- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Evimde öğretmen istemem diyenler var da
Sanki öğretmen çok meraklı sizin evinize
Ben de henüz atanmamış bir öğretmen adayıyım
Kız başına herkesin evine girip çıkmak büyük cesaret
Öğretmenliği ayaklar altına aldılar zaten
Öğretmen olmayan herkes nasıl öğretmen olunması konusunda fetva veriyor
Veliler her şeye burnunu sokup süreci daha da zorlaştırıyor
Kendi bi saat idare edemez bir çocugu
Öğretmen ayni anda 30 una bakmak zorunda
Niye? E öğretmen çünkü
Maaş alıyor, zorunda...
Bla bla
günümüz şartlarında büyük şehirlerde yaşayan öğretmenlerin neyle kimle nasıl ortamla karşılaşacağı belli değilken veli ziyareti yapmak pek mantıklı durmuyor bence.. öğretmenin güvenliğini kim sağlayacak , nerden bileyim veli hırlı mı hırsız mı sapık mı?? daha önce yaptığım veli ziyaretlerim oldu ama hepsi tanıdığım güvendiğim velilerdi ve hiç biri dayatma şeklinde olmamıştı.. kimse veli ziyaretini öğretmene dayatamaz..Çoçuğun yaşadığı ortamı ziyaret etmeli. Bir yarım saat çay içip çıkılır. Bu sizin için gereksiz olabilir ama çocuk ve öğretmen ilişkisi için çok önemlidir. Bilimsel olarakta kanıtlamış bir durum bu
Ağzınıza sağlık..
Bu işin yapılacak tarafı kalmadı sahiden..
Ağzınıza sağlık..
Bu işin yapılacak tarafı kalmadı sahiden..
Yanlis anlamissiniz,cogumuz sistemi elestiriyoruz. Ogretmeni degil yani. Veya nasil ogretmen olunur ondan da bahsetmiyoruz. Sistemin ogretmenlere verdigi rahatsizligi anlattik cogumuz.Evimde öğretmen istemem diyenler var da
Sanki öğretmen çok meraklı sizin evinize
Ben de henüz atanmamış bir öğretmen adayıyım
Kız başına herkesin evine girip çıkmak büyük cesaret
Öğretmenliği ayaklar altına aldılar zaten
Öğretmen olmayan herkes nasıl öğretmen olunması konusunda fetva veriyor
Veliler her şeye burnunu sokup süreci daha da zorlaştırıyor
Kendi bi saat idare edemez bir çocugu
Öğretmen ayni anda 30 una bakmak zorunda
Niye? E öğretmen çünkü
Maaş alıyor, zorunda...
Bla bla
Yanlis anlamissiniz,cogumuz sistemi elestiriyoruz. Ogretmeni degil yani. Veya nasil ogretmen olunur ondan da bahsetmiyoruz. Sistemin ogretmenlere verdigi rahatsizligi anlattik cogumuz.
Benim velimin biri de sınıfta çocuklardan biri grip olursa eve yollayın çocuğum hasta olmamalı diye emir verdi. Allah bu velilerin şerrinden korusun...
Sekeri biz aliyoruz merak etme:))))Aynen öyle
Bir de şimdi öğrenci ve veli öğretmeni değerlendirecekmiş
Ne günlere kaldık
Düşünsene ne anlar 7 8 yaşındaki bebe öğretmen değerlendirmeden
Artık okula her gün şekerle gideriz :)
Ben artık cidden bunaldım
Başlamadan bıktırdılar
Fetocu öğretmenlerin cemaate adam toplamak için böyle yakın ilişkiler kurmaya çalıştıkları var. Haberlere de cikmisti. Daha önce öyle öğretmenler denk geldiyse sizden de bekliyorlardir. Valla zaten öğretmenler çok çalışıyor. Sadece derse girmek değil işiniz. Bir de velilerin keyfi olsun diye ugrasmak insanı yorar. Kaldı ki sizin lafınızi dinlemezlerse kendileri bilir bence. Çocuklar onların çocuklari sizin söyledikleriniz çocuğa fayda için size veya veliye fayda için değil.
Gercekten kotu anlamda soylemedim inanin. Ogretmenlerin neler cektigini en az bir ogretmen kadar iyi bilirim. Sistemin rezilliginden ne egitim kaldi ne de isini guzel yapan ogretmen. Bu nedenle dolmayin iste,dolarsaniz cekilecek bir meslek degil Allah kolaylik versin. Yanlis anlamamaniz icin alintiladim,kusura bakmayin,zira hic bir ogretmeni incitmek kirmak istemem, kimsenin yapamayacagi bir isi yapiyorsunuz.Burası için konuşmuyorum ben biraz doluyum da bu konuda
Size değil sırf
Sekeri biz aliyoruz merak etme:))))
Daha 1.siniftan cocuga bak dogru yaparsan karsiligin da odul var yapamazsan yok. karsiliksiz bisey yapilmaz bi anlam da.
Hatta 4yil once veli toplantasina gittigim de ogretmen anlatiyor cocuklara kim bilirse soruyu ona topkek vercem dedim.bilenlere topkek verdim bilmeyenlerinkini kendim yedim bide guzel yedimki oh cok guzel cok tatli lezzetli diye anlatiyor boyle bunu yapmamin sebebide diye ekliyor cocuklari ozendirmek diye.
Bunu isteyen ozellikle veliler var.hocam siz yapin tek sekeri biz alalim boyle bi sistem olsun.
Bide baska sinifin ogrt kiyaslama da yapiyolar hocam onlar yapiyo bizde yapalim diye.hocalar da iyce sasirdi napcaklarini.
Gecen konusuyolar mesela hediye icin ve diyolarki benim bi dusuncem var ama bunu soylemem icin once soz verin kimse diger sinif velilerine soylemeyecek yoksa onlar yapar deyip soz bekliyolar.
Ogretmen bi konuda biseyi kesinlikle kabul etmedi cunku bu yasal degil ben boyle biseyle ugrasamam bi velim sikayet etse karistirmayin dedi.
İnanirmisiniz okul acildigindan beri hala israr ediliyor.anlamiyolar hicbiseyden hep bizim isteklerimiz yerine getirilsin istiyolar.
Sen cocugun icin bisey yapmak istiyosan yap evin de yap buna kimse engel olmaz.
Ama ogretmene hala bu israr niye basima dert alamam diyor.
En son ogrt gununde hediyeye dahil edelim denildi ki onuda kabul etmemis galiba.
Veliler bazen cok abartiyor hele bide ogrt yumusaksa.
Yanlis mi anladin acaba odul cezayi begenmiyor degilim.sadece madem bi sistem uyguluyosun karsindakiler 6yasinda topkek olayina dedim.Tövbe tövbe :)
Tüm meslektaşlarımı savunmayacağım.
Gözlerimle görmesem, duymasam inanmazdım.
Beni meslekten utandıran meslektaşlarım var biliyorum.
Bu arada ödül şart onu bilin.
Ödül ve ceza sistemi de olmasa o kadar çocukla işler çığırından çıkar,
bir düzen kurmanız imkansız olur.
Gerçi günümüz çocuklarına ödül ceza hak getire hiç biri işlemiyor.
Bak ödül kazandın aferin, al sana bakalım.
O ne? Kalem mi? Evde bir sürü var.
Şeker mi? Benim annem bana bir sürü alır.
Sen bu cezayı hakettin. Etkinliğe katılmıyorsun.
İyi zaten yapmak istemiyordum.
X ciğin lütfen davranışlarını düzelt. Kendini düzeltmeye niyetin var mı oğlum?
Cevap: Elliye elli ( Yüzde elli yüzde elli yani)
2. sınıf çocuğu bunlar..
Her yavrum hey.
Bir veliyi o sınıfa 6 ders koysak saçları ve tüyleri diken diken olmuş halde kaçar.
Ama kendi iki çocuğuyla baş edemezken bize akıl vermeyi, verdiğimiz ödülü ya da cezayı beğenmemeyi iyi bilirler..
Yanlis mi anladin acaba odul cezayi begenmiyor degilim.sadece madem bi sistem uyguluyosun karsindakiler 6yasinda topkek olayina dedim.
Cezaya bi diyecegim yok zaten.ceza olupta tenefuse cikma bu ders.
Ha bide oyle ogrenciler varki 7yasinda ama ogretmeni bile saskinliga cevirebiliyor yaptiklari ve bu veliler ogretmene dedigi benim cocugum yapmaz:)))Tövbe tövbe :)
Tüm meslektaşlarımı savunmayacağım.
Gözlerimle görmesem, duymasam inanmazdım.
Beni meslekten utandıran meslektaşlarım var biliyorum.
Bu arada ödül şart onu bilin.
Ödül ve ceza sistemi de olmasa o kadar çocukla işler çığırından çıkar,
bir düzen kurmanız imkansız olur.
Gerçi günümüz çocuklarına ödül ceza hak getire hiç biri işlemiyor.
Bak ödül kazandın aferin, al sana bakalım.
O ne? Kalem mi? Evde bir sürü var.
Şeker mi? Benim annem bana bir sürü alır.
Sen bu cezayı hakettin. Etkinliğe katılmıyorsun.
İyi zaten yapmak istemiyordum.
X ciğin lütfen davranışlarını düzelt. Kendini düzeltmeye niyetin var mı oğlum?
Cevap: Elliye elli ( Yüzde elli yüzde elli yani)
2. sınıf çocuğu bunlar..
Her yavrum hey.
Bir veliyi o sınıfa 6 ders koysak saçları ve tüyleri diken diken olmuş halde kaçar.
Ama kendi iki çocuğuyla baş edemezken bize akıl vermeyi, verdiğimiz ödülü ya da cezayı beğenmemeyi iyi bilirler..
Ha bide oyle ogrenciler varki 7yasinda ama ogretmeni bile saskinliga cevirebiliyor yaptiklari ve bu veliler ogretmene dedigi benim cocugum yapmaz:)))
Gidip ogrt mudure sikayet edenmi gidip rehber ogrt sikayet edenmi.
Ogrt dersiyle ilgilendigi kadar cocugun genel durumunu da soyluyor sinifta ki.
Bas edemedigi yerde veliyi cagiriyor cocugunuz surekli kavga ediyor arkadaslarina zarar veriyor yada kufurlu konusuyor vsvs diye.hatta daha olmadi gidip rehberlik ogrt danisiyor konusuyu.veli bundan rahatsiz olup ogrt kiziyor.ogrt bunu dile getirdigin de velinin dedigi biz aile olara cocuk konusunda biraz hassasiz hocam.eeee bu cocuk niye boyle ozmn sen hassassin diye cocuguna laf edilmiyecek mi .senin cocugun diger cocuklara zarar versin ozmn yeterki laf duyma.
Valla boyle velilere gel bi gun yerime sen gec benim isim var desen gik demezler.bi gun sahiden ogretmencilik oynuyacam diye.ya yemek yapip goturen vardi.hatta bugun sen yap bugun ben yapiyim diye bide siraya koyyolar ogrt boyle bi talebi oldugunu dusunmuyorum ayrica.(bunlar guzel seyler aslinda :)))) )Yoo topkek konusunda haklısınız.
Ben de ona tövbe tövbe dedim zaten :)
Benim tenefüse çıkmama cezasına çok ağır bir ceza diyen velim var burda mesela :)
Değerli öğretmenim,
bir buçuk yıldır ben de tam sizin anlattığınız gibi bir profille çalışıyorum; üstelik de bir köy, hani şu yoksulluğu bilip de okuluna öğretmenine eğitime en çok bunlar sahip çıkarlar diye tahmin ettiklerinizden.. Bunun yanında da branş öğretmeniyim, sizinkiler gibi 170 civarı veliyle mücadele ediyoruz. Okulla alakalı en ufak bir şey yaptıramadığımız ama işlerine gelmeyince pişkinliğin, bilmişliğin en alasını yapanlardan. Yazdıklarım sizin sorunlarınıza çözüm olmayacak belki ama, yalnız olmadığınızı bilirseniz biraz daha iyi hissedersiniz diye yazmak istedim. Hiçbir politikanın, hiçbir idarecinin, hiçbir veli ve öğrencinin idrak edemeyeceği derecede kutsal bir işimiz var. Unutmayın ki "Sadakanın en üstünü, kişinin bir ilim öğrenip sonra da onu müslüman kardeşine öğretmesidir."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?