Zorundalar mı ?

Zorunda degiller evet ama bazi erkek aileleri ilk cocugun esyasini kiz tarafi alir diye sacma bir adetten bahsediyor cok duydum ben bunu
Bana da dedi kayınvalidem bunu şok oldum daha önce hiç duymamıştım böyle komik birşeyi : )
Niye kız tarafı alacakmış 🙄
Çocuğa kim soyadını veriyorsa onlar alsın.
Lafa söze gelince doğan çocuk erkek tarafının soyunu devam ettirir.
Masrafa gelince kız tarafı yapar.

Genel olarak kimse kimse için bir şey yapmak zorunda değil. Biri için bir şey yaptığımızda sevdigimizden yapıyoruz, bazen de mecbur kalıyoruz.

Elbette zorunda değil ama hiç olmamış gibi sözünü etmeyip komşu gibi bile davranmıyorsa bir iğne bile almadıysa umursamadığını değer vermediğini düşünürüm. Sonuçta kimse ailelere güvenerek çocuk yapmıyor ve tüm harcamaları da bir taraf yapmak zorunda değil çocuğun anne babası kimse o yapmalı. Sadece hatıra kalması için, jest için ufak tefek hediyeler olabilir. Yapmayın da canı sağ olsun kimse mecbur değil

Evet kimse evladını sevmek zorunda değil hele torununu hiç sevmek zorunda değil doğacak diye heyecanlanmak hevesli olmak zorunda değil kılını kıpırdamak zorunda değil evlat da annesini sevmek zorunda değil kimsenin kimseye eyvallahi olmamalı zaten anne baba evlat kavramları tamamen ortadan kalkmalı sadece içi boş birer kelimeden ibaret kalmalı anne baba kardeş evlat torun insanlar aile olmayı unutmalı toplum olarak bütün değerlerimizi kaybetmeliyiz
Şok oluyorum ya şu forumdaki msjlara akraba ilişkileri diye birşey bırakmadık şimdi sıra aileyi yok etmeye geldi kimse kimseye sorumlu değil diye diye evlatla annenin birbiriyle mutluluğunu en önemli duygularını paylasmasi bile doğururken annene mi sordun oluyor evlatla anneyi de koparırsak tamam zaten geriye bisey kalmıyor
Düşüncelerinize katılıyorum ama benim yorumuma niye sitem ettiniz anlamış değilim . Ben tüm aile bağlarını koparmaya yönelik bişey söylemedim . Mutluluğunu en önemli duygularını paylaşsın elbette ama bunu kesinlikle torununa birşeyler alarak yapılacak birşey değil

Zorunda değiller.
Ama heves ederler birşeyler almak yapmak isterler. Çünkü bence heveslenir insan,torun sevilirmiş, yani o coşkuyla alırsın illaki birşeyler. Artık bütçeye göre, gönlüne göre değişir.
Elin çocuğunu görmeye giderken bile bir takım alıveriyor insan :)
Ama dayatmaları saçma buluyorum, bebek geliyor beşiği kız tarafı alır diyen zihniyetler okudum burda. Bebek geliyor yahu, kız tarafı erkek tarafı mı kalmış. Bunlar çok saçma.

yorumlari okumadim. Elbette kimse birsey yapmaya mecbur değil ama durumu olup da yapmayan ile heyecanlanıp yapanın yeri de gözümde ayri olur
Teoride evet mecburiyet yoktur ama insanız, egolarımiz , beklentilerimiz var ..duygularımızı bi kenara bırakamayiz. Herhangi bi hazırlık, hediye vs yapma zahmetine girmeyen yakınıma kizma hakkını kendimde görmeyeceğim gibi bu hediyelesme isini seve seve yapan yakinimi da doğal olarak daha canim ciğerim görürüm.

Evet zorundalar. Aynı süreçleri yaşayan biri olarak diyorum eğer durumları kötü değilse en azından bir çorap bir zıbın almak zorundalar.

Aslında zorunda değiller ama insan önemsendiğini görmek istiyor. Ufak tefek hediyeler alınabilir. Ama ben mobilya gibi gereksinimleri her iki tarafa da aldırmanın doğru olmadığını düşünüyorum helede doğunca altın falan bekleyenler var bence yanlış birşey. Çocuğu kimse için yapmıyorsunuz. Eski konunuzu hatırlıyorum alınmayın ama bir beşik bile başkası alsın diye bekliyorsunuz o çocuğa nasıl bakacaksınız bu kadar beklentiyle

Degıller canları ısterse alırlar. Alınca ımsan bı mutlu oluyor ama ıstemek zorla yaptırmanın zaten bı anlamı yok ve ayıpta

Kimseden birşey beklemedim Odasını kendimiz aldık basit eşyalar ile iyiki de öyle yapmışım zamanında 1 park beşikle 2 kızım büyüdü şimdi ikisine 2 tane prenses yatağı aldık pembe.

Gelecek bebişe de park yatak almayı düşünüyorum ki hem uygun hemde 2 yaşına kadar rahat kullanır.

Zorunda değiller tabi ki ama mesela biz erkek ailesi olarak doğumda bebeğe de anneye de elimizden geldiğince hediyeler aldık. Gelinin ailesi de keza aynı.

Kendim için değil sadece,çevremde hep buna rastlıyorum kendim de görmedim o ayrı da kime baksam erkek ailesi yapmıyor ve yaftalanıyor insan dolmak yerine biraz da o açıdan mı bakmalı acaba diyorum
Biz yeğenimize bşr sürü şey aldık. Kardeşime hem hediye altın aldık hem cumhuriyet aldık. Ama karşı taraf bir yarım altın, bir iki kıyafet aldı. Kardeşim buna bozulmadı ama kaynı her telefon konuşmasında şunu da alacağım, bunu da yapacağım deyip deyip çöp bile almıyor mesela. Haliyle insan sinir oluyor. Bari reklam yapma yani. Bu işler insanın içinden gelmeli. Yoksa hevesle alakası yok. Kimisi almayı sever kimisi bunu akıl bile etmez

Aslında zorunda değiller ama insan önemsendiğini görmek istiyor. Ufak tefek hediyeler alınabilir. Ama ben mobilya gibi gereksinimleri her iki tarafa da aldırmanın doğru olmadığını düşünüyorum helede doğunca altın falan bekleyenler var bence yanlış birşey. Çocuğu kimse için yapmıyorsunuz. Eski konunuzu hatırlıyorum alınmayın ama bir beşik bile başkası alsın diye bekliyorsunuz o çocuğa nasıl bakacaksınız bu kadar beklentiyle

kendisine dogum hediyesi aldiran gelin taniyorum

Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?

Zorunda değiller tabi. Ki ama bu gönül işi. Gönülden geliyorsa hediye alınır

Zorunda degiller evet ama bazi erkek aileleri ilk cocugun esyasini kiz tarafi alir diye sacma bir adetten bahsediyor cok duydum ben bunu
ben bunu soyle duydum ve etraftan gordum. çocuğun mobilyalarını baba tarafi, diger tekstil ihtiyaclarini ise anne tarafi yapiyor. yani bazi yorelerde var bu. hatta bir ablamin 3 kizi var, kocasi yok, kendisi temizlige gidiyor, yine de laf soz olmasin diye borc harc torunlarinin tekstil alisverislerini yapar bavulla verir her seferinde.

yani zorundalar durumunda olan yöreler var.

Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
Ben çocuk yapmayı bılıyorsam her seyınıde almayı bılmelıyım.Birilerınden bir şeyler talep etmek bence dilencilik.Hatta yapanlara hep derim dılenmeyı bırakın diye .Herkes ıcınden ne gelıosa yapaın.

Back
X