Bu diyet Mayo Kliniği Diyeti diye anılmaktadır. Ama Mayo Kliğini ile pek bir ilişkisi olduğu söylenemez. Mayo Kliniği Diyeti ile 2- 2,5 ayda 24 kilo kadar verebilme şansınız var. Fakat bu diyetin süresini fazla uzatmamanız gerekli. Bu diyeti uyguladıktan sonra düşük karbonhidratlı bir diyetle devam edebilirsiniz. Zayıflamak adına sağlığınızdan olmayın.

Öğünlerde, doyana kadar yiyebilirsiniz.Yalnız diyette yazılan her şeyi mutlaka yemelisiniz. Çünkü yağ yakımını kolaylaştırın bu karışımdır. Yağ yakımının olmasını sağlayan greyfurttur. Kahveyi azaltmaya çalışın. Kahvaltı da kahve içmeyin çünkü kahve insülin dengesini etkilediği için yağ yakımını engeller. 1 bardakta tutun. Öğün aralarında yememeye özen gösterin. Diyetteki şeyleri yediğiniz sürece tok duracaksınız. Maya Kliniği diyetinde yememiz ve yemememiz gereken şeyler var. Bunlara bakalım:

Yasaklı yiyecekler: Soğan (kırmızı soğan yenebilir), patates, kereviz, pirinç, arpa, makarna, Meksika yemekleri, bezelye, mısır, kuru fasulye, muz, kuru meyvalar, dekstroz, glükoz, heksitol, maltoz, sakaroz, bal, früktoz, mısır unu, nişasta ya da kafein içeren tatlılar

Yiyebilecekleriniz: Kırmızı soğan, kırmızı dolmalık biber, turp, salatalık, brokoli, yeşil soğan, ıspanak, lahana, marul, domates

İçecekler: Kafeinsiz ve diyet içecek çeşitleri olmadığı sürece her şeyi içebilirsiniz.

Mayo Kliniği Diyeti, yağ yapan lipit oluşumuna sebep olan şeker ve nişastaların kesinlikle tüketilmemesi gereken bir diyettir. Yağın kendisi vücutta yağ yapmaz o yüzden tereyağı kullanabilirsiniz. Ancak tatlı, ekmek, beyaz sebzeler ya da tatlı patates yememelisiniz. Diyetin en güzel tarafı ise et, salata ve sebzelerin porsiyonlarını iki ya da üç katına çıkarabiliyor olması. Gün boyu mutlaka su içmelisiniz. Böylece kilo vermek daha da kolaylaşacaktır.

Mayo Kliniği Diyet Listesi

Kahvaltı:

Yarım greyfurt ya da suyu
en az 2 yumurta, istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.
en az 2 dilim pastırma
çay, kahve, su

Öğle

Yarım greyfurt ya da suyu
Salata (istediğiniz sosu koyabilirsiniz.)
Et, balık, tavuk ya da hindi (istediğiniz tarzda pişirebilirsiniz, ama ekmek yok)
Su

Akşam

Yarım greyfurt ya da suyu
Et (istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz ve istediğiniz miktarda balıkla değiştirebilirsiniz.)
Sebze (herhangi bir yeşil, sarı, kırmızı sebzeyi istediğiniz yağda pişirebilir ya da salata olarak yiyebilirsiniz.)
Çay ya da kahve ya da su

Yatmadan önce domates suyu ya da süt içebilirsiniz.