Zorundalar mı ?

ayni kisinin iki torununa davranisindan hevesli olup olmadigini soyleyebilirsiniz, bir torununa cok ilgi alaka gosterirken diger torununa gostermiyorsa evet orada bir sorun var.

ama iki tamamen farkli insani alip kiyaslamak dogru degil.
her yigidin yogurt yigisi ayridir.

Umursamam bile. Kim ne isterse yapar. Birisi içten sever belli edemez, birisi hediyelerle sözlerle sevgisini gösterir. Takmayın kafanıza, boş işler. İnşallah sağ salim bebeğinize kavuşun, hediye olmasada olur.

Zorunda degiller
Ama bu genellikle kiz tarafi icin gecerliymis gibi algilaniyor. Aslinda hem kiz tarafi hem de erkek tarafi icin gecerli. Bir sey almayanlar hevessiz olmaz

Şu hevesli olsunlar durumu çok abes geliyor bana ben millet heveslensin diye çocuk yapmıyorum ki kendim için yapıyorum

anne baba heveslenir
Ama çocuk doğdugunda aman şuna karışmasınlar aman bunu yapmasınları rahat rahat diyebiliyoruz komik hani
Belki hevesten yapıyor

benım çocugum milletin verecegi 2 3 ilgiye muhtaç değil anası babası var onlar verir ilgiyi

Sevgili L leylosvemecnun
Eşinizin ailesini çok çok fazla kafanıza takıyorsunuz. Açtığınız tüm konular onlarla ilgili. Bence hamile hamile onlara odaklanmayın, bebeğinizle mutlu olmaya odaklanın ve mümkünse bebeğiniz doğunca biraz yalnız kalın, onları çok müdahil etmeyin çünkü mutsuz olursunuz.

Bana kayınvalidem bunu dediğinde sen ne demek istiyorsun şimdi anneme gidip benim bebeğimin odasını beşiğini falan sen mi alacaksın diyeyim dedim şaşkın bir ifade ile.. Hayatımda duyduğum en saçma şey bu dedim.. Bunu senin söylemen de bana çok saçma geldi dedim sende birşey yapmak zorunda değilsin annem de dedim.. Ama bizde öyle olduğu için sana söylüyorum bebeğin odasını annenler yapacak yok 2 takım bilmem ne alacak 1 tane şundan alacak falan dedi ben şok geçirdim bi an.. Dedim bizde de çok adetler vardı ama evlenirken hiçbirinden haberiniz olmadığı için size bunu da yapmanız gerekiyor şunu da almanız gerekiyor şeklinde birşey demedik biz dedim.. Bizim oralarda gelinlere yapılan şeyleri siz bana yapmadınız çünkü farklı memlekettir bilmezsiniz diye demedik size ama maaşallah hiç de kız tarafının karına bir adetiniz de yokmuş sizinde 2 yıldır evliyim adetleriniz hep kız tarafından birşeyler beklemeli şeklinde dedim... Çok sinirlendim ama gerçekten.. Bazen bana gelinin ailesini sömürmeye çalışıyorlar gibi geliyor.. Evlenirken de kayınvalidem saçma sapan şeyler demişti biz asla adettir şunu da alın bunu da yapın demezken bunlara ne oluyor acaba ordan beridir bu konuda gıcığım kendisine bu da tuzu biberi oldu açıkçası 🤣

Benim ailem yapmaz pek hediyeleşen insanlar değillerdir o yüzden eşimin ailesinden de beklemedim açıkçası, yapmadılar da, herşeyi eşimle hallettik biz ikimizde çalışan insanlarız gerek de duymadık.

İlk çocuğuma ben çalışırken kayınvalidem baktı bana verip verebileceği en güzel hediyeyi zamanını ve enerjisini vererek yaptı zaten kadın daha ne yapsın.

Annem çok yaptı her torununa.. hala da yapıyorlar. Birbirinden ayirmiyorlar hiçbirini.
Ama kendi fikrim zorunda değiller.. kaynana tarafimda oyle hediyeler dizmek filan yok.. el emeği şeyler yaparlar anca.
İnsan ufak defek ilgi bekler tabi ama
Yapilmassa da mecbur değiller.. biz alırız kafasindayiz her zaman. Takmaya değmez kim ne istiyorsa yapsın zorla olmuyor

Bana da dedi kayınvalidem bunu şok oldum daha önce hiç duymamıştım böyle komik birşeyi : )

Bastan direkt beklentiye girmeyelim diye demis olabilirler. Bana sacma geliyor. Anne, baba alir ne gerekiyorsa. Icinden geciyorsa, durumun varsa hediye alirlar ama bastan ise ilk torunu kiz ailesi alir falan dünyanin en sacma seyelerinden. Dügün adetleri yetmedi birde böyle sacma bir adet uyduruyorlar.

Kimse hiçbirşeye zorunda degil ama suan gücü yeten yettiği ölçüde bir hediye alabilir yarim elma gönül alma babinda.
Bu degeri gosterir bence
Suan ben hamileyim herşeyi alabilcek gucteyim şükür ama annem ablamlar kendi güçlerince hediye alıyorlar bu bana onem verme.oturup da bebek odasi takimi beklemem ama suan heriki tarafda bir kucuk zıbın vs alamaz mi hediye babinda alabilir.

hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ?

hevesli olmaları zorunlu mu

yani kimse benim çocuğum için hevesli olmasın

kimseye sorarak yapmadığım gibi çocuğum kimsenin sevgisine, hevesine, tek iğnesine muhtaç değil

kimse bir şey yapmak, almak hatta gelip kimsenin çocuğuna agucuk gugucuk yapmak zorunda değil

ama bak annen bir şey almadı o hevessiz, onun değil bizim soyadımızı taşıyacak, ayy erkek torun olsa bari gibi ilkel yorumları da takmayın

lakin ben 40 yaşındayın henüz torunum vs yok ama "ayyy bu torun işi çok tatlı, insan en çok torun sever, ayy ölürüm, kurban olurum"lar da hiççç bana göre değil ve bana inandırıcı gelmiyor

yani şu an torunum olsa muhtemelen ekstra bir hevesim olmaz, sağlıklı doğsun annesinin sağlığı da iyi olsun yeter derim

Bastan direkt beklentiye girmeyelim diye demis olabilirler. Bana sacma geliyor. Anne, baba alir ne gerekiyorsa. Icinden geciyorsa, durumun varsa hediye alirlar ama bastan ise ilk torunu kiz ailesi alir falan dünyanin en sacma seyelerinden. Dügün adetleri yetmedi birde böyle sacma bir adet uyduruyorlar.
Evet aynı sizin gibi düşünüyorum.. Düğünde de nedense hep erkek tarafı bizden birşeyler beklemişti : ) şimdi yine aynısı.. Sanki ayet mi var illa bunu kız tarafı şunu erkek tarafı yapacak diye.. Kim ne isterse yapar istemeyen yapmaz bu kadar basit..

Evet aynı sizin gibi düşünüyorum.. Düğünde de nedense hep erkek tarafı bizden birşeyler beklemişti : ) şimdi yine aynısı.. Sanki ayet mi var illa bunu kız tarafı şunu erkek tarafı yapacak diye.. Kim ne isterse yapar istemeyen yapmaz bu kadar basit..

biz herseyi kendimiz yapicaz. Ama bebek arabasini bir taraf almak istedi.

birde ayiptir yahu. Böyle birsey demek.

biz herseyi kendimiz yapicaz. Ama bebek arabasini bir taraf almak istedi.

birde ayiptir yahu. Böyle birsey demek.
Bende eşimle hepsini kendimiz alacağız diye konuştuk hep annem almaya kalksa bile aldırmama kararı aldım zaten.. Ufak tefek birşeyler alırsa alsın ama oda falan asla aldırmıcam.. Kayınvalidem bana odasını annen yapacak 2 takım şundan alacak 1 tane bundan alacak falan filan sıraladı acayip sinir oldum.. Zaten oda yapmayı düşünmüyorum ilk etapta.. Beşik falan da hepsini kendimiz alacağız.. Benim bebeğin doğmasına çok var daha 16 haftalığız eminim annem almaya kalkacak bazı şeyleri ama bu laflardan sonra izin vereceğimi sanmıyorum..

Yani bu konu tamamen içten gelir. Sevmemekle alakalı değil.
Benim anne ve babam beşiğini özel yaptırdı, sürekli zaten giysi aldılar. Kayınvalidem ve kayınpederim geldi bir çeyrek taktırlar. Durumları da vardı esasında ama onların çevresinde öyle değildi muhtemelen. Sonra kardeşlerim, kuzenlerim doğumu hayırlamaya gelip hediye ve altın takınca kadıncağız epey mahçup olmuştu, oğulları gelecekti ertesi gün hayırlamaya sizin altınınız kaldı evde unutmuşum onu da getirin diye aradı. Üzüldük hatta mahçup oldu diye. Sonra ama ilk yaş doğumgününde doğumunda bir şey yapamadık, ne istersiniz diye sorgular. Yani kültürel farklılılar oluyor mutlaka. Maddiyatla ölçmemek gerek.

Bir de oğlunun kundağını vermeye çalışanlar var :D almayınca gizlice el altından gönderip kullanmayınca bozulan modeli :D
Ya bu ama bana hoş gelir hep. Ben kendi çocukluk hırkamı giydirdim mesela, keşke kocamın da olsaydı da verebilselerdi atmışlar hep. Aynı giysiyle aynı fotoğrafı çekip sakladım ben mesela.
Şimdi de oğlumun hırkası, ilk zıbını, ilk tulumunu ve güzel kaliteli marka giysilerini toruna saklıyorum. Hatta dönencesini, çıngıraklarını ve ilk lego duplolarını da saklayacağım. Torunum bize gelince oynar. Bu da bir heves, bunun için saklamış derdim ben

hep bir beklenti oluyor çocuk ebeveynleri tarafından.. biz de kendimizi mecbur hissedip alıyoruz hem laf olmasın hem de kırgınlık. pek heveslik bir durum yok ortada. bizde ne kadar para harcanır ne kadar paranın lafı sözü yapılırsa o kadar değer verdi diye düşünülüyor

Back
X