- 10 Nisan 2014
- 43.687
- 116.192
- 798
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
O para sana lazım olur dedim. Ama sebebini belki ban yerim diye yazmadımBes ile de mi anlaşamadın? Pis ahlaksız adi bes![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O para sana lazım olur dedim. Ama sebebini belki ban yerim diye yazmadımBes ile de mi anlaşamadın? Pis ahlaksız adi bes![]()
2017 den bu yana 7.000e yakın para birikmiş.biriktirebilen biri değilim ama acaba sistemden çıksam her ay 1 gr altın alsam daha mi iyi olur.ote yandan bunu sürdürebilir miyim bilmiyorum.fikri olan var mi.
ama konu ne çatlarım ki benO para sana lazım olur dedim. Ama sebebini belki ban yerim diye yazmadımtıbbi bir konu diyeyimm üstü kapalı
Eski konularını okuyanlar anlar demek istediğimi.Neden çok lazım olacak
Ben sormuştum başlarken, 3 yıl içinde çıkarsan devlet katkısını alamazsın, 5 yılı doldurup çıkarsan devlet katkısının yüzde 50 sini alırsın, 10 yılı doldurursan yüzde 85 demişlerdi sanırım ( yüzde yüze yakındı) onu alırsın demişlerdi. Ama zaten şimdi inceledeğimde ;Bes'te şöyle bir sıkıntı var bunu da söylemiyorlar zaten; sistem de 10 yıl kalacaksın 10 yıl sonunda eğer 56 yaşındaysan yatırdığın paranın tamamı+devlet desteğini alıyorsun.
Bende yatırdım 4 yıl 12 bin lira birikti ama baktım emeklilikle alakası yok çekeyim dedim 10 bin gibi rakam verdiler.
Geri kalanını yediler.
Aklın varsa her ay 1 gram al at kenarı çünkü bes hiç bir işe yaramıyor.
Ben sormuştum başlarken, 3 yıl içinde çıkarsan devlet katkısını alamazsın, 5 yılı doldurup çıkarsan devlet katkısının yüzde 50 sini alırsın, 10 yılı doldurursan yüzde 85 demişlerdi sanırım ( yüzde yüze yakındı) onu alırsın demişlerdi. Ama zaten şimdi inceledeğimde ;
Toplam tahsilat: 15 bin küsür
Devlet katkısı : 3.700
Toplam getiri : 20 bin küsür (altın,fon)
Yani devlet katkısını vermeseler de olur, burada asıl istediğim bana dokunmayan rakamla otomatik biriken para ve altın ve fonlarla artı getirisi.
Yo bunları ben hesaplamadım, mobil uygulamamda yazıyor, küsüratları yazmadım sadece. 10 yılı doldurmadığım için 39 değil, 37 ödeyeceklermiş şimdi çıkarsam. Öyle yazıyor. Bilemiyorum ayda 80 lirayla başlamıştı dediğim gibi. Bence güzel birikmiş dokunmadan.O devlet katkısı adı altında bir ton şeyi de alıyorlar işte onu demek istedim.
Üyelik aidatı vırt zırt baya bir şey daha var içinde.
Senin hesapladığın rakamlardan daha yüksek rakamlar çıkıyor.
Yo bunları ben hesaplamadım, mobil uygulamamda yazıyor, küsüratları yazmadım sadece. 10 yılı doldurmadığım için 39 değil, 37 ödeyeceklermiş şimdi çıkarsam. Öyle yazıyor. Bilemiyorum ayda 80 lirayla başlamıştı dediğim gibi. Bence güzel birikmiş dokunmadan.
Ben altın olarak devam edebilir miyim dedim hayır dediler çıktım o yüzden,Allah Allah yeni mi geldi acaba bu uygulamaBen zorunlu bes yapıldığı günün ertesi çıktım.siz bunca sene durmuşsunuz bırakın kalsın artık. Zaten biriktirebilen biri değilim demişsiniz. Arkadaşların dediği gibi altına endeksli yaparsanız daha avantajlı olur. İnşallah içerde kalmaz o paralar tabi bu ülkede hiçbir şeye güven olmuyor.
![]()
Bilmiyorum ki benim bir arkadaşım yapmıştı öyle. Ben çıkalı 5 sene oluyor sanırım.Ben altın olarak devam edebilir miyim dedim hayır dediler çıktım o yüzden,Allah Allah yeni mi geldi acaba bu uygulama
Ben altın olarak devam edebilir miyim dedim hayır dediler çıktım o yüzden,Allah Allah yeni mi geldi acaba bu uygulama
Evet zaten onu kastetmiştim ben de,altın fonunda devam edebiliyor muyum demiştimAltın alınmıyor zaten altın fonuna yatırılıyor.
Altın değerlenince fonlar da değerleniyor.
Evet zaten onu kastetmiştim ben de,altın fonunda devam edebiliyor muyum demiştim
Gr altını hesapta tutuyorumEğer ihtiyacın yoksa çıkma biriksin. Bir anda ihtiyacın olur onu çekersin. 1 gr altın alsan berede saklayacaksın o da zor en iyisi o parayı unut kendi kendine biriksin.
Eşim de besten para almıştı ev alırken öyle şeylerde kullanman daha iyi olur.