Muz, ilk katı gıdaya geçiş meyvelerindendir. Vitamin ve mineral dolu yapısı sayesinde bebeğiniz için besleyici harika bir yiyecektir. Bebeklerde muz alerjisi belirtileri nelerdir? makalemizde muzun bebeğinize dokunduğunu gösteren semptomlara yer verdik.

Gıda alerjisi, çocuğunuzun bağışıklık sisteminin, alerjisi olduğu yiyecekteki proteine karşı aşırı hassas, duyarlı olduğu anlamına gelir. Kişinin vücudu bu proteini bir tehdit olarak görür, antikor salgılamaya başlar, bedeniniz ise antikorla protein savaşından yenik düşer ve çeşitli sağlıklı sorunları yaşarsınız. En sık rastlanılan alerji belirtileri ciltte döküntü, kusma ve ishaldir.

Ciltteki belirtiler
Ciltteki döküntüler ve diğer sorunlar, muz alerjisinin yaygın bir belirtisidir.
Bebeğinize muz püresi verdikten sonra bu belirtilerin olup olmadığını gözlemleyin
Kurdeşen
Kırmızımsı şişlikler
Egzama
Kaşıntı hissi
Dil iltihabı
Yüz şişmesi
Ağız inflamasyonu

Gastrointestinal Sistem Sorunları:

Bazı belirtiler de bebeğinizin gastrointestinal sistemi ile ilgilidir.Şayet muza alerjisi varsa, bebeğinize muz yedirdikten birkaç saat içinde bu semptomlarla karşılabilirsiniz.
Karın ağrısı
Mide bulantısı
Kusma
Ishal
Gaz

Solunum Yolu Semptomları
Bebeğinizde muz alerjisi varsa, nefesle ilgili birkaç sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Nefes darlığı
huysuzluk
Göğüste sıkışma
hırıltı
burun tıkanması
öksürük
burun akıntısı
bayılma

Bebeklerde alerji nasıl tespit edilir?
Bebeğinize katı gıdaları tek tek tanıtın ve yeni bir tanesini tanıtmak için 3 gün ara verin. Mesela bebeğinize muzu tanıttınız, diğer katı gıdalara geçmeden 3 gün bekleyip, bebeğinizde alerji gelişip gelişmediğini gözlemleyin, böylece bebeğinizin hangi yiyeceklere karşı alerjisi olduğunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Bebeklerde muz alerjisi nasıl geçer?
Uzmanlar, bebeklerde 3 yaşına kadar, zaman zaman yiyecek alerjileryle karşılaşılabildiğini ve yapılacak en doğru şeyin alerjen maddeden uzak durup, bebeği aynı besin değerinde başka bir yiyecekle beslemek olduğunu bildiriyorlar.

İlgili Konular

Bebeklerde Alerji Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir