Zorunlu besten çıksam pisman olur muyum

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
2.341
-152
68
42
2017 den bu yana 7.000e yakın para birikmiş.biriktirebilen biri değilim ama acaba sistemden çıksam her ay 1 gr altın alsam daha mi iyi olur.ote yandan bunu sürdürebilir miyim bilmiyorum.fikri olan var mi.

Biriktiren biri değilseniz orada dursun.
BES ne kadar gidiyor ki sanki. Elinize gelmeyen görmediğiniz para birisin orada.
Siz kendiniz 1 gr altın alıp koyun kenara.

Beste fonları istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
Fon dağılımınızı altın bazlı yapın, gram altın Bes alsın.
Bir de 10 yıl sonra sistemden çıkabiliyorsunuz zaten beş yıl nerdeyse bitecek.

Her ay gram altın alma düşüncesi bence işlemiyor. Harcama yapılıp kalan varsa ayrılmaz, birikim ayrılır kalanları ile geçinilir, çok acil durum olursa birikimden takviye yapılır.

Yoksa her ay şu harcamam çıktı diye insan köşede
hiç para ayırmıyor. Maaş ne kadarsa istekler de ona göre büyüyor.

Bes inizi altın hesabı olarak düzenleyebilirsiniz. Zorunlu olduğu için daha makul bence. Yok saymış oluyorsunuz. Kendim biriktireyim planı herkeste işlemiyor maalesef.

2017 den bu yana 7.000e yakın para birikmiş.biriktirebilen biri değilim ama acaba sistemden çıksam her ay 1 gr altın alsam daha mi iyi olur.ote yandan bunu sürdürebilir miyim bilmiyorum.fikri olan var mi.
ben besten başta çıktım, aynı hafta işe başladığım arkadaş çıkmadı tl birikitiriyor. ben aynı miktarı dolara yatırdım her ay , su an nerdeyse katı param birikti kur sayesinde

o parayı çekin .çünkü size çok lazım olacak

ben besten başta çıktım, aynı hafta işe başladığım arkadaş çıkmadı tl birikitiriyor. ben aynı miktarı dolara yatırdım her ay , su an nerdeyse katı param birikti kur sayesinde
Evet dediginiz gibi ama süreklilik yakalayamayabiliyorum kendim bi birikim yapmak istersem

Devlet desteği için 56 yaş şartı var.10 yıl yeterli degil

Ben 2015 de 80 lira gibi çok komik bir parayla girmiştim. Unuttum bile bes ödediğimi. Her yıl 20-30 üstüne koymuşlar şu an 275 lira kesiliyor. 2018 de beni aradılar bes inizi altına çevirelim mi diye, besim olduğunu öyle hatırladım. 2018 den beri altın olarak birikiyor, dün baktım 39 bin lira para birikmiş. Ben de altın biriktiriyorum ama bu çok düşük meblağlarla birikti. Çekmeyi düşünmüyorum.

Ben zorunlu bes yapıldığı günün ertesi çıktım. siz bunca sene durmuşsunuz bırakın kalsın artık. Zaten biriktirebilen biri değilim demişsiniz. Arkadaşların dediği gibi altına endeksli yaparsanız daha avantajlı olur. İnşallah içerde kalmaz o paralar tabi bu ülkede hiçbir şeye güven olmuyor.

Ben de öyle düşünüp çıktım ama olmuyor. Bence çıkmayın. Besteyken mecbur günü gelnice yatıyor ama çıkınca sallıyor insan ister istemez.

Eğer ihtiyacın yoksa çıkma biriksin. Bir anda ihtiyacın olur onu çekersin. 1 gr altın alsan berede saklayacaksın o da zor en iyisi o parayı unut kendi kendine biriksin.
Eşim de besten para almıştı ev alırken öyle şeylerde kullanman daha iyi olur.

Zaten birikim yapabilen biri değilim dediniz kalsın bence.
Ben açıkcası mecburi bir durum olmazsa besi bozmayı düşünmüyorum
Emekli maaşıma ek olarak ikinci bir maaş olur düşüncesindeyim

Birde bu sistemde çıkmak istediğinizde ne kadar bes'li olduğunuz önemli.
Devlet katkısı kısmını tam olarak alamıyorsunuz

Hangi firmadan sigortalıysanız müşteri temsilcinizle görüşün ve iletişimde olun.
Bes'de biriken paranızı döviz yada tahvillerle değerlendirebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…