çok haklısın
şu baskıyla bir şeyler yaptırılmalara acayip uyuzum
baskıyla kapanan ya böyle mutsuz oluyor istediği gibi giyinip hareket edemiyor
ya açıldığı zaman tonlarca laf yediğiyle ailesiyle kavga ettiğiyle kalıyor
bu kız şimdi aile baskısıyla kapandı başka eve çık açıl desek ailesi yanında kapansa kız yine mutsuz yalancılık yapmak istemez
böyle kapalı görüp evlenip açılsa ya kocası izin vermeyecek ailesi kendi kafasına göre bir adam bulacak ya ben senle kapalı evlenmiştim niye açıldın diyecek en iyi ihtimal kocası izin verse bu defa ailecek küslükler damada laf söylemeler başlayacak
niye rahat bırakmıyorlar insanları
bir çok kapalı insan da böyle çoğu ben kendi isteğimle kapandım der ama ya aile ya koca ya mahalle baskısı bolca da korkutma
çok sene önce televizyon da güya bir hoca çıkmış çocuğu namaza küçükken alıştırın sabah namazına kalkmak istemiyorsa ya bir terlikle ya bir sopayla uyandırmalıymışız (!)
benim yedi yaşında ki çocuğumu sopayla sabah namazına kaldırınca o çocuğun dini imanı da o kadar güzel olur ki
ya toptan çocuk dinden çıkar ya iyice yobaz olur çıkar
zorlamayla hiç bir şey olmamalı
dinimiz de en önemli şey niyetle başlar
sen ramazan ayında tut bir insanı at zindana aç susuz bırak iftarda çıkar o gerçekten oruç tutmaya kendi içinden isteyerek niyet etmezse o oruç tutmuş sayılmaz
sen istediğin kadar uğraş
Hanımlar, tesettür emri farzdır.kuranda başörtüsü yokdur diyenleri bırakın siz.onlar in hepsi artniyetli.islami bozmak isteyen hoca görünümlü ikiyuzluler. Ama zorlayarak baskıyla olmaz bunu kabul etmeli.ibadetlerdeki asıl amaç ihlas dir.yani samimiyet. Kuranda başörtüsü yokdur diyenler.Efendimizin hanımlarına baksınlar.onlar nasıl örtünmüş.islamin ana kaynaklarından biride hadistir.vesselam
Canim ailen seni cok seviyor ve senin ahiretini dusunuyor bir farzi yerine getiryorsun onca gunahimiz var kapan en güzeli asla hayatin hakkinda yorum olarak algilama bakin gercek tektir kapanmak farz kimse aksini iddia edemez bu guzellige ulasmisken elinden kaybetme bi acilirsan sonra zor olur beni sakin kimse yanlis anlamasn ben olani dogruyu ifade ettim...o guzelligini kimsenin gormesine luzum yokki guzel olan degerli olan seyle saklanir ortulur ne derseniz deyim saygim var ozgurluktur belki ama sen kapalisin ondan acilmak olmaz yoksa acik kardeşlerimize bise diyemem insallah onlarda tez vakit tesetture girer olumsuz demiyorm herkesi iyilikler hayirlar bulsunHerkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...
Sanırım kapalısınız. Zorla saçınızı açmanız istense ne hissedersiniz?
Kapanmak diye birşey yok... Başını kapatmak diye yazmiyor bana gore dedikodu hak yemek kalp kırmak gunah kafasını kaptan herkes cennete girmeyecek benim kalbim kapalı allaha inanıyorum yeter
kırmızıyla yazan bayan dosdoğru yazmış ben kendisinin yorumunu göremedim,,saptırılmış bişey yok gayet açık ve netAfferimmmm kırmızı ve büyük harflerle yazınca herkes seni doğrulayacak
Benim dediğim olay, göğüsleri örtme tavsiyesi. Ben onun adına tesettür demiyorum.
Saygısızsınız, çok.
Böyle emin konuşmayın , gün gelir işler terse döner. Gün gelir anlarsınız belki gerçekleri.
Ben ayet reddetmiyorum. Ama sen ayetle oynuyorsun , ayeti bozuyorsun, saptırıyorsun. Bunun üstüne de insanları yargılıyorsun.
Ne kadar eminsin ya doğru yolda olduğundan. Yolun sonunda kimin doğru yolda olduğu ortaya çıkacak. O zaman pişman olacak mısın acaba, Olmayan ayet farz yarattığına, bir ayeti yanlış yorumladığına pişman olacak mısın?
Doğru oku bide. Tesettür tavsiyedir demedim. Göğüsleri örtmek tavsiyedir, o bile zorunlu değildir dedim.
Sana göre hepimiz cehennemliğiz. Doğruluğundan bu kadar emin olma, yanlış çıkmayasın dikkat et.
Bizi dinden çıkarttın ya, sağolasın.
Asıl sen dinden çıkmış olabilirsin ama, böyle birşeyi ben kimseye söylemem. Haddim değil. Senin gibi haddim olmayan Laflar söylemem
Ahajhsjshajahsgsjs
Senin kadını küçümseyen, uydurulmuş hadisleri Kuranın önüne koyan hocaları dinlesinler
Tamam canım tamam.
Bir hocaya tam bağlanmadan düşünen,
Gerçek anlamları bulabilen,
Farz uydurmayan,
Ayeti saptırmayan, ayeti doğru yorumlayan,
Kadını aşağılayan hadislere bağlanmayan
Hadisleri kaynak kabul etmeyen,
Tek kitap tek kaynak Kuran'dır diyenler
Yani ben ve benim gibi olan bir avuç kişi.
Hepimiz art niyetli hepimiz yanlış yoldayız.
Peki peki öyle olsun. Sizin dediğiniz gibi olsun.
Bir gün gerçekler gün yüzüne çıkacak, o günü sabırsızlıkla bekliyorum
Bir hocaya sorgusuz sualsiz bağlandığımi nerden anladınız.asıl siz sadece kuran diyen.Efendimizi postacı gibi gören zihniyete dikkat edin.hadis bu dinin pratik uygulamasıdır.tesettürde ayet ve hadis ile sabittir.Ahajhsjshajahsgsjs
Senin kadını küçümseyen, uydurulmuş hadisleri Kuranın önüne koyan hocaları dinlesinler
Tamam canım tamam.
Farz uydurmayan,
Kırmızı harfleri herkes dediklerimi kabul etsin diye yazdım dikkatinizi çeksin okuyun diye yazdım. Göğüs örtmek tesettürden değil midir ? Ne tavsiyesi yaa Allah rica etmiş gibi konuşmuşsun. Ayrıca ben kimseyi dinden çıkarmıyorum Allah teala buyurmuş!! Kuranın ayetlerini inkar eden dinden çıkar diyorum !!Afferimmmm kırmızı ve büyük harflerle yazınca herkes seni doğrulayacak
Benim dediğim olay, göğüsleri örtme tavsiyesi. Ben onun adına tesettür demiyorum.
Saygısızsınız, çok.
Böyle emin konuşmayın , gün gelir işler terse döner. Gün gelir anlarsınız belki gerçekleri.
Ben ayet reddetmiyorum. Ama sen ayetle oynuyorsun , ayeti bozuyorsun, saptırıyorsun. Bunun üstüne de insanları yargılıyorsun.
Ne kadar eminsin ya doğru yolda olduğundan. Yolun sonunda kimin doğru yolda olduğu ortaya çıkacak. O zaman pişman olacak mısın acaba, Olmayan ayet farz yarattığına, bir ayeti yanlış yorumladığına pişman olacak mısın?
Doğru oku bide. Tesettür tavsiyedir demedim. Göğüsleri örtmek tavsiyedir, o bile zorunlu değildir dedim.
Sana göre hepimiz cehennemliğiz. Doğruluğundan bu kadar emin olma, yanlış çıkmayasın dikkat et.
Bizi dinden çıkarttın ya, sağolasın.
Asıl sen dinden çıkmış olabilirsin ama, böyle birşeyi ben kimseye söylemem. Haddim değil. Senin gibi haddim olmayan Laflar söylemem
Ahajhsjshajahsgsjs
Tamam canım tamam.
Farz uydurmayan,
Turkiye Cumhuriyeti Diyanet işleri Başkanlığı ve adi saygiyls anilcak bir sürü alim ulema yanlış biliyormuş. Sen hakliymissin:) tobe ya..benim kalbim temiz bisey yapmasamda ecennete girerim kafasidda tuhaf hani
Ne kadar saygisiz bir üslubunuz var. Kiniyorum sizi. Benzetmeniz hic hos degil.Dünyaya yaşamak için geldik
Bîr damla sudan tüm canlılar olur sen hiç tesettürlü inek gördün mü
Demek ki tesettürün amacı o bizi yarattı değil
Bir tel saçımız değil düşüncelerimiz iyi insan olmamız daha makbuldür kul hakkı yemeden yaşamak çalmamak gıybet etmemek gibi ama bu konular dururken örtümüzün ucunu omuzlarımıza indirmemiz söylendi diye kıl fetişi yaptık
Kırmızı harfleri herkes dediklerimi kabul etsin diye yazdım dikkatinizi çeksin okuyun diye yazdım. Göğüs örtmek tesettürden değil midir ? Ne tavsiyesi yaa Allah rica etmiş gibi konuşmuşsun. Ayrıca ben kimseyi dinden çıkarmıyorum Allah teala buyurmuş!! Kuranın ayetlerini inkar eden dinden çıkar diyorum !!
Bende canım gunu merakla askla bekliyorum. Suratindaki o ifadeyi merak ediyorum. .:)
Çok kişinin doğru kabul ettiği, o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez.
Nuh peygamber tufan geliyor dediğinde kimse inanmamıştı. O büyük kalabalık inanmadı. Peki ne oldu?
Demek ki bir ideanın doğru olması, onu doğrulayan kişi sayısına bağlı değilmiş.
Tesettür farzdır iyi bi araştır.E o zaman sen de dinden çıkıyorsun. Kuranda olmayan farza farz diyerek. Byby zehra, dinden çıkmışsın
Ahajhsjshajahsgsjs
Tamam canım tamam.
Farz uydurmayan,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?