Zorundalar mı ?

ben bunu soyle duydum ve etraftan gordum. çocuğun mobilyalarını baba tarafi, diger tekstil ihtiyaclarini ise anne tarafi yapiyor. yani bazi yorelerde var bu. hatta bir ablamin 3 kizi var, kocasi yok, kendisi temizlige gidiyor, yine de laf soz olmasin diye borc harc torunlarinin tekstil alisverislerini yapar bavulla verir her seferinde.

yani zorundalar durumunda olan yöreler var.

bana göre gereksiz ve sacmalik. Adet adi altinda birsürü sacmalik. Herseyin aileleirn üstelenmesi cok gereksiz. Sükür artik pek uygulanmiyor.

Durumları çok kötüyse almayabilirler.gerci öyle olan bile birşey örer küçük birşey almaya çalısır yine de yiyecek ekmeğe muhtaç değilse.yapmayan ya görgüsüzdür bana göre ya da dediğiniz gibi hevessiz umursamazdır

bana göre gereksiz ve sacmalik. Adet adi altinda birsürü sacmalik. Herseyin aileleirn üstelenmesi cok gereksiz. Sükür artik pek uygulanmiyor.

bebek konusunda ben de oyle dusunuyorum. dugun ve evlenme konusunda ailelerin yardim etmelerinin gelenek oldugunu dusunuyorum.

cocuk icin olan beklentiler ise abarti bence de. cunku artık cekirdek aileni kurmus oluyorsun, dolayisiyla sorumluluk da sana ait olmali.

eger cocuguna alacagin besigin parasi seni ekonomik olarak zorlayacaksa zaten çocuk sahibi olmamalisin su an icin demek bu.

tabiki zorunda degiller. ben anne olmadim henuz. eltim oldu. bir cop bile alinmadi bebege. baskalarinin hediye getirdigi takimlari kv kendi hediyesi gibi bebege verdi. o onun kendine yakistirdigi hareket.. ben deger vermediklerini suradan tartiyorum. bebek oldu. kirk gun sebepsiz gitmediler. yillar once oluyor bu virusle vs alakasi yok. 7 sene once kadar.
kirk gun sonra lakayt sekilde, sanki bir komsunun bebegine hayirli olsuna gider gibi geldiler. ilk torun gormeden nasil durabildiniz? kirk gun icinde yedi kat eller geldi gordu bebegi. bu gorgusuzluk bence.
yapmak zorunda degiller ama yapan, heveslenen babanne annane dede de benim gonlumde ayri yer ediyor. nasilsa bir hediye alinacak. bir eksigi aliniyor yatak gibi araba gibi.

Maddi beklenti değil mesela hani hevesli hevesli bir şeyler örülür ya isterdim ki patik olsun örsün paranın gözü kör olsun manevi olarak sevinç mutluluk heves görmek ister insan
Her şeyin hazırı varken, örgü örmekle neden uğraşsın? Kadın zaten belli bir yaşa gelmiş, büyük ihtimalle de gençliğindeki gibi net göremiyordur. Örgü örmek öyle 5 dakikalık iş de değil, bayağı bir emek gerektiriyor. Kendinizi boşu boşuna doldurmayın, arkadaşım sizin gibi hep bir beklenti içerisindeydi şu an sırf çocuğuna bir şey alınmadı diye kaynanasına götürmek istemiyor. Bundan dolayı da eşiyle sürekli arası bozuk. Gereksiz yere huzursuzluk yaşamayın.

bebek konusunda ben de oyle dusunuyorum. dugun ve evlenme konusunda ailelerin yardim etmelerinin gelenek oldugunu dusunuyorum.

cocuk icin olan beklentiler ise abarti bence de. cunku artık cekirdek aileni kurmus oluyorsun, dolayisiyla sorumluluk da sana ait olmali.

eger cocuguna alacagin besigin parasi seni ekonomik olarak zorlayacaksa zaten çocuk sahibi olmamalisin su an icin demek bu.

cok dogru söylediniz. bizde hamilelikten önce iyice düsünüp öyle karar verdik dogru zaman olduguna

Back
X