Zoraki samimiyet..

Aman canım takmaya değmez insanlar cahil. Benim mükemmel bir öğretmenim vardı hastalansak okul dönüşü uğrar sorardı halimizi ama evimize bunun dışında gelmedi , biz de ona Öğretmenler Günü haricinde gitmezdik. Hiç takma bu cahil cühela lafları.

Hay ya rabbim. Çocugun özel durumu vardir veli okula cagirilir. cok cok onemli bir sebebi olmadiktan sonra veli ziyareti beklentisi niye.. velileri anlamak gercekten mümkün degil..
Egitim kocuyla öğretmeni iyice birbirine karistirdilar..

Ne alaka bir cok veli de ogretmenlerin ev gezmesinden rahatsiz.
Gecen bir arkadasa erkek ogretmen musaitseniz ziyarete gelecegim diyip 2.dak. sonra pat diye gelmis valla arkadas cok sinirlenmisti.
Her tip insan var bence hic gerek yok ev ziyaretlerine

Ben de olduğuma olacağıma pişmanım özellikler son günlerde . mutsuz ve yorgunum

Küçük yerde çalışmanın dezavantajları..alıştıranlara küfüre ben de desteğim:)
Kadın da kontrol manyağı,kendini oranın kraliçesi falan sanıyor herhalde

valla benım buyuk kızımın ogrt. erkektı cok da mukemmel bı ogrt. esımle ozel ılgı alaka gosterdık aksam yemegıne davet ettık gel gıt cok samımı olduk esıde kafa dengıydı sımdı tayın ısteyıp gıttıler hala gorusuruz
kucuk kızmın da ogrt. yıne aynı buyuk kızımdakı gıbı evımde cok agırladım bu kadın ama
tabıkı ben gosterdıgım tum ılgı alakayı cocuklarım ıcın yaptım/ yapıyorum onlara bıraz daha ılgılı ,alakalı olsunlar dıye cunkı ogrt. uzak duran cocuguyla ılgısız velılerden pek memnun olmuyorlar ha bu demek degılkı ıllakı evınde agırlayacaksın ,ben oyle ıstedıgım ıcın yapıyorum

Dayatması hiç hoş değil. Bize okul zorunlu kılmıştı ev ziyaretini. Yerin dibine geçiyordum o insanlar önüme çay getirince. Tayinim çıkacağını bildikleri için yemeğe ısrarla çağıranlar oldu veda mahiyetinde onlara gittim yemeğe . Ama senin velin haddini aşmış gelip çayımızı iç demek başka, gelmezsen sözün geçmez demek başka.. mesafeyi her durumda koruyabilmek gerekiyor evine gittiğim velilerim de asla işi samimiyete dökmediler. Sıkma canını

Deli mi ne

Çocuklara otorite sınıfta kurulur

Veli de öğretmeni dinlemezse dinlemesin valla

Çocuklara gereken öğretilir gönderilir ben anlamıyorum zaten bu anne odaklı eğitimi

Bizim ne öğretmenimiz eve geldi ne annemiz okula gitti okuduk onca yıl

Oğlum 1. Sınıfta kitaptan tek sayfa ödev var

Üstüne yıldız konulmuş

Kim koydu yıldızı öğretmen mi dedim hayır dedi bu sayfayı yapacaksınız bu safa ödev dedi yıldız koyun dedi koydum ben dedi yaptı ödevini

Biraz sonra watsap başladı alttaki heceler de var mı yandaki sayfa da var mı şu mu bu mu

Öğretmen derste anlatmış ki ellerine verdiği herşeyi okuyormuş da eğer tam dinlemedi ise sorumluluk çocukta olmalı ki yarın iyi dinlesin

Umursamayın Veli'yi Ali yi

Siz çocuklarınıza öğretin

o zaman eğitime ilk velilerden başlayıp, çocukları sınıf dışına, sizleri de sınıfa derse alayım deseydiniz.

İşte ama bu doğru bakış açısı değil ki

Öğretmen okulda çocuk ile ilgilenir özel hayatına neden çocuğu ona ilgiyi vs dahil etsin ki

İşte ama bu doğru bakış açısı değil ki

Öğretmen okulda çocuk ile ilgilenir özel hayatına neden çocuğu ona ilgiyi vs dahil etsin ki
tabıkı okul dısında da cocugumla ılgılensın dıye yapmıyorum
sadece okul ıcın gecerlı bı durum
hatta bugun konustuk odevı ıcın konusmus kızımla dedım tabıkı konusacaksınız sınıfta herkesle esıt sonucta

Yani okulda ilgilensin diye dışarıda ilişki kurmak doğru değil demek istedim

Insanların kafası uyar arkadaş olur ayrı ama işte öğretmenle görüşeyim ilgilensin sınıf annesi olayım ilgilensin algısı sıkıntılı

Saçma , düşünsene herbirine misafirliğe gidiyormuşsun ölme eşeğim ölme . Haa problemli durum olur hadi neyse derim .

Okul öncesi ve ilköğretim öğretmenleri gitmek zorunda zaten diye biliyorum. Veli belki söylerken haddini aşmış ama yanlış bir şey söylememiş

Ne insanlar var allahım her gün yeni bir tip öğreniyoruz vallahi. Ne cüretkar insanlarımız ya, herkese işini öğretmeye bayılırız. Kaldı ki işiyle ilgili bir mevzu değil.

Bizim bölgede ev ziyaretleri zorunlu tutuluyor. yılda iki kez her öğrencinin evine gidiyoruz.
Bir yandan iyi oluyor öğrencinin ev ortamını görmek onu daha iyi tanımamızi sağlıyor.
Daha hoşgörülü olabiliyorsun örneğin imkanları iyi olmayan bi öğrenciye karşı. gitmesen bilemiyorsun.
Ama mesafeyi sen belirlersin. Biliyorum hadsiz çok insan olduğunu. Birkaç da bende var . onlara karşı açık ve net olmak gerekiyor. gerekirse üstü kapalı gerekirse açık bi resmiyet olması gerektiğini belirtirsen durağı yeri bilmiyorsa durdurursan zamanla anliycaktir senin öncekiler gibi olmayacağını.
Şu an tartiyorlar seni.
Ama kuralları biz belirliyoruz.
Gerektiginde sert ol canım, çünkü herkes nezaketten anlamiyor.

Okul öncesi ve ilköğretim öğretmenleri gitmek zorunda zaten diye biliyorum. Veli belki söylerken haddini aşmış ama yanlış bir şey söylememiş

öyle zorunluluk mu olur

belki ben evime istemiyorum öğretmen vs vs

bir dönem özel okullar geliyordu

rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni

anneler ayrı şikayetçi öğretmenler ayrı şikayetçi

herkes tiyatro modunda yaşıyor

evet ev ortamı, doğal ortam vs önemli de eve misafir öğretmen gelince hiç de o ortam doğal ortam olmaz ki

yani tamamen iki taraf da evcilik oynuyor

öğretmen gidip bir dizine öğrenciyi bir dizine küçük kardeşini oturtup konuşuyormuş vs vs tamamen yapmacık şeyler ve bence profesyonelce de değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…