- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Bizim bölgede ev ziyaretleri zorunlu tutuluyor. yılda iki kez her öğrencinin evine gidiyoruz.
Bir yandan iyi oluyor öğrencinin ev ortamını görmek onu daha iyi tanımamızi sağlıyor.
Daha hoşgörülü olabiliyorsun örneğin imkanları iyi olmayan bi öğrenciye karşı. gitmesen bilemiyorsun.
Ama mesafeyi sen belirlersin. Biliyorum hadsiz çok insan olduğunu. Birkaç da bende var . onlara karşı açık ve net olmak gerekiyor. gerekirse üstü kapalı gerekirse açık bi resmiyet olması gerektiğini belirtirsen durağı yeri bilmiyorsa durdurursan zamanla anliycaktir senin öncekiler gibi olmayacağını.
Şu an tartiyorlar seni.
Ama kuralları biz belirliyoruz.
Gerektiginde sert ol canım, çünkü herkes nezaketten anlamiyor.
Bir veliden nameler..
Pardon taktikler :)
Sözümün geçmesi için evlere girip çıkmam, karşılıklı kahve içmem falan gerekiyormuş.
Kendimi kabullendirmemin yolu bu samimiyetmiş.
Yoksa sayılma ve sözümün geçmesi konusunda daha çok sıkıntı yaşarmışım.
Çok dertsizdim biliyor musunuz?
Nasıl kucaklayasım geliyor bu kafaları..
Allah'ım sen sabır ver.
Herkes bizimle uğraşır.
Harbi harbi yeniden okuyup başka meslek edinmeliyim sanırım..
30'umdan sonra.. Hadi bakalım hayırlısı..
Okul öncesi ve ilköğretim öğretmenleri gitmek zorunda zaten diye biliyorum. Veli belki söylerken haddini aşmış ama yanlış bir şey söylememiş
Bizim bölgede ev ziyaretleri zorunlu tutuluyor. yılda iki kez her öğrencinin evine gidiyoruz.
Bir yandan iyi oluyor öğrencinin ev ortamını görmek onu daha iyi tanımamızi sağlıyor.
Daha hoşgörülü olabiliyorsun örneğin imkanları iyi olmayan bi öğrenciye karşı. gitmesen bilemiyorsun.
Ama mesafeyi sen belirlersin. Biliyorum hadsiz çok insan olduğunu. Birkaç da bende var . onlara karşı açık ve net olmak gerekiyor. gerekirse üstü kapalı gerekirse açık bi resmiyet olması gerektiğini belirtirsen durağı yeri bilmiyorsa durdurursan zamanla anliycaktir senin öncekiler gibi olmayacağını.
Şu an tartiyorlar seni.
Ama kuralları biz belirliyoruz.
Gerektiginde sert ol canım, çünkü herkes nezaketten anlamiyor.
Siz velilere dğeil veliler size mecbur. Söylediklerine çok takılmayın bence.
Aynen hatta evlerini temizleyelim, çocukların odalarını toplayalım. Yemin ederim üniversite sınavlarına baştan hazırlanıyorum ben. Bitirdiler bu mesleği.
Ben de yeniden mi hazırlansam ya
Ama gücüm yok gibi..
Valla nefret ettirdiler.
Ama mutlulukla çalışan öğretmen bulamayacaklar yakında.
Bir taraflarına kına yakarlar o zaman.
Not falan diyorlar o olaydan da haberiniz var değil mi? Ben artık söyleyecek söz bulamıyorum. Ciddi ciddi deneyeceğim olursa güzel olur olmazsa devam. Sonra ağlıyorlar eğitim sistemi neden bu kadar kötü diye.
Yok ya okadar da kotu degiller.bak simdiden canla basla calisiyolar.toplanti duzenliyolar ogretmenler gunu icin en luks markadan en kalitelisini almak icin cantasiydi cuzdaniydi cicegiydi pastasiydi mektubu resmi vsvs:)))))ugrasip duruyoz ogretmenimiz icin.Haberim var evet
İstemiyorum artık.
Artık gözüm çocukların tatlılığını bile görmez oldu.
Ben de kendime farklı bir yol çizmeliyim..
Çoçuğun yaşadığı ortamı ziyaret etmeli. Bir yarım saat çay içip çıkılır. Bu sizin için gereksiz olabilir ama çocuk ve öğretmen ilişkisi için çok önemlidir. Bilimsel olarakta kanıtlamış bir durum buöyle zorunluluk mu olur
belki ben evime istemiyorum öğretmen vs vs
bir dönem özel okullar geliyordu
rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni
anneler ayrı şikayetçi öğretmenler ayrı şikayetçi
herkes tiyatro modunda yaşıyor
evet ev ortamı, doğal ortam vs önemli de eve misafir öğretmen gelince hiç de o ortam doğal ortam olmaz ki
yani tamamen iki taraf da evcilik oynuyor
öğretmen gidip bir dizine öğrenciyi bir dizine küçük kardeşini oturtup konuşuyormuş vs vs tamamen yapmacık şeyler ve bence profesyonelce de değil
Yok ya okadar da kotu degiller.bak simdiden canla basla calisiyolar.toplanti duzenliyolar ogretmenler gunu icin en luks markadan en kalitelisini almak icin cantasiydi cuzdaniydi cicegiydi pastasiydi mektubu resmi vsvs:)))))ugrasip duruyoz ogretmenimiz icin.
Valla cok merak ediyorum ya boyle olunca dahami bi onem veriyoz gibi gozukuyo.
Sahsen ben bu kadar seyi alsam pek samimi bulmam ustune bide kendimi huzursuz hissedderdim.
Veli toplantisina gitmistim.bi bayan cikti dediki hocammmmm biseye ihtiyac varmi soyleyin parasi neyse veririm yada 100tl200tl neyse toplariz aramizda.ulan cocugunun beslenmesine ne koyum diye dusunen aileler var.50tl aidati veremeyen aileler var.cocugunun cebine kantinden bisey alsin diye para veremeyen var.
O kadar gereksiz istekler varki ben cok sinirliyim bu konuda daha anlatsam ne uc seyler sasirirsiniz.sirf sivrilik yapcaz diye.
Egitimden baska herseyle ugrasiyoz valla.
Benim zamanimda boyle degildi ya hersey oyuncak oldu.
Ne sacma uygulamalar. Bunlarla ugrasacaklarina egitimin kalitesiyle ugrassalar keske. Yazik ogretmenleri nelerle mesgul ediyorlar. Ben de istemem evimde ogretmeni,bir de su var zaten ilgisi olan ogretmen hangi ogrencisi ne durumda bilir. Evine misafirlige gitmeye gerek yok. Benim annem hala hatirlar 30 yil once mezun ettigi ogrencisinin anasi babasi napar necidir diye. Safsatalarla ugrastirmaktan ders verdirtmiyorlar meslekten sogutuyorlar ya ogretmenleri,benim oglan baslayacak ilkokul bulamaz herhaldeöyle zorunluluk mu olur
belki ben evime istemiyorum öğretmen vs vs
bir dönem özel okullar geliyordu
rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni
anneler ayrı şikayetçi öğretmenler ayrı şikayetçi
herkes tiyatro modunda yaşıyor
evet ev ortamı, doğal ortam vs önemli de eve misafir öğretmen gelince hiç de o ortam doğal ortam olmaz ki
yani tamamen iki taraf da evcilik oynuyor
öğretmen gidip bir dizine öğrenciyi bir dizine küçük kardeşini oturtup konuşuyormuş vs vs tamamen yapmacık şeyler ve bence profesyonelce de değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?