Arkadaşım Allah bir akıl vermiş kullanalım diye kararında…
Şurada ülke şartlarında kaç tane kız kandırılıyor. Her şeye kanmak mı gerekiyor. O zaman her çeşit çetenin eline düşebiliriz.
Kaldı ki çocukları bile kandıramıyorsun artık.
Tecavüze uğradım demedi kelime şekli olarak ancak anlatılan eylem her defasında zorla..
Aynı şey senin çok yakın tanıdığının başına gelmiş olsa Allah aşkına sormaz mısın “her defasında zorla olan şey için neden hep ortam yarattın ya da yaratılmasına izin verdin, çocuk senden ayrılınca mı aklın başına geldi” bu ve buna benzer soruları sormaz mısın?
Hatta kendi kardeşlerimiz olsa benzetmez miyiz? Az empati gerçekten.
senın tartıstıgın mevzu ne arkadasım??
ülke şartlarında kandırılan kızlar,çete eline düşenler vs..
birebir aranızda bi husumetiniz mi var bılmıyorum
ama anlatılanlarla senın toplumsal bakışını katman falan cok alakasız olmuşş
benım yakın bi arkadasımın basına gelse,,sevdimm benımle ılgılendıı ılgısıne kandımm onu kaybetmemek için birlikte oldumm
sonrasında da her bıraraya geldıgımızde bu sekılde devam ettı dese,vayy efendımm sen nasıl tecavüze ugradım dersınnnn her defasındaaa neden bu ortamı yaratırsınn yok öyle yok böyle...
bu ne saçma bi saldırıdır yahu..
kişi üzerınden ego tatmin edıyosanız ona bişey demem karakter meselesi,ama yargılamayı dogru bulupta cevrenızde olsa sız ne yapardınız bıraz empatik olun demenız apayrı bı olay..bu benım karakterım degıll
herkesın yaşayışı,tarzı,hayatı farklı...
ben yakınımda olan kişiyi dahi yargılamam bana düşmez,en fazla yol göstermeye çalışırım,gördüğüm dogruyu yanlışı anlatmaya çalışırım..
herneyse,anlamak isteyen anlar söylediklerimi...
konu sahibi arkadaş umarım yasadıklarından ders alıp daha saglam basarsın yere...
ne sana sarılan her adam adamdır,nede derdını anlattıgın her ınsan ınsandır...
kişileri seçip ona göre dünyana,hayatına dahil et...