• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoruma gitti.

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
5.210
5.028
398
İyi akşamlar, bugün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum çünkü çok zoruma gitti. Lisans mezunuyum,sadece staj deneyimim var. Bir şirketin muhasebe departmanında iş için görüşmeye gittim. Sorumlu kişiyle görüştüm. Öz geçmişi inceleyip okulumu ve okuduğum şehri küçümseyici konuştu. Küçümseyici derken o şehirde üniversite mi var. Bu bölümde size muhasebe mi öğretiyor gibi. Belki normal sorular, söylemler olabilir ama miniklerden ses tonundan bunu rahat anlardınız. Sonra muhasebe elemanı olarak değilde karşılama elemanı olarak alıp 1 sene sonrada muhasebe bölümüne geçireceklermiş yetiştirip oradaki karşılama elemanını da alıp muhasebeye geçirecekti galiba bilmiyorum ama karşılama elemanı olup da ben nasıl muhasebe öğreneceğim. Bende muhasebe pozisyonu olarak geldiği ve kabul edemeyeceğimi söyledim ama bu kadar rahatsız edici bir iş görüşmesi daha yaşamadım. Çok zoruma gitti, iş deneyimim yok böyle davranılması... Böyle bir şey yaşayan var mı? Yoksa bana mı denk geldi...

Canım muhasebe ,iktisat , işletme vs okuyup devlet kadrosuna atanmayan bir çok kişi senin yaşadığını yaşıyor . Bu bölümlerde iyi üniversite ve iş tecrübesi, lisans okumaktan daha çok rağbet görüyor :KK24:

Bence kabul etseydin iş deneyimin az oldukça zaten güvenleride az oluyor en azından bi deneyim olurdu...
Toplumumuzda önyargı hat safhada alıştık toplumca artık:KK51:

Ben olsam çalışmam orada ya. Lakayıt bir şirkete benziyor. Benim başıma gelmedi ama bir arkadaşımı işe alıp sonra cv'n çok amatör hazırlanmış diye tüm çalışanların içinde aşağılayan bir patronu olduğunu duymuştum. Arkadaşım işten çıktı sonra. Bu insanlar kimi nerede az paraya çok çalıştırsak diye düşünen tipler. Allah bilir onu da az maaşa talim ol diye söylemiştir.

yanım muhasebe iktisat işletme vs okuyup devlet kadrosuna atanmayan bir çok kişi senin yaşadığını yaşıyor . Bu bölümlerde iyi üniversite ve iş tecrübesi lisans okumaktan daha çok rağbet görüyor :KK24:

İş deneyiminin olması çok önemi bunu bende biliyorum iş seçmiyorum ama zoruma giden şey ben oraya muhasebe pozisyonuna gelmişim okudum bölümle dalga geçip ya seni şuraya alalım deyip belki istediğin bölüme alırız deyip beni oyalayacak olmaları

Bence kabul etseydin iş deneyimin az oldukça zaten güvenleride az oluyor en azından bi deneyim olurdu...
Toplumumuzda önyargı hat safhada alıştık toplumca artık:KK51:
Haklısında insanda 4 senenin emeğini istiyor. Adam karşılama elemanı olarak alacak beni ben orada çakılı kalacağım bu benim istediğim bölüm için bir iş deneyimi olmazdı ki.

Ben olsam çalışmam orada ya. Lakayıt bir şirkete benziyor. Benim başıma gelmedi ama bir arkadaşımı işe alıp sonra cv'n çok amatör hazırlanmış diye tüm çalışanların içinde aşağılayan bir patronu olduğunu duymuştum. Arkadaşım işten çıktı sonra. Bu insanlar kimi nerede az paraya çok çalıştırsak diye düşünen tipler. Allah bilir onu da az maaşa talim ol diye söylemiştir.

Ben parasında değilim inanır mısın istediğim bölümde bir deneyimim olsun istiyorum. O kadar gururum incildi çalışamazdım orada zaten.

anladığım kadarıyla yaşın küçük. tavsiyem alanında yurtdışında çalışma olanaklarını araştırman yönünde

İş deneyiminin olması çok önemi bunu bende biliyorum iş seçmiyorum ama zoruma giden şey ben oraya muhasebe pozisyonuna gelmişim okudum bölümle dalga geçip ya seni şuraya alalım deyip belki istediğin bölüme alırız deyip beni oyalayacak olmaları

canım iyi veya kötü bir yerde iş deneyimi kazanmaya çalış ve bence yüksek yap ;) birde maaştan feragat et iş deneyimi için yada yeni açılan bir firma ile çalış . Staj yaptığın yere başvur veya referans iste . Dil öğrenmeye bak ...

anladığım kadarıyla yaşın küçük. tavsiyem alanında yurtdışında çalışma olanaklarını araştırman yönünde

Evet yaşım küçük ama dilim yok oralarda dil isterler nasıl yaparım ama araştıracağım. İyi aksamlar teşekkür ederim fikirleriniz için.

Ben parasında değilim inanır mısın istediğim bölümde bir deneyimim olsun istiyorum. O kadar gururum incildi çalışamazdım orada zaten.

Hiç gerek yok o zaman. Zaten deneyim kazanamayacaksın ki CV'ne ne yazacaksın? Muhasebe elemanı olarak başvuruyorsun, deneyim "Karşılama Elemanı". Karşılama elemanı diye bir pozisyon da yok üstelik. Muhasebe için eleman alımları görüyorum ben sürekli. Başvurun, pes etmeyin. Oraya gidin, buraya gidin, eminim dönüş olur. Bu şekilde zaten deneyim de kazanamazsınız. Muhasebe için alsalar anlarım ama tamamen farklı. O zaman kasiyerliğe başvurun kasiyerlik yapın yani.

canım iyi veya kötü bir yerde iş deneyimi kazanmaya çalış ve bence yüksek yap :KK66: birde maaştan feragat et iş deneyimi için yada yeni açılan bir firma ile çalış . Staj yaptığın yere başvur veya referans iste . Dil öğrenmeye bak ...

Maaş benim için önemli değil o konuda bir sıkıntı yok ben ilerletiyim kendimi sonra maaşı düşünürüm. Staj yaptığım yere başvuramam şirket kendi içinde küçülmeye gidiyor ve su gibi ingilizce istiyor o yüzden, referanslarınıda zaten aldım ama genede sıkıntı iş konusu.

İş hayatına hoşgeldin:KK24:
Benzer bölümlerden mezunuz ki ben iyi denilen bi üniversiteden mezun oldum.Buna rağmen aynı bu şekilde is görüşmeleri geçirdim.Bazen nasıl bir tepki vereceksin diye bilerek üstüne geliyorlar.Özel sektör böyle ne yazık ki.
Bence kabul etmeliydin sektör zaten çok durgun.

Hiç gerek yok o zaman. Zaten deneyim kazanamayacaksın ki CV'ne ne yazacaksın? Muhasebe elemanı olarak başvuruyorsun, deneyim "Karşılama Elemanı". Karşılama elemanı diye bir pozisyon da yok üstelik. Muhasebe için eleman alımları görüyorum ben sürekli. Başvurun, pes etmeyin. Oraya gidin, buraya gidin, eminim dönüş olur. Bu şekilde zaten deneyim de kazanamazsınız. Muhasebe için alsalar anlarım ama tamamen farklı. O zaman kasiyerliğe başvurun kasiyerlik yapın yani.

Aynı görüşte olduğum bir kişi çıktı karşıma sonunda.:KK54: Bende oyle düşünüyorum. Muhasebeyle ilgileri çok farklı, hani şey derler yapmak için yapmak benimki de oyle olacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya birde gerçekten çok fazla departman değiştirerek çalıştıran şirketler var . Mesela adam muhasebe mezunu yada iktisat diyor ki adam ben gıda işiyle uğraşıyorum en başından benim bütün departmanlarımda gezecek ne iş yaptığımı bilecek sonra kendi departmanına geçecek böyle kurumlarda var .

İş hayatına hoşgeldin:KK24:
Benzer bölümlerden mezunuz ki ben iyi denilen bi üniversiteden mezun oldum.Buna rağmen aynı bu şekilde is görüşmeleri geçirdim.Bazen nasıl bir tepki vereceksin diye bilerek üstüne geliyorlar.Özel sektör böyle ne yazık ki.
Bence kabul etmeliydin sektör zaten çok durgun.

Söyle diyeyim ben bir işi yapmak için yapmam. Seviyorsam istiyorsam yaparım. O yüzden kabul edemedim. Sizde haklısınız iş piyasasına göre bakıyorsunuz. Durgunluk işsizlik hatsafa da ama bu kadar bana alaycı davranılan bir yerde başlayamazdım. Bir yerde başlayacağım mutlaka ama ne zaman bilinmez.

ya birde gerçekten çok fazla departman değiştirerek çalıştıran şirketler var . Mesela adam muhasebe mezunu yada iktisat diyor ki adam ben gıda işiyle uğraşıyorum en başından benim bütün departmanlarımda gezecek ne iş yaptığımı bilecek sonra kendi departmanına geçecek böyle kurumlarda var .

Öyle şirketlerı biliyorum ama kullanılan program yapılan işler birbirinden bağımsız değil tabi yanlışım varsa düzeltin ama karşılama elemanı olarak hiç veri girişi tecrübem olmayacak ve beni muhasebeye alacaklar bu ne kadar sağlıklıdır sizce ?

Aynı görüşte olduğum bir kişi çıktı karşıma sonunda.:KK54: Bende oyle düşünüyorum. Muhasebeyle ilgileri çok farklı, hani şey derler yapmak için yapmak benimki de oyle olacaktı.

:) Elinizden geleni yapın. Baktınız hiç iş yok yani kesinlikle bulamıyorsunuz ve paraya sıkışıksınız, o zaman farklı işlere bakabilirsiniz. Ama ben burayı düzgün bir kurum olarak görmedim. Sırf işim olsun diye kendinize eziyet etmeyin. Zaten bu patronlar da böyle böyle eleman bulmuyor mu? Sen olmazsan başka bir kişiyi alıyor. Diliniz yokmuş, dil öğrenin en kötü. İlla kursa gitmek de şart değil, dil öğreten güzel programlar var. Busuu var mesela, onu indirin çalışın. Devlete atanmak ya da yüksek lisans istiyorsanız YDS'ye hazırlanın vs. Bu elinizdeki son şans değil. Bir sürü fırsat karşınıza çıkabilir, acele etmeyin.

Öyle şirketlerı biliyorum ama kullanılan program yapılan işler birbirinden bağımsız değil tabi yanlışım varsa düzeltin ama karşılama elemanı olarak hiç veri girişi tecrübem olmayacak ve beni muhasebeye alacaklar bu ne kadar sağlıklıdır sizce ?

ya ekmek artık aslanı yutağında :D . Pazarlık yapsaydın burada 2 ay kalıp ne tür malzemeleri kullandığımızı öğrendikten sonra yada kimlerle iş yaptığımızı kavradıktan sonra şu departmana geçeyim sonra şu departmana 1 yıl sonra beni muhasebeye alın derdin . ve inan ki departman gezerek gitmen sana çok büyük katkı söz hakkı sağlardı ;) .Senin hatan direk kestirip atmak . Hem evde boş boş oturacağına en az 1 ay çalışıp yine piyasa araştırması yapabilirsin .

:) Elinizden geleni yapın. Baktınız hiç iş yok yani kesinlikle bulamıyorsunuz ve paraya sıkışıksınız, o zaman farklı işlere bakabilirsiniz. Ama ben burayı düzgün bir kurum olarak görmedim. Sırf işim olsun diye kendinize eziyet etmeyin. Zaten bu patronlar da böyle böyle eleman bulmuyor mu? Sen olmazsan başka bir kişiyi alıyor. Diliniz yokmuş, dil öğrenin en kötü. İlla kursa gitmek de şart değil, dil öğreten güzel programlar var. Busuu var mesela, onu indirin çalışın. Devlete atanmak ya da yüksek lisans istiyorsanız YDS'ye hazırlanın vs. Bu elinizdeki son şans değil. Bir sürü fırsat karşınıza çıkabilir, acele etmeyin.

Busuu, dualingo nun daimi üyelerindenim. Youtubeden temel ingilizce öğrenmeye çalışıyorum ama o dil konusu bende sıkıntı zorla kafama girmesini sağlamaya çalışıyorum. Sizinle aynı görüşleri paylaşıyorum zaten istediğim işi bulamazsamda geçici işlere gireceğim.

ya ekmek artık aslanı yutağında :KK70: . Pazarlık yapsaydın burada 2 ay kalıp ne tür malzemeleri kullandığımızı öğrendikten sonra yada kimlerle iş yaptığımızı kavradıktan sonra şu departmana geçeyim sonra şu departmana 1 yıl sonra beni muhasebeye alın derdin . ve inan ki departman gezerek gitmen sana çok büyük katkı söz hakkı sağlardı :KK66: .Senin hatan direk kestirip atmak . Hem evde boş boş oturacağına en az 1 ay çalışıp yine piyasa araştırması yapabilirsin .

Aslında karşımda sorumluda beni tahrik etti. Bende öfkeme yenik düştüm. Evet bu konuda hatalıyım. Yalan söylediği her halinden anlaşılıyordu. Ben o söyledikleri kadroda çakılı kalacaktım. 1 ay sonra ayrılmaktanda cv'mde yeri olmasın daha iyi dedim :)

Back
X