- 11 Şubat 2023
- 10.914
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.502
- 528
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Nasıl taburcu edecek , kime edecek taburcuyu ? 85 yaşında akli dengesi yerinde olmayan bir hasta 25-30yasinda sıradan bir hasta değil ki. Taburcu etti diyelim. kadın çıktı , kadının başına bir iş geldi, aile dava açacak tek başına nasıl izin verdiniz diye. engelli raporu da var ellerinde doktor bunu göze alır mı ? Hadi sen taburcusun git nereye gidiyorsan denilebilseydi taburcu ederdi zaten.kadini ısrarla aramazdi.nasıl edemez öyle şey mi olur?
Eminim .Hastane palyatif bölüme de alabilmiş.sevk etmedige emin misiniz ? ben eminim cunku etmistir yarin gidin bakin sorusturun .ancak psikiyatri yatak sayisi ciddi problem yada gorusmelerinde yatirmaya gerek gormemistir .
bakim evi pat diye bulunmuyor 2 ay o serviste mi kalacak hasta yani
onun ayrı bir protokolu varNasıl taburcu edecek , kime edecek taburcuyu ? 85 yaşında akli dengesi yerinde olmayan bir hasta 25-30yasinda sıradan bir hasta değil ki. Taburcu etti diyelim. kadın çıktı , kadının başına bir iş geldi, aile dava açacak tek başına nasıl izin verdiniz diye. engelli raporu da var ellerinde doktor bunu göze alır mı ? Hadi sen taburcusun git nereye gidiyorsan denilebilseydi taburcu ederdi zaten.kadini ısrarla aramazdi.
yav hastane neden sorumluluk alsın bu nasıl öneri böyle ?Sosyal hizmetler uzmanı da aynı.seyi söyledi.Millet anasi babası için uğraşmıyor bu kadar, biraz da hastane sorumluluk alsın dedi.yani 2 bakıcı günlük 1600 tl. Avans hesabimdan veriyorum. Gözden çıkardım.
8 yillik doktorum .su anlattiginiz profildeki hastanin psikiyatriye danisilmama sansi yok . ya sizin anlattginizdan farkli bir hasta profili var yada haberiniz yok .aksi hic mumkun degil yarin gidip psikiyatri icin tekrar gorusunEminim .Hastane palyatif bölüme de alabilmiş.
nasıl eminsiniz ?Eminim .Hastane palyatif bölüme de alabilmiş.
Sistemden baktılar. Cons atılmamış dediler.Eminim.Hemsire arkadaş da baktı.Hastne sosyal hizmetleri de baktı.Hatta ajite bir hasta,nasıl cons atılmaz dedi.nasıl eminsiniz ?
direkt sevk edemez yatan hastayı
psikiyatriye kons atar adamlar gelip bakarlar ,ki yaptigina eminim bunu.
alırlar almazlar onları bağlar.
kons atmak bilgisayar başında bir dakikasını alır neden yapmasın?
sadece kendi pencerenizden bakıyorsunuz olaya
O zaman haklısınız. O kadar detaylı dusunemedim. Ama engelli raporu olan birini imzasız taburcu ederler mi ,bunu göze alırlar mı bilmiyorum.siz işin içindesiniz heralde sizin bilgileriniz daha doğru olacaktır.tesekkur ederim eksik oldugum bir konuyu tamamladığınız için.sagolunonun ayrı bir protokolu var
kimsesiz hasta olarak hastanede yatmıyor ki ondan aranıyor
öyle yatsa bir başka bir çözüm bulup edilirdi.
taburcu edemez diye bir şey yok yani
Ama hasta saldırgan diyorsunuz ve doktorlarda bıkmış eve çıkın diyorlarsa nasıl psikiyatriye sevk edemezler ya. İnsanlar napacak, niye yardımcı olmuyorlarEtmem mi. Bana iş mi öğretiyorsun. Öyle olmuyor. Sürekli aynı cümleleri söylüyor doktor.
yani ben bunu kendi gözümle görmeden inanmamSistemden baktılar. Cons atılmamış dediler.Eminim.Hemsire arkadaş da baktı.Hastne sosyal hizmetleri de baktı.Hatta ajite bir hasta,nasıl cons atılmaz dedi.
Ya yeşil receteli ilac veriliyor hastaya, nasil psikiyatriye sevki yapilmiyor? Resmen basimizdan atalim nerde ölürse ölsün diyorlar. Nasil olsa bir vasisi var, o düşünsünne inadi yapacak hanımefendi, sizin işinize gelmeywn bir şey olduğunda inat mi ediyor oluyor
psikiyatriye kons atmıştır gelip bakmışlardir
onlar kabul etmemiştir.
her ilaç her hastaya verilmez daha yeni beyin ameliyatı oldu demediniz mi?
adamın bu işten ne çıkarı olacak ki sizin işinizi zorlastirsin
E senin dediğin de beni bağlamaz o zaman de şangirt diye kapa siratina telefonuBen bağlamaz diyor..zaten iletişim kurmak mümkün değil ki.dinlemiyor bile beni.
siz orada mısınız hanımefendi ortamı şartları durumu biliyor musunuz?Ya yeşil receteli ilac veriliyor hastaya, nasil psikiyatriye sevki yapilmiyor? Resmen basimizdan atalim nerde ölürse ölsün diyorlar. Nasil olsa bir vasisi var, o düşünsün
Pazar günü ameliyat olmuş. perşembe günü yoğun bakımdan çıkmış bir hasta cuma günü taburcu edilir mi normalde? Ustelik beyin ameliyatı.Buradan da anladım ben aslında aynen başımızdan atalım durumu mevcutYa yeşil receteli ilac veriliyor hastaya, nasil psikiyatriye sevki yapilmiyor? Resmen basimizdan atalim nerde ölürse ölsün diyorlar. Nasil olsa bir vasisi var, o düşünsün
Neden psikiyatrite sevk etmiyorlar. Yani 1. Derecede yakını bile olsa bu şekilde bir hastanın doktor kontrolünde ilaçla sakinleştirmesi lazım. Bu ev ortamında olmazki. Ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'ne yatış verilmesi lazım.Görevlinin talebi şu yönde.bulundugu servisten psikiyatri servisine yönlendirilsin. Düzenli ilaç kullanmaya başlansin.sakinlessin.bu sekilde bakım evine alamam diyor.Ilaclarla saldırganlığı vs azalınca bakim evine yerlestirecekler.ama bu süreçte hastanın taburcu olmaması lazım. Çünkü kimsesiz bir hasta.ben 1. Derece yakını değilim.bakim evlerinin kimsesiz hasta kontenjanını kullanacaklar.ama ben taburcuyu alırsam kimsesiz hasta olmuyor .
İlk gittiğimiz günde doktor bey ben bu hastayi bu şekilde tedavi etmek istemiyorum, çattik, piyango bize vurdu ifadelerini kullandısiz orada mısınız hanımefendi ortamı şartları durumu biliyor musunuz?
insanların nasıl bu kadar rahat iftira atıyorsunuz?
ne kolay olmuş ülkede doktor karalamak ya
Doktor karalamakla ne ilgisi var. Hasta yakını ne yapsın. Kafasına göre sakinlestirici mi verecek. Dozunu vs doktorun belirlemesi lazım. Bu yüzden de yatış verilmesi lazım tabi ki.siz orada mısınız hanımefendi ortamı şartları durumu biliyor musunuz?
Yapacak bisey yok doktora deyin psikiuatriste sevk etsin oradan da bakimevine gitsin çıkarymayin sizÖyle olmuyormuş.o zaman sosyal hizmetler ve bakım evi bulma kısmı uzuyormus.Kimsesiz hasta kontenjanı varmış.%3 .Onu kullarak yerlestirecek
Tamam da şekerim bu kadinin da evde çoluğu cocugu var, nasil eve götürsün, hastanede hastabakicinin basedemedigi hastayla bu kadin nasil basa ciksin, gece klakip kafalarina piknik tüpünü gecirse, cocugu tutup camdan firlatsa, kendini jülyen dograsa bu kadin ne etsin? Kimsesiz hastalar icin devletin yok mu ilgili bi kurumu böyle durumlar icin bilemedim kine inadi yapacak hanımefendi, sizin işinize gelmeywn bir şey olduğunda inat mi ediyor oluyor
psikiyatriye kons atmıştır gelip bakmışlardir
onlar kabul etmemiştir.
her ilaç her hastaya verilmez daha yeni beyin ameliyatı oldu demediniz mi?
adamın bu işten ne çıkarı olacak ki sizin işinizi zorlastirsin
Yesil receteli ilaclar kullanıldığını baslik sahibi kendisi yazdi. Orda olmam gerekmiyor. Niye doktorlari karalamak isteyeyim?siz orada mısınız hanımefendi ortamı şartları durumu biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?