zorla kapanmak..

Hanımlar, tesettür emri farzdır.kuranda başörtüsü yokdur diyenleri bırakın siz.onlar in hepsi artniyetli.islami bozmak isteyen hoca görünümlü ikiyuzluler. Ama zorlayarak baskıyla olmaz bunu kabul etmeli.ibadetlerdeki asıl amaç ihlas dir.yani samimiyet. Kuranda başörtüsü yokdur diyenler.Efendimizin hanımlarına baksınlar.onlar nasıl örtünmüş.islamin ana kaynaklarından biride hadistir.vesselam

O hocanın dediği yanlış tabiki de döverek çocuklara Dinimizi ogretemeyiz . Sevgiyle ve gerçek bir örnek olarak ancak sevdirebiliriz.

Size de çocukları sabah zorla namaza uyandırmama konusunda katılmıyorum. Çocuklarımızı kaldirmaliyiz ama güzel sözle tatlı dille elbette. Bircok kk uyesinin Sabah sabah çocuk uyandirilir mi dediğini duyar gibi oluyorum. Uyandirilir efendim. Sonsuz bir hayat kazanmaları için alismaları için gayet güzel uyandirilir. Bizler ki sonlu ve nerede biteceğini bilmediğimiz şu kısacık dünya hayatı için çocuklarımızı sabahın köründe uyandirip okula yolluyoruz dershanelere yolluyoruz. Üniversiteyi bitiriyor aman yüksek lisans aman yurt dışında master yapsın diyoruz. Neden diyoruz bu kadar şeyi . Sırf o çocuklar şu kısacık sonlu dünya hayatında başkalarına göre biraz daha rahat yasasinlar daha fazla para kazansinlar diye. Biz çocuklarımızı bu sonlu ve sonu Nerede biteceğini belli olmayan bu dünya hayatı için bu kadar çalışmaya zorlarken;, Rabbimizin vadettigi sonsuz hayat için neden çalışmaya zorlamayalim. Bu çok kârlı bir işi elinin tersiyle itme gibi birsey değil mi ?

Gerçekten anlayamıyorum. Bu söylediklerim hepimiz için geçerli . İnsanlar olarak şu nezaman Nerede ve nasıl sonlanacagini bilmediğimiz dünya hayatı için günde çoğumuz 10 saat belki 12 saat çalışıyoruz. Patrondan korkuyoruz ne derse yapıyoruz. Ki buna rağmen çoğumuz çok güzel şartlarda yasamiyoruz. Ama Allah diyor ki ey kullarim günde sadece 5 vakit namaz kilin beni tanıyın bana dua edin bende size sonsuz cenneti ve yorgunluk ve çalışma olmayan bir hayatı vadediyorum. Ama sanırım biz insanlar cidden nankoruz göz göre göre Allah in teklifini yaraticimizin teklifini reddediyoruz ve su üç kuruşluk dünyaya tamam etmeye devam ediyoruz.

Kısacası anlatin Dinimizi çocuklarınıza güzelce anlatin yaşantınizla örnek olun sevdirin lütfen. Çocuklar içten gelen sözleri emin olun kocaman insanlardan daha iyi anlarlar. Sabahın 6 sinda okula gitsin de bu dünyada sözü geçsin diye kaldirdiginiz Çocuklarınızı lütfen sabah namazına da kaldırın.

Ahajhsjshajahsgsjs
Senin kadını küçümseyen, uydurulmuş hadisleri Kuranın önüne koyan hocaları dinlesinler
Tamam canım tamam.

Bir hocaya tam bağlanmadan düşünen,
Gerçek anlamları bulabilen,
Farz uydurmayan,
Ayeti saptırmayan, ayeti doğru yorumlayan,
Kadını aşağılayan hadislere bağlanmayan
Hadisleri kaynak kabul etmeyen,
Tek kitap tek kaynak Kuran'dır diyenler
Yani ben ve benim gibi olan bir avuç kişi.
Hepimiz art niyetli hepimiz yanlış yoldayız.
Peki peki öyle olsun. Sizin dediğiniz gibi olsun.

Bir gün gerçekler gün yüzüne çıkacak, o günü sabırsızlıkla bekliyorum

Canim ailen seni cok seviyor ve senin ahiretini dusunuyor bir farzi yerine getiryorsun onca gunahimiz var kapan en güzeli asla hayatin hakkinda yorum olarak algilama bakin gercek tektir kapanmak farz kimse aksini iddia edemez bu guzellige ulasmisken elinden kaybetme bi acilirsan sonra zor olur beni sakin kimse yanlis anlamasn ben olani dogruyu ifade ettim...o guzelligini kimsenin gormesine luzum yokki guzel olan degerli olan seyle saklanir ortulur ne derseniz deyim saygim var ozgurluktur belki ama sen kapalisin ondan acilmak olmaz yoksa acik kardeşlerimize bise diyemem insallah onlarda tez vakit tesetture girer olumsuz demiyorm herkesi iyilikler hayirlar bulsun

Kapanmak diye birşey yok... Başını kapatmak diye yazmiyor bana gore dedikodu hak yemek kalp kırmak gunah kafasını kaptan herkes cennete girmeyecek benim kalbim kapalı allaha inanıyorum yeter

Turkiye Cumhuriyeti Diyanet işleri Başkanlığı ve adi saygiyls anilcak bir sürü alim ulema yanlış biliyormuş. Sen hakliymissin:) tobe ya..benim kalbim temiz bisey yapmasamda ecennete girerim kafasidda tuhaf hani

kırmızıyla yazan bayan dosdoğru yazmış ben kendisinin yorumunu göremedim,,saptırılmış bişey yok gayet açık ve net
yani siz illede inanmak istemiyorsanız o sizin bileceğiniz bişey
örtünmeyen direkt cehenneme gider diyemez hiç kimse
kimin nereye gideceğini Allahtan başka kimse bilemez,hüküm veremez zira atıp tutan Allah muhafaza dinden çıkar çünkü küfre girer
bakın bir ilmihal alın orda net ifadeler var öğrenirsiniz en azından yanlış yorumlamazsınız,belki burda hiç eline dini bi kitap alıp okumamış olanlar vardır,olabilir.. sizin yorumlara denk gelir yanlış öğrenir zaten bizim millet okumaktan aciz yani sebep olup günaha girmeyin derim
sadece bir tavsiye

Daha çok beklersin, bu toplum adam olmaz.
Toplumun çoğu cahil, okumak düşünmek yerine hacının hocanın ağzına bakar dedikleriyle yatar kalkar. Her gün Arapça dua eder ama duanın anlamından habersizdir.

Tüm Ortadoğu Ortaçağa saplanıp kalmış takılmış gidiyor. Rusya hızını alamayıp bütün Ortadoğuyu haritadan silse dünyanın hiçbir kaybı olmaz. Cahili, yobazı, teröristi, cihatçısı ne ararsan var.

Bizim toplumuzdaki kadınlardan kendi adıma hiçbir umudum yok. 17 sayfadan net görülüyor.

Bir hocaya sorgusuz sualsiz bağlandığımi nerden anladınız.asıl siz sadece kuran diyen.Efendimizi postacı gibi gören zihniyete dikkat edin.hadis bu dinin pratik uygulamasıdır.tesettürde ayet ve hadis ile sabittir.

Kırmızı harfleri herkes dediklerimi kabul etsin diye yazdım dikkatinizi çeksin okuyun diye yazdım. Göğüs örtmek tesettürden değil midir ? Ne tavsiyesi yaa Allah rica etmiş gibi konuşmuşsun. Ayrıca ben kimseyi dinden çıkarmıyorum Allah teala buyurmuş!! Kuranın ayetlerini inkar eden dinden çıkar diyorum !!

Bende canım gunu merakla askla bekliyorum. Suratindaki o ifadeyi merak ediyorum. .:)

Turkiye Cumhuriyeti Diyanet işleri Başkanlığı ve adi saygiyls anilcak bir sürü alim ulema yanlış biliyormuş. Sen hakliymissin:) tobe ya..benim kalbim temiz bisey yapmasamda ecennete girerim kafasidda tuhaf hani

Çok kişinin doğru kabul ettiği, o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez.

Nuh peygamber tufan geliyor dediğinde kimse inanmamıştı. O büyük kalabalık inanmadı. Peki ne oldu?

Demek ki bir ideanın doğru olması, onu doğrulayan kişi sayısına bağlı değilmiş.

Ne kadar saygisiz bir üslubunuz var. Kiniyorum sizi. Benzetmeniz hic hos degil.
Her seyin tesettur olmadigi konusunda size katiliyorum. Ancak bu sekilde degil. Gerci sizin gibi zihniyete sahip insanlara ne soylense bos.

E o zaman sen de dinden çıkıyorsun. Kuranda olmayan farza farz diyerek. Byby zehra, dinden çıkmışsın

Dünya yuvarlak diyen Galileo da yakılıyodu değil mi, dünyanın öküz başında durduğu fikri daha mantıklı gelmiş o zamanlar

O gün için beklememize gerek yok arkadaşım. Gerçek o kitabın içinde. Günah olur, abdestsiz alınmaz, belin altında tutulmaz vs vs diyerek kullanılmayan boş odaların duvarlarını ya da dolaplarını süsleyen o güzelim kitabı açıp okudukları zaman gerçek anlaşılacaktır! Ben o zavallı zihniyetin hor gördüğü biri olmaktan onur duyarım. Mezheplere inanan, sorgulamaktan korkan, anlamadan okumadan sözde alimlerin peşinden giden, her şeye günah herkese günahkar gözüyle bakan, Allah adına haramlar ve helaller tayin eden, dua etmeyi anlamadığı sureleri belli sayılarda okumak sayan, sureleri bir iksir olarak kullanan, rin tüccarlarının peşinden akilsizca giden vb insanlardan Rabbim hepimizi korusun!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…