Zorbalık

ortaokulun son sınıfına geçtiğimde şehir değiştirmiştik. Geldiğimde yerdeki okulum seçme öğrencilerle doluydu, il birincileri, ikincileri hep bizim okuldan çıkardı. Aileler, öğretmenler ilgiliydi. Yeni okulum ise tam tersi mahalle okuluydu ve ne pislik ararsan vardı. (Tenefüste sınıfımdaki tüm erkekler wc ye gider gelmek istemeyenleri zorlarlardı sonra wc den bağrışma sesleri gelirdi meğer birbirlerini tatmin ederlermiş) İlk hafta yeni geldiğimiz için beni ezmeye çalıştılar kızlar degilde erkeklerin lideri olan pislik benimle çok dalga geçti. bir gün öyle abarttı ki eve ağlayarak gittim, bir gün sonra okula dayım ve annem kayıt için eksik evrak getirmeye gelmişler birden içeri girdiler dayım bana zorbalık yapan çocuğu kelimeleriyle gömdü. az biraz da tehdit edince bir daha bulaşmadı bana. Sonra güzelce bitirdim seneyi.

Lisede baya zorbalık yaşadım ve yaşattım.
Her gün bir olay olurdu. Beni tek sıkıştırıp dövmüşlükleri oldu, bıçak çeken oldu.
Baya baya aksiyonlu geçmişti . Tabi ben de uslu sessiz bir tip değildim. O yüzden travma olmadı bende. Çok özlüyorum o yılları ah ah keşke yine dönsem o yıllara dayak yesem de sorun değil .

Zorbalık değil de lise ikinci sınıfta arka sıramda okulun o kelimeyi kullanmak istemiyorum ama bilirsiniz k...r derlerdi ya, ondan oturuyordu bi tane. Ben de çok saftım. Benle alay ederdi safım diye. Erkek arkadaşıyla nasıl seviştiğini, nasıl yerlerde sevişmek güzel onları anlatırdı. Oraldan bahsederdi. Utanıp kızardığımda alay ederdi 😂 benim 23 yaşına kadar da zaten sevgilim olmadı. İlk sevgilimle de evlendim zaten 😂

Şu an instada ekli bende. Hacı hoca ve çookk zengin birini bulmuş. Başını kapatmış. Yılda 3 4 kez (sayabildiğim bu) tatil yapıyor, yurt içi yurt dışı. Baya da iyi bi hayat yaşıyor 😌

Lise deyince aklıma geldi konuyla pek ilgisi yok sanırım🙈
Bu tipten benim üni de bir arkadaşım vardı,her konuştuğu çocuğa ilk seninle konuşuyorum derdi kulaklarimla bunları duyunca şok olmuştum, ona göre herkes kötü edepsiz bir kendisi edepliydi ama herkese yalan söylerdi, şimdi o da zengin biriyle evlenip kapanmis 😂

Bu tipten benim üni de bir arkadaşım vardı,her konuştuğu çocuğa ilk seninle konuşuyorum derdi kulaklarimla bunları duyunca şok olmuştum, ona göre herkes kötü edepsiz bir kendisi edepliydi ama herkese yalan söylerdi, şimdi o da zengin biriyle evlenip kapanmis 😂

Benimki ilk eklediğimde öyleydi. Şimdi açılmış. İlk nişanlısından para yüzünden ayrılmıştı

Seni reelde tanımak çok isterdim yengeç. Aile yapın, kaç kardeş tiniz, neler okudun neler yaptın çok merak uyanıyorsun bende 🙈
:KK22: :oops::oops:Ben doğuştan böyleyim bence,bazı şeyler yaratılıştan geliyor. Mesela hafızamda çok net, 4 yaslarinda kahvaltıya oturuyordum. Ben gelene kadar sessiz olan masa ben oturduktan sonra gülüp etmeye başlamıştı (komik bir cocuktum) . Kendi kendime derdim ki 'iyi ki ailem beni doğurmuş. Ben olmasam çok sıkılırlardı' 🙈🙈
aynaya bakar kendimi severdim, tek başıma oynadığım sezon sezon süren evciliklerim vardı - annem bizi mahalleye salmadigi için mahalledeki gruplardan dişlanirdik ama umursamazdim hiç. Kendi kendime seksek oynardım çıkınca,kedi falan severdim...
Hep herkesten çok kendini seven biri olmusumdur, o yüzden ne aile, ne zorbaliklar, ne dost kaziklari, ne sevgili sorunlari beni gereğinden fazla etkilemez. Kısa bir üzülür geçerim 😇

Lisede zorbalık yaşadınız mı ve bunu nasıl atlattıniz yani travma olarak kaldıysa ve unutulmuyosa 15 16 yaşlarında yaşadım şuan 19 yaşındayım bazen aklıma geliyor üzülüyorum
lisede değil ama ilkokulda yaşadım. çok ağırdı hem de hayatımın tamamını etkileyecek psikolojik izler bıraktı bende.
hatta mide hastalıklarım, panik atağım bu yüzden çıktı bence.

bana kötülük eden kızlardan bir tanesiyle korkmadan yüzleştim. seneler sonra... kız evet haklısın ben sana çok ayıp ettim dedi özür diledi. o içimi biraz soğuttu.

diğer olayları da kendi içimde anlamlandırmaya çalıştım. küçüklerdi, şımarıklardı, aileleri eğitimsizdi dedim ve kabullenmeye çalıştım.

birkaç sene öncesine kadar her gece rüyamda ilkokulumu görürdüm, şimdilerde hiç görmüyorum. büyüdükçe de unutuluyor. siz kendi kendinizi telkin edin sürekli, ben değil onlar kötüydü diyin.

Ben de yaşadım. Lise zamanları tam mal gibiydim. Pısırık, korkak vs vs. Normalde sesim çıkar ama lisedeki kızlardan aşırı tırsardım. Hani şu "ne bakıyon?" diye atar yapıp kavga çıkaran çeteler var ya onlardan biri bizim sınıftaydı. Kıza ilk başlarda çok mesafeliydim ama zamanla doğal davranmaya başladım. Çok neşeli biri olduğumdan çok sevdi beni. Sınıfta sohbet muhabbet eder deli gibi gülerdik. Ondan sonra korkmamaya başladım çünkü okuldaki diğer çetelere karşı arkam sağlamdı:KK53:
Şimdi instada ekliyiz ve arada sohbet ederiz. 2 çocuklu ev hanımı ve o lise halinden eser yok. 🤷🏻‍♀️

Bu benim yönteme benziyor biraz. 😁
Ben de ortaokulda sessiz sakin, kibar, kimseye rahatsizlik vermek istemeyen bir kizcagizdim ve okuldaki yeni kızdım diger herkes arkadaşti ben sonradan gelen ve sessiz kiz oldugum için canima okumuşlardi bu yuzden. 😬

Lisede ben de o belali kizlarla arkadaş olup rahatlamiştim. 🤷 Gercekten de okul bitince o kavgaci kizlarin coğu çok kibar tiplere dönüştü.

Zorbalık değil de lise ikinci sınıfta arka sıramda okulun o kelimeyi kullanmak istemiyorum ama bilirsiniz k...r derlerdi ya, ondan oturuyordu bi tane. Ben de çok saftım. Benle alay ederdi safım diye. Erkek arkadaşıyla nasıl seviştiğini, nasıl yerlerde sevişmek güzel onları anlatırdı. Oraldan bahsederdi. Utanıp kızardığımda alay ederdi 😂 benim 23 yaşına kadar da zaten sevgilim olmadı. İlk sevgilimle de evlendim zaten 😂

Şu an instada ekli bende. Hacı hoca ve çookk zengin birini bulmuş. Başını kapatmış. Yılda 3 4 kez (sayabildiğim bu) tatil yapıyor, yurt içi yurt dışı. Baya da iyi bi hayat yaşıyor 😌

Lise deyince aklıma geldi konuyla pek ilgisi yok sanırım🙈
Sevişe sevişe doğru yolu bulmuş.🤓

Cahillik zamanı ya lisede erkek gibi yürüyen kızlara küfürlü konuşan kızlara gıcık oluyordum

İlkokul neydedir lisedeki kızlar oğlanlar ciddi ciddi zarar veriyorlar bu yüzden intihar edenler dahi oldu çok korkunç 😢

Neler gördüm neler 😊eğlenceliydi ama ben hiç sallamadığım için. Zengin çocuklarının arasında büyüdüm. Sadece lisede değil yani. Ben önemsemem öyle saçmalıkları,güler geçerdim hey gidi gençlik. Keşke dönebilsem o günlere

Bu benim yönteme benziyor biraz. 😁
Ben de ortaokulda sessiz sakin, kibar, kimseye rahatsizlik vermek istemeyen bir kizcagizdim ve okuldaki yeni kızdım diger herkes arkadaşti ben sonradan gelen ve sessiz kiz oldugum için canima okumuşlardi bu yuzden. 😬

Lisede ben de o belali kizlarla arkadaş olup rahatlamiştim. 🤷 Gercekten de okul bitince o kavgaci kizlarin coğu çok kibar tiplere dönüştü.
Ben de tam tersi belalı bir tipe dönüştüm ama zamanı kaçırdım 🤦🏻‍♀️😆

Lisede zorbalık görmedim. Büyümüştüm, özgüvenim yerindeydi, bir de tüm okulda isim olarak tanınan başarılı biriydim, dolayısıyla saygı görüyordum; nüfusu az bir Anadolu Lisesi’ndeydim, standart olarak ortalama üstü öğrenciler vardı belki bunun da etkisi vardır. İlkokulda zorbalık gördüm, saçlarım uzun diye dalga geçerlerdi, kezban derlerdi. O zaman etkileniyordum ama şimdi gülüyorum.

Ben kimseye şahsen zorbalık uygulamadım. Hatta ezmeye çalıştıklarında arkalardım, sohbet ederdim, derslerde yardımcı olmaya çalışırdım.

İlkokulda yasadıgımı hiç bi eğitim dönemimde yasamamışımdır. Sessiz bi yapıdaysanız okul hayatı zindan.
Lise ne güzel ya hormonlar fora,aşka felan inanıyorum.

O kadar yaşadım ki. Kilomdan tut her şeyimle… hayat mutlu olmaya değer. O insanlar bir daha karşıma çıkmayacak . Unutun gitsin

Zorbalık görüyorsanız başkalarının da görmüş veya görüyor olması bunu normalize etmez. Belli ki siz bir şeyden psikolojik olarak çok etkilenmişsiniz. Evet herkesin böyle hikayeleri vardır ama bence siz psikolojik destek alın. Eğer halihazırda devam eden bir durum varsa ailenizle paylaşın, okulunuzla ve idarecilerle konuşsunlar. Benim şu ana dek gördüğüm şey, bir zorbalık olsa bile anne babası okula çağırılan veledler mecburen hadlerini bilip otururlar yerine. Hiç korkmadan ilgili büyüklerinize anlatmanız lazım. Ben öyle bir zorbalık görmedim şahsen. Ama ortaokulda vardı çevresine karşı zorba tipler, ağır tripleri, kadınsı olma çabaları, karmaşık ilişkileri vs. baya kötüydü. Mesela en elebaşı diyeceklerimiz onulmaz hatalar yaptıkları için aileleri tarafından çok küçük yaşlarda evlendirilmişlerdi onu biliyorum. Okulda kök söktüren, çıkışta kafayı diken kızı on sekizinde kucağında kocaman bebekle bez taşırken görmüştüm. Ne denir bilmiyorum.

Üniversite dahil her eğitim kademesinde zorbalığa nasıl uğrayabildim, 31 yaşıma geldim, hala aklım almıyor…

Back
X