Beni bu fikre iten o zaten.Aslinda basta dusunmedik bunu ama zaman icinde benim ne kadar uzuldugumu gordukce bunu dedi evleniriz ne olacak kime ne dedi ama bende cesaret az.Allah ondan razi olsun o olmasa ben bu hastaligin bile altindan zor kalkardim.Hastalik da genetik anne tarafindan ama bende cok erken oldu
Peki doktor tahmini olarak ne kadarlık bir süre verdi bebek sahibi olabilmeniz için?20 yasindayim.3e gectim.
Cok tesekkur ederim boyle cumlelere ihtiyacim var. :) ben de oyle dusunuyorum ama cevremdekiler belki de bu durumu yasamadiklarindan cok soguk ve donuk yaklasiyorlar bu olaya
Peki doktor tahmini olarak ne kadarlık bir süre verdi bebek sahibi olabilmeniz için?
Evet bu hastalik doneminde beni bir tek o toparlayabiliyor cunku tek basina altindan kalkilmasi cok zor hele de bu yastapsikolojim mahvoldu. (
Sen bakma cevrendekilere canim.Yahu kendi canindan bir parca dogurma sansin var.Ve bu sansi kullanmam lazim.Cevredekiler senin durumumu yasamadiklarindam onlara kolay geliyor.Hem bebek rizkiyla gelir.Bi sene dondurursun okulunu bebisin bir yasina gelir sonra annen bakar yardimci olur hallolur inan. :)
çevreyi falan boş verin o elalem örgütü valla örgüt gibiler hep konuşur..erken evlenip çocuk yapıca da konuşur çocuğunuz olmayınca da.benim 5 yıl çocuğum olmadı off ne laflar duydum tüp bebekle ikiz çocuklarım oldu bu seferde bunlar tedaviyle oldu merakı aldı milleti sonra doğal yolla hamile kaldım ama hala konuşan konuşuyor.
yani sırf birileri ne der diye hayatınızı ertelemeyin hele de annelik şansınızı sakın kaybetmeyin.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Karşımdaki insana inanıp güveniyorsam evlenirdim yerinizde olsam. Okul her türlü okunur. Size bunun bir sürü örneklerini sayabilirim. Hem evlilik hem okul yürür.O benim vucuduma bagliymis.Hastalik otoimmun yani vucut kendi hucrelerine savas aciyor.Elini cabuk tutmalisin dedi.kendim de tip okudugum icin ve tabi internette de arastirinca neyin ne oldugunu daha iyi anladim
Onlara da actim bu konuyu.Zaten annem hastaligi duydu duyali agliyor kadinCanım şuan anne olmaya uğraşan bu konuda sağlık problemi yaşayan biri olarak kesinlikle anne olmayı öne al derim şu an benim problemim kesin olmaz dedirten bir sorun değil buna rağmen her bebk gördüğümde içim sızlıyor sen hiç olmayacağını bilecen ve bunu kndin tercih etmiş olacan kendini hiç affedemezdin ızdırabın bin kat fazla olur okul nasılsa biter önemseyeceğin iki şey olsun bir karşındaki insan doğru insan mı ikinciside aileni ikna etmeye çalış gerisini boşver o evlatlık alırdım evlenme diyen arkadaşların bikaç yıl sonra yanında çocukları ile övünüp dahada canını yakacaklar boşver onlara kulak tıka. Ailen ne diyor bu konuda annen baban yani
Onlara da actim bu konuyu.Zaten annem hastaligi duydu duyali agliyor kadino da yasadi bunu ama o 2 cocugunu dogurduktan sonra yasadi benimki cok ani oldu annem evlen diyor babam da ne destek istersen maddi manevi veririm senin kararin diyor.Ama annem cok istiyor ben bakarim cocuguna diyor.Aglarsa annen aglar demisler gercekten cok dogru bu surecte bunu ogrendim.
Evet simdi bile kacinin umrundaki benim durumum herkes mutlu mesut hayatina devam ediyor
Bak canım bende tıp mezunuyum klinik de çalışmıyorum preklinikte öğretim görevlisi olmayı tercih ettim bu yüzden okulu sonrasını çok iyi biliyorum 1-2 yıl gecikmekle hiçbirşey kaybetmezsin benim birsürü arkadaşım var sırf tusu kazanmak için istifa edip evde oturup ders çalışan maddi sıkıntınıda baban desteklediğine göre sen bu işe giriş derim:)yoksa gerçekten çoook pişman olursun hele bu şansın varken reddettiğin için iyice pişman olursun... buarada kaçıncı sınıftasın zaten 6 da sınav falan yok sadece nöbet tutarsın onu sayma bile
Evet oyle ama gunluk hayata uygulamaya kalkinca cok zormuscevre ne der millet ne der vs resmen mahalle baskisi yasiyorum aslinda ben uzulurken cevrenin ruhu mu duyuyor ya da o cevre bana gelip cocuk mu verecek ilerde yok ama arkadaslarimin bile bazilari ben gider evlatlik alirdim dedi cesaretimi kirdi ( tek ben mi bu kadar onemsiyorum cocuk meselesini anlamadim yasamadan bilmiyorlar tabi
Bence yapin dostum.
Bu arada sevgiliniz kac yasinda, o evliligi gectim, baba olmayi idrak edebilecek sorumluluk alabilecek yasta mi? Degilse bile bence yapin derim, sonra psiman olmayin, cocuk sahibi olamamanin donusu yok. Etrafa kulak asmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?