• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorunlu gezi ve getirdiği rahatsızlık

mydilemma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
3.083
3.701
248
Benim işimden dolayı bir sebeple 3 ay boyunca yurt dışında olmam gerekiyor. Ve orada öyle çalışacak falan da değilim çok da. Büyük ihtimal bir kaç hafta çalışıp sonrasında gezeceğim. Normalde ne iyi bir şey değil mi? İş arkadaşlarım da anlamıyor niye benim istemediğimi bunu. Ben eşimi bırakıp gitmek istemiyorum. Biz senelerdir uzun mesafeli ilişki yürüttük. Her buluşmamızın sonunda ayrılık vardı. Evlendiğimi ilk sene her uyandığımda, oh yanımda, bir yere gitmiyor diye sevindim. Sonra genel olarak geçti artık her sabah aklıma gelmiyor :) Kedim var onu da bırakasım yok. Yazık şu an koluma yaslanmış kendini yalıyor tatlı tatlı. Ben işe gittiğim günler bile bozuluyor yavrucak.
En önemlisi de, işimden dolayı gidiyorum diye işimin masraflarımı karşıladığını sanmayın. Hiç bir şey karşılanmıyor. Ben gideceğim orada beraber biriktirdiğimiz parayı harcayacağım yani. Normalde ikimiz birlikte gidiyor olsak hiç kötü hissetmezdim. Ne güzel tatile harcıyoruz paramızı daha ne olsun derdim. Ama tek başıma harcamak rahatsız ediyor beni. Aslında bunlar çok sorun değil biliyorum, ama kendimi rahatsız hissediyorum. Bu yüzden de bir sürü hazırlık yapmam lazım bu iş için, kendimi veremiyorum.

Son düzenleme:
3 ay uzun süre, nasıl şirket masrafları karşılamıyor?
Eşiniz de gelip bir iki hafta kalabilir belki arada, olmaz mı

nasıl bir işmiş o?hem fazla çalışmayacaksınız,hem kendi paranızı harcayacaksınız.saçmaymış .

sizin yerinize başkası gidemez mi?gönüllü olan yok mu?ya da o işte çalışmak zorunda mısınız?

ben bu zorunlu iş seyahatleri nedeniyle çok yıpranmıştım zamanında,
ama hiç 3 aylık olmamıştı, ve yediğim dondurmayı bile şirket karşılıyordu.
cebimden tek kuruş çıksa kabul etmezdim.

Millet çalışıp para kazanır, sizin işde çalışıp üstüne para harcamak gibi bişey sanki
Gezme kısmı güzel ama yalnız tadı çıkmaz

İş gezisi "zorunlu" fakat şirket masrafı karşılamıyor... Bazı cimri şirketler duymuştum, her masrafı kabul etmeyen, yatacak yer, yenilecek yemek ve yol için ödeme yapan... Bu bana çok garip geldi açıkçası.. İşinizi ve gezinin neden zorunlu olduğunu merak ettim.. Tabi söylemek zorunda değilsiniz.

3 ay uzun süre, nasıl şirket masrafları karşılamıyor?
Eşiniz de gelip bir iki hafta kalabilir belki arada, olmaz mı
İki hafta gelemez ama bir hafta gelebilecek sanırım. Şöyle bir şey... Eğer bu işi yapmazsam yükselemem, yükselemezsem bir süre atılırım. Eğer yapacaksam da kendim yapıcam... Bazı kaynak bulmanın yolları var ama beni kapsamıyor.

İş gezisi "zorunlu" fakat şirket masrafı karşılamıyor... Bazı cimri şirketler duymuştum, her masrafı kabul etmeyen, yatacak yer, yenilecek yemek ve yol için ödeme yapan... Bu bana çok garip geldi açıkçası.. İşinizi ve gezinin neden zorunlu olduğunu merak ettim.. Tabi söylemek zorunda değilsiniz.
Şirket değil devlet :) Kendi gelişimim için gerekli diye...

Bir kac haftalik is varsa, niye 3 ay kalmak zorundasin ki? 3 ay yeme icme, konaklamada kendi cebinizden... Sacmaligin daniskasi, bu sekilde ozenilecek bi tarafi yok bence.

Dil gelişimi açısından süreyi uzatıyor olabilir misiniz? İş bir kaç haftalık yazmanızdan mütevellit...?

E paran olmasa ne yapacaktın? Gidip 3 ay aç durup gelecek miydin? Söyle patronuna benim param yok ya masraflarimi karsilarsiniz ya da gidemem. Tek başına gideceğiniz tatile harcayacak paranızın olmaması yalan da değil.

Dil gelişimi açısından süreyi uzatıyor olabilir misiniz? İş bir kaç haftalık yazmanızdan mütevellit...?
Minimum üç ay olması zorunlu da o yüzden. Yoksa ciddiye alınmıyor. Ama işte kendi gelişimim için. Bunu yapmazsam başka yerde işe girmek istesem bile cv m zayıf gözükecek. Bu arada herkes biliyor gidenlerin çoğunun bir kaç hafta çalışıp sonra gezdiğini ama bu görüşlerini değiştirmiyor ne yazık ki.

Minimum üç ay olması zorunlu da o yüzden. Yoksa ciddiye alınmıyor. Ama işte kendi gelişimim için. Bunu yapmazsam başka yerde işe girmek istesem bile cv m zayıf gözükecek. Bu arada herkes biliyor gidenlerin çoğunun bir kaç hafta çalışıp sonra gezdiğini ama bu görüşlerini değiştirmiyor ne yazık ki.
E devlet yazmışsınız bir yorumda memur musunuz devlet kurumunda sözleşmeli mi çalışıyorsunuz anlayamadim

Neresinden tutsam elimde kaldı konu, bir şey anlamadım.

E gitmeyin madem kocişten kedişten ayrı kalmayın. İşten de çıkarsınız zamanı gelince.

Back
X