Herkese merhaba.Çok uzun olacak baştan uyarayım.Yeniyim kendimi tanıtayım 19 yaşındayım,küçük bir kentte yaşıyorum ve genel olarak sevgi dolu normal bir ailede büyüdüm.Üniye hazırlanıyorum.
Konuya girecek olursak,benim biraz problemli bir kişiliğim var.Kaygı bozukluğum olduğunu düşünüyorum,içime kapanığım.Çeşitli ilginç fobilerim de var.
Bu durumlar benim hayatımı mahvediyor.Ailemin korumacı oluşu,tek çocuk olmam gibi etkileri olduğunu düşünsem de,şu an beni zorlayan şeylerden biri akrabalarım ve yaşadığım zorbalıklar.
Benim akranım olan 2 kuzenim var onlar bana zorbalık yapardı.Küçüktük,özellikle bir tanesi çok yaramazdı.Yaramazlıktan da öteydi hiç öyle arkadaşlarım olmamıştı.Bu bahsettiğim kuzenim bize gelince odamı pisletir,eşyalarımı dağıtır,bazılarını kırardı.Masayı bile kırmıştı bi kere,nasıl becerdiyse.
Ailem de onlar gidince bana bağırır kızardı.”Niye eşyalarına sahip çıkmıyorsun kendini niye savunmuyorsun kendini niye ezdiriyorsun” diye bir ton azar işitirdim bağırıp dururlardı bana o çocuk halimle.
Kuzenime hiç karşı gelemezdim,fiziksel olarak bi kıza göre çok güçlüdür,beni döverdi tartışsaydım.Ben de ağlardım canım çok yanardı.Kendimi korumaya vurmaya çalışırdım hatta dayak yememek için ilk ben vurmayı denerdim bazen ama başaramazdım göğsüne tekme yiyip ağlayan ben olurdum.Ben de dövülmemek için hep susardım.Ama bir yandan da strese girerdim şimdi bir şey yapmazsam ailem beni mahvedecek,lütfen bugün kızmasınlar diye dua ederdim.
Kendisinin eşyalarına ben zarar vermezdim bilgisayar açardı hep o oynardı ben korkardım istemeye.Bizde ise ben hiç bilgisayar açmazdım babam kızıyor derdim,bir parçasını kırsalar bana bağırılacak çünkü.Ses etsem bu sefer daha kötü olur.Ben PC açmıyorum diye iki kuzenim de beni dışlardı,ben dışlanınca onlarla oynamazdım ailem de niye yabanisin niye onlarla oynamıyorsun diye bana çıkışırdı.
Diğer kuzenimle ikimiz oynarken zorbalık olmazdı anlaşırdık ama bu bahsettiğim canavarla bi araya gelince sürekli beni ağlatırlardı.Barbar kuzenimin bize gelmesi yeterince kötüyken üçümüzün bir arada olması kabustu.Çocuk halimle büyüklerle otururdum sırf onlarla oynamamak baş başa kalmamak için.Ailem buna da üzülür ve kızardı tabii.
Küçükken onlardan dayak yediğim için herkesin beni döveceğini düşündüm hayatım boyunca ve hakkımı savunmakta hep zorlandım.Hâlâ da birine karşı gelmeye korkarım çekinirim.
İyi anlaştığım kuzenimle çok az görüşüyoruz artık ama bu bahsettiğim kuzenimle sık görüşmek zorunda kalıyoruz.Onlara gideceğimiz zaman ya da onlar bize geleceği zaman strese giriyorum,midem ağrımaya biraz bulanmaya başlıyor,bazen birden karnım ağrıyor tuvalet ihtiyacı hissediyorum,kalp atışlarım hızlanıyor.
Artık zorbalık da yok büyüdük,telefonla oynuyoruz buluşunca hatta ayrı odalarda bile oturuyoruz.Ama ben o kötü hisleri içimden yıllardır atamıyorum.Bayramları da hiç sevmiyorum çünkü o zaman da üç kuzen bir araya geliyoruz.
Bu arada ortaokulda kilomla da dalga geçerlerdi o zaman biraz şişmandım.Teyzem bile dalga geçerdi.Ben de üzülürdüm.
Geçen de bu kuzenimle biraz yazışıyorduk kendisine cephe almış değilim o yüzden yazışıyoruz nadir de olsa.
Başka bir teyzemi ses kaydına almış “sheldon’ı seviyor musun” demiş teyzem de “seviyorum ama hiç konuşkan değil milleti azarlıyor kovuyor” demiş ve 1-2 taklit yapmış kuzenim de gülmüş.Bir de utanmadan bu kaydı bana atmış.Ama yalan kimseyi azarlamam ben sessiz sakinimdir.Küçükken benimle dalga geçer üstüme gelirlerdi ben de kızardım sanırım ondan bahsetti.Bir de başka bir ses kaydında teyzem whatsapp profilime saçlarıma laf etmiş.Bunu da atmış kuzenim.Kuzenim bu arada arada telefondan gizlice fotomu çeker durduk yere.Amaç çirkin çıkayım dalga geçsin.Beni küçük düşürmeye çalışıyor bence.Bir kere yine üç kuzen bir aradayken vücudumda en sevdiğim yerimi sordular,ben de kendimi beğenmediğim için bileklerim çünkü inceler dedim.Sonra hemen bizimkiler daha ince bak en kalın seninki,dediler.Bir şey diyemedim.
Bunları neden hâlâ takıyorum çünkü evde olduğum için kuzenimle akrabalarımla görüşüyorum.Strese giriyorum midem bi garip oluyor.Artık kötü şeyler olmuyor ama istemsiz korkuyorum geriliyorum kuzenim gelince.Yanlarında kendimi rahat hissetmiyorum.
Ve kişiliğimin bozulmasında etkili olduklarını düşünüyorum.Dediğim gibi bayram gibi güzel bir şey bile kabusum.
İçimi dökmek istedim.
Sizce bu problemlerimin sebebi nedir ve nasıl çözülür ? Gerçekten aile çevrem mi bozmuş beni ?