zor karar?

böyle bi durumda gözümü çok karartırdım diye düşünüyorum.evlilik dışı bile yapabilirim ailem durumu bildikten sonra.
okulu her zaman okuyabilirsin ama her zaman çocuk sahibi olamıycaksın.okulu düşünmemelisin bence.çalışırsın çabalarsın öyle yada böyle bitirirsin.bi sürü de örneği var çocuklu olup üniversite okuyan.çevrende başta yadırgar sonra alışır.şuan çevrendekiler evliliğe çocuğa uzak oldukları için anlayamayabilirler.ilerde seni bu düşünceden soğutanlar çocuk sahibi olduklarında senin canını daha çok sıkıcaklar eminim.çocuk sahibi olamamak çok can yakıcı bişey.ablamdan biliyorum.Allah kimseyi bununla sınamasın.hiç düşünmeden yap cesaretini hiçbişey kırmasın.

Son düzenleme:

Eh madem olgun bir insan, bence cocuk isine kesinlikle gir kardes.

Evlatlik al bibiib diyenlere kulak asma, sen yarin obur gun evinde cocugum olmuyor diye uzulurken, onlar cocuklarini krese goturecekler, hangisi sana yardim edebilecek? Kulak asma insanlara, herkesin hayatin kendine.

Ne kadar süre daynır diyorlar yumurta rezervine?bence 3 ün yaz tatiline denk getir doğumunu zaten 9 ay hamilelik üçün 2-3 ay sonrasında hamile kalsan yaz tatiline denk gelir,e dördün stajlarındada annen bakarsa çok sıkıntı yaşamazsın normal arkadaşlarındn biraz fazla enerji sarfedersin belki ama yinede hiç kalmadan bitirebilirsin uzatman bile gerekmez dediğim gibi yaparsan benden sana hem abla hem meslektaş tavsiyesi meslek para hepsi boş çocuk olmayınca ben hiç bu kadar sarsacak bişey gibi görmezdim olmayınca anladım kıymetini sen şuan hissettiğinden kat kat fazla önemsiyecen ilerde sahip olamayınca emin ol..

yazdıklarınızı okuyunca hayrete düştüm, nasıl çevre bu size evlatlık almayı tavsiye ediyorlar? Evlatlıkta alabilirsiniz tabiki ama şuan hala zamanınız var ve kendi çocuğunuzu doğurma şansınız var, neden insanlar size böyle bir baskı yapıyor gerçekten anlayamadım.Üniversiteyi kazanmışsınız sonuçta, belki zorlanacaksınız , 1-2 yıl kaybedeceksiniz ama sonunda mezun olacacaksınız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yorumları okumadım prosedürü, ne kadar süre saklanıyor falan bilmyorum, (evlenmeden böyle bişey yapabilir misin yasal izin var mı) ama yumurta donduramıyor musun?? ya da evlen bir süre, rahatlayıncaya kadar dondur...yapamıyorsan bence de evlen...

evlenirdim. ki sanirim cocuklu kadin doktorlara stajda kolaylik sagliyorlar nöbet vs konusunda.

Yada şöyle bişey yaparsın gizlice resmi nikahınızı yapın embriyo dondurtun akrabalar bilmesin bunu dört bitincede evlenin ve embriyon transfer edilsin o zaman kendiliğinden olmayacak olursa..şimdidende nişan falan yapmış gibi davranırsınız çevrede alışır iki seneye evlenme fikrine o zaman hayalindeki düğünüde yaparsın yeni evleniyormuşsunuz gibi davranırsınız

hiçte zor bir karar değil bu gayet kolay evleniceksin zaten sevdiğin sana deger veren erkek arkadaşın da varmış e daha ne ki ?

Iliskinizin seviyesi onemli.
O kisiyi sevmenin yani sira aranizda guclu bir saygi guven iliskisi varsa
ve iyi bir baba da olur diyebiliyorsaniz ve zaten evlilik icin mezuniyeti bekliyorsaniz yerinizde olsam ben dogururdum.

Fakat sirf "kendi kanimdan bi cocuk olsun" mantigiyla yaklasip emin olmadiginiz bir iliskiyi evlilige goturmeyin.

Bilgi ve tecrubelerinizi aktaracaginiz annesi olmayan bir suru cocuk var, hem de sizin cocuk ozleminiz gibi onlar da sevgiye sefkate aclar, ilerde evlat edinebilirsiniz...

Sizin gibi saglik sorunu olmadigi halde sirf dogru kisi karsisina cikmadigi icin cocugu olmayan birsuru kadin var.
Eger aile kavramina sirf "gen aktarimi" olarak bakilsaydi, onlarin da sevmedigi kisilerden cocuk sahibi olmasi gerekirdi.

Geçen bir haber vardı, yetmiş küsür yaşında bir amca içinde ukde kaldığı için hukuk bitirmiş.... Daha ne diyeyim!!!
Etrafın lafına gelince, en fazla üç gün konuşurlar. Ve evet, doğum yaptığın gün herkes ve her şey önemini yitirir...

Zor da kalirsam da uzatirim diye dusunuyorum.Cunku ilk aylarinda bebegin anneye cok ihtiyaci olur oyle birakip gidemem.Doktor belirli sure veremem dedi ama degerler yukseliyor her ay kayip aslinda yani haklisiniz ben de evladin yerini hicbir sey tutmaz diye dusunuyorum.evliligi dusunme nedenim de bu zaten.tesekkur ederim.

Yasitlarim hayatin laylaylomunda.Ya da anlamadim cocuga benim kadar deger mi vermiyorlar? Beni ancak ya yasadigimi yasarlarsa ya da ilerde evlenip cocuk sahibi olmak istediklerinde anlarlar diye dusunuyorum.Ben de bi cesaretle ve hevesle anlatmistim ama bu yasta evlilik bilemiyorum evlatlik al vs diyenler oldu.

Sizin gibi saglik sorunu olmadigi halde sirf dogru kisi karsisina cikmadigi icin cocugu olmayan birsuru kadin var.
Eger aile kavramina sirf "gen aktarimi" olarak bakilsaydi, onlarin da sevmedigi kisilerden cocuk sahibi olmasi gerekirdi.

Vallahi ben de o kadinlardan biriyim. Bir evliligim olur mu olmaz mi muallakta, gittikce evlenme olasiligim dusuyor. madem evlenemicem diyorum, bu gercegi kabullenip sevmedigim birinden cocuk sahibi olmayi ben ciddi ciddi dusunuyorum, evliligi, sevgiyi, aski tadamadim ama cocuksuz olmek istemiyorum. Hicbir seyi tadamadimsa da en azindan bunu tatmak istiyorum, cocuguma sarilmayi cok istiyorum.

Bırakıp gelme zaten annen yanında kalıp baksın beneğe sende akşamları evinde olacan zaten çalışan kadınlarda 3 ay evde kalıp işe başlıyorlar doğunca

Yumurta dondurma cok riskliymis zarar gorme ihtimalleri cok yuksek.
Evet onu ben de dusundum ama sonradan en azindan birini Allah izin verirse kucagima alip sonra embriyo dondurayim ilerisi icin diye dusundum.Cunku bu defa da embriyolar tutar mi tutmaz mi beynimi yer aklim kalir yillarca.
hiçte zor bir karar değil bu gayet kolay evleniceksin zaten sevdiğin sana deger veren erkek arkadaşın da varmış e daha ne ki ?
Evet distan bakinca oyle ama icine girince zor her seyi dusunmek ve hesap etmek zorunda kaliyorsunuz.Bi de cevreden abuk sabuk yorum.yapanlar cabasi

Gerçekten zor bir durum. Allah yardimcin olsun.
Ben 22 yasindayim evli yada cçocuğu olan bir değilim.
ama obzektif bir gözle bakınca imkânın varsa evlen ve çocuğunu yap derim. Yeğen sevgisi bile harika birseyken evladı hayal dahi edemiyorum. Cogu bayan kendi evladini doğurmak sutuyle ona beslemek ister. Evlatlık alırım diyen arkadaşlarınin olaya daha basit baktığını ham oldugunu düşünüyorum.
Ama aklıma takılan asil mesele evlenseniz erkek arkadasin da çok genc ne is yapacaksınız
Nasıl gecineceksiniz okurken. Erkek arkadaşınızın ailesi razi gelecek mi?

Su an bebek sahibi olamiyorum bir takim sebeplerle.
Ben buna bile bazen icleniyorum, kaldi ki sizin durumunuz cok daha baska.
Asla kariyer falan dusunmezdim sanirim.
Ben de işim icin ugrasiyorum su aralar, donup baktigimda ortalama yasin yarisina geldim sayilir ama elimde hicbir sey yok.
Calisiyorum cabaliyorum ama kime, neye?
Bugun butun anneler yarin evlatlarinin guzel gunleri icin calisiyor.

Aileniz destek, sevgiliniz destek.
Sevilip seviyorsunuz.
Oh mis.
Beklemeyin bence.

Evet benim ilk erkek arkadasim onun da oyle.Yani birileriyle kolay cikip ayrilan biri degilim.Okul bitince de evliligi dusunuyordum ama bu ani oldu yani iliskiden eminim. Emin olmasam bu yola girmezdim hic cunku yine cocugum olmayabilir olacaginin garantisi yok ama esin bir omur boyu seninle.Aslinda evlilik bana psikolojik anlamda da iyi gelecek geri dönüp yurtta tek basima olmak istemiyorum oda arkadasim bile bi yere kadar anliyor acimi uzuntumu

Evlenebilirsiniz. Ailenizde yannızda olur. BZor bir bölüm ama dostlarınızın ve sevdiklerinizle birlikte bu durumların hepsini aşarsınız. hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…