merhaba,
ben bu durumu yasadim maalesef 17 yasindaydim.... cocukdum birsey diyemedim ... evlendim. fazla sürmedi 3 hafta sonra bozuldu aileme geri döndüm. ama üstünden yillar gecti simdi tekrar evlendim ve de mutluyum allahima cok sükür....
Ailem bunları yapacak bir aile değil asla.
Diyelim ki öyle bir ailenin kızıyım.Beni zorla,istemediğim biri ile evlendirmeye kalksalardı kesinlikle dinlemezdim.N e bu mal mı alıp satıyoruz ? Bir genç kızın hayatını kimse çalamaz. :umursamaz:İsterse bunu yapmaya kalkanlar anne babası olsun.:sinifsinif:
bu tür durumlarda gençlerin sesi çıkamıyorsa;
aile büyüklerinden, sözü dinlenen, aklı başında birinden yardım istemektir.
Allahtan ailem bu konuda hiç zorlamadı bizleri. zorlasaydı da sesim çıkardı, olmaması için elimden geleni yapardım.
Kurtulmak için elimden geleni yapardım ama hiç bir yol kalmamışsa kaderine boyun bükenlerden olurdum. Aileme karşı gelemezdim. Çok şükür ailem öyle insanlar değil. Ve ben çok mutlu bir evlilik yaptım.
ben bu durumda kalmam ki...
evleneceğim varsa bile evlen deseler evlenmem...
iş inada binerse ezer geçerim ben... tanımam kimseyi...
şu andaki yaşam şartlarım, imkanlarım ve yetiştirilme tarzımla ağırlığımı koyarım, evden kaçarım, kesinlikle kabul etmem diyorum ama o kadra mecbur kız var ki.
gidecek yeri yok, sığınacak kimsesi yok, güveneceği arkasında duran tek bir insan yok.
mecburen evleniyorlar.
eğitimsizlik, cehalet, çaresizlik veya başka sebepler mecbur kılıyor maalesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?