Zoraki samimiyet..

devlet okulunda mı

hangi yönetmeliğe dayanıyorlarmış

cidden merak ettim

itiraz eden yok mu

mesai saati vs belirlidir öğretmenin 30 saat ders ver kalk bir de 30 tane çocuğun evine git olur mu öyle şey

İster kabullensin, ister kabullenmesin.
Siz öğretmensiniz.
Bence o kişi sizi kıskandığı için bu şekilde böyle konuşuyor.
Bir öğretmene yakışacak şekilde çekin restinizi.
Beğenmiyorsa gitsin başka öğretmen bulsun

Valla su velilerin gereksiz bos icatlari yuzunden okuldan sogudum.veli toplantisina felan gidesim gelmiyor artik.ogretmenler ses cikarmiyor siz bilirsin siz oyle karar aldiysaniz tamam.itiraz etsen hemen lafi tikayi veriyolar.
Ben istemiyorum ya ogretmenin evime felan gelmesi bikac velinin istiyor diye ben kabul etmek zorundamiyim.cocugum icin okulda gorusurum oda benle orda gorussun.
Ben toplu hediye almak istemiyorum kendi xoxugumun secip begendi biseyi almasini istiyorum.
Ben toplu beslenme hazirlamak istemiyorum.isim gucum kucuk xolugum cocugum var.bide al yiyecekleri okula gotur yedir baslarin da bekle.
Benim zamanim yok denildigin de gicik bi ses tonuyla nolcak yaaaaaa biz yapariz helal olsun hıh bu ne yaaa.okullar da ogretmenler de veliler de bi cesit olmus.(hepsi degil gercekten butun cabasini egitimi icin harcayan ogretmenler var ki bunlar da velilerin abidik gubidik isteklerini geri cevirdigi icin sevilmeyenler)
Ha bide sinif anneleri var yarim saat telf konusup bi ogretmen edasiyla konusan sanki kagida yazmis okuyor mubarek.

Okul öncesi ve ilköğretim öğretmenleri gitmek zorunda zaten diye biliyorum. Veli belki söylerken haddini aşmış ama yanlış bir şey söylememiş

Yılda bir kez yapıldığını biliyorum hadi en fazla dönem dönem iki olsun.
Bunun dediği o değil bayağı kanka style :) sık sık görüşmekten bahsediyor.
Kendileri de evime gelmeye istekli zaten öyle hissettim..

Canım normalde çok kibar ve güler yüzlüyümdür.
Ama patlama noktam çok kötüdür.
Şoka sokarım yani.

Birikir birikir, tatlılıkla ima ile düzelmelerini beklerim.
Baktım düzelmiyor. Çok acı konuşurum.

Geçen de yaptım yapmadım değil.

Bu veli o toplantıda yoktu ama maalesef.
Dedim 7 yıllık öğretmenim çok çeşit veli gördüm ama sizin gibisini hiç görmedim.
Anladım ki ben öğretmene hiç saygının olmadığı bir yere düşmüşüm çok yazık.

Yok öyle düşünmeyin, yok kusura bakmayın yok özür dilerim.
Bazısı utandı.

Bazısı aynı tas aynı hamam.

Ya ben burdan gitmek istiyorum ya
Sevmedim hiç..

Saygı sıfır.

Siz velilere dğeil veliler size mecbur. Söylediklerine çok takılmayın bence.

Bizi bu hale getirenler utansın.
Her gün yeni bir haber.
Yeni bir saçmalık!

Yok veli ve öğrenci öğretmene not verecek yok bilmem ne diye diye.
Paspas olduk.

Yerin dibine batsın.
Nereden bu mesleği seçtik diyoruz hepimiz.
Oysa işimizi gerçekten severdik..
Şimdi kaçış yolu arıyoruz.
B planı yapıyoruz.

Öbürü de aradı dün.

Hocam yanlış anlamayın ama geçen yılki öğretmenimizle tarzınız çok farklı.
O dediğim dedikti. Yapcaz derdi biterdi.
Siz çok kibarsınız ama bunlara kibarlık yaramaz.
Hepsi ayrı telden çalıyor.
Siz bunların fikrini sormayın.
Veli fikrini almayın, boşverin kibarlığı.

Aynen bunları söyledi.

Ben burada huni takarım gibi geliyor.
Hadi hayırlısı

Aynen hatta evlerini temizleyelim, çocukların odalarını toplayalım. Yemin ederim üniversite sınavlarına baştan hazırlanıyorum ben. Bitirdiler bu mesleği.

Ben de yeniden mi hazırlansam ya
Ama gücüm yok gibi..
Valla nefret ettirdiler.

Ama mutlulukla çalışan öğretmen bulamayacaklar yakında.
Bir taraflarına kına yakarlar o zaman.

Ben de yeniden mi hazırlansam ya
Ama gücüm yok gibi..
Valla nefret ettirdiler.

Ama mutlulukla çalışan öğretmen bulamayacaklar yakında.
Bir taraflarına kına yakarlar o zaman.

Not falan diyorlar o olaydan da haberiniz var değil mi? Ben artık söyleyecek söz bulamıyorum. Ciddi ciddi deneyeceğim olursa güzel olur olmazsa devam. Sonra ağlıyorlar eğitim sistemi neden bu kadar kötü diye.

Not falan diyorlar o olaydan da haberiniz var değil mi? Ben artık söyleyecek söz bulamıyorum. Ciddi ciddi deneyeceğim olursa güzel olur olmazsa devam. Sonra ağlıyorlar eğitim sistemi neden bu kadar kötü diye.

Haberim var evet
İstemiyorum artık.
Artık gözüm çocukların tatlılığını bile görmez oldu.
Ben de kendime farklı bir yol çizmeliyim..

Haberim var evet
İstemiyorum artık.
Artık gözüm çocukların tatlılığını bile görmez oldu.
Ben de kendime farklı bir yol çizmeliyim..
Yok ya okadar da kotu degiller.bak simdiden canla basla calisiyolar.toplanti duzenliyolar ogretmenler gunu icin en luks markadan en kalitelisini almak icin cantasiydi cuzdaniydi cicegiydi pastasiydi mektubu resmi vsvs:)))))ugrasip duruyoz ogretmenimiz icin.
Valla cok merak ediyorum ya boyle olunca dahami bi onem veriyoz gibi gozukuyo.
Sahsen ben bu kadar seyi alsam pek samimi bulmam ustune bide kendimi huzursuz hissedderdim.

Veli toplantisina gitmistim.bi bayan cikti dediki hocammmmm biseye ihtiyac varmi soyleyin parasi neyse veririm yada 100tl200tl neyse toplariz aramizda.ulan cocugunun beslenmesine ne koyum diye dusunen aileler var.50tl aidati veremeyen aileler var.cocugunun cebine kantinden bisey alsin diye para veremeyen var.
O kadar gereksiz istekler varki ben cok sinirliyim bu konuda daha anlatsam ne uc seyler sasirirsiniz.sirf sivrilik yapcaz diye.
Egitimden baska herseyle ugrasiyoz valla.
Benim zamanimda boyle degildi ya hersey oyuncak oldu.

Çoçuğun yaşadığı ortamı ziyaret etmeli. Bir yarım saat çay içip çıkılır. Bu sizin için gereksiz olabilir ama çocuk ve öğretmen ilişkisi için çok önemlidir. Bilimsel olarakta kanıtlamış bir durum bu

Aranızda para toplayıp hediyeler alıp öğretmenler günümüzü yemeklerle süslediğinizde
ayyyy çok mutluyum ne kadar güzel bir mesleğimiz var diyemiyoruz.

Şahsen aldığım hediyelerin önemi yok, aynen dediğiniz gibi üzerine huzursuz hissettiriyor.

Yılda bir gün değil her gün saygı ve sevgi görmek istiyoruz.

Ama günümüzde senede bir gün alkışlanıp diğer günler ayaklar altında paspas ediliyoruz.
Herkes tarafından hem de.. Hiç değerimiz yok biliyoruz, o velilere söyleyin yani bunun farkındayız.

Ve hep söylüyorum çocuğumun meslek seçimine asla karışmayacağım.
Ama tek bir şey söyleyeceğim.

Öğretmen olma da ne olursan ol yavrum...

Ne sacma uygulamalar. Bunlarla ugrasacaklarina egitimin kalitesiyle ugrassalar keske. Yazik ogretmenleri nelerle mesgul ediyorlar. Ben de istemem evimde ogretmeni,bir de su var zaten ilgisi olan ogretmen hangi ogrencisi ne durumda bilir. Evine misafirlige gitmeye gerek yok. Benim annem hala hatirlar 30 yil once mezun ettigi ogrencisinin anasi babasi napar necidir diye. Safsatalarla ugrastirmaktan ders verdirtmiyorlar meslekten sogutuyorlar ya ogretmenleri,benim oglan baslayacak ilkokul bulamaz herhalde

Evimde öğretmen istemem diyenler var da
Sanki öğretmen çok meraklı sizin evinize

Ben de henüz atanmamış bir öğretmen adayıyım
Kız başına herkesin evine girip çıkmak büyük cesaret

Öğretmenliği ayaklar altına aldılar zaten

Öğretmen olmayan herkes nasıl öğretmen olunması konusunda fetva veriyor

Veliler her şeye burnunu sokup süreci daha da zorlaştırıyor

Kendi bi saat idare edemez bir çocugu

Öğretmen ayni anda 30 una bakmak zorunda
Niye? E öğretmen çünkü

Maaş alıyor, zorunda...

Bla bla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…