zor karar?

çevreyi falan boş verin o elalem örgütü valla örgüt gibiler hep konuşur..erken evlenip çocuk yapıca da konuşur çocuğunuz olmayınca da.benim 5 yıl çocuğum olmadı off ne laflar duydum tüp bebekle ikiz çocuklarım oldu bu seferde bunlar tedaviyle oldu merakı aldı milleti sonra doğal yolla hamile kaldım ama hala konuşan konuşuyor.

yani sırf birileri ne der diye hayatınızı ertelemeyin hele de annelik şansınızı sakın kaybetmeyin.

Cok tesekkur ederim boyle cumlelere ihtiyacim var. :) ben de oyle dusunuyorum ama cevremdekiler belki de bu durumu yasamadiklarindan cok soguk ve donuk yaklasiyorlar bu olaya

Sen bakma cevrendekilere canim.Yahu kendi canindan bir parca dogurma sansin var.Ve bu sansi kullanmam lazim.Cevredekiler senin durumumu yasamadiklarindam onlara kolay geliyor.Hem bebek rizkiyla gelir.Bi sene dondurursun okulunu bebisin bir yasina gelir sonra annen bakar yardimci olur hallolur inan. :)

Peki doktor tahmini olarak ne kadarlık bir süre verdi bebek sahibi olabilmeniz için?

O benim vucuduma bagliymis.Hastalik otoimmun yani vucut kendi hucrelerine savas aciyor.Elini cabuk tutmalisin dedi. kendim de tip okudugum icin ve tabi internette de arastirinca neyin ne oldugunu daha iyi anladim

Evet bu hastalik doneminde beni bir tek o toparlayabiliyor cunku tek basina altindan kalkilmasi cok zor hele de bu yasta psikolojim mahvoldu. (

Hastalığını pek bilmiyorum ama vardır bir şifası üzülme Allah'a sığın.

Sevdiğine de güveniyorsan evlen hem evli hem okuyan bir sürü insan var :) ve kısmetse bebekli :)

30 yasında yeni anneyim keşke yıllar önce yapsaymışız gezdik tozduk eşimle ne kadar boşmuş evlen ve yap cocuk hamileyken gidersin okula doğuncada 1 -2 yıl dondurursun sonradan 30 una gelince pişman olma

ben olsam bnde evlenirdim eğer sevdiğin insan evlenmeye değerse ona inanıosan güveniyosan o hazırsa ki bu kosullar varmış yorumda söylemişsin okudum bu koşullar tam yerli yerindeyse evlen düşünme bile. Emin ol evlat sahibi olamamk yada olamayacağını bilmek çok can yakıcı.

ben 11 aylık evliyim 7 aydır bebek istiyoruz halen olmadı beklemek bile yorarken her ay aynı hüznü çöküntü yasamak bile mahvediyo. Bu durumu ömür boyu düşünüyorumda yaşayan bir ölü de farkım kalmazdı herhalde.

kariyer eğitim her zaman olabilir de çocuk ha deyince olmuyo. bence düşünmeye bile grek yok evlen gitsin sonuçta evleniyoruz

Canım şuan anne olmaya uğraşan bu konuda sağlık problemi yaşayan biri olarak kesinlikle anne olmayı öne al derim şu an benim problemim kesin olmaz dedirten bir sorun değil buna rağmen her bebk gördüğümde içim sızlıyor sen hiç olmayacağını bilecen ve bunu kndin tercih etmiş olacan kendini hiç affedemezdin ızdırabın bin kat fazla olur okul nasılsa biter önemseyeceğin iki şey olsun bir karşındaki insan doğru insan mı ikinciside aileni ikna etmeye çalış gerisini boşver o evlatlık alırdım evlenme diyen arkadaşların bikaç yıl sonra yanında çocukları ile övünüp dahada canını yakacaklar boşver onlara kulak tıka. Ailen ne diyor bu konuda annen baban yani

Cok tesekkur ederim gercekten :) sanirim kendi yas grubumdansa anne olmus ya da olmak icin ugrasmis kisiler beni daha iyi anlayabiliyor.zira kendi cevremde kendimi cok yalniz hissediyorum erkek arkadasim konusunda hic suphem yok bu iste her seyi sorguladim onu sorgulamadim,gerek bile duymadim.Ama hastalik cok ani ortaya cikti aslinda basit bir sebepten gitmistim ama bunda da var bir hayir demek ki diyorum is isten gecmeden ogrendim.Ben de bir iki sene kalirim ama 5 sene sonra hayatim duzene girdigimde iyi ki yapmisim diye dusunurum diyorum.Cunku bu sekilde aklimda surekli bu sorun varken ve zaman aleyhime isliyorken de hayatim zor ve hic mutlu degilim

O benim vucuduma bagliymis.Hastalik otoimmun yani vucut kendi hucrelerine savas aciyor.Elini cabuk tutmalisin dedi. kendim de tip okudugum icin ve tabi internette de arastirinca neyin ne oldugunu daha iyi anladim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Karşımdaki insana inanıp güveniyorsam evlenirdim yerinizde olsam. Okul her türlü okunur. Size bunun bir sürü örneklerini sayabilirim. Hem evlilik hem okul yürür.

Onlara da actim bu konuyu.Zaten annem hastaligi duydu duyali agliyor kadin o da yasadi bunu ama o 2 cocugunu dogurduktan sonra yasadi benimki cok ani oldu annem evlen diyor babam da ne destek istersen maddi manevi veririm senin kararin diyor.Ama annem cok istiyor ben bakarim cocuguna diyor.Aglarsa annen aglar demisler gercekten cok dogru bu surecte bunu ogrendim.
Evet simdi bile kacinin umrundaki benim durumum herkes mutlu mesut hayatina devam ediyor

Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin.Belki de yasimdan dolayi cevremdekilerin su an icin evlilik cocuk gibi dertleri olmadigindan kendimi cok yalniz hissediyordum cok tesekkurler tekrar.

Bak canım bende tıp mezunuyum klinik de çalışmıyorum preklinikte öğretim görevlisi olmayı tercih ettim bu yüzden okulu sonrasını çok iyi biliyorum 1-2 yıl gecikmekle hiçbirşey kaybetmezsin benim birsürü arkadaşım var sırf tusu kazanmak için istifa edip evde oturup ders çalışan maddi sıkıntınıda baban desteklediğine göre sen bu işe giriş derim:)yoksa gerçekten çoook pişman olursun hele bu şansın varken reddettiğin için iyice pişman olursun... buarada kaçıncı sınıftasın zaten 6 da sınav falan yok sadece nöbet tutarsın onu sayma bile

Evlenir okurken , hamileliğin rahat zamanlarını okul zamanına denk getirirsen süper. ..şuanda 8 buçuk aylık hamileyim yatamiyorum Karnım resmen bir haftada büyüdü sağdan sola dönemiyorum...

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Bence yapin dostum.

Bu arada sevgiliniz kac yasinda, o evliligi gectim, baba olmayi idrak edebilecek sorumluluk alabilecek yasta mi? Degilse bile bence yapin derim, sonra psiman olmayin, cocuk sahibi olamamanin donusu yok. Etrafa kulak asmayin.

Son düzenleme:

3 gectim ben.Benim korkum 3le 4 zaten onlari atlarmis olsaydim dusunmezdim bile.Zaten bir iki sene kaybetmeyi goze aliyorum birlikte cok zor olur.Ama asla anne olamamayi dusununce cocuk agir basiyor.Bi de zaten insanlar hazirlikla falan kaybediyorlar ben cocuk icin kaybetmisim cok mu ama dedigim gibi kendimi yalniz hissediyorum kendimi yasitlarim evlatlik al ne olacak falan diyor ( kendinde olmayinca millete kolay.Bir de akrabalara ne denilecek falan diye dusunuyorum genis cevreye yani onlar da bu yasta ne isi var evlilikle deyip bir suru laf edecek keske kimse kimsenin hayatina karismasa.

Arkadaşı onu bunu bırak ,başına gelmeden söylemesi kolay öyle ben şunu ben bunu yapardımları bi yana bırak ,madem bir şansın var sevdiğinde biri var ve evlenelim diyor ailene anlat durumu ve evlen derim ben,cesaretinde kırılmasın kimse kimin ne yaşadığını bilmez uzaktan konuşması kolay hayat senin hayatın sevdiğine eminsen bas nikahını sonra keşke''ler olmasın hayatında iyi'kiler olsun hep inşaallah

Doktor, bir an önce evlenip çocuk yapman gerek dediğinde, oradan çıktığım gibi nikah tarihini almıştım. Annen, baban destek. Seninle evlenmek isteyen bir erkek arkadaşın var daha ne olsun. Senin hayatını başkaları yaşamıyor ve yarın öbür gün çocuğun olmadığında sadece bu 3 kişi üzülür diğerleri değil. O yüzden bence de evlenmelisin.

Bence yapin dostum.

Bu arada sevgiliniz kac yasinda, o evliligi gectim, baba olmayi idrak edebilecek sorumluluk alabilecek yasta mi? Degilse bile bence yapin derim, sonra psiman olmayin, cocuk sahibi olamamanin donusu yok. Etrafa kulak asmayin.

O da yasit benle o da tip okuyor.2 senedir arkadasiz memleketimiz ayni.Evet o benden daha olgun aslinda ben daha cocuk gibiyim cevreyi falan kafama cok takiyorum.Bi de o Allahin takdiri karsi mi gelecez deyip geciyor ama ben cok uzuluyorum sanirim kadinlar daha hassas bu konuda ondan yana suphem yok hatta dini yonu cok kuvvetli beni toparlayabiliyor cok kolay ama ben cabuk dagiliyorum uzuluyorum ince dusunuyorum (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…