Herkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...
Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.
Tesettür bu tesettür!! Tarz değil farz. Kafanıza göre takılan bedelini öder.
Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..
Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!
Onlar da kendilerince sizin iyiliginizi düşünüyorlardır emin olun. Sizi oldugunuz gibi sevmemek diye bir sey yoktur.
Siz alışın günaha girmeyin istemislerdir. Ailenize öfke duymayın bence. Evet istemeden bir seyler yapmak cok zor. Ama belki de bu sıkıntı senin imtihanındır. :)
Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.
Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..
Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!
Dünyaya yaşamak için geldik
Bîr damla sudan tüm canlılar olur sen hiç tesettürlü inek gördün mü
Demek ki tesettürün amacı o bizi yarattı değil
Bir tel saçımız değil düşüncelerimiz iyi insan olmamız daha makbuldür kul hakkı yemeden yaşamak çalmamak gıybet etmemek gibi ama bu konular dururken örtümüzün ucunu omuzlarımıza indirmemiz söylendi diye kıl fetişi yaptık
Dünyaya yaşamak için geldik
Bîr damla sudan tüm canlılar olur sen hiç tesettürlü inek gördün mü
Demek ki tesettürün amacı o bizi yarattı değil
Anneci babacı giller gelmiş gene. Zorla baskıyla birşeyler yaptırmak doğru mu? Ah pardon, size göre doğru tabii.
Rabbin emri yerine girmeyeceğim. Konuyu bizzat iyice dine çekmişsin. Emir olarak görmeyen görüşler de var bilesin. Sana göre farz, bana göre ise çeviri hatası. İsterseniz özelden yazın, banlanmaya niyetim yok açıkçası.
Kendi doğrunuzu, başkasına zorla neden yaştıyorsunuz? Bu şey gerçekten doğru yada yanlış, farketmez. ZORLA kimsenin kimseye birşey yaptırmaya hakkı yok.
Bakın sonuçlar görülüyor. Zorla evlilik, zorla ailenin istediği bölüm-okul, zorla çocuk, zorla şu bu.. Her konuda zorlama yanlış. Sadece dinde değil yani.
Bırakın insanlar kendi fikirlerini yaşasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?