Zorundalar mı ?

Zorunda degiller. Anne ve babalara fazla yukleniliyor bence. Evlenirken dugunu yapsin, eşya alsin, altin alsin. Cocuk doguruyorum elbise alsin beşik alsin, ee bi de altin taksin. Ha bi de calisiyorum gelip baksin...

Sizin için yazmadim hepsini ama genelde boyle. Aile kendisi hediye eder, yaparsa tesekkur eder sukredersin, yapmak zorunda değil. Zorda kalirsin, darda kalirsin aile destek olur o ayri.

Eskiden insanlar 16-17 yaşlarinda evleniyormuş. O yaşta ne ev kuracak ne gecindirecek durumda olmuyorlar haliyle zaten ayri ev diye de bisey yokmuş eskiden, çogu aileyle birlikte oturdugundan bu tür seyleri aileler karsilarmiş doğal olarak.

Ama şu zamanda ayri evini kuran koca koca insanlar da ailelerini biseyler almaya zorunlu tutmamali diye dusunuyorum.

Benim annem babam cinsiyeti öğrenir öğrenmez beşik ve dolap sipariş ettiler sakın siz almayın biz alıyoruz ilk torun diye aslında oda yapmayacaktık baktık hevesliler tamam dedik.Yetmedi perde halı da aldılar ellerinden gelse fazlasını yapacaklar maddi durumları orta halli torun diye deli oluyorlar.Doktora gittiğim gün çıkar çıkmaz ararlar ne oldu ne gitti kaç gram olmuş sağlığı iyi mi şöyle böyle.Eşimin ailesinin de ilk torunu ama halasından başka kimse hevesli değil maddi şeylerden bahsetmiyorum yeni hamileyken k.validem battaniye öreceğim demişti şimdi de diyor ki yapamam battaniye falan yine geçen gün patik örmekten bahsetti dün onu da yapamıcam hiç yapacak şeyim yok valla dedi.İsim konusu açılınca karışıyor ama 😂 Battaniyesi var zaten hazır da alırım o sorun değil manevi olarak heves görmek ister insan.Durumları kötü değil.Yakın çevremde de görüyorum öyle genel olarak erkek ailesinde bir çekimserlik var acaba normal bu da bizler mi kendimizi dolduruyoruz diye düşünüyorum bazen

Sorun sad

Sorun ben değilim sadece çevremde gördüklerim bunlar.Ben de bir şey görmedim eyvallah da bu tarz düşünüp yaftalamak onları fazla yargısız infaz etmek gibi düşünüyorum bazen
O zaman şöyle söyleyeyim çocuk sahibi olurken kimseye güvenerek yapılmaması lazım.

Beklenti işin içine girdiği zaman kırgınlıklar kızgınlıklar çok fazla olur.

Yaparlarsa sevinirim yapmazlarsa da neden yapmadılar demem.

Aşırı fazla yaparlarsa da istemem.

O zaman şöyle söyleyeyim çocuk sahibi olurken kimseye güvenerek yapılmaması lazım.

Beklenti işin içine girdiği zaman kırgınlıklar kızgınlıklar çok fazla olur.

Yaparlarsa sevinirim yapmazlarsa da neden yapmadılar demem.

Aşırı fazla yaparlarsa da istemem.
Tamam merak ettiğim tam da buydu kemdimizi yok yere doldurmamak lazım demek ki

Tamam merak ettiğim tam da buydu kemdimizi yok yere doldurmamak lazım demek ki
Aynen öyle. annenler yaptığı için ister istemez kıyaslamaya giriyorsun ve aynı beklentiyi eş tarafından da bekliyorsun. Olmayınca da kırılıyorsun. Boşver kim ne yapmak isterse yapsın. O kadar biliyormuş o kadar yapmış de. Hamilesin çünkü strese girme

Valla ben bunu farklı bi bakış açısıyla söylüyorum ,zorundalar .. Bu içten gelen bi zorunluluk.. Bu zorundalık bişey yapmak anlamında yada maddi olarak değil sadece ,bu zorundalık Canının canı oluyor ya ister istemez çok büyük mutluluk yaşıyorsun ve bu mutluluğu paylaşmak için kendince çabalarsın .. Para olmaz ,iki güzel söz olur , bi kap yemek olur , doğunca ilgilenmek olur .. Sonuçta aileyiz ,kapı komşudan beklenilmez ama anne baba 1.derece yakınların mutlaka elleri üzerimizde olmalı .. Bu dıdımızın dıdısı değil ki beklemeyelim ,varsın uzak olsunlar diyelim .. Hayır belki komşuna arkadaşına alınmazsın ama anne baba dediğin insan da bi patik örsün bi babaanne annene çoşkuyu yaşasın istersin .. beşik almaz ama bebeğinle ilgilenir ,dolap almaz ama senin üzerine titrerler bu olmalı yani .. ,eğer diğer türlü bakarsak o zaman eşimizde bizle ilgilenmek zorunda değil ,arkadaşımıza da alınmayalım vs vs çok örnek çıkar buradan ,velhasıl kelam takılmayın kafa yorup ama doğrusu Budur şahsımca.. 🌸

Valla ben bunu farklı bi bakış açısıyla söylüyorum ,zorundalar .. Bu içten gelen bi zorunluluk.. Bu zorundalık bişey yapmak anlamında yada maddi olarak değil sadece ,bu zorundalık Canının canı oluyor ya ister istemez çok büyük mutluluk yaşıyorsun ve bu mutluluğu paylaşmak için kendince çabalarsın .. Para olmaz ,iki güzel söz olur , bi kap yemek olur , doğunca ilgilenmek olur .. Sonuçta aileyiz ,kapı komşudan beklenilmez ama anne baba 1.derece yakınların mutlaka elleri üzerimizde olmalı .. Bu dıdımızın dıdısı değil ki beklemeyelim ,varsın uzak olsunlar diyelim .. Hayır belki komşuna arkadaşına alınmazsın ama anne baba dediğin insan da bi patik örsün bi babaanne annene çoşkuyu yaşasın istersin .. beşik almaz ama bebeğinle ilgilenir ,dolap almaz ama senin üzerine titrerler bu olmalı yani .. ,eğer diğer türlü bakarsak o zaman eşimizde bizle ilgilenmek zorunda değil ,arkadaşımıza da alınmayalım vs vs çok örnek çıkar buradan ,velhasıl kelam takılmayın kafa yorup ama doğrusu Budur şahsımca.. 🌸
Patik mesela maddi değeri nedir ki 3 liraya aldığın iple örersin ama manevi değeri tartışılmaz çoook büyük.İnsanın yüzüne yüzüne hiç yapacak şeyim yok yapamıcam denince bir garip oluyor

Zorunda değil kimse bir sey yapmak için. Ama
Düşünüp bir igne almamasi tabiki degersiz hossettirir. Ekonomik durumlar malum herkes elinden geldigince minik destek olsa fena mi olur
Bebegin ana babasi yapar yapmaz ,yapamaz
degil ama bu tarz mutluluklarda paylasim ve yardımla daha guzellesiyor.
Bir taraf yapar diger taraf hic yapmazsa bende hevessiz herhalde derim

Zorundalar mı değiller mi bilmem ama çevremde bebeğe hiçbir şey almayan bir babaannenin ne alsam benim zevkim olacak onlar beğenmezler, bu yüzden bir şey alasım gelmiyor dediğini biliyorum. Bu babaanne maddi destek oluyordu ama.
Bence işin maddi boyutu bir kenara her torun bekleyen insanın bir hevesi, görünce bunu alayım diye içinin kaynadığı oluyordur.

Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
Hem birşey yapmak zorunda değiller hem de hevesli olmak zorunda değiller

Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
Ya kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil.. Bunun hiç de hevessizlikle alakası yok.. Benim de bebeğim olacak Allah nasip ederse kimseden de birşey beklemiyorum.. Sonuçta bu çocuğu eşim ve ben kendimiz istedik ve kendimiz için yaptık🤭 kimse de benim çocuğuma beşik oda bilmem ne almak zorunda değil sonuçta millete güvenerek yapmıyoruz bu çocuğu.. Ama tabi yine anneanne babaanne birşeyler yapmak istiyor yapmak istedikleri için tabi ki yapacaklar bana da kolaylık oluyor maddi açıdan memnun da oluyorum yani ama yapmazlarsa da asla hevessizler neden yapmıyorlar falan gibi bir düşünceye asla kapılmam böyle konuşan olursa da cevabını veririm yani.

Miktar önemli değil ama bence en azından bir yelek örmek hevesli ilgili davranmak arayıp sormak gerekmez mi? Onun dışında maddi durumu iyi bi aileyse hediye de almalı bence zorunluluk değil ama insanın torunu için içinden de gelir maddi durumu yoksa davranışlarıyla mutluluğunu hevesini yine gösterir ilk cümlemde bahsettiğim örnekler gibi

Bir sey almasalar/alamasalar bile heveslerini gosterirler bir sekilde diye dusunuyorum, misal patik orer, heyecanla konusur ... yok yapmiyorlarsa da hevessizlerse de iyi yani kendileri bilirler, cocuguma deger vermeyen insanlara ben de deger vermem defolsunlar.

Bir sey almasalar/alamasalar bile heveslerini gosterirler bir sekilde diye dusunuyorum, misal patik orer, heyecanla konusur ... yok yapmiyorlarsa da hevessizlerse de iyi yani kendileri bilirler, cocuguma deger vermeyen insanlara ben de deger vermem defolsunlar.
Bir de oğlunun kundağını vermeye çalışanlar var :D almayınca gizlice el altından gönderip kullanmayınca bozulan modeli :D

Back
X