Zorundalar mı ?

Ya bu ama bana hoş gelir hep. Ben kendi çocukluk hırkamı giydirdim mesela, keşke kocamın da olsaydı da verebilselerdi atmışlar hep. Aynı giysiyle aynı fotoğrafı çekip sakladım ben mesela.
Şimdi de oğlumun hırkası, ilk zıbını, ilk tulumunu ve güzel kaliteli marka giysilerini toruna saklıyorum. Hatta dönencesini, çıngıraklarını ve ilk lego duplolarını da saklayacağım. Torunum bize gelince oynar. Bu da bir heves, bunun için saklamış derdim ben
Çok güzel bence de o battaniye eşime özel değilmiş işte. Kardeşleri de kullanmış 🤷‍♀️ bir de çok yıpranmıştı. O yüzden istemedim

Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?

Artık bu devirde yapsalar kabahat yapmasalar yine kabahat
Yapmasalar hevesleri yok , istemiyorlar vs...
Yapsalar müdahale ediyorlar, karışıyorlar vs...
Torununu istemeyecek, sevmeyecek aile büyüyüğü çok istisnadır, bence hiç bir şey yapmalarına gerek yok, var olmaları yeter

İlk bebeğime hamile kaldığımda daha yeni ev almıştık ve bütün birikmişimizi elden çıkarıp borca girmiştik. Eve taşındık, 3 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Ne yalan söyleyeyim, doktor kontrolüne bile verdiğim para gözüme görünüyordu o zaman.. Bireysel emeklilik poliçemi bozdum o zaman, eşiminki daha eskiydi kıyamadım :) Doğum parasını ve oğlumun oda takımı parasını öyle ayarladık. Bir miktarda bebek ihtiyaçlarına ayırdık ve bitti zaten :)) Ne benim annemler ne de kayınvalidemler eksik neyiniz var alalım demediler, bizim de aklımıza gelmedi zaten acaba alırlar mı diye.. Çünkü zorunda değiller :) Yapmayı bildiysek bakmasını da bileceğiz.

Ama mesela kayınvalidemin hevesle ördüğü takımı saklarım hala, ya da kız kardeşimle bebek kurabiyelerini yapmamızın anısı.. Annemin rahatsızlığından ötürü doğumuma tekerlekli sandalyeyle yaşlı gözlerle gelişi.. Kayınvalidem ilk kıyafetleri ütülerken annem oğlumun odasını sirkeli sularla temizlemişti.. Ya, kayınvalidem, kızım bu çocuğa külot almamışsınız demişti de ne gülmüştük :)))

Neyse çok uzattım.. Maddi anlamda hiç destek görmedik (doğum hediyesi olarak oğluma takılanlar hariç) ama çok şükür manevi olarak hep yanımdalardı. İki doğumumda da. Zaten bizim için en önemlisi ve kıymetlisi de buydu.

Bende eşimle hepsini kendimiz alacağız diye konuştuk hep annem almaya kalksa bile aldırmama kararı aldım zaten.. Ufak tefek birşeyler alırsa alsın ama oda falan asla aldırmıcam.. Kayınvalidem bana odasını annen yapacak 2 takım şundan alacak 1 tane bundan alacak falan filan sıraladı acayip sinir oldum.. Zaten oda yapmayı düşünmüyorum ilk etapta.. Beşik falan da hepsini kendimiz alacağız.. Benim bebeğin doğmasına çok var daha 16 haftalığız eminim annem almaya kalkacak bazı şeyleri ama bu laflardan sonra izin vereceğimi sanmıyorum..

Birde sunu sunu alacakmi dedi bildigin terbiyesizlik ne kadar ayip birsey. Nerede yaziyormus bunlar? Oyle bir adet falan yok ya. Erkek taraf uydurmasi. Hem bu zamanda artik dugunu bile gelin damat yapiyor. Cok haklisin. Ben olsam bende alirdirmam. Bizimkilerde herkez ufak tefek bitsey aliyor. Benim kayinvalidem dese bende aldirmam. Ben dugundede bakmadim oyle erkek tarafi kiz tarafi.

Birde sunu sunu alacakmi dedi bildigin terbiyesizlik ne kadar ayip birsey. Nerede yaziyormus bunlar? Oyle bir adet falan yok ya. Erkek taraf uydurmasi. Hem bu zamanda artik dugunu bile gelin damat yapiyor. Cok haklisin. Ben olsam bende alirdirmam. Bizimkilerde herkez ufak tefek bitsey aliyor. Benim kayinvalidem dese bende aldirmam. Ben dugundede bakmadim oyle erkek tarafi kiz tarafi.
Evet zaten aldırmayacağım annem çok isteyecek biliyorım almayı ama asla izin vermicem kv De kendisi aldırdığını düşünecek.. Düğün konusunda bizde hiç erkek tarafı kız tarafı demedik eşimle.. İkimizde çalışıyorduk yapmaya çalıştık elimizden geldiğince tabi ki ailem de yardımcı oldu ama o zaman bile kv diyordu ki taksit bırakmasın evlenince ailesinin alması gerekiyor 🤣 yatak odası mutfak falan hepsini annem babam alacakmış ben taksit ödemeyecekmişim evlenince ama kendi oğlu da hepsini taksitle aldı evlenince de oğlunun aldıklarını ödeyeceğiz diye düşündü herhalde.. Böyle bir düşünce olabilir mi.. Saçmalık ötesi artık.. Erkeğin aldığını ben evlenince çalışıp ödeyeceğim bana alınanı ben evlendikten sonra annem babam ödeyecek.. Nerede var böyle bir dünya.. Biz zaten kimseden birşey beklemedik de kv herşeye burnunu sokmaya çalıştı işte eşim izin vermedi ayrı birşey de insan yine sinir oluyor.. Ayyy size denk geldi kötü anılarım depreşti kusura bakmayın:KK70:

Evet zaten aldırmayacağım annem çok isteyecek biliyorım almayı ama asla izin vermicem kv De kendisi aldırdığını düşünecek.. Düğün konusunda bizde hiç erkek tarafı kız tarafı demedik eşimle.. İkimizde çalışıyorduk yapmaya çalıştık elimizden geldiğince tabi ki ailem de yardımcı oldu ama o zaman bile kv diyordu ki taksit bırakmasın evlenince ailesinin alması gerekiyor 🤣 yatak odası mutfak falan hepsini annem babam alacakmış ben taksit ödemeyecekmişim evlenince ama kendi oğlu da hepsini taksitle aldı evlenince de oğlunun aldıklarını ödeyeceğiz diye düşündü herhalde.. Böyle bir düşünce olabilir mi.. Saçmalık ötesi artık.. Erkeğin aldığını ben evlenince çalışıp ödeyeceğim bana alınanı ben evlendikten sonra annem babam ödeyecek.. Nerede var böyle bir dünya.. Biz zaten kimseden birşey beklemedik de kv herşeye burnunu sokmaya çalıştı işte eşim izin vermedi ayrı birşey de insan yine sinir oluyor.. Ayyy size denk geldi kötü anılarım depreşti kusura bakmayın:KK70:

Tek akili kvdeniz galiba. Sark kurnazi denilenden. Terbiyesiz kadin kusra bakmayin yinede kayinvalideniz 😁

Evet zorundalar... Aileye küçücük bir birey katılıyor.... Heyecanla beklemeleri gerekir. Bebeğin üstünde yok,başında yok.. Yatağı yok, bezi yok... Biz bayram öncesi misafir gelecek diye 3 gün temizlik yapıp, evi çerezle kolonyayla, içecekle doldurup dört gözle misafir bekleyen insanlarız.... Toruna hiç bir şey yapmamalarını ayıplarım....çam sakızı çoban armağanı... Herkese neye gücü yeterse..

Şu hevesli olsunlar durumu çok abes geliyor bana ben millet heveslensin diye çocuk yapmıyorum ki kendim için yapıyorum

anne baba heveslenir
Ama çocuk doğdugunda aman şuna karışmasınlar aman bunu yapmasınları rahat rahat diyebiliyoruz komik hani
Belki hevesten yapıyor

benım çocugum milletin verecegi 2 3 ilgiye muhtaç değil anası babası var onlar verir ilgiyi
Millet dedigin senin annen babanla kocanin anne babasi.
Evlenince bir anda ana babayi millet diye tanimlamak ne bileyim nasil oluyor o kadar yıl bak büyüt sonra milllet ol. :olamaz:
Ne kocalar var be :KK70:

Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
Zorunda değil ama evlat için üzücü.

Millet dedigin senin annen babanla kocanin anne babasi.
Evlenince bir anda ana babayi millet diye tanimlamak ne bileyim nasil oluyor o kadar yıl bak büyüt sonra milllet ol. :olamaz:
Ne kocalar var be :KK70:
E öyle benım çocugum üzerinde sorumlulukları yok ne heveslenme durumları var ne de yardım etmek zorundalar

çocugu kendim için yapıyorum bitti

E öyle benım çocugum üzerinde sorumlulukları yok ne heveslenme durumları var ne de yardım etmek zorundalar

çocugu kendim için yapıyorum bitti
Insan unutuyor herhalde simdi dogurdugu o cocugun ilerde anne babasi olarak var olacağını.
Ne bileyim ben cümleyi kurarken düşünürüm ya bana da millet derse diye. Bakin sizin icin ne degerli o yavru degil mi? Belki anne babaniz da sizin icn bunlari düşündü goze aldi ama simdi millet oldu.
Siz simdi cocuktanda bir sey beklemeyeceginizi yazarsiniz da bu kan bagi olan bir insan sevgisi insan bunuda bekler hani.
Sizin dusunceniz tabii de okuyunca tuylerim diken diken oldu. Bu kadar soguk cumleler kurmak icin ailenin cok kötü olmasi gerekir diye düşünüyorum.

Insan unutuyor herhalde simdi dogurdugu o cocugun ilerde anne babasi olarak var olacağını.
Ne bileyim ben cümleyi kurarken düşünürüm ya bana da millet derse diye. Bakin sizin icin ne degerli o yavru degil mi? Belki anne babaniz da sizin icn bunlari düşündü goze aldi ama simdi millet oldu.
Siz simdi cocuktanda bir sey beklemeyeceginizi yazarsiniz da bu kan bagi olan bir insan sevgisi insan bunuda bekler hani.
Sizin dusunceniz tabii de okuyunca tuylerim diken diken oldu. Bu kadar soguk cumleler kurmak icin ailenin cok kötü olmasi gerekir diye düşünüyorum.
Yoo gayet iyi insanlar memnunum ama olay o değil
İnsanlar çocuklardan yorulmus olamaz mı olabilir ki çocuk zaten başlı başına yorucu bir şey
En azından annem babam bir şey yapmıyor ühü demiyorum

yapmayadabilitlet bugune kadar zaten beni okutmuşlar elime meslegımı vermişler hevesleri kendi hayatları için olsun
Benım için de kendilerini heder etmesinler

Yoo gayet iyi insanlar memnunum ama olay o değil
İnsanlar çocuklardan yorulmus olamaz mı olabilir ki çocuk zaten başlı başına yorucu bir şey
En azından annem babam bir şey yapmıyor ühü demiyorum

yapmayadabilitlet bugune kadar zaten beni okutmuşlar elime meslegımı vermişler hevesleri kendi hayatları için olsun
Benım için de kendilerini heder etmesinler
Çok doğru noktadan yakalamışsınız. Torunu sadece sevsinler zaman geçirsinler yeter. O da isterlerse

Hiçbir şey alma zorunlulukları yoktur elbette. Ama kılını kıpırdatmamak evet hevessizliktir bana göre. İlla pahalı veya bisürü şey almasına gerek yok, hatta hiçbir şey almasalar bile doğacak bebekle ilgili hayal kurmayan heyecan duymayan hiçbir plan yapmayan kişiler hevessizdir.

Çok doğru noktadan yakalamışsınız. Torunu sadece sevsinler zaman geçirsinler yeter. O da isterlerse
Dogru yerden yakalamissiniz demissiniz de arkadasimiz ilk mesajda onların (milletin) ilgisine muhtac degil demis .
Doğru yerse eğer sevgi ve zaman gecirmesini beklemeyemezsiniz. Zaman gecirmek ilgidir Sevgi de ilgi ile baglantilidir.

Dogru yerden yakalamissiniz demissiniz de arkadasimiz ilk mesajda onların (milletin) ilgisine muhtac degil demis .
Doğru yerse eğer sevgi ve zaman gecirmesini beklemeyemezsiniz. Zaman gecirmek ilgidir Sevgi de ilgi ile baglantilidir.
Ben okuduğum mesajı yorumladım ve bana doğru geldi. Doğru da anladığımı düşünüyorum. Yani bana açıklama yapmanıza gerek yok. Teşekkürler

Hem birşey yapmak zorunda değiller hem de hevesli olmak zorunda değiller
Evet kimse evladını sevmek zorunda değil hele torununu hiç sevmek zorunda değil doğacak diye heyecanlanmak hevesli olmak zorunda değil kılını kıpırdamak zorunda değil evlat da annesini sevmek zorunda değil kimsenin kimseye eyvallahi olmamalı zaten anne baba evlat kavramları tamamen ortadan kalkmalı sadece içi boş birer kelimeden ibaret kalmalı anne baba kardeş evlat torun insanlar aile olmayı unutmalı toplum olarak bütün değerlerimizi kaybetmeliyiz
Şok oluyorum ya şu forumdaki msjlara akraba ilişkileri diye birşey bırakmadık şimdi sıra aileyi yok etmeye geldi kimse kimseye sorumlu değil diye diye evlatla annenin birbiriyle mutluluğunu en önemli duygularını paylasmasi bile doğururken annene mi sordun oluyor evlatla anneyi de koparırsak tamam zaten geriye bisey kalmıyor

Back
X