Zorla evlendirilmek zorunda kalsaydınız ne yapardınız?

BiRiCiGiM

askinin biricigi
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
709
2
118
- Yurtdışı
Türk topluluğu içerisinde bu tür sorunlar yaşanmaktadır. Zorla evlilikte iki aile çocuklarına sormadan, çocukların evlenmesine karar verir, çocuklardan birisi evlenmek istemezse de, karşı koysa da, aile çocuğu nikaha zorlar.

Siz bu durumda kasaydınız ne yapardınız?

merhaba,
ben bu durumu yasadim maalesef 17 yasindaydim.... cocukdum birsey diyemedim ... evlendim. fazla sürmedi 3 hafta sonra bozuldu aileme geri döndüm. ama üstünden yillar gecti simdi tekrar evlendim ve de mutluyum allahima cok sükür....

anliyorum seni canim cok üzüldüm:teselli:
malesef bu durum yüzünden bir cok kisi magdur
ama sen cok sanslisin en azindan simdiki evliliginde cok mutlusun
benimde birkac tadigim var böyle olan malesefa.s.a.s.

Ailem bunları yapacak bir aile değil asla.
Diyelim ki öyle bir ailenin kızıyım.Beni zorla,istemediğim biri ile evlendirmeye kalksalardı kesinlikle dinlemezdim.N e bu mal mı alıp satıyoruz ? Bir genç kızın hayatını kimse çalamaz. :umursamaz:İsterse bunu yapmaya kalkanlar anne babası olsun.:sinifsinif:

bu tür durumlarda gençlerin sesi çıkamıyorsa;
aile büyüklerinden, sözü dinlenen, aklı başında birinden yardım istemektir.

Allahtan ailem bu konuda hiç zorlamadı bizleri. zorlasaydı da sesim çıkardı, olmaması için elimden geleni yapardım.

Kurtulmak için elimden geleni yapardım ama hiç bir yol kalmamışsa kaderine boyun bükenlerden olurdum. Aileme karşı gelemezdim. Çok şükür ailem öyle insanlar değil. Ve ben çok mutlu bir evlilik yaptım.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben bu durumda kalmam ki...
evleneceğim varsa bile evlen deseler evlenmem...
iş inada binerse ezer geçerim ben... tanımam kimseyi...

Kurtulmak için elimden geleni yapardım ama hiç bir yol kalmamışsa kaderine boyun bükenlerden olurdum. Aileme karşı gelemezdim. Çok şükür ailem öyle insanlar değil. Ve ben çok mutlu bir evlilik yaptım.

ben bu durumda kalmam ki...
evleneceğim varsa bile evlen deseler evlenmem...
iş inada binerse ezer geçerim ben... tanımam kimseyi...

ALLAH kimseleri böyle durumda birakmasin:Saruboceq::Saruboceq:

eskilerden duyduğum kadarıyla genelde hep ana-babalarının istediği kişiyle evlenmişler.hatta benim kayınvalidem 3 çocuğu olan bi adamla evlendirilmiş,evlendiği kişi akrabaları olduğundan çocukları yabancı ellerde büyümesin diye.şansına adam iyi bi insanmış(ayrıca benim çok sevdiğim kocam doğmuş bu evlilikten:)).ama böyle bi durumu ben asssla kabul etmezdim.işim gücüm de varsa kaçardım valla..

şu andaki yaşam şartlarım, imkanlarım ve yetiştirilme tarzımla ağırlığımı koyarım, evden kaçarım, kesinlikle kabul etmem diyorum ama o kadra mecbur kız var ki.

gidecek yeri yok, sığınacak kimsesi yok, güveneceği arkasında duran tek bir insan yok.
mecburen evleniyorlar.
eğitimsizlik, cehalet, çaresizlik veya başka sebepler mecbur kılıyor maalesef..

malasef canim bu devirde bile böyle kisiler cok:1no2:
sanirim hep de böyle devam eder

Benimde Ailem Bu Yapıda Değil..
Ama Başıma Gelseydi Zaten Asi Biriyim Eminimki Tüm İsyan Bayraklarını Çekerdim
Baktımki Başedemiyorum O Zaman Ailemin Sözünden Asla Çıkamayacağını Birini Devreye Sokardım :icecream:

Ben bir bireyim.

Bazen karar alırken düşüncesine değer verdiğim, saygı duyduğum insanlara danıştığım olur.

Ancak verdiğim ve uyguladığım karar benimdir, benim olmalıdır. Bir başkasının değil.

Kendi hayatıyla ilgili önemli kararları alamayan insanlar var maalesef.

Onların yaşam koşulları, içinde bulundukları duruma karşı koymalarına müsait değil belki. Baskı oluşunca boyun eğmek zorunda kalıyorlar. Hatta benim kiminle evleneceğime ailem karar verir diyen insanlar var, çünkü onlar böyle yetiştirilmiş. Bir birey olduklarını, kendi kararlarını kendilerinin alması gerektiği bilmiyorlar. Bu hak onların doğuştan kazandıkları bir hak iken geri alınmış. Öğretilmemiş hatta !
Allah yardımcıları olsun...

Kendim yaşantım ve düşüncem içerisinde iken; kimse bana zorla bir evlilik yaptıramaz.

Her türlü karşı çıkarım.

şu an harika bir beraberliğim var ama olmasaydı olarak düşünürsem: eğer kendimi öldürmek ve evlenmek dışında seçeneğim yoksa, adam yakışıklı,iyi kalpli ve beni çok seven biriyse bende sevmeye çalışırdım:çok üzgünüm:

bir akrabaya tüyerdim,bulununcada ya evlenmem ya gene giderim derdim,ortalığı birbirine katardım herhalde.

zorla evlenmemek için elimden geleni hatta daha fazlasını yapardım.hayatta evlenmezdim yani.kaçacak bi delik bulurdum

tabii ki bildiğimi okur..evlenmezdim..
istemediğim biriyle evlenmek kabus bişey olurdu herhalde..düşünmesi bile korkunç..klava:

allahtan ailem öyle bi yapıda değil ama olsaydı karşı çıkardım hayat benim hayatım.onlar geçinecek değil benim.bu hayatı yaşayacak benim kabul etmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…