Zorundalar mı ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.215
7.021
398
Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?

Zorunda değiller.
2 birey evlenip çocuk yapmaya karar verebiliyorlarsa çocuklarına gerekli eşyaları da alabilirler. Çocuk onların çocuğu, eş ailelerinin çocuğu değil. Israrla gidip birşey istemek, zorla aldırmaya çalışmak bana dilencilik gibi geliyor.

Bebek kime aitse hazırlığını onlar yapar , biz iki tarafın ailesinden de böyle bir heves görmedik . O yüzden doğal olanı bu gibi geliyor bana da .
Sağlıklı doğumlar dilerim . Gereksiz konularla beyninizi meşgul etmeyin derim.

Bebek kime aitse hazırlığını onlar yapar , biz iki tarafın ailesinden de böyle bir heves görmedik . O yüzden doğal olanı bu gibi geliyor bana da .
Sağlıklı doğumlar dilerim . Gereksiz konularla beyninizi meşgul etmeyin derim.
Kendim için değil sadece,çevremde hep buna rastlıyorum kendim de görmedim o ayrı da kime baksam erkek ailesi yapmıyor ve yaftalanıyor insan dolmak yerine biraz da o açıdan mı bakmalı acaba diyorum

Zorunda değiller ,ama yapmamak ta bana soğukluk hissettirir açıkçası.Ellerinde yoksa tamam ama varken de hiçbir şey için ilgi gostermiyorlarsa ben bozulurum.Soyle düşünürim ,kimse kimseye bişey yapmak zorunda değil ,ama güzel şeyler hisseden yapar.Bisey yapmaktan kastım pahali şeyler değil,ama içten gelen hevesle alınan şeyler olabilir ya da en azından sorulup ilgilenilmesi .Zorunda değillere bakarsanız, kimse çocuğunu dedeye nineye halaya teyzeye de sevdirmek ya da göstermek zorunda değil. Ben bunları iki tarafın ailesi olarak yazdım

Amaan anne babanin buna ihtiyaci mi var?yook ilgilenmeyen ilgilenmez kuzum birak babane ananeyi annesi tarafindan ilgilenilmeyenler var takilma yani

Maddi anlamda kimse zorunda değil kabul. Hevesse neye ne kadar heves tartışılır. Birinci dereceden akraban dahi olsa anne baba kadar heyecan duymamaları normal.

Ama değer verdiğim insanların bebekleri olacaksa (akraba olmaya gerek yok) ihtiyaçlarıyla ilgilenmek (illa maddiyat değil) ilgi alakamı göstermek isterim. Onun için torunu olacak kişilerin zorunda değil mantığıyla yabancı gibi durmalarını hoş bulmuyorum.

sevmek benımsemek gıbı hıslerı ılla bırseyler alarak kımse kanıtlamak zorunda degıl tabıkı

ayrıca az veren candan cok veren maldan demısler kımın ne kadar ne hedıye aldıgının onemı yok ...onemlı olan o cocuk buyurken ,yetısırken buyuk anneler buyuk babalar yanı buyuklerımızın durusu cocuga aıle kavramını ogretırken destek oluslarıdır sevıp sarmalamasıdır

Zorunda değiller ,ama yapmamak ta bana soğukluk hissettirir açıkçası.Ellerinde yoksa tamam ama varken de hiçbir şey için ilgi gostermiyorlarsa ben bozulurum.Soyle düşünürim ,kimse kimseye bişey yapmak zorunda değil ,ama güzel şeyler hisseden yapar.Bisey yapmaktan kastım pahali şeyler değil,ama içten gelen hevesle alınan şeyler olabilir ya da en azından sorulup ilgilenilmesi .Zorunda değillere bakarsanız, kimse çocuğunu dedeye nineye halaya teyzeye de sevdirmek ya da göstermek zorunda değil.
Maddi beklenti değil mesela hani hevesli hevesli bir şeyler örülür ya isterdim ki patik olsun örsün paranın gözü kör olsun manevi olarak sevinç mutluluk heves görmek ister insan

böyle bir zorunluluk tabiki yoktur,
Kızım bizim tarafin ilk torunuydu, annem, babam ultrason fotoğrafını gördüklerinde bile bir takla atmadiklari kaliyordu.
Ama eşimin tarafın 5.torunu falandı onlar daha sakindiler.
hiç düşünmedim bile bizimkiler böyle de seninkiler böyle diye.

Zorunda degiller evet ama bazi erkek aileleri ilk cocugun esyasini kiz tarafi alir diye sacma bir adetten bahsediyor cok duydum ben bunu

Back
X