yakışani yapin dedik...bir ceyrek takmamisken borca istinaden ne takildiysa toplayip aldilar...yani karsindaki adamsa anlar...adam degilse bedavaya kapattik der...cok ince ayar isteyen isler bunlar...gereksizi gereksiz...bir miktar altin takilmali...ve onlar sana ait...koy bi banka kasasina...hayat döne dolaşa ögretiyor...kimseye cok iyilige gelmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…