Hamilelikte günlük beslenme kadınların genel sağlıklarını direkt olarak etkileyecektir. Sadece annenin değil bebeğin de sağlığı bu detaylardan geçmektedir. 9 aylık sürecin nasıl tamamlanacağını sizin beslenme düzeninizin yapısına göre belirlenecektir. Hiçbir besinden mahrum kalmadan ve fazla kilo almamaya özen göstererek hamilelik sürecini tamamlamalısınız.

Cevizin hamilelikte faydaları üzerine yapılan araştırmalara bakıldığı zaman hem bebeğin hem de annenin sağlığı için olmazsa olmaz bir yapıda olduğunun unutulmaması gerekmektedir. İçerisinde yer alan yararlı yağlar ile cildinizi, bebeğinizin organ gelişimini ve kendi genel sağlığınızı muhafaza altına alabilirsiniz. Sadece ceviz değil diğer yemişleri hem kavrulmuş hem de çiğ olarak belirli ölçüerde tüketebilirsiniz.

Faydalı Besinler ile Hamileliğinizi Çok Daha Sağlıklı Geçirin | 1

Ödemden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Ayak şişmesi hamilelikte sıklıkla rastlanan sorunların başında gelmektedir. Ödemden kurtulabilmek için hem hayatınıza hareket katmalısınız hem de karbonhidrat ağırlıklı olan besinlerden olabildiğince uzak durmalısınız. Özellikle yaz aylarında hamileliğinin son aylarını geçiren kadınların ödem sorunundan daha sık bir şekilde muzdarip oldukları bilinmektedir.

Meyve Mi Rafine Şeker Mi?

Hamilelikte elma yemek hem mide sağlığınıza yarar sağlayacak hem de bağırsaklarınızı daha hızlı ve seri bir biçimde çalıştıracaktır. Kabızlığın çözüm bulması adına elma gibi lifli besinlerin tüketilmesi hamile kadınlar için oldukça uygun olacaktır.

Hamilelikte dondurma yemek mi yoksa meyve tüketmek mi diye düşünen kişiler için meyve seçimi çok daha mantıklı olacaktır. Özellikle karbonhidrat miktarının düşük olması ve yağ oranının oldukça az olması kadınların genel sağlığına daha çok fayda gösterecektir.

Faydalı Besinler ile Hamileliğinizi Çok Daha Sağlıklı Geçirin | 2

Hamilelikte neler yenmeli neler içilmeli? Tıklayın !

Hamilelik sürecini bakımlı geçirmek için öneriler Tıklayın !

Gebelikte Ödem Atmak İçin Yapılması Gerekenler Tıklayın !

Hamilelikte Ödem Nasıl Engellenir? Nasıl Atılır? Tıklayın !

Hamilelikte dondurma yemek zararlı mı? Tıklayın !